X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Pikapik tez wizytuje we wtorek :) to bedzie dopiero 2 wizyta:)

No to jesteśmy 3 na wtorek.

Chichibi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    dziewczyny z RZESZOWA czy robicie badania prenatalne? jak tak to gdzie i u kogo? miałam nie robić ale po rozmowie ze swoją ginekolog chyba się jednak wybiorę... i pytanie czy samo USG czy z testem pappa?
    Ja robię komplet w Pro Familii u dr Szajnera....koszt 400 zł... bardziej tak naprawdę dla swojego spokoju niż ze wskazań medycznych ( chociaż 1 ciążę poroniłam ) .
    Lekarz prowadzący do tej pory nie mówił nic o tych badaniach ale może dlatego że sam też to USG wykonuje z tym że podobno nie robi testu z krwi...wizytę mam 12 więc jeszcze popytam ..jeśli dałby mi skierowanie mogłabym zrobić na NFZ ze względu na wcześniejsze poronienie ( konieczny wypis ze szpitala i skierowanie od lekarza prowadzącego ).

• Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Ja robię komplet w Pro Familii u dr Szajnera....koszt 400 zł... bardziej tak naprawdę dla swojego spokoju niż ze wskazań medycznych ( chociaż 1 ciążę poroniłam ) .
    Lekarz prowadzący do tej pory nie mówił nic o tych badaniach ale może dlatego że sam też to USG wykonuje z tym że podobno nie robi testu z krwi...wizytę mam 12 więc jeszcze popytam ..jeśli dałby mi skierowanie mogłabym zrobić na NFZ ze względu na wcześniejsze poronienie ( konieczny wypis ze szpitala i skierowanie od lekarza prowadzącego ).

no właśnie ja ze Sznajdera nie jestem zadowolona, w pierszej ciąży robiłam u niego połówkowe... a to 400zł to wraz z testem pappa?

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• truskawka_oli Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) termin wg @ mam na 1 listopada. Ale jeszcze nie potwierdzone u lekarza. Dokładnie nie wiem kiedy ovu wystąpiła. Więc termin może być jeszcze październikowy. W którym tygodniu zobaczyłyście serduszko?

f2w3gox1m8thuj2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia wrote:
    No to jesteśmy 3 na wtorek.

I ja we wtorek mam wizytę!'dopiero o 17:20, dzień się będzie dłużył...

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka-oli ja zobaczyłam serduszka w 6+5 :)

truskawka_oli, Kolorowapani, NatkaZ lubią tę wiadomość

• neska7 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laylin wrote:

I u mnie tak samo 6+5 ;)

NatkaZ lubi tę wiadomość

erj7q7y.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka jak tak samo ...
    Rany .. dziewczyny od środy jestem nie do życia .. zawroty głowy i mdlosci gigant ...
    kac kac kac .. zero apetytu .. kiepsko śpię ... na nic nie mam siły .. w pracy wzięłam wolne ale długo tak nie pociągnę ..
    Zaczęłam 8 tydzień ... któraś jeszcze tak kiepsko się czuje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 13:40

Pikapik lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka_oli wrote:
    Witajcie ;) termin wg @ mam na 1 listopada. Ale jeszcze nie potwierdzone u lekarza. Dokładnie nie wiem kiedy ovu wystąpiła. Więc termin może być jeszcze październikowy. W którym tygodniu zobaczyłyście serduszko?

w I ciąży 5+4 a teraz w 6+3

truskawka_oli lubi tę wiadomość

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Basia82 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobaczyłam maciupeńkie serduszko,które ledwo dr wykryła, w 6 tyg.1 dniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 13:42

truskawka_oli lubi tę wiadomość

Basia

Wysłany: 3 marca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Rany .. dziewczyny ja od środy jestem nie do życia .. zawroty głowy i mdlosci gigant ...
    kac kac kac .. zero apetytu .. kiepsko śpię ... na nic nie mam siły .. w pracy wzięłam wolne ale długo tak nie pociągnę ..
    Zaczęłam 8 tydzień ... któraś tez tak średnio się czuje jak ja?

jaaaa, najgorsze jest to że nie mam czegoś takiego jak L4, ale zawsze moge sobie odpocząć jak tylko mam ochotę ;)

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    no właśnie ja ze Sznajdera nie jestem zadowolona, w pierszej ciąży robiłam u niego połówkowe... a to 400zł to wraz z testem pappa?
    Tak to z testem pappa ...A Szajnera z całego serca polecała mi znajoma ok może nie jest zbyt rozmowny i gburowaty ale rzekomo lepszego specjalisty od Niego w Rzeszowie nie ma jeśli chodzi o wczesne wykrywanie ew. wad u maleństwa..przekonam się na swojej skórze już 16 :)

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja kolejna na wtorkowa wizytę .... tak strasznie się boje tego pustego jaja !!!

A jeśli chodzi o poród to ja narazie kompletnie o tym nie myśle nie paraliżuje mnie na myśl o porodzie SN ani tez nie neguje cc. Boje się tylko jednego żebym nie męczyła się pół dnia a potem i tak zrobili cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 13:58

Wysłany: 3 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Tak to z testem pappa ...A Szajnera z całego serca polecała mi znajoma ok może nie jest zbyt rozmowny i gburowaty ale rzekomo lepszego specjalisty od Niego w Rzeszowie nie ma jeśli chodzi o wczesne wykrywanie ew. wad u maleństwa..przekonam się na swojej skórze już 16 :)

no właśnie gburowaty i małomówny, wolałabym żeby mi tłumaczył wszystko co i jak, więc raczej on odpada...

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    jaaaa, najgorsze jest to że nie mam czegoś takiego jak L4, ale zawsze moge sobie odpocząć jak tylko mam ochotę ;)

Ja niestety prowadzę własny biznes wiec zwolenienie na ta chwile w ogóle nie wchodzi w grę ..
    Mogę brać wolne ile chce ale .. tracę klientów ...
    Ja raczej z tych nie narzekających ale .. kurczę ciężko jest ;)

Wysłany: 3 marca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    I ja kolejna na wtorkowa wizytę .... tak strasznie się boje tego pustego jaja !!!

też się strasznie bałam, już "białej gorączki" dostawałam, aż boleści i depresji, poszłam do innego lekarza i serduszko waliło jak dzwon <3 przed wczorajsza wizytą już byłam dużo spokojniejsza <3

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

Wysłany: 3 marca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Ja niestety prowadzę własny biznes wiec zwolenienie na ta chwile w ogóle nie wchodzi w grę ..
    Mogę brać wolne ile chce ale .. tracę klientów ...
    Ja raczej z tych nie narzekających ale .. kurczę ciężko jest ;)

no ja właśnie też :D

Megsss lubi tę wiadomość

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• truskawka_oli Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 12.03 to mam nadzieję, że będzie serduszko

f2w3gox1m8thuj2d.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laylin wrote:

Ja podobnie :) 6+4 :) Ja wizytę mam dopiero 19.03 i już odliczam dni :P Ja ostatnio też martwiłam się zmniejszającymi objawami to teraz wszystko znowu wróciło :P

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    też się strasznie bałam, już "białej gorączki" dostawałam, aż boleści i depresji, poszłam do innego lekarza i serduszko waliło jak dzwon <3 przed wczorajsza wizytą już byłam dużo spokojniejsza <3
    Ja grzecznie czekam, wiem ze jeśli on nic nie zobaczy to i tak pójdę kontrolnie do innego.

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ