WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Avarred Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na którymś blogu tłumaczyli, że np. szklankę soku uzyskuje się z paru owoców, więc objętościowo w brzuszku zmieści się np. pół jabłka, ale sok już z 4 jabłek. I przez to dziecko dostanie bardzo dużo cukru, a za mało błonnika i innych rzeczy. Dlatego zdrowiej jest podać papkę z jabłka niż sok. Ale myślę, że podawanie wody z sokiem np. jabłkowym też nie ma prawa zaszkodzić.
    Moja starsza dostawała długo wodę rozcieńczoną sokiem i samą wodę. Dziś bardzo lubi soki, ale jak naprawdę chce jej się pić, to poprosi zawsze o wodę. Myślę, że w tych zaleceniach chodzi głównie o przyzwyczajenie dzieci do zaspokajania pragnienia wodą.

• Flavia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci piją soki 100% rozcienczone wodą, herbaty owocowe, wodę z miodem i cytryną lub samą wodę. Pamiętam, jak rodzice dawali mi z rana czarną herbatę, to był dla mnie koszmar, do dzisiaj nie znoszę herbaty. Dodam, że mój tata uwielbia herbatę i namiętnie pije.

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zdarzyło się waszym dzieciom ulać w kolorze żółtym ? Karmie tylko piersią, mała nie ma jeszcze rozszerzonej diety. Dzisiaj dwa razy zauważyłam, że ulala strawione mleko w kolorze żółtym.

Co do soków to ja wprowadzę je jak najpóźniej. Sama pije tylko wodę, wiec nie widzę problemu w tym, żeby mała tez pila. Czasem tez robię soki w wyciskarce wolnoobrotowej, ale najczęściej jest to sok warzywno- owocowy. Ogólnie po prostu nie przepadam za sokami, wiec ich nie kupujemy.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już jesteśmy przy piciu ;) czy to wody czy soku :p polecacie jakieś kubeczki niekapki ? Bo właśnie się rozglądam .. wybór ogromny wytyczne tez różne na co zwracać uwagę ... zgłupiałam ;)
    A może doidy cup ?

• neska7 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia wrote:
    Annamanna, ja polecam kaszki z helpy (kupilam teraz) lub holle (dawałam starszakom). Na pewno nie słodzone.

Flavia A gdzie najkorzystniej te kaszki kupić?

erj7q7y.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje kaszke z holle. A można kaszke podawać 2 razy dziennie ? Bo jak podaje na 2 śniadanie to zjada 4 łyżeczki i koniec A wieczorem jakby miał większy apetyt.

Ja do wody dodaje trochę soczki bo cwaniaczek wody nie tknie. Drze się jakby go że skóry obdzierali. Soczek z hipp jabłkowy albo herbatka melisa z sokiem jabłkowym :)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss ja gdzieś wyczytałam że niekapki są niezdrowe lepiej ten kubeczek doidy :)

• iga Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy wychowany byl na niekapku. Ale to 8 lat temu było.
    Teraz mam dla młodszego kubeczek doidy i z tego planuję go uczyć pić.
    Zobaczymy.Dostalam od siostry. Była zadowolona z niego przy swojej młodszej córce dlatego mi poleciła.

• Flavia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neska, nie wiem. Ja kupiłam w sklepie z żywnością ekologiczną, który mam na osiedlu. Kiedyś kupowałam holle w aptece Gemini, ale teraz to się nawet nie interesowałam.
    Ja przejdę od razu na bidon ze słomką, bo moja mała pije tylko cyc na razie.

neska7 lubi tę wiadomość

• monika30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neska ja kupuje na stronie biomaluszek :)

neska7 lubi tę wiadomość

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezzzzu....niekapki niezdrowe, soczki niedobre, chodziki ble, kaszki z cukrem samo zlo. Ja piernicze.. Nie wiadomo juz co dawać tym dzieciom!

iga, akilegna♥ lubią tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichic też czasem się zastanawiam jak wszystko takie źle to jakim cudem my żyjemy,bo wątpię że aż tak zwracali na to uwagę ;P

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale serio! Bez przesady. Sadzanie nie, nosidelka nie, lezaczki nie. Kurde, to co mam robic z tyn dzieckiem? Tylko nosic na rekach na lezaco.

Megsss, Flavia, Hedgehog, monika30, 1Malinka1, iga, neska7 lubią tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ! Hehehe najlepiej to jeszcze wróćmy do prania tetry bo pampersy tez na pewno są niezdrowe :D

akilegna♥ lubi tę wiadomość

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami zastanawiam sie co robily nasze matki i babki, ktore nie mialy internetu.

Co do prania, to os nastepnego prania zaczynam w normalnym Persilu prac.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Flavia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic, muszę Ci się zwierzyć, że ja prałam w płynie dla dzieci tylko pierwsze dwa misiące. Już dawno tego zaniechałam, bo zawsze góra rzeczy do prania u nas jest i dodatkowe prania kojarzą się jak zdobycie co najmniej Kilimandżaro.

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 09:23

Megsss lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggs, ja właśnie miałam przeboje z pieluchami. Na początku nastawiłam się na dadę, ale w ogóle się nie sprawdziły. Potem Pampers senstive, był trochę lepszy, a ten active to wogóle porażka w naszym przypadku. Bambusowe z rossmana jakieś grube były. Potem zamówiłam puffies i używamy do dzisiaj.

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 11:03

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez żłobek wykluczam.. Myslalam o tym, ale odkad poznalam moją córkę to nie oddam do żłobka :)

Moja mama jest nauczycielka wiec mi pom0ze, a na pare godzin dziennie wezmiemy opiekunke. Mam taka mila starsza Panią z dalekiej rodziny, która wychowala mnostwo dzieci, to mi chętnie pomoze.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ