Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamusia_Ksawusia wrote:dziewczyny z RZESZOWA czy robicie badania prenatalne? jak tak to gdzie i u kogo? miałam nie robić ale po rozmowie ze swoją ginekolog chyba się jednak wybiorę... i pytanie czy samo USG czy z testem pappa?
Lekarz prowadzący do tej pory nie mówił nic o tych badaniach ale może dlatego że sam też to USG wykonuje z tym że podobno nie robi testu z krwi...wizytę mam 12 więc jeszcze popytam ..jeśli dałby mi skierowanie mogłabym zrobić na NFZ ze względu na wcześniejsze poronienie ( konieczny wypis ze szpitala i skierowanie od lekarza prowadzącego ). -
Asiek1214 wrote:Ja robię komplet w Pro Familii u dr Szajnera....koszt 400 zł... bardziej tak naprawdę dla swojego spokoju niż ze wskazań medycznych ( chociaż 1 ciążę poroniłam ) .
Lekarz prowadzący do tej pory nie mówił nic o tych badaniach ale może dlatego że sam też to USG wykonuje z tym że podobno nie robi testu z krwi...wizytę mam 12 więc jeszcze popytam ..jeśli dałby mi skierowanie mogłabym zrobić na NFZ ze względu na wcześniejsze poronienie ( konieczny wypis ze szpitala i skierowanie od lekarza prowadzącego ).
no właśnie ja ze Sznajdera nie jestem zadowolona, w pierszej ciąży robiłam u niego połówkowe... a to 400zł to wraz z testem pappa? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cukierniczka jak tak samo ...
Rany .. dziewczyny od środy jestem nie do życia .. zawroty głowy i mdlosci gigant ...
kac kac kac .. zero apetytu .. kiepsko śpię ... na nic nie mam siły .. w pracy wzięłam wolne ale długo tak nie pociągnę ..
Zaczęłam 8 tydzień ... któraś jeszcze tak kiepsko się czuje ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 13:40
Pikapik lubi tę wiadomość
-
truskawka_oli wrote:Witajcie
termin wg @ mam na 1 listopada. Ale jeszcze nie potwierdzone u lekarza. Dokładnie nie wiem kiedy ovu wystąpiła. Więc termin może być jeszcze październikowy. W którym tygodniu zobaczyłyście serduszko?
w I ciąży 5+4 a teraz w 6+3truskawka_oli lubi tę wiadomość
-
Megsss wrote:Rany .. dziewczyny ja od środy jestem nie do życia .. zawroty głowy i mdlosci gigant ...
kac kac kac .. zero apetytu .. kiepsko śpię ... na nic nie mam siły .. w pracy wzięłam wolne ale długo tak nie pociągnę ..
Zaczęłam 8 tydzień ... któraś tez tak średnio się czuje jak ja?
jaaaa, najgorsze jest to że nie mam czegoś takiego jak L4, ale zawsze moge sobie odpocząć jak tylko mam ochotę -
nick nieaktualnyMamusia_Ksawusia wrote:no właśnie ja ze Sznajdera nie jestem zadowolona, w pierszej ciąży robiłam u niego połówkowe... a to 400zł to wraz z testem pappa?
-
I ja kolejna na wtorkowa wizytę .... tak strasznie się boje tego pustego jaja !!!
A jeśli chodzi o poród to ja narazie kompletnie o tym nie myśle nie paraliżuje mnie na myśl o porodzie SN ani tez nie neguje cc. Boje się tylko jednego żebym nie męczyła się pół dnia a potem i tak zrobili cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 13:58
-
Asiek1214 wrote:Tak to z testem pappa ...A Szajnera z całego serca polecała mi znajoma ok może nie jest zbyt rozmowny i gburowaty ale rzekomo lepszego specjalisty od Niego w Rzeszowie nie ma jeśli chodzi o wczesne wykrywanie ew. wad u maleństwa..przekonam się na swojej skórze już 16
no właśnie gburowaty i małomówny, wolałabym żeby mi tłumaczył wszystko co i jak, więc raczej on odpada... -
Mamusia_Ksawusia wrote:jaaaa, najgorsze jest to że nie mam czegoś takiego jak L4, ale zawsze moge sobie odpocząć jak tylko mam ochotę
Ja niestety prowadzę własny biznes wiec zwolenienie na ta chwile w ogóle nie wchodzi w grę ..
Mogę brać wolne ile chce ale .. tracę klientów ...
Ja raczej z tych nie narzekających ale .. kurczę ciężko jest
-
Katiuszaaaa wrote:I ja kolejna na wtorkowa wizytę .... tak strasznie się boje tego pustego jaja !!!
też się strasznie bałam, już "białej gorączki" dostawałam, aż boleści i depresji, poszłam do innego lekarza i serduszko waliło jak dzwonprzed wczorajsza wizytą już byłam dużo spokojniejsza
-
Megsss wrote:Ja niestety prowadzę własny biznes wiec zwolenienie na ta chwile w ogóle nie wchodzi w grę ..
Mogę brać wolne ile chce ale .. tracę klientów ...
Ja raczej z tych nie narzekających ale .. kurczę ciężko jest
no ja właśnie teżMegsss lubi tę wiadomość
-
laylin wrote:Truskawka-oli ja zobaczyłam serduszka w 6+5
Ja podobnie6+4
Ja wizytę mam dopiero 19.03 i już odliczam dni
Ja ostatnio też martwiłam się zmniejszającymi objawami to teraz wszystko znowu wróciło
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Mamusia_Ksawusia wrote:też się strasznie bałam, już "białej gorączki" dostawałam, aż boleści i depresji, poszłam do innego lekarza i serduszko waliło jak dzwon
przed wczorajsza wizytą już byłam dużo spokojniejsza