Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hedgehog, Kinga jeszcze nie odróżnia kolorów, nie mówiąc o kształtach. Póki co ćwiczymy poworwania, gdzie jest więcej klocków, który jest największy, a który najmniejszy itd. i jakoś jej to idzie.
Chyba teraz taki etap rozwoju, Kinga zaczęła się wstydzić i spuszcza głowę (nie patrzy w ogóle na tę osobę) albo wtula się we mnie. Reaguje tak na nieznajomych, ale czasem tez na osoby, które zna i lubi- na przykład na swoją prababcię. -
U nas raczej pokazywanie rzeczy w książeczkach. Rozpoznaje naprawdę sporo. Kolory jeszcze nie, ale wie który czerwony i zielony. Kształty jeszcze żadne ale przyznaje tego nie ćwiczyłam z nim.
U nas na obcych i tych których widuje rzadko to wstydzioch, ale piątkę przybija.
-
Pomyślałam, że przez izolacje bo wcześniej kiwała do ludzi, zaczepiała, „zagadywala”, a teraz na niektóre osoby reaguje właśnie wtuleniem, bądź prawie płaczem. Ogólnie mnie to nie martwi, nigdy jej nie zmuszam do kontaktu, za to wkurza mnie jak ktoś na sile probuje ja do siebie przekonać i jest o krok od wybuchu płaczu. Chociaż wydaje mi się ze to zależy od danego człowieka, albo jej przypasuje albo kompletnie nie. Za to uwielbia dzieci, wtedy żadnej dorosły nie jest straszny.
Z kształtów rozpoznaje koło, które już rysuje (oczywiście nieco pokracznie ale ruch ma prawidłowy) i kształt serca. Kolorów nie ogarnia chociaż już z nią to ćwiczę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 20:30
-
No co wy kolory to jeszcze nie teraz kształty raczej tez nie , ja próbowałam z kolorami ale kompletnie nie idzie tzn pokazuje na tej zabawce na której się u Czułyśmy i na tej samej książeczce wiec wiem ze to wyuczone a nie rozpoznawanie bo na innych rzeczach nie pokażą. Jeśli chodzi o kształty to Jaga nawet do sortera nie powrzuca a co dopiero o rozpoznawanie Hahahaha
Moja wszędzie pasuje kotki ( po prostu mazgra ) i mówi ze napisała kota i pokazuje ze tu ma ogona a tu uszy a tu oczy.
-
No dobra dziewczyny.
Pewnie nie jedna Was zaskoczę. No ale cóż, życie lubi płatać figle.
Co myślicie? Czy tylko ja mam zwidy?
<a href=https://zapodaj.net/fb5017d790e25.jpg.html>843DAAC0-D73D-45F5-97F9-B7C877B6D6EE.jpeg</a>
Jutro powtórzę rano. Czekam na Wasze opinie czy coś widzicie.
Tutaj link jak byście nie widziały zdjęcia.
https://zapodaj.net/fb5017d790e25.jpg.html
-
Widzę, widzę! Każda staraczka by zobaczyła cień cienia pod światłem. A tu nawet na zdjęciu widać! O kurczę, Zuza, starłaś się czy wpadka?
Może będę niedyskretna...Ale czyżby były mąż maczał w tym...palce?
Monika, przystojny ten Twój Kacper.