Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny czy mierzycie sobie ciśnienie? ja ze względu na problemy w pierwszej ciąży muszę sobie teraz mierzyć, ale mierzyłam od dłuższego czasu (z ciekawości) i od tygodnia jest dość niskie, dziś wyszło 116/59, więc od razu google, poczytałam troche i się nieco uspokoiłam, jak to u Was jest ?
-
*SmoczycA* wrote:U mnie podobno jest troche za wysokie,ale to chyba tylko u lekarza bo w domu mam w normie;) pytałam już,ale nikt nie odpowiedział po co robi się w ciąży bialko calkowite? Czy tylko moj lekarz to wymtslil?
hmm ja miałam badane białko w moczu (musiałam siusiać przez 24h do tatego wielkiego dzbanka fujjj) ale nie wiem czy o to samo chodzi... to chodzi o zatrucie ciążowe które powstaje dopiero pod koniec ciąży, bynajmniej tak to zrozumiałam, leżałam wtedy w szpitalu i miałam dietę białkową -
Mamusia_Ksawusia wrote:dziewczyny czy mierzycie sobie ciśnienie? ja ze względu na problemy w pierwszej ciąży muszę sobie teraz mierzyć, ale mierzyłam od dłuższego czasu (z ciekawości) i od tygodnia jest dość niskie, dziś wyszło 116/59, więc od razu google, poczytałam troche i się nieco uspokoiłam, jak to u Was jest ?
-
Lunitari wrote:Chocklito ja mam cos podobnego, tez cos w rodzaju arytmii, podwyzszony puls, dusznosci, nie wiem z czym to moze miec zwiazek.
Ja mam dokładnie tak samo jak Ty coś w rodzaju arytmii. Byłam z tym u lekarza, porobili mi badania które nic nie wykazały. Lekarz stwierdził że to nic poważnego -
Lunitari wrote:Neska7 to pocieszylas mnie. Ja podejrzewam ze wplyw mial na to stres, czekanie czy bedzie zarodek, po wizycie juz tak jakby lepiej.
Bardzo możliwe że miał na to wpływ stres, mi lekarz powiedział że najbardziej prawdopodobna przyczyna tych arytmii to nerwy, ale generalnie nic groźnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 12:15
-
Mamusia_Ksawusia wrote:dziewczyny czy mierzycie sobie ciśnienie? ja ze względu na problemy w pierwszej ciąży muszę sobie teraz mierzyć, ale mierzyłam od dłuższego czasu (z ciekawości) i od tygodnia jest dość niskie, dziś wyszło 116/59, więc od razu google, poczytałam troche i się nieco uspokoiłam, jak to u Was jest ?
Mi na wizycie lekarz zmierzył i miałam 115 na 60. Nic nie mówił, więc chyba jest ok. Kiedyś miałam 100 na 60, ale wtedy nie byłam w ciąży i lekarz mnie spytała jak ja wogóle doszłam do przychodni. Wcale sie źle nie czułam serio. -
nick nieaktualnyA ja wczoraj byłam na wizycie i dr stwierdził, że jak ostatnio było serduszko to teraz coś ciężko. Oczywiście ja już w panice, nocka z głowy. Umówiłam się dzisiaj do ginmedicy i co? Zarodek rośnie, pęcherzyk rośnie, pęcherzyk zoltkowym ok, owodnia ok i serce też ok!
Nie uwierzcie ile strachu się najadlam! Wczoraj ciśnienie przed badaniem 144/90, dzisiaj 98/58.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 12:41
Pikapik, 1Malinka1, Kolorowapani, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Minie Black wrote:A ja wczoraj byłam na wizycie i dr stwierdził, że jak ostatnio było serduszko to teraz coś ciężko. Oczywiście ja już w panice, nocka z głowy. Umówiłam się dzisiaj do ginmedicy i co? Zarodek rośnie, pęcherzyk rośnie, pęcherzyk zoltkowym ok, owodnia ok i serce też ok!
Nie uwierzcie ile strachu się najadlam! Wczoraj ciśnienie przed badaniem 144/90, dzisiaj 98/58. -
Minie Black wrote:A ja wczoraj byłam na wizycie i dr stwierdził, że jak ostatnio było serduszko to teraz coś ciężko. Oczywiście ja już w panice, nocka z głowy. Umówiłam się dzisiaj do ginmedicy i co? Zarodek rośnie, pęcherzyk rośnie, pęcherzyk zoltkowym ok, owodnia ok i serce też ok!
Nie uwierzcie ile strachu się najadlam! Wczoraj ciśnienie przed badaniem 144/90, dzisiaj 98/58.
a to cos się działo że poszłaś wczoraj na wizytę czy miałas juz umówioną ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzmetalizowana24 wrote:HEJKA! Z wielką radością do was dołączam , dziś byłam na kolejnym usg, w 5t było widać tylko pęcherzyk dziś w 6 już zarodek. 6 marca znów wizyta mam nadzieje , że będzie słychać serducho.
Z racji tego że duużo wymiotuje dostałam l4 ale bez symbolu B ponieważ lekarz nie założył mi karty ciąży , zrobi to gdy wykonam wszystkie badania - czyli na kolejnej wizycie. Moje pytanie brzmi : na jakiej zasadzie jest wypłacane l4 w ciąży jeśli przed nim było zwykłe zwolnienie ?