Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo u mnie dzisiaj trzy przerwy w nocy, w tym dwie, bo Agatka chciała się bawić, tzn niby chciała, ale jednak głowa jej opadala na łóżko i nawet nie wiem kiedy zasnela.
Odnośnie noszenia to też słyszałam, że ważne jest żeby zmieniać strony i że tak można nosić dzieci, które już samodzielnie usiadły. Agatka niezmiennie nie planuje sama usiąść, a i na biodrze nie chce być noszona. Najlepiej jej obecnie w pozycji żabki. -
Ja mam noce na zmianę. 3 dni temu tragedia, ostatecznie wylądowała z nami w łóżku o 1 w nocy. A do 1 były 3 pobudki z histerycznym płaczem (WTF???). Kolejna super, spanie od 19 do 5 bez przerwy, a dzisiaj 2 pobudki tylko na smoczka i spanie do 6.40, więc nie jest źle. Ale skąd taka histeria się bierze? Obstawiam jednak zęby. Przed tą kiepską nocą dałam kiwi pierwszy raz i też myslalam, ze jej zaszkodziło..
A jak z wagą Waszych maluszków? Nam jeszcze 100g brakuje do 9 kg. Teraz przybiera tak 50g na tydzień.
-
U nas też 9,2kg. A jaki nosicie rozmiar? Bo u nas już 86, wydaje mi sie, ze strasznie dlugie to nasze dziecko😲
U nas ostatnio też były noce z jedna pobudka na jedzenie, przebudzał sie i pokazywał ustami, ze chce jeść🤣 Od dwóch dni zamiast mleka na noc daję kaszkę i śpi 12,5 godziny w nocy, przez co wczoraj miał tylko jedną drzemkę, ktora trwała 3h! Gdyby tak było codziennie, to calkiem by mi sie to podobało, ile mozna przez te 3 godziny w ciagu dnia zrobić🙂
Nie mamy juz pobudek na smoczek, bo od dwoch tygodni go juz nie używamy 🤗
Pytałam o podnoszenie pod paszki, bo gdzieś kiedyś słyszałam, żeby tak nie robić, tylko nie wiem kiedy juz mozna zacząć. Ja zaczęłam juz tak podnosić, bo jak dziecko siedzi, tp tak najwygodniej, chcialam tylko zapytać czy Wy tez tak robicie. Widzę, ze też, wiec to chyba juz czas, ze tak można🙂
U nas kolejny etap, zaczyna sam siadać z pozycji czworaczej, ale jeszcze nie raczkuje, ma razie próbuje podnosić i przemieszczac po podlodze rączki, jeszcze musi połączyć to z nóżkami🙂
Malinka, czy botwinka smakowała? U nas ten obiadek smakował tak sobie, jak na razie zupka z pora była najlepsza. Dziś podam botwinkę, mam kilka zamrożonych słoiczków, moze dzis lepiej posmakuje🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 12:25
-
nick nieaktualny
-
Hedgehog wrote:9.2kg i 86??? Wow wysokie dziecko.
U mnie 9kg i dopiero powoli wychodzimy z 74. Wyciągałam takie mniejsze 80 wczoraj.
No właśnie tez mi sie wydaje, ze jest dość długi. Kupujemy ubranka głównie w c&a i h&m, bo tam są takie długie i wąskie. Natomiast jak mamy ubranka np. z tesco f&f, to one zupelnie nie pasują, sa bardzo szerokie. Niektore mamy jeszcze 80, ale większość to już 86. Rozmiar 74 nosił bardzo krótko, a tyle miałam fajnych ubranek w takim rozmiarze😫
Pochwalilam sie dziś na forum wczorajsza trzygodzinna drzemka, a dziś po niecalej godzinie pobudka😋
Dzisiejsza botwinka natomiast bardzo smakowała, wiec z tymi smakami u dzieci, to bywa różnie🥣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 16:24
-
Ben waży mniej więcej 12kg. Nie wiem dokładnie bo wazymy się razem w domu. Ciuchy nosi 86/92. Te podwójne rozmiary najlepiej nam pasują. Ostatnio jak byłam w Polsce, kupiłam w pepco body i rampersy na 80 i 86 i niestety wszystko za małe. Teraz już wiem, że pepco ma zanizona tą rozmiarówke
Najdłużej mały nosił rozmiar 50/56 bo aż prawie 3 miesiące. Około miesiąca nosił 62, 68 chyba tylko tydzień i znów dobre kilka miesięcy 74/80.
To w Tesco są jakieś ciuchy dla dzieci? Takie szersze to byłyby idealne dla nas. Muszę mamę powiadomić Bo ona zawsze chce coś kupić i nigdy nie trafia z rozmiarem -
Akilegna, tak, w Tesco jest dużo ubranek dla dzieci i nawet są fajne jakościowo🙂 tylko właśnie są wg mnie na dzieci troszkę pulchniejsze, bo są szerokie o krótkie, szczególnie body czy rampersy. I tak jak w Pepco zanizona rozmiarowka.
U nas 50 i 56 byly najkrócej, synek, gdy sie urodził miał 56 cm i juz w szpitalu ubrali go w rozmiar 62🙂 niepotrzebnie kupilam rozmiar 50🤨 -
Co do ubranek według mnie h&m pobija wszystkie inne sklepy pod względem jakości ciuszkow. Ubranka są elastyczne wiec wystarczają na dłużej i faktycznie są węższe i pasują na takie drobinki jak nasze Buko:) pepco ma zanosi na rozmiarowke wiec zazwyczaj biorę rozmiar wiekszy( teraz 74)Eva31
-
nick nieaktualnyTo ja bardzo lubię ubranka z 5.10.15, a z h&m spodenki.
Eva, na Agatke ogólnie pasują ubranka z większości firm, ale takie standardowe, bo jest, że tak powiem, krótka przy ostatnim szczepieniu, tydzień temu, miała 66 cm. Szerokie są za szerokie, ale bardzo wąskie są za ciasne. -
Kinga nosi rozmiar 74, No i uświadomiłyście mi, że nie znam jej aktualnej wagi. Moja jest drobna i długa. Macie rację, że f&f jest szeroki. Kupiłam jej ostatnio trzypak takich bluzek w stylu babydoll i są mocno obszerne, nawet w ramionach. Kupowałam też w Reserved i ich ubrania są jakby szyte na Kingę - szczupłe i długie. Wzięłam też kilka rzeczy na wyprzedaży w smyku, ale tam to jak popadnie - rozmiar, rozmiarowi nie równy, ale trafiają się perełki. Uwielbiam rzeczy z haftem angielskim, po prostu mam do nich słabość.