Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Blu wrote:Nie mam boli podbrzusza. Hmm chyba zależy jaki jest ten ból brzucha. Taki do wytrzymania, trochę okresowy to raczej ok. Tak może boleć długo, bo macica musi się przygotować na lokatora. Gorzej jak bardzo boli kłuje, u mnie oznaczało torbiel (w 1 ciąży)
Zawsze możesz zażyć nospe, apap albo trochę odpocząć
Właśnie doczytałam że masz córkę nie bolą Cię brzuch w 1 ciąży?Eva31 -
Eva31 wrote:Nic A nic.... Z córką bolały mnie jedynie piersi,byly znacznie większe oraz w 8 tyg ciazy pojawiły się wymioty przez co trafiłam do szpitala na dożywianie (kroploweczki):)dostałam również torecan i po paru dniach wymioty minęły... ba nawet juz mdłości nie mialam.teraz zupełnie inaczej sie czuje.jestem mega glodna, non stop czuje ssanie w żołądku, nie czuje sie senna gdzie z cora zasypialam na stojaco, i czuje sie jak pies dingo przy moim wechu
Hahaha czyli wszystko jest w najlepszym porządku -
Dziś byłam na pierwszej wizycie i jest ❤️
Mamusia_Ksawusia, Taliana85, PAPAVER, *SmoczycA*, Blu, AnnaManna, edka85, Marsylia, Pikapik, Milano, Kolorowapani, Bajka111, marysia7812, 1Malinka1, Iwona27091991, Zuuziaaaa, NatkaZ, laylin, Miru, Ewelka Elka, Du-Dulia lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
_magda87_ wrote:Dziś byłam na pierwszej wizycie i jest ❤️
Gratulacje.. passo dobrych wiesci trwaj, moja kolezanka dzis 2 kreski ujrzała...
Ale sie ciesze.. 2 tyg roznicy bedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 22:01
_magda87_, Mamusia_Ksawusia, NatkaZ lubią tę wiadomość
-
ojej, z blizniakami ,to dopiero pelno roboty, ale ja tez bym chciala
Ja czuje sie bardzo dobrze. Te co maja mdlosci niech pija herbatke imbirowa, albo popijac 1 lyzeczke soku z cebuli, a po 5 min 1 lyzeczke herbaty mietowej i tak na przemian az nudnosci mina.Basia -
Choklito wrote:Minnie Black ciacho wyglada przepysznie. Ja takze mam ochote na slodkie, od miesa mnie nie odrzuca, ale cos nie mam ochoty.
Czy ktoras z Was ma uczucie ze jej serce czasami szybciej bije? Cos w rodzaju arytmii? Nie mialam czegos takiego wczesniej, a np wczoraj lezalam na sofie i serce zaczelo mi skakac, az sie podnioslam ze strachu co sie dzieje, to trwalo kilka sekund. Czasami tez sie zdarza w pracy. Troche sie martwie, a zapomnialam wspomniec dzis u lekarza.
Ja tak czasem mam, generalnie to jest normalne w ciąży. Wysoki progesteron wpływa na rozszerzenie naczyń krwionośnych i zatrzymuje wodę w organizmie, przez co serce musi intensywniej pracować, przez co momentami mogą być skoki tętna co daje właśnie takie odczucie. Najczęściej jest to niegroźne, ale warto wspomnieć o tym lekarzowi i regularnie zacząć badać ciśnienie i tętno, aby mieć gdzieś zapisane, gdyby ginekolog stwierdził, że potrzebna jest konsultacja u kardiologa. Takie notatki zdecydowanie usprawnią pracę lekarza i ocenę, czy problem wymaga dalszej diagnostyki czy też wszystko jest w normie.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dziewczynki dzisiaj jadę na pobranie krwi na TSH i moja ginekolog kazała powtórzyć betę żeby zobaczyć jak nam idzie
Co do boli brzucha, czasami w nocy potrafi mnie obudzić skończ jak na miesiączkę. Jest intensywny ale krótkotrwały. Mam ogólnie bardzo mała macice i wąska miednice, dlatego lekarz przestrzegł mnie przed tymi bólami.
Miałam iść na wizytę na 22 lutego ale idę dopiero 5 marca czyli 10 dni później bo moja dr będzie na szkoleniu. To będzie 9 tydzień dla mnie lepiej bo będzie albo wszystko jak na dłoni albo nie. Wówczas nie będę miała chociaż wątpliwości wole poczekać na moja dr bo jest wspaniałym lekarzem. Jestem dobrej myśli póki coWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 09:26
Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość
-
Mamusia_Ksawusia wrote:Cześć dziewczyny
Co Wy jecie na śniadanie? Ja kompletnie nie mam ochoty na nic...
Ja jem standardowo jajecznicę. Uwielbiam! Na masełku podsmażam polędwicę sopocką (3 plasterki), do tego dorzucam pokrojoną w kostkę cebulkę (dużą łyżkę), do tego jeszcze pieczarki (ok 3 sztuki). Później do tego wbijam 2 lub 3 jajka, przyprawiam solą i pieprzem i na małym ogniu cały czas miącham, żeby nie była zbyt ścięta. Przekładam na talerz, wierzch jajecznicy posypuję szczypiorkiem. Zjadam razem z dwoma kanapkami z pieczywem żytnim 100% z ziarnem, sałatą, serem żółtym, pomidorem i szczypiorkiem
Po takim śniadaniu zjedzonym około 10:00 robię się głodna dopiero około 17