X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Avarred Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na którymś blogu tłumaczyli, że np. szklankę soku uzyskuje się z paru owoców, więc objętościowo w brzuszku zmieści się np. pół jabłka, ale sok już z 4 jabłek. I przez to dziecko dostanie bardzo dużo cukru, a za mało błonnika i innych rzeczy. Dlatego zdrowiej jest podać papkę z jabłka niż sok. Ale myślę, że podawanie wody z sokiem np. jabłkowym też nie ma prawa zaszkodzić.
    Moja starsza dostawała długo wodę rozcieńczoną sokiem i samą wodę. Dziś bardzo lubi soki, ale jak naprawdę chce jej się pić, to poprosi zawsze o wodę. Myślę, że w tych zaleceniach chodzi głównie o przyzwyczajenie dzieci do zaspokajania pragnienia wodą.

• Flavia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci piją soki 100% rozcienczone wodą, herbaty owocowe, wodę z miodem i cytryną lub samą wodę. Pamiętam, jak rodzice dawali mi z rana czarną herbatę, to był dla mnie koszmar, do dzisiaj nie znoszę herbaty. Dodam, że mój tata uwielbia herbatę i namiętnie pije.

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zdarzyło się waszym dzieciom ulać w kolorze żółtym ? Karmie tylko piersią, mała nie ma jeszcze rozszerzonej diety. Dzisiaj dwa razy zauważyłam, że ulala strawione mleko w kolorze żółtym.

Co do soków to ja wprowadzę je jak najpóźniej. Sama pije tylko wodę, wiec nie widzę problemu w tym, żeby mała tez pila. Czasem tez robię soki w wyciskarce wolnoobrotowej, ale najczęściej jest to sok warzywno- owocowy. Ogólnie po prostu nie przepadam za sokami, wiec ich nie kupujemy.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już jesteśmy przy piciu ;) czy to wody czy soku :p polecacie jakieś kubeczki niekapki ? Bo właśnie się rozglądam .. wybór ogromny wytyczne tez różne na co zwracać uwagę ... zgłupiałam ;)
    A może doidy cup ?

• neska7 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia wrote:
    Annamanna, ja polecam kaszki z helpy (kupilam teraz) lub holle (dawałam starszakom). Na pewno nie słodzone.

Flavia A gdzie najkorzystniej te kaszki kupić?

erj7q7y.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje kaszke z holle. A można kaszke podawać 2 razy dziennie ? Bo jak podaje na 2 śniadanie to zjada 4 łyżeczki i koniec A wieczorem jakby miał większy apetyt.

Ja do wody dodaje trochę soczki bo cwaniaczek wody nie tknie. Drze się jakby go że skóry obdzierali. Soczek z hipp jabłkowy albo herbatka melisa z sokiem jabłkowym :)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss ja gdzieś wyczytałam że niekapki są niezdrowe lepiej ten kubeczek doidy :)

• iga Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy wychowany byl na niekapku. Ale to 8 lat temu było.
    Teraz mam dla młodszego kubeczek doidy i z tego planuję go uczyć pić.
    Zobaczymy.Dostalam od siostry. Była zadowolona z niego przy swojej młodszej córce dlatego mi poleciła.

• Flavia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neska, nie wiem. Ja kupiłam w sklepie z żywnością ekologiczną, który mam na osiedlu. Kiedyś kupowałam holle w aptece Gemini, ale teraz to się nawet nie interesowałam.
    Ja przejdę od razu na bidon ze słomką, bo moja mała pije tylko cyc na razie.

neska7 lubi tę wiadomość

• monika30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neska ja kupuje na stronie biomaluszek :)

neska7 lubi tę wiadomość

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezzzzu....niekapki niezdrowe, soczki niedobre, chodziki ble, kaszki z cukrem samo zlo. Ja piernicze.. Nie wiadomo juz co dawać tym dzieciom!

iga, akilegna♥ lubią tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichic też czasem się zastanawiam jak wszystko takie źle to jakim cudem my żyjemy,bo wątpię że aż tak zwracali na to uwagę ;P

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale serio! Bez przesady. Sadzanie nie, nosidelka nie, lezaczki nie. Kurde, to co mam robic z tyn dzieckiem? Tylko nosic na rekach na lezaco.

Megsss, Flavia, Hedgehog, monika30, 1Malinka1, iga, neska7 lubią tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ! Hehehe najlepiej to jeszcze wróćmy do prania tetry bo pampersy tez na pewno są niezdrowe :D

akilegna♥ lubi tę wiadomość

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami zastanawiam sie co robily nasze matki i babki, ktore nie mialy internetu.

Co do prania, to os nastepnego prania zaczynam w normalnym Persilu prac.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Flavia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic, muszę Ci się zwierzyć, że ja prałam w płynie dla dzieci tylko pierwsze dwa misiące. Już dawno tego zaniechałam, bo zawsze góra rzeczy do prania u nas jest i dodatkowe prania kojarzą się jak zdobycie co najmniej Kilimandżaro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 09:23

Megsss lubi tę wiadomość

• Flavia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggs, ja właśnie miałam przeboje z pieluchami. Na początku nastawiłam się na dadę, ale w ogóle się nie sprawdziły. Potem Pampers senstive, był trochę lepszy, a ten active to wogóle porażka w naszym przypadku. Bambusowe z rossmana jakieś grube były. Potem zamówiłam puffies i używamy do dzisiaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 11:03

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez żłobek wykluczam.. Myslalam o tym, ale odkad poznalam moją córkę to nie oddam do żłobka :)

Moja mama jest nauczycielka wiec mi pom0ze, a na pare godzin dziennie wezmiemy opiekunke. Mam taka mila starsza Panią z dalekiej rodziny, która wychowala mnostwo dzieci, to mi chętnie pomoze.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ