X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dobrze, że wszystko dobrze u Was :)

Ja chyba mam dzisiaj płaczliwą fazę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 10:19

aga94 lubi tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunitari wrote:
    Mersiak planujesz wizyte u endokrynologa?
    Mój ginekolog jest endo.. więc jestem pod dobrą opieką

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • gosia1991 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny czy Wam też sie tak nie chce i macie takiego okropnego lenia i w ogóle... ? Mogłabym spać i spać, a tu musze zaraz jechać odiweźć dziecko do babci i jechać uczyć dzieci, bo udzielam korepetycji... Normalnie nie wiem jak mam sie w sobie zebrac...

9f7ji09kazchgo2e.png

w4sqyx8diam2g7k8.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Du-Dulia wrote:
    A na którego masz termin porodu?

Lunitari i mersiak na którego macie termin?
    Nie mam pojęcia.. Póki co walczę z utrzymaniem ;)

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam lenia... czyli dopiero za tydzień pójdę do gina...

• ParasOlka:) Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, się nie śmiało i liczę na wsparcie :( 3 lata temu byłam bardzo aktywna na tym forum i należałam do Mam listopadówek 2015 9 miesięcy starałam się o ukochaną córeczkę, tóra jest moim oczkiem w głowie przeeeemadra i przzzzEe cudowna !! Od sierpnia wróciłam do pracy jest super ! Moja mama opiekuje się córeczka i jestem mega zadowolona i spełniona . Zaczęłam znów aktywnie uprawiać sport i cieszyć się powrotem do normalności :-) bo córka przesypia całe noce, pięknie mówi i sisia do kibelka . Mimo że nie biorę tabletek ( po tym jak rok starałam się o córkę )postanowiłam się nie truć, stwierdziłam, że prezerwatywy wystarcza hmmm przecież to nie takie proste mówiłam ;-). Wczoraj zrobiłam test ciążowy ze spokojem bo owszem okres spóźnia mi się tydzień ale nie bylo w tym miesiącu żadnej sytuacji podejrzanej a jeśli mam być szczera to zdarzyło się to kilka razy w ogóle oczywiście z zabezpieczeniem !
    Wiem rozpisałam się strasznie ale potrzebuje waszego wsparcia bo jestem przerażona !!! Tak bardzo się bije ... Córka tak mocno dala mi w kość ... W tym tyg.ide do lekarza i teraz to tylko modlę się o zdrowie dla dzidzi. Ale nie czuje szczęścia tylko płacze :( Los za mnie zdecydowała tym razem mam nadziwje, że napiszę tu za chwilę że jestem mega szczęśliwa ...

Blu lubi tę wiadomość

klz9mg7yyqfm3j2g.png
    010i9jcgg7le90fm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ParasOlka:) wrote:
    Witam, się nie śmiało i liczę na wsparcie :( 3 lata temu byłam bardzo aktywna na tym forum i należałam do Mam listopadówek 2015 9 miesięcy starałam się o ukochaną córeczkę, tóra jest moim oczkiem w głowie przeeeemadra i przzzzEe cudowna !! Od sierpnia wróciłam do pracy jest super ! Moja mama opiekuje się córeczka i jestem mega zadowolona i spełniona . Zaczęłam znów aktywnie uprawiać sport i cieszyć się powrotem do normalności :-) bo córka przesypia całe noce, pięknie mówi i sisia do kibelka . Mimo że nie biorę tabletek ( po tym jak rok starałam się o córkę )postanowiłam się nie truć, stwierdziłam, że prezerwatywy wystarcza hmmm przecież to nie takie proste mówiłam ;-). Wczoraj zrobiłam test ciążowy ze spokojem bo owszem okres spóźnia mi się tydzień ale nie bylo w tym miesiącu żadnej sytuacji podejrzanej a jeśli mam być szczera to zdarzyło się to kilka razy w ogóle oczywiście z zabezpieczeniem !
    Wiem rozpisałam się strasznie ale potrzebuje waszego wsparcia bo jestem przerażona !!! Tak bardzo się bije ... Córka tak mocno dala mi w kość ... W tym tyg.ide do lekarza i teraz to tylko modlę się o zdrowie dla dzidzi. Ale nie czuje szczęścia tylko płacze :( Los za mnie zdecydowała tym razem mam nadziwje, że napiszę tu za chwilę że jestem mega szczęśliwa ...

Witaj nie tylko Ty masz takie obawy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPAVER wrote:
    A możesz mi napisać jak na czczo u Ciebie wygląda glukoza? U mnie 87, a dwa dni później 95. Martwię się, bo krzywa cukrowa wyszła źle, a wiadomo ze to nie jest dobre dla ciąży. I zastanawiam sie nad wynikiem 95, w poprzednich ciążach nikt na to nie zwrócił uwagi, a tez miałam lekko podwyższony cukier. Zobaczymy po wizycie co mi powie dr.
    Jutro mam krzywą, takie słodkie walentynki :) jak miarę w domu to zawsze mam za wysoka na czczo, między 100/110. Poprzednik było to samo, po godzinie prawie norma, po dwóch dramat. Zobaczymy jak będzie tym razem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 11:31

• Niespodzianka 29 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    To ja też dorzucę tytuł "13 reasons" :) widzę że fajna ekipa serialowa :D

Niespodzianka 29 to takie z nas trochę matki weteranki ;) i nasze dzieciaki z bardzo podobna różnicą wieku. Jak sobie radzisz, masz kogoś do pomocy przy dzieciach?

Jak sobie radze.... zdarzaja sie dni ze sobie nie radze..wtedy jest mąż.... dziadki i rodzina po 450 km od nas mieszkaja..i widzimy sie 2 razy w roku

Ja sobie radze tak...
    Ulatwiam sobie jak moge...
    Np.. kupuje 2 sloiczki na obiad... gotuje do tego 1 torebk kaszy jaglanej..i dodaje kawaleczki kurczaka z naszego obiadu.. wrzucam do 1 miski.. i 2 lyzeczki..sadzam 2 delikwentow przy stole.. i wiosluje..raz do jednej buzi..raz do drugiej....
    Moj roczniak juz samodzielnie trzyma butelke..lezy przypiety w krzeselku i sam je..to dodatkowe cenne minuty i 2 rece wolne...
    Podstawowa zasada u mbie to...oboje spia przed 19..od 18 rozpoczynam rytual kapieli.. wrzucam pod prysznic 2 chlopakow na raz..maja zabawe... a ja mniej roboty.. 3 latek..staram sie by jak najwiecej sam wokol siebie robil... sam z toalety korzysta i sam sie ubiera... suwaka jeszcze nie ogarnia
    Mlodszy od tygodnia przesypia noce bez pobudek od 19 do 7 rano... tak jak 3 latek

Na noc jedno mleko szykuje..rozlewam w 2 butelki na raz...
    Polecam wozek peg perrego piko... starszak moze stac na wbudowanym z tylu podesciku... nam sie to sprawdza teraz..a za za rok starszy 4 latek ustapi miejsce stojace 2 latkowi.. a 2 latek ustapi miejscr roczniakowi... sklada sie w parasolke jak dla mnie super
    A ty jak sobie radzisz... masz jakies patenty???... bo bez tego ani rusz... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 11:50

Blu lubi tę wiadomość

7wjy80a.png
    yj2synh.png
    mowp98p.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ogóle to tu się bardzo pozmienialo wszystko płatne porażka a szkoda bo kalendarz ciazy był naprawdę fajny.... no ale cóź

Eszkilu, Blu lubią tę wiadomość

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też korci, żeby iść wcześniej, ale wiem, że i tak będę musiała jeszcze raz żeby zobaczyć serduszko. Jeżeli się uda to będę szczęśliwa, to musi być niesamowite uczucie zobaczyć serduszko :)

aga94 dobrze, że u Ciebie wszystko dobrze!

aga94 lubi tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parasolka, nie bardzo rozumiem - jesteś w ciąży, czy nie? A jeśli jesteś, to wow - wpadka z prezerwatywą? :) A czym niby miałaś zaszkodzić dziecku?

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ParasOlka:) wrote:

Hehe witaj... jestem w tej samej sytuacji..tylko wpadla z mezem z 3 dzieckiem... guma sie z sunela 4 dni przed owu... nie wiezylam..10 lat to funkcjonowalo..a tu 1 raz..i yaka zmiana sytuacji.... 3 dziecko..gdzie najstarsze ma teraz 3 lata a mlodsze ma 1 rok... pierwsze 2 tyg.. placz.. niedowierzanie.. 2 przyjaciolki mnie wspueraly o dziewczyny na forum.. zaraz po wpadce...tydzien przed testowaniem..zalozylam watek na BB... gdzie opusywalam swoje odczucia..
    Teraz sie juz ciesze jak glupia !!! Zobaczysz..po prostu minac troche czasu musi..moj maz tez w szoku..tylko on wszystko z 3 tyg opoznieniem przezywal..po w dniu @ sie dowiedzial..a ja czulam wczesniej.. ogarniesz temat.. zobaczysz ..jestes najlepsza pamietaj!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 11:59

7wjy80a.png
    yj2synh.png
    mowp98p.png

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, test ciążowy ewidetnie pozytywny ! Więc wygląda to na wpadkę. Obaw mam wiele ciąża z córką byla bardzo trudna,zagrożona i wiele miesięcy przepłakana. 4 miesiące na patologi itp. wiem tym razem może być inaczej ... :( Wiem też, ze tym razem trafiłam moze w źle miejsce ;-) Tu są głowie Mamusie które tak jak ja 3 lata temu czekają z niecierpliwością na dwie kreski ...jak życie jest przewrotne . Kochane pozdrawiam i uciekam :-*

klz9mg7yyqfm3j2g.png
    010i9jcgg7le90fm.png

• Ewelka Elka Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co ty nie uciekam od nas :) ja co prawda się starałam o dzidzię ale jestem tak bardzo zaskoczona,o a że udało się tak szybko że też mam różne myśli... Czasem tak głupie że później mi jest źle że tak pomyślałam... Dziel się z nami swoimi przeżyciami ;) ile masz lat? Skąd jesteś?

2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neska7 wrote:
    Jestem z Cieszyna.
    W BB na pewno znajdziesz ginekologa ;) W gyncentrum sa krótkie terminy i polecam dr Piekarz :) ja u niej sie leczylam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 12:36

neska7 lubi tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 12:00

7wjy80a.png
    yj2synh.png
    mowp98p.png

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za miesiąc mam 30 ;-) taki oto "prezent "niespodzianka .... Raczej nie planowałam już dzieci .

klz9mg7yyqfm3j2g.png
    010i9jcgg7le90fm.png

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sierpniu mam 30 lat. A ze wpadka to .. dlatego tez mam nick. " niespodzianka"

Nie jestes sama :)

Eva31, ParasOlka:) lubią tę wiadomość

7wjy80a.png
    yj2synh.png
    mowp98p.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia wrote:
    Tak ogóle to tu się bardzo pozmienialo wszystko płatne porażka a szkoda bo kalendarz ciazy był naprawdę fajny.... no ale cóź
    Tak samo pisałam ostatnio.. szkoda, szkoda

3jgxskjo0p8dsc51.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ