X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam balios s i tez sie zastanawiam nad nowa spacerowka ale ze wzgledu na budowe tego wozka. Ewa non stop zjezdza z siedziska, chce siedziec na prosto a on ma oparcie troche zbyy lezace moim zdaniem. Ale jeszcze poczekam jak bedzie wiosna. Ona raczejnz tych co w wozku nie wysiedza. Teraz raczej robimy pol godzinne spacery to jeszcze... Ale raczej w biegu.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy od początku baby joggera city mini gt ;)
    Niezmiennie uważam go za super , lekki, łatwo składający się wózek miejski .. co nie zmienia faktu , ze u nas ... już praktycznie nie jest wykorzystywany ..
    Tobi nadal spaceruje z nami za rączkę albo sam.. a jak się zmęczy to chce na ręce .. do wózka nie ma opcji ..
    Jedyna osoba która potrafi go namówić na spacer w wózku ( i to max 30 min ) to babcia :)
    Chyba młody po prostu wie , ze ona nie ma siły go nosić jak się zmęczy na nóżkach :)

Ciagle mysle co zrobić , czy się go pozbyć już i kupić jakakolwiek parasolkę , żeby mieć w razie W .. np na wakacje
    Czy jeszcze poczekać , bo ponoć może mu się to odmienić i może jeszcze pokochać wózek .. tak miała moja bratowa z środkowa córka .. ona tak jak Tobi bardzo szybko zaczęła chodzić i wózek zaczął byc be .. ale po 2 roku pokochała go na nowo :) 🤷‍♀️
    I bratowa od sprzedaży wózka mnie odciąga ...
    Jak będziecie kupować parasolki , chwalcie się jakie , chętnie się doinformuję :)

Chic ja odnoszę wrażenie , większość spacerówek( jak nie wszystkie )ma lekko pochyłe oparcie , obserwowałam to w wakacje bo mój mały tez chciał ciagle obserwować świat i siedział prosto przez to przy krawędzi wózka trzymając się rączkami za pałąk podczas gdy oparcie nawet w najwyższym momencie było pod lekkim skosem i i jak patrzyłam na inne wózki spacerowe to widziałam , ze wszystkie tak maja i chyba jest to „ po coś ” w sensie , ze może to ma na celu odciążyć kręgosłup dziecka czy coś a po prostu nasze maluchy tak maja ;) są ciekawe i zamiast się opierać wola właśnie tak przy krawędzi siedzieć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 23:21

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacer w wózku po pierwsze ona nie wytrzyma a po drugie nawet jak by wytrzymała to po spacerze zamiast trochę się zmęczyć i być spokojna to rozniosła by mi mieszkanie bo przecież siedział bezczynnie przez godzinę i kumulowała energię.
    Rozglądałam się narazie tylko po internecie i spodobał mi się quinny yezz ale podobno one malutkie choć wsumie moja Jaga nie jest jakos duża raczej normalnego rozmiaru.
    Googlam wszytkie propozycje :) budżet wiadomo ze mogę naciągnąć ale tak jak pisze u nas wózek to nie jest jej bajka wiec nie chce żeby się potem okazało ze wydam tysiaka kolejnego a ona przez nastepny rok pojezdzi nim dosłownie pare razy i sprzedam jako nieużywany praktycznie.

A znacie kogoś kto ma wózek chicco ? Kiedyś widziałam w sklepie i wyglądał super ale nie byłam wtedy zainteresowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 23:46

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wakacje kupiliśmy najtańsza parasolkę Smiki Tornado z myślą, że będzie tylko na wyjazdy, ale ma go moja mama, która na co dzień opiekuje się Julią i muszę przyznać ze sprawdza się naprawdę dobrze. Wygląd bez szału, ale użytkuje się go przyjemnie.
    A w mieszkaniu mam nadal mutsy i2 z zestawu 2w1, nie jest lekki ale jest trwały i stabilny. Zastanawiam się nad kupnem nowej mniejszej spacerówki ale czy jest sens mając już dwa wózki, to bardziej takie widzimisie.
    Julia poki co nie chce chodzić sama, woli na rękach albo w wózku.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 13:37

Megsss, tym_janek lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam nad rowerkiem ale on jeszcze więcej miejsca zajmuje. Oczywiście ze porównywaliśmy to tych olbrzymów.
    Ja wózek składam i rozkładam nonstop bo nie mam na niego miejsca w mieszkaniu wiec jest przechowywany w bagażniku samochodu. Teraz przeprowadzamy się na jakiś czas do moich rodziców wiec będzie miejsce na wózek i może nie będzie mnie tak wkur*** bo nie będę go 4 razy dziennie rozkładać, i zmienię zdanie o kupnie jakiejś parasolki.
    Balios jest super do momentu składania jak dla mnie, fajnie się prowadzi chyba jest jej w nim wygodnie ale jegonwaga ok 8 kg w porównaniu z chicco ohlala( mniej niż 4 kg) który dziś oglądałam to wielkolud. Choć możliwe ze to trochę mija fanaberia o chęć wydania pieniędzy bo możliwe ze faktycznie nie będę z niego korzystać, narazie poczekam ze 2 tyg po wyprowadźcie jak to będzie z tym wozkiem.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balios sie extra sklada! Ja kestem zadowolona i jesli nie ma wozka z prostym oparciem to nie zmieniam. Chyba ze do samolotu na wakacje jakas laseczka.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Megsss lubi tę wiadomość

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to haczenie mi chodzi, wkładka zimowa lata jak nie wiem co przy rozkładaniu i haczy o wszytko, często tez rozkłada mi się siedzisko zanim rozłoży się stelaż w momencie wyciągania go z bagażnika doprowadza mnie to do szału, możliwe ze jak nie musiał bym tego robić tak często to nie przeszkadzało by mi to.

Byłam dziś wyklepie i polecił mi pan
    Macklarena
    Baby jogger
    Inglesine
    I chicoo
    Ten ostatnie mi najbardziej wyglądem cena i waga ale chyba jestem na niego za wysoka bo jak idę to zaczepiam noga o dolny hamulec czy co to jest i nie wiem czy szukać innego czy się do tego przyzwyczaję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 23:40

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie już o nic nie pytam. Panie albo mówią, że wszystko ok, czyli pożarł i pospał albo, że np. mało spał, nie chciał czegoś zjeść (co zdarzyło się tylko raz) :)
    Same ostatnio np mówiły, że chce spacerować za rączkę.

Tak, tak, Kuba chodzi za jedną rączkę :D
    I nawet sam w końcu robi parę kroków. Ale tylko po macie. Skubaniec ostrożny jest i wie, że jak zrobi bach na macie to nie będzie bolało :)

43kth371haww2z0j.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanie, jedzenie, kupa.
    No i jak cos nie gra, ze jest marudna, albo ze ladnie sie bawila.

My dzisiaj na balu przebierańców ale jt w domu bo kaszel i katar w natarciu :(

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek wrote:
    Ja w sumie już o nic nie pytam. Panie albo mówią, że wszystko ok, czyli pożarł i pospał albo, że np. mało spał, nie chciał czegoś zjeść (co zdarzyło się tylko raz) :)
    Same ostatnio np mówiły, że chce spacerować za rączkę.

Tak, tak, Kuba chodzi za jedną rączkę :D
    I nawet sam w końcu robi parę kroków. Ale tylko po macie. Skubaniec ostrożny jest i wie, że jak zrobi bach na macie to nie będzie bolało :)

A tak z innej beczki, jak wygląda w was w żłobku przestrzeganie diety eliminacyjnej?

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba nie je białka jaja. I tak ma w żłobku. Po prostu dostaje rzeczy bez białka, np. kotleciki tylko z żółtkiem :)
    Teraz wyszły mu na karku i plecach jakieś plamy, inne niż te jego z ŁZS.
    I za cholere nie wiem o co chodzi. Nic nowego nie jadł ani nic, zejść tez nie chce :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 12:58

43kth371haww2z0j.png
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek wrote:
    Kuba nie je białka jaja. I tak ma w żłobku. Po prostu dostaje rzeczy bez białka, np. kotleciki tylko z żółtkiem :)
    Teraz wyszły mu na karku i plecach jakieś plamy, inne niż te jego z ŁZS.
    I za cholere nie wiem o co chodzi. Nic nowego nie jadł ani nic, zejść tez nie chce :/

Ja się boję,że nie ogarną w zlobku diety mojego, bo bez mleka i jajka w każdej postaci.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dadzą radę :) obecbie dużo dzieci jest na roznych dietach. To już norma

julita25 lubi tę wiadomość

43kth371haww2z0j.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś już przechodzi bunt (jeszcze nie) dwulatka?

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 14:50

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam zawsze ciocie żłobkowe mówią ile czego dziecko zjadło, ile spało i czy była kupa :P I jak coś się dzieje szczególnego albo fajnego to czasem coś tam powiedzą, najczęściej dyrektorka, która jest tez ciocią w Szymka grupie.

Dzisiaj Szymek miał mieć bal karnawałowy. Strój kupiony, wszystko czekało, a tymczasem my w domu... z ospą 😞 od września próbuję się umówić na szczepienie i dopiero teraz mają szczepionkę, termin mielismy na... Dzisiaj 🙈😡 i zamiast zaszczepić to 2 tygodnie w domu, mmr oczywiście już nawet nie marzę, że zaszczepimy kiedykolwiek ech...

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, zglaszam sie! Od 3 dni mamy ksiazkowy bunt dwulatka. Mloda ma za chwile 17 mc, troche wczesnie bo zwykle zaczyna sie miedzy 18 a 24 mc. Co nie zmienia faktu, ze jest tak ksiazkowo, ze bardziej sie nie da. I okazjonalna histeria przy tym to na prawde nic. Ale ja sie ciesze, bo jest to etap rozwojowy, bardzo potrzebny i zasadniczo nie do unikniecia, wiec kiedys musial sie zaczac, a tak jest szansa, ze juz sie z mloda troche dogadamy zanim rodzenstwo sie pojawi :) Odkrywam w sobie nowe poklady cierpliwosci. W zyciu nie powoedzialabym, ze taka cierpliwa potrafie byc. Tylko problem z jedzeniem mnie do szalu doprowadza.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ