Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja2018 wrote:Ja dziś po usg termin na 25.09 ale może się przesunąć o 2 tyg w jedną lub w drugą. Dzidzia ma 3mm i piękne serduszko bijące. Kolejna wizyta za 4tyg czyli w 10tc i wtedy założą mi kartę ciąży chyba że będzie mnie coś niepokoić to mam przyjść szybciej. Ahh jak widziałam ta kropkę to aż się poplakalam
Zapytaj dobrze u księgowej jak z kartą ciąży czy musi być przed 10 tc czy może być od 10 tc bo nie wiem jak z wypłatą becikowego... -
nick nieaktualny
-
Dziś 44 dzien od tstaniej miesiączki pewnie 30 dniem od owulacji. Byłam tydzień temu w czwartek i też było widać już dziecko ale chyba bez serduszka bo lekarz nic nie mowil
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
Nadzieja2018 wrote:Dziś 44 dzien od tstaniej miesiączki pewnie 30 dniem od owulacji. Byłam tydzień temu w czwartek i też było widać już dziecko ale chyba bez serduszka bo lekarz nic nie mowil
-
Heeej wszystkim I witam nowe dziewczyny z terminem na październik!
Zrobiłam dzisiaj bete 91.54 jakoś więc przyrost po 48h 189,5%. Ginekolog zleciła badania i tutaj ciekawostka. Dostałam luteine 2x dziennie po 2 tabletki 50 mg. Jednak powiedziała, że te 16 to mało i lepiej się wspomóc farmakologiczne. -
nick nieaktualny
-
Nadzieja też bym tak chciała ehh.. Ja po wizycie , ale niestety za wczesniej troche przyszłam bo to 5tc1d Gin niby mówił ze wszystko dobrze i nie mam sie co martwić ale jak tu sie nie martwić :p No nic pozostaje mi czekac 2tyg do następnej wizyty
-
Miru wrote:Bo właśnie wyczytałam że serce zaczyna bić 21-28 dni po owulacji.
Mam za tydz w czwartek wizytę, to akurat będzie 26 dni od owulacji więc mam nadzieję że może też coś zobaczę
W pierwszej ciąży byłam na usg w 44dc (30 dni po owu) i serduszko było. Trzymam kciuki za Twoją wizytę
Ja muszę czekać do 14.02. -
Nadzieja2018 wrote:Ja dziś po usg termin na 25.09 ale może się przesunąć o 2 tyg w jedną lub w drugą. Dzidzia ma 3mm i piękne serduszko bijące. Kolejna wizyta za 4tyg czyli w 10tc i wtedy założą mi kartę ciąży chyba że będzie mnie coś niepokoić to mam przyjść szybciej. Ahh jak widziałam ta kropkę to aż się poplakalam
Cudownie zazdroszczę!
A czemu tak późno z tą kartą? -
A na becikowe są jakieś progi dochodu? Ja mam swoją działalność więc pewnie nie dostanę bo przedsiębiorców wsyztskilo omija. Dowoadywalam się jak macierzyński to wyrównana mi do tysiąca PLN tak jak osoba bezrobotna... Eh a tyle podatków się płaci. No ale naliczana od ZUS a ten 2 lata mały płaciłam od listopada duży ale nie zmienia to zbyt duzo
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
nick nieaktualnyMiru wrote:Du-dulia może zaznaczasz serduszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 07:39
-
Nadzieja ja też na dg.
Becikowe chyba wszyscy dostają.
Jednorazowo 1000 zł za urodzenie dziecka ( chyba jakis próg jest)
Macierzynski to srednia z ostatnich 12 miesięcy. Ja placilam od razu wyzszy zus przy zalozeniu więc nie wiem jak to jest na niskim. Ale pogadaj dobrze z księgową to powinna Cie dobrze pokierowac.