X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Nie mam boli podbrzusza. Hmm chyba zależy jaki jest ten ból brzucha. Taki do wytrzymania, trochę okresowy to raczej ok. Tak może boleć długo, bo macica musi się przygotować na lokatora. Gorzej jak bardzo boli kłuje, u mnie oznaczało torbiel (w 1 ciąży)
    Zawsze możesz zażyć nospe, apap albo trochę odpocząć ;)

Właśnie doczytałam że masz córkę ;) nie bolą Cię brzuch w 1 ciąży?
    Nic A nic.... Z córką bolały mnie jedynie piersi,byly znacznie większe oraz w 8 tyg ciazy pojawiły się wymioty przez co trafiłam do szpitala na dożywianie (kroploweczki):)dostałam również torecan i po paru dniach wymioty minęły... ba nawet juz mdłości nie mialam.teraz zupełnie inaczej sie czuje.jestem mega glodna, non stop czuje ssanie w żołądku, nie czuje sie senna gdzie z cora zasypialam na stojaco, i czuje sie jak pies dingo przy moim wechu

Eva31
  • Blu Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva31 wrote:
    Nic A nic.... Z córką bolały mnie jedynie piersi,byly znacznie większe oraz w 8 tyg ciazy pojawiły się wymioty przez co trafiłam do szpitala na dożywianie (kroploweczki):)dostałam również torecan i po paru dniach wymioty minęły... ba nawet juz mdłości nie mialam.teraz zupełnie inaczej sie czuje.jestem mega glodna, non stop czuje ssanie w żołądku, nie czuje sie senna gdzie z cora zasypialam na stojaco, i czuje sie jak pies dingo przy moim wechu

Hahaha czyli wszystko jest w najlepszym porządku ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na pierwszej wizycie i jest ❤️

Mamusia_Ksawusia, Taliana85, PAPAVER, *SmoczycA*, Blu, AnnaManna, edka85, Marsylia, Pikapik, Milano, Kolorowapani, Bajka111, marysia7812, 1Malinka1, Iwona27091991, Zuuziaaaa, NatkaZ, laylin, Miru, Ewelka Elka, Du-Dulia lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1991 wrote:
    A ja sądze ze tam siedza dwa serduszka <3
    jedno w zupełności wytarczy <3

NatkaZ lubi tę wiadomość

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Niespodzianka 29 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _magda87_ wrote:
    Dziś byłam na pierwszej wizycie i jest ❤️

Gratulacje.. passo dobrych wiesci trwaj, moja kolezanka dzis 2 kreski ujrzała...
    Ale sie ciesze.. 2 tyg roznicy bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 22:01

_magda87_, Mamusia_Ksawusia, NatkaZ lubią tę wiadomość

7wjy80a.png
    yj2synh.png
    mowp98p.png
  • Basia82 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej, z blizniakami ,to dopiero pelno roboty, ale ja tez bym chciala ;)

Ja czuje sie bardzo dobrze. Te co maja mdlosci niech pija herbatke imbirowa, albo popijac 1 lyzeczke soku z cebuli, a po 5 min 1 lyzeczke herbaty mietowej i tak na przemian az nudnosci mina.

Basia
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:
    Minnie Black ciacho wyglada przepysznie. Ja takze mam ochote na slodkie, od miesa mnie nie odrzuca, ale cos nie mam ochoty.

Czy ktoras z Was ma uczucie ze jej serce czasami szybciej bije? Cos w rodzaju arytmii? Nie mialam czegos takiego wczesniej, a np wczoraj lezalam na sofie i serce zaczelo mi skakac, az sie podnioslam ze strachu co sie dzieje, to trwalo kilka sekund. Czasami tez sie zdarza w pracy. Troche sie martwie, a zapomnialam wspomniec dzis u lekarza.

Ja tak czasem mam, generalnie to jest normalne w ciąży. Wysoki progesteron wpływa na rozszerzenie naczyń krwionośnych i zatrzymuje wodę w organizmie, przez co serce musi intensywniej pracować, przez co momentami mogą być skoki tętna co daje właśnie takie odczucie. Najczęściej jest to niegroźne, ale warto wspomnieć o tym lekarzowi i regularnie zacząć badać ciśnienie i tętno, aby mieć gdzieś zapisane, gdyby ginekolog stwierdził, że potrzebna jest konsultacja u kardiologa. Takie notatki zdecydowanie usprawnią pracę lekarza i ocenę, czy problem wymaga dalszej diagnostyki czy też wszystko jest w normie.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020

Wysłany: 17 lutego 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Co Wy jecie na śniadanie? Ja kompletnie nie mam ochoty na nic...

NatkaZ lubi tę wiadomość

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mogę jeść wszystko :)
    Moj jedyny objaw ciąży to brak okresu i pełniejsze piersi :)

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png

Wysłany: 17 lutego 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:
    Ja póki co mogę jeść wszystko :)
    Moj jedyny objaw ciąży to brak okresu i pełniejsze piersi :)

jedzenie może dla mnie w sumie nie istnieć, ale brzuch daje znać i coś trzeba jeść, mogłabym jeść tylko jaja...

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    jedzenie może dla mnie w sumie nie istnieć, ale brzuch daje znać i coś trzeba jeść, mogłabym jeść tylko jaja...

Ja po jajkach cierpię nie wiem czy rano też ale wieczorem jak zjem jajecznicę jest dramat

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia wrote:
    Ja po jajkach cierpię nie wiem czy rano też ale wieczorem jak zjem jajecznicę jest dramat

mogę zapytać co się stało że dzidzius urodził się martwy? Oczywiście jak nie chcesz to nie musisz pisać, domyslam sie że to bolesne :(

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    mogę zapytać co się stało że dzidzius urodził się martwy? Oczywiście jak nie chcesz to nie musisz pisać, domyslam sie że to bolesne :(
    Przepukliny przeponowa =brak rozwiniętych płuc

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia wrote:
    Musisz być naprawdę silna kobietą.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia wyrazy szczerego współczucia :(

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia wrote:

nawet nie wiem co napisac :( jestes bardzo dzielna!

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynki dzisiaj jadę na pobranie krwi na TSH i moja ginekolog kazała powtórzyć betę żeby zobaczyć jak nam idzie :)

Co do boli brzucha, czasami w nocy potrafi mnie obudzić skończ jak na miesiączkę. Jest intensywny ale krótkotrwały. Mam ogólnie bardzo mała macice i wąska miednice, dlatego lekarz przestrzegł mnie przed tymi bólami.

Miałam iść na wizytę na 22 lutego ale idę dopiero 5 marca czyli 10 dni później bo moja dr będzie na szkoleniu. To będzie 9 tydzień :) dla mnie lepiej bo będzie albo wszystko jak na dłoni albo nie. Wówczas nie będę miała chociaż wątpliwości :) wole poczekać na moja dr bo jest wspaniałym lekarzem. Jestem dobrej myśli póki co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 09:26

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Basia82 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, Dziewczeta!

Amelia,wyrazy wspolczucia.Bede Tobie goraco topingowac!

A ja mam katar. Moje ciaze zawsze zaczynaja sie katarem .. a na dodatek syna ucho boli, wiec lezymy razem plackiem :/

Szimi lubi tę wiadomość

Basia
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Co Wy jecie na śniadanie? Ja kompletnie nie mam ochoty na nic...

Ja jem standardowo jajecznicę. Uwielbiam! Na masełku podsmażam polędwicę sopocką (3 plasterki), do tego dorzucam pokrojoną w kostkę cebulkę (dużą łyżkę), do tego jeszcze pieczarki (ok 3 sztuki). Później do tego wbijam 2 lub 3 jajka, przyprawiam solą i pieprzem i na małym ogniu cały czas miącham, żeby nie była zbyt ścięta. Przekładam na talerz, wierzch jajecznicy posypuję szczypiorkiem. Zjadam razem z dwoma kanapkami z pieczywem żytnim 100% z ziarnem, sałatą, serem żółtym, pomidorem i szczypiorkiem ;)

Po takim śniadaniu zjedzonym około 10:00 robię się głodna dopiero około 17 ;)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po badaniach :) zrobiłam wszystkie, nawet udało mi się zrobić je na pakiet ubezpieczeniowy wiec już w ogóle jestem zadowolona ze udało się za darmo :) ale na czczo ledwo wytrzymałam w tym laboratorium :D

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ