X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę wrócić na 3/4 etatu. 6 h pracy od 7 do 13 jeszcze byłoby fajnie. Potem zjadłybyśmy wspólny obiad i jest jeszcze pół dnia do wykorzystania. A do pracy mam kwadrans pieszo.

Czy któraś z Was kupiła dziecku paputki? Takie tuptusie ze skórki, z antypoślizgową podeszwą? Coś takiego:
    https://www.mamazen.pl/product-pol-6857-Paputki-Szeryf.html

Dalej zachodzę w głowę co jej założyć na stópki, żeby nie "chodziła" boso... Wiadomo, nie chodzi, ale wstaje, a podłoga nie zawsze jest ciepła. Są też kafelki.. Wszystkie skarpetki, nawet z ABS są do kitu.

Są też skarpetki z gumową podeszwą, ale wydają mi się bardziej twarde od paputków.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 10:14

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje wrócić na cały etat, ale jeżeli do starej pracy to zamierzam też korzystać z tej godziny na karmienie, więc takim sposobem kończyłabym pracę już o 14.

Katiusza, ja mam taki bidon jak jest mocno zakręcony to nie przecieka, ale Agatka często jak pije to wypluwa z buzi wodę (zazwyczaj jak zaspokoi pragnienie i pije dla zabawy) i wtedy wygląda tak jakby to bidon przeciekal.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic chic ja mam takie butki dla małego i jak nie jest cieplo na tyle żeby chodził ja boso to zakładam właśnie takie :) przynajmniej się nie ślizga tak jak w samych skarpetach .. a u nas już etap stania luźno bez podpórki ;)

• edka85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały jest wszystkożerny. Wszystkiego chce spróbować. Jeżeli coś jem, to od razu pisk, żeby mu też dać. No i tak dzielę się z nim naleśnikami, ziemniakami... W supermarkecie daję mu nawet kajzerke i doskonale sobie radzi z jej zjedzeniem. A ma tylko dwa zęby. I w ogóle nie rozumiem dlaczego nadal nie łączy sylab. Oczywiście coś tam gada po swojemu, piszczy, paryska itp., ale nie ma bababa itd. Neurologiczne u niego ok, audiologicznie też, dieta na maksa rozszerzona. To o co chodzi?

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, o czas mu chodzi. Czasu widocznie jeszcze potrzebuje.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Megss. Kupię.

Buko lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa fajnie sobie radzi z "mówieniem", najczęsciej baba, dada, mama jakoś nie bardzo. Ale śmiesznie wystawia przy tym język.
    Dzisiaj pokonała 16 schodów na czworakach. Zostanie himalaistką.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgrhog ja tez tak właśnie wracam na 2 dni po 8h w kato parking jest tak drogi ze inaczej to by nie miało sensu.

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje odsmoczkowania, u nas nie zapowiada się, ale nie mam też na to parcia. Pomaga jej zasnąć i mam gdzieś komentarze przyszłej teściowej, że ciężko będzie odstawić. Jakoś nikt dorosły nie ssie smoczka, wiec wierzę, że Julka nie będzie ewenementem :D.

Ja wracam do pracy normalnie na pelen etat, z tym, że wykorzystam godzinę na karmienie i będę się zrywała wcześniej.

Julka dzisiaj cały dzień czworakowala, a wczoraj pisałam, że pelzanie jej w głowie, taka niespodzianka. Było dzisiaj nieśmiałe ma-ma, a tak to ła-ła-ła, czasem ba-ba, ale zaczyna dopiero sylabizowac, uwielbiam tego słuchać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 21:56

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja podświadomość miała nadzieję, że jednak nie będzie miejsca w żadnym żłobku. Ale się okazalo, że jednak jest :P byliśmy tam dzisiaj wszystko pooglądać i porozmawiać i bardzo to fajnie wygląda, ale moje serce krwawi i tak. Przy czym my z mężem mamy takie godziny pracy, że będziemy się wymieniać w zaprowadzaniu i odbieraniu i w sumie Szymek nie powinien być dłużej niż 8 godzin w żłobku. No i możliwe, że jeszcze będę karmić, więc godzinę krócej będę pracować.

My mamy bidon z canpolu z obciążnikiem i właśnie mi się wydawało, że przecieka, ale to chyba Szymek pluje wodą, tak jak Buko pisze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 23:06

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Właśnie mój przecieka nawet jak go jej jeszcze nie podam do picia bo później to jest tak jak piszecie jak już się napoi to się bawi i pluje do tej dziurki tam.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas smoczek jeszcze jest. Nie mam pojęcia jak z niego zrezygnować. Gdy w nocy popłakuje, to wsadzę smoczek i cisza, a bez niego? Nie wiem... jeszcze chyba nie czas. Tym bardziej, że te noce teraz różne.
    Dzisiaj tragedia. Zasnęła o 21 (w dzień spała 3h i 1h!), do 1 w nocy budziła się ze 3 razy, a o 2 już nie chciała spać, jęczała, kwiliła.. drapała się po dziąsłach. Ma podpuchnięte te górne dziąsło, nie wiem jak jej pomóc. Dałam , nawet pedicetamol. Nosiłam, tuliłam i zasnęła po 3, wytrzymała z 1 pobudką na smoczek do 7. Teraz sie bawi i humor wyśmienity.

Aha, mówiłam, że nie może skoczyć na 9g, a tu wczoraj 9,2 :)
    Ale skoro ona je takie porcje, to ja się nie dziwię. Śniadania to normalnie je takie jak ja, stara baba :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też smoczek musi być i nie wiem kiedy z niego zrezygnuje, ale tak jak Malinka napisała, nikt dorosły nie uzywa smoczka to i ona kiedyś zrezygnuje. Agatka nie dość, że ostatnio śpi ze smoczkiem (śpi z nosem wcisnietym w materac, więc nawet ciężko zabrać smoczek), to jeszcze drugi trzyma w rączce :D poza tym ostatnio zauważyłam, że nawet jak wypluje to potrafi go przez sen, bez otwierania oczu, znaleźć i włożyć do buzi.

• Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic, u nas takie przebudzenia z płaczem zdarzały się jak przebijaly się górne jedynki, też dałam parę razy przed snem pedicetamol i przebudzen nie było, więc to na pewno bylo przez zęby. Jak się przebiły, to problem zniknął🙂

iv09hdge1v8t5a09.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    poza tym ostatnio zauważyłam, że nawet jak wypluje to potrafi go przez sen, bez otwierania oczu, znaleźć i włożyć do buzi.
    U mnie tak samo, tyle że z cycem :) zawsze go znajdzie.

A z tym odzwyczajaniem to oczywiście nie ma się co spieszyć. Ktoś widział nastolatka ze smoczkiem, ssącego cyca albo śpiącego z rodzicami? No właśnie.

Buko lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka85 Taaaaa cycek po omacku znajdzie żeby tylko capnąć.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też smoka z zamkniętymi oczyma znajdzie. Poza spaniem i kiedy jest zmęczony, nie używa więc niech go sobie ma. Podejrzewam, że długo będzie mu towarzyszył, bo i ja miałam długo ;)

Dziś dorwalam takie fajne skórzane buciki niechodki i widzę, że małemu lepiej stać i raczkowac. No i w końcu stopy nie są cały czas bose. I skończy się gadanie teściowej o zimnych stópkach ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ