Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Szimi wrote:Podziwiam Was dziewczyny, że mając mdłosci jestescie w stanie chodzic do pracy. Ja się na początku tak źle czułam, mialam takie migreny ze w 8 tygodniu poszlam na l4 i pierwszy tydzien w domu właściwie przespałam.
A z innej beczki, pytalam na innym wątku ale nikt nie odpowiedział o żel conceive w ciąży. Macie może jakieś doświadczenia? My stosowaliamy go tylko przez jeden cykl i bardzo mi spasował a dodatkowo teraz też bardzo by się przydał bo cos czuję że jest za sucho podczas. Wiecie czy można go stosować? Albo jakiś inny żel który jest w 100% bezpieczny w ciązy?
-
Ja chodzę do pracy pomimo mdłości, jak mi jest nie dobrze to zamykam oczy i leżę w fotelu w ciszy i spokoju. W domu co chwilę mama to mama tamto. Jak jest źle to wracam do domu po pracy robię szybko obiad i też leżę. Tylko wtedy zawsze przychodzą dzieci, chwilkę poleżą pożałuja mnie przytulą i całują. Potem skaczą po łóżku, biją się, potem całują miedzy sobą, a na koniec kłócą. No istny cyrk.
-
Ja mam prenatalne za tydzień w środę w ProFamilii prywatnie i za tydzień w piątek w Luxmedzie.
A dzisiaj na zwykłej wizycie serduszko pika i bobo ma 4,2cmWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 13:00
Mamusia_Ksawusia, Marsylia, Szimi, Blu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak to jest, jak my wspolzylismy na 4,2i1 dzień przed owu to jest szansa że te plemniki z 4 dni przed czekaly już tam bliżej i to one zapłodnily komórkę? Czy prędzej te z dnia przed?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 12:07
-
oooo ile bedzie siusiakow
Wspolczuje Amelii. Przeszlam przez to samo tylko kilka tygodni pozniej. Nie zycze nikomu tego typu poronienia. Trzymam kciuki za nia, zeby szybko doszla do siebie. Te ktore sa w kontakcie z nia, prosze o przekazanie moich kondolencji.
Mysle, ze nie ma przeiwskazan do uzywania zelkow serduszkowych. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.
Pierwszy dzien wiosny, a u nas sniezy...
Dziewczeta, nie kupujcie wszystkiego z wyprawki dla niemowlaka. Lepiej uzbierac pieniadze i dokupywac, co jest faktycznie potrzebne. Mi bardzo przydal sie laktator, bo dziecko tak mi pogryzlo sutki,ze nie moglam zniesc bolu przy ssaniu.
Avarred,ja synowi wmowilam, ze gwiazdki swiecace na suficie pilnuja ,zeby ladnie rosl w nocy i stal sie silnym. Nie wiem dlaczego, ale skutkuje i coraz czesciej przesypia u siebie cala noc,bez wybudzania. Ja czesto opowiadam takie bajki synowi , zeby go przekonac do czegos che che
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 12:08
Basia -
Witam Dziewczyny, można jeszcze do Was dołączyć?
Teoretycznie termin porodu z OM wypada na 28 września, ale na każdym USG maluszek jest ok tydzień młodszy, więc lekarz powiedział, że mam się nastawić na październik, ale daty porodu nie będziemy zmieniać.
Jutro mam badania prenatalne i straaaasznie się stresuję! Planowałam dołączyć dopiero, jak na prenatalnych okaże się, że wszystko ok, ale już nie wytrzymałam do jutraMuszę czymś zająć myśli.
Jest to moja 2 ciąża, mam już 3,5 rocznego synka.Mamusia_Ksawusia, Ewelka Elka, Flavia, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Patka0205 wrote:Witam Dziewczyny, można jeszcze do Was dołączyć?
Teoretycznie termin porodu z OM wypada na 28 września, ale na każdym USG maluszek jest ok tydzień młodszy, więc lekarz powiedział, że mam się nastawić na październik, ale daty porodu nie będziemy zmieniać.
Jutro mam badania prenatalne i straaaasznie się stresuję! Planowałam dołączyć dopiero, jak na prenatalnych okaże się, że wszystko ok, ale już nie wytrzymałam do jutraMuszę czymś zająć myśli.
Jest to moja 2 ciąża, mam już 3,5 rocznego synka.
pewnie! przyłącz sięnapisz coś o sobie
Patka0205 lubi tę wiadomość
-
Mam szczerą nadzieję, że z tym czasem współżycia i płcią to takie żarciki
To czy uprawialiście seks w dniu, dzień przed czy 3 dni przed owulacją nie ma najmniejszego wpływu na płeć dziecka
Jest to kolejny mit, który nie ma żadnego potwierdzenia naukowego. I tak jak większość mitów dot. płci (gdzie jakby nie patrzeć są tylko 2 opcje) ma skuteczność 50%
Mamusia_Ksawusia, Ewelka Elka, Katiuszaaaa lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Mamusia_Ksawusia wrote:pewnie! przyłącz się
napisz coś o sobie
Mam 28 lat, praktycznie od samego początku ciąży jestem na L4 ze względu na pracę. Początkowo mocno dokuczały mi bóle brzucha jak na okres (dostałam Duphaston, który biorę do teraz), teraz dokucza mi tylko silny apetyt i mdłości z rana i wieczorem (które na szczęście są coraz słabsze). Z tym apetytem to jakaś masakra, co chwila muszę coś jeść... Najgorsze jest to, że ochotę mam na same ciężkie rzeczyJakieś frytki, kebaby itp.. Masakra! Nawet to, że powoli nie mieszczę się w swoje ubrania mnie nie zniechęca, nie umiem sobie z tym poradzić.
-
Patka0205 wrote:Witam Dziewczyny, można jeszcze do Was dołączyć?
Jest to moja 2 ciąża, mam już 3,5 rocznego synka.jutro sporo z nas ma prenatalne także witaj w klubie
wszystko będzie dobrze na pewno.
A o której masz wizytę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 13:35
www.zcukremalbowcale.com -
Cukierniczka wrote:Hej
jutro sporo z nas ma prenatalne także witaj w klubie
wszystko będzie dobrze na pewno.
A o której masz wizytę?
Nie mam na konkretną godzinę, lekarz przyjmuje od 15. Mam zamiar jechać wcześniej, żeby nie siedzieć tam do wieczora, bo takie oczekiwanie jest najgorsze... -
Uhuhu, mamy na jutro sześć wizyt. Cukierniczka, Smoczyca, Lunitari, Katiuszaaaa, Patka0205, no i ja
Patka0205, *SmoczycA*, Mamusia_Ksawusia, Katiuszaaaa lubią tę wiadomość