Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
davanda wrote:Magda87, lewatywa to naprawde najmniejszy problem. Tez przy pierwszym cc balam sie, myslalam ze trwa to dlugo, a trzeba sie bylo tylko wychylic do przodu, plyn wprowadzili w pare sekund i idc sobie do toalety))) Wiecej bolalo zakladanie cewnika(((((((( tego teraz znow sie boje(( ostatnio co tozmawiam z dziewczynami kazda mowi ze po 2 cesarce wiecej boli, strach mnie wzial, czesto o tym mysle:(((
Ostatnio kilka razy krwawilam, mowi moja doktor ze wynik krew pokazuje za rzadka, a nie moge mi odstawic, bo mam zakrzepice. I anemia doszla,zelazo w tabletkach. Generalnie jakis stan taki depresywny, boli mnie blizna po cc, dostaje w nia i pecherz kopniaki od synka, ciezko juz dlugo chodzic.
Cewnik przed znieczuleniem?
Gdzie Ty rodziłaś???
U mnie nie było lewatywy, a cewnik założyli na stole już po znieczuleniu. Może dlatego, że to prywatna klinika, ale mam nadzieję, że raczej w większości szpitali tak jest. -
Ja siedzę na glukozie... nic się nie zmieniło. Nadal to gówno jest obrzydliwe i chce się puścić pawia
do tego duszno i kręci się w głowie i zgaga
chociaż chyba jest minimalnie lepiej niż w pierwszej ciąży.
Zazdroszczę tym, które zniosły to dobrze!
Powinni jakieś leżaczki pod gabinetem poustawiaćtym_janek, Cukierniczka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wczoraj zmarła moja ukochana babcia i bardzo to przeżywam, wiem ze dzien pogrzebu bedzie dniem traumatycznym i mąż mówi ze nie wyobraza sobie ze pojde tam bez czegos na uspokojenie. Nie wiecie co mozna brać bezpiecznego dla dziecka? Poki co z lekarzem nie moge sie skontaktować.
-
nick nieaktualnySmoczycA, bardzo mi przykro.
pamiętam, że w niektórych klinikach przy ivf (punkcja i kilka dni po) zalecają relanium, więc moze można je brać tez później w ciąży. Ale najlepiej żebyś potwierdziła to z lekarzem (może z rodzinnym), bo tak naprawdę w ciąży trzeba uważać z lekami i brać je tylko jak korzyści ze stosowania przewyższają ryzyko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 10:13
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Lewatywa przed cc?
Cewnik przed znieczuleniem?
Gdzie Ty rodziłaś???
U mnie nie było lewatywy, a cewnik założyli na stole już po znieczuleniu. Może dlatego, że to prywatna klinika, ale mam nadzieję, że raczej w większości szpitali tak jest.2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Buko wrote:SmoczycA, bardzo mi przykro.
pamiętam, że w niektórych klinikach przy ivf (punkcja i kilka dni po) zalecają relanium, więc moze można je brać tez później w ciąży. Ale najlepiej żebyś potwierdziła to z lekarzem (może z rodzinnym), bo tak naprawdę w ciąży trzeba uważać z lekami i brać je tylko jak korzyści ze stosowania przewyższają ryzyko.
Przykro mi, ale uwazaj na siebie. Ostatnio tez sie martwilam i denerwowala i trocha pokrwawilam..Zawsze mi lekarka mowila ze herbata z melisy, i naprawde dziala. Moze i w aptece sa tabletki z meliski2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Dzieki dziewczyny. Staram się nie denerwować,ale bylam bardzo z babcią zwiazana i mimo wszystko nie radzę sobie,a małej tez nie chce zaszkodzić. Buko ja po transferze wlasnie bralam relanium i mam je w domu, nawet nie pomyślałam o tym,ale oczywiscie najpierw to skonsultuje z lekarzem. Relanium mnie ścina z nóg wiec myślę ze na bank by pomogło w dniu pogrzebu.
-
Dla mnie taki kolor jest ok. Skoro Wam się podoba, to bierzcie taki.
-
Smoczyca , tmbardzo mi przykro . Podobno relanium w II trymestrze jest bezpieczne .
My tez kupiliśmy czarny wózek bo nam się podobał
Dziewczyny potrzebuje rady ... widzę , ze czesc z was kupuje tzw kokony/ otulacze niemowlęce .. czy macie zamiar wykorzystywać je zamiast rożka?
Czy kupujecie i kokony/ otulacze i rożek? zaczęłam ogarniać temat łóżeczkowo pościelowy .. i oczywiście chciałam mieć rożek na początek ... ale co z tym kokonembrać nie brać .. Help
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:17
-
Ja dziś o 6:30 rano przeżyłam swoje pierwsze doświadczenie z krzywą cukrową (zwykła glukoza bo cytrynowej nigdzie nie mogłam kupić a cytryny wcisnąć nie pozwolili). W wypiciu słodkiego roztworu nie było problemu (jestem czekoladożercą i lodarianką), nie było mi słabo ani niedobrze, ale godzine po wypiciu zjazd. Powieki ciężkie jak kamienie, walczyłam z oczami żeby nie zasnąć w poczekalni. A po powrocie do domu kierunek łóżko i przespałam dwie godziny.
Z nianiek elektronicznych kupiłam numer jeden w rankingu Motorole mbp36s. Ma bardzo dobre opinie i jakość obrazu z niej jest super a zasięg 300 metrów. Można zdalnie sterować kamerką i rozszerzyć zestaw aż do 4 kamer. Polecam!Domcia88 -
Dziewczyny już tu wspominały ale ja też polecę stronę z analizą składu kosmetyków www.srokao.pl . Dzięki tej stronie zaoszczędziłam jakieś 300zł, gdyż miałam zamiar kupić pierworodnemu dermokosmetyki w aptece, uważając, że to produkty z górnej półki. Jak się okazało emolium i oilatum mają w składzie straszny szit. Podobnie niektóre preparaty oillana, cetaphilu czy la rohe posay (wszystko to zalecał mi dermarolog przy azs).
Okazało się, że najtańsze kosmetyki takie jak: babydream z rossmanna, hipp czy cien z lidla o najuboższym składzie są najlepsze. Poniżej wklejam ich analizę i odsyłam do poczytania o składnikach chusteczek nawilżanych czy emolientach właśnie firmy emolium i oilatum za nim zakupicie i wydacie majątek.
http://www.srokao.pl/2017/11/analiza-babydream-nowa-wersja.html?m=0
http://www.srokao.pl/2016/08/analiza-lidl-cien-baby.html?m=0
http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-hipp-babysanft.html?m=0Megsss, _magda87_, 1Malinka1 lubią tę wiadomość
Domcia88 -
Smoczyca, bardzo Ci współczuję
Trzymaj się!
Olinkowa, mnie się czarny wózek bardzo podobał- był taki na mega wypasie, chyba firmy Bexa ze złotymi wstawkami. Wyglądał trochę jak ten Cybex ze skrzydłami, tylko wyglądał na bardziej wypasionyOstatecznie wzięliśmy wózek z zupełnie innej firmy, a wtedy w ofercie nie mieli czarnego.
Megss, to zależy tylko od Ciebie. Jeśli mówisz o takim otulaczu, w którym dziecko jest ściasno zawinięte, to jedni polecają (uspokaja dziecko i podobno pomaga przy problemach z brzuszkiem) a inni odradzają(fizjoterapeuci- jeśli dziecko nie ma silnego odruchu moro, to nie powinno spać w takim kokonie). Poza tym wszystko zależy od preferencji dziecka- czy będzie lubiło spać tak ciasno spętane.
Dziewczyny- mam pytanie- jak Wy odczuwacie ruchy dziecka? Czy to jest takie powolne przesuwanie się (coś jak wijący się wąż w brzuchu), rozciąganie? Czy to takie szybkie puknięcia- strzały? Jak wygląda czkawka u Waszych dzieci?
-
Mnie Mama już oczywiście skrytykowała co do wózka, że czarny dla dziecka jak to? bije się z myslami, sama nie wiem
Karo_Wi ja czuje różnie, czasem takie przesuwanie, czasem strzały, zależy od dnia, ale coraz częsciej właśnie takie przesuwania, przepychania się, a czkawkę czuje bardzo delikatnie na samym dole co kilka sekund takie pukanie (to chyba to)
Ja stawiam tylko na rożek, miałam przy pierwszym dziecku i się sprawdzał super, planuje kupić ze dwa, no i kołderkę z poduszeczką tylko zastanawiam się nad wymiarami, czy 70x100 wystarczy czy kupować większą od razu?