X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka regularnie zjada piasek z piaskownicy i korę, która jest w donicach z tujami...

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarek tez je regularnie piasek, ostatnio wyjął skórkę od banana z worka z bio odpadami i lizał. Spokojnie :)

Mam dwa pytania do dziewczyn u których ostatnio zasypianie na noc wymaga więcej czasu i cierpliwości :) jak to robicie? Bujajcie? Na rękach? Leżycie obok? Podpowiedzcie coś.

Druga rzecz: wiecie może co u Miru i jej córeczki?

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia ja mam doły jak mam iść usypiać małego. Normalnie ostatnio masakra. Bujam,leżę,skacze,wszystko już robie i zanim zaśnie to jestem mokra jakbym była na siłowni :/

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosze w rytm kolysanek. Zawsze dziala. U mnie to trwa max 30 minut ale jednak..

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę się z nią na łóżku, ona standardowo się wierci, stęka, jęczy, wstaje, buja sie, raczkuje, szczypie mnie itp itd aż się zmęczy. Czasem sama pada, a czasami jest tak ze muszę ją chwilkę ponosić. Od dwóch dni mamy w miarę spokój, ale w natarciu zęby.
    Ugotowałam jej zupkę z czerwonej soczewicy, pogardziła. Nie mam siły na to rozszerzanie.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy już pięć samodzielnych kroków! :

Megsss, Gewalia, ChicChic, akilegna♥, Zuuziaaaa, monika30, Hedgehog, 1Malinka1, Katiuszaaaa lubią tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od początku usypiam na dużej gumowej piłce😃 Delikatnie bujamy się, usypiam na rękach do tej pory, bo tylko to jest skuteczne. Takie bujanie nie męczy, a po 5-ciu, max 10-minutach mój mały zawsze zasypia. Nie wiem tylko jak i kiedy go tego oduczę🤔

Bardzo pilnuję synka, żeby nie zabieral do buzi niczego brudnego, mąż także, mamy na tym punkcie chyba jakaś obsesję😋 Na razie się udaje, chociaż nasze dziecko już wszędzie chce wejść. Jednak ostatnio rano synek skakał sobie przy barierkach łóżeczka, myślałam, że co jakiś czas je lize i leżałam sobie w swoim łóżku i na to patrzyłam, dopiero gdy podeszłam do niego po jakimś czasie zobaczylam, że ma białe w buzi, a na barierce łóżeczka są wydrapane dziury😫 Najadł się białego lakieru i na szczęście nic mu nie było. A mnie do tej pory załamuje widok pogryzionego łóżeczka, wszystko pozabezpieczalam, a nie pomyślałam, żeby kupić osłone na barierki🤨 Czy ktoś też ma już pogryzione łóżeczko?

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Gewalia Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym kupić synkowi jakieś nowe zabawki, coś co go zajmie na jakiś czas. Macie jakieś pomysły?
    Myślałam o basenie z pileczkami, albo hustawce pokojowej czy bujaczko-jezdziku. Czy ktoras ma takie zabawki i się sprawdzaja lub nie?

iv09hdge1v8t5a09.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem „wyrodna ” matka i nie bujam dziecka już od jakiegos czasu ... kłade go do łóżeczka i głaszcze ... są dni , ze odpływa
    Od razu .. są takie ze od razu zrywa się na równe nogi mimo zmęczenia wtedy dwa razy powtarzam Tobi czas spać połóż się proszę .. i wychodzę z pokoju i czekam .. on się bawi kręci zaczyna marudzić i kwekac wtedy wracam i od nowa to samo ..
    Do skutku .. czasem wyjdę 3 razy czasem 5 a czasem raz .. skubany już się tak nauczył , ze jak wracam do pokoju to często już sam się kładzie ,wkładka smoczka i leży ..;) ale potrafi po chwili się zerwać znowu ;)
    Natomiast ja jestem konsekwentna bo wiem , ze szarpanie się z nim i bujanie bedzie trwało dokładnie tyle samo co moje
    Wychodzenie i wracanie ;) kiedyś przeczytałam w jakimś poradniku o tej metodzie no i u mnie się sprawdza.. nie pozwalam mu
    raczej płakać - jak słyszę , ze kwękanie zamienia się w płacz wracam od razu bo to ważne , żeby dziecko nie bało się swojego łóżeczka i żeby mu się złe nie kojarzyło .

Moje dziecko już wkładało tyle rzeczy do buzi zakazanych ;) ze skóra od awokado to naprawdę pikus :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 22:15

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dobre noce się skończyły zanim się zdążyłam na dobre przyzwyczaić 😅 znowu 2-3 pobudki, cholera wie czemu.

Usypianie na noc trwa zależy jak liczyć, ale od ok. 20 jesteśmy na naszym łóżku, staramy się wyciszyć, a po jakimś czasie Szymek się zaczyna już pokładać sam i zwykle jak już widzę końcową fazę to daję cyca i zasypia. W ciągu dnia za to jest tragedia, bo zaśnie tylko na rękach, ale zaczyna się wkurzać i mam wrażenie jakby chciał sam zasnąć, ale jak ja go mam w dzień usypiać godzinę żeby spał np 40 min to nie wiem czy to jest na moje nerwy. Ostatnio dwa razy zasnął na spacerze, bo już nie spał po 6h i nie umiał na rękach zasnąć, ja już nie wiem co mam robić.

Roczek zrobimy chyba przed roczkiem, bo w październiku moja siostra wyjeżdża na dużej i właśnie nie możemy się zdecydować czy w lokalu robić czy jak. Zero pomysłów.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gewalia, ja mam huśtawka, ale szczerze mówiąc to myślałam, że chętniej będzie w niej się bujac. Huśtawka na palcu zabaw uwielbia, a w tej jest marudzenie po chwili.

Gewalia, dobrze, że napisałaś o pogryzionym łóżeczku, to już szybko zamawiam osłonę. Myślałam o niej w ciąży, a później zapomniałam. Póki ck Agatka ma jeden ząbek, ale już pogryzla mi nim krem do rąk :)
    U nas usypianie też trwa, ale ja wkładam Agatke do łóżeczka, ona wstaje, siada, kręci się po całym łóżeczku aż padnie. Ja się kładę na łóżku i cierpliwie czekam, a dzisiaj się zdrzemnelam zanim mała zasnela. Jedyne co to nie mogę wyjść z pokoju, tyko muszę leżeć i czekać. Jak tylko wyjdę to odrazu jest płacz.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz dosc mocno ongryzione szczebelki :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Czarek tez je regularnie piasek, ostatnio wyjął skórkę od banana z worka z bio odpadami i lizał. Spokojnie :)

Mam dwa pytania do dziewczyn u których ostatnio zasypianie na noc wymaga więcej czasu i cierpliwości :) jak to robicie? Bujajcie? Na rękach? Leżycie obok? Podpowiedzcie coś.

Druga rzecz: wiecie może co u Miru i jej córeczki?

Kładę się obok i co próbuje wstać to go kładę znów. Czasami trwa to dluuugo

Łóżeczko już też nosi ślady zębów małego ;)

Próbował już wszystkich dostępnych zakazanych rzeczy, liście, trawa, niedojrzałe jabłko i gruszki, gazety, kości dla psa ale hitem jest karma dla kotów ;)

Na placu zabaw interesuje go tylko huśtawka, reszta jest be

Basen z pileczkami raczej nie zajmie dziecka na dłużej. Wynika to z obserwacji innych dzieci. Później będziesz się tylko wkurzac kiedy będziesz zbierać piłki po całym mieszkaniu ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i najważniejsze, mamy miejsce w żłobku :) Jest to placówka pół prywatna, pół państwowa. 5 minut spacerkiem od domu. Są tam dzieci w wieku 1-3 sztuk razem z Benem 8. Nie mogłam go wczoraj odciągnąć od zabawek i innych dzieci. Więc to praktycznie Ben zdecydował że tam pójdzie od połowy września :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 07:58

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gewalia, ja mam u rodziców i basen z kulkami i huśtawkę zamontowaną w drzwiach, ale ani jedno ani drugie nie zajmuje Kingi na dłużej. Hitem jest za to stolik edukacyjny Smily Play- polecam, szczególnie dla dzieci zaczynających wstawać.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilki ma i kompletnie się nimi nie interesuje.
    Stoliczek jest, lubi, ale nie na długo. Najlepszy jest mój portfel i wszystkie karty. Ogolnie Ewa chodzi wszedzie za mna. Rano sprzatalam, ona ze mna. Czyszcze lustro, ona ze mna, myje zlew, ona stoi i patrzy. Nosi za mna płyn i szmatki.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawdza się huśtawka (taka na hakach), książeczki i woreczek z grochem ale najlepszą zabawka są domki starszej córki ( binga i odkrywczy domek). Potrafi sie bawić przy nich prawie godzinę.

Jeśli chodzi o skrobanie łóżeczek to normalne. Na szczęście są malowane specjalnym wodnym lakierem i w takich ilościach nie zaszkodzi dziecku.

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 10:27

• Megsss Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas książeczki , piłki to hit , zestaw małego naprawiacza no i tablica manipulacyjna zrobiona przed męża ... uwielbia ja .

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, ksiazeczki sa super. Ja tez lubie, w 1 rzeczy kilka zabawek. Sorawdzaja sie tez w czasie jazdy.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ