X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha kokon ostatnio zamawiałam razem z kołderką ze strony mamo tato. Polecam bardzo ładnie uszyte.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam,
    dzisiaj i ja jestem studniówką, wow :)
    My zaczęliśmy się za stanawiac nad niania elektr. z kamerką.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    davanda wrote:
    Magda87, lewatywa to naprawde najmniejszy problem. Tez przy pierwszym cc balam sie, myslalam ze trwa to dlugo, a trzeba sie bylo tylko wychylic do przodu, plyn wprowadzili w pare sekund i idc sobie do toalety))) Wiecej bolalo zakladanie cewnika(((((((( tego teraz znow sie boje(( ostatnio co tozmawiam z dziewczynami kazda mowi ze po 2 cesarce wiecej boli, strach mnie wzial, czesto o tym mysle:(((
    Ostatnio kilka razy krwawilam, mowi moja doktor ze wynik krew pokazuje za rzadka, a nie moge mi odstawic, bo mam zakrzepice. I anemia doszla,zelazo w tabletkach. Generalnie jakis stan taki depresywny, boli mnie blizna po cc, dostaje w nia i pecherz kopniaki od synka, ciezko juz dlugo chodzic.
    Lewatywa przed cc?
    Cewnik przed znieczuleniem?
    Gdzie Ty rodziłaś???
    U mnie nie było lewatywy, a cewnik założyli na stole już po znieczuleniu. Może dlatego, że to prywatna klinika, ale mam nadzieję, że raczej w większości szpitali tak jest.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę na glukozie... nic się nie zmieniło. Nadal to gówno jest obrzydliwe i chce się puścić pawia :-/ do tego duszno i kręci się w głowie i zgaga :-/ chociaż chyba jest minimalnie lepiej niż w pierwszej ciąży.
    Zazdroszczę tym, które zniosły to dobrze!
    Powinni jakieś leżaczki pod gabinetem poustawiać :-P

tym_janek, Cukierniczka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę kupować szumisia Whisbear z arbuzową łapką. ;)

Czekamy na Hanie <3

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy sowę Ollie. Fajne jest to, że oprócz szumów i melodyjek ma jeszcze lampkę i trzy poziomy głośności.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj zmarła moja ukochana babcia i bardzo to przeżywam, wiem ze dzien pogrzebu bedzie dniem traumatycznym i mąż mówi ze nie wyobraza sobie ze pojde tam bez czegos na uspokojenie. Nie wiecie co mozna brać bezpiecznego dla dziecka? Poki co z lekarzem nie moge sie skontaktować.

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SmoczycA, bardzo mi przykro.
    pamiętam, że w niektórych klinikach przy ivf (punkcja i kilka dni po) zalecają relanium, więc moze można je brać tez później w ciąży. Ale najlepiej żebyś potwierdziła to z lekarzem (może z rodzinnym), bo tak naprawdę w ciąży trzeba uważać z lekami i brać je tylko jak korzyści ze stosowania przewyższają ryzyko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 10:13

• davanda Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Lewatywa przed cc?
    Cewnik przed znieczuleniem?
    Gdzie Ty rodziłaś???
    U mnie nie było lewatywy, a cewnik założyli na stole już po znieczuleniu. Może dlatego, że to prywatna klinika, ale mam nadzieję, że raczej w większości szpitali tak jest.
    Ja rodzilam w panstwowym. Tak, zrobili lewatywe przed cc, moze i dobrze, bo 2 dni nie stawalam z lozka, a po itak balam sie isc do toalety. No wlasnie mogliby zalozyc po znieczuleniu, wiadomo ze to pare sekund, ale kurcze bardzo nieprzyjemnie bylo((((

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    SmoczycA, bardzo mi przykro.
    pamiętam, że w niektórych klinikach przy ivf (punkcja i kilka dni po) zalecają relanium, więc moze można je brać tez później w ciąży. Ale najlepiej żebyś potwierdziła to z lekarzem (może z rodzinnym), bo tak naprawdę w ciąży trzeba uważać z lekami i brać je tylko jak korzyści ze stosowania przewyższają ryzyko.

Przykro mi, ale uwazaj na siebie. Ostatnio tez sie martwilam i denerwowala i trocha pokrwawilam..Zawsze mi lekarka mowila ze herbata z melisy, i naprawde dziala. Moze i w aptece sa tabletki z meliski

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Staram się nie denerwować,ale bylam bardzo z babcią zwiazana i mimo wszystko nie radzę sobie,a małej tez nie chce zaszkodzić. Buko ja po transferze wlasnie bralam relanium i mam je w domu, nawet nie pomyślałam o tym,ale oczywiscie najpierw to skonsultuje z lekarzem. Relanium mnie ścina z nóg wiec myślę ze na bank by pomogło w dniu pogrzebu.

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca bardzo mi przykro :( przyjmij wyrazy współczucia

Ja na uspokojenie w ciąży brałam hydroxyzynę, ona wycisza, brałam to w pierwszej ciąży, lekarz mi przepisywał na początku ciąży po poronieniu.

qdkkk6nllsldr26a.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie, co myślicie o czarnym wózku?
    Bardzo mi się podobają w całości czarne łącznie ze stelażem itd. Kolory do mnie nie przemawiają, a ten ktory wybraliśmy jest cały czarny oprócz skorzanej brązowej wstawki na rączce..

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, z takich działających leków bez recepty polecam Kalms. Na koleżanki działa super, ja nigdy nie brałam.

Oliwkowa, moja koleżanka kupiła cały czarny anex cross i jest zachwycona. Także wszystko to kwestia upodobań.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie taki kolor jest ok. Skoro Wam się podoba, to bierzcie taki.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca , tmbardzo mi przykro . Podobno relanium w II trymestrze jest bezpieczne .

My tez kupiliśmy czarny wózek bo nam się podobał :)

Dziewczyny potrzebuje rady ... widzę , ze czesc z was kupuje tzw kokony/ otulacze niemowlęce .. czy macie zamiar wykorzystywać je zamiast rożka?
    Czy kupujecie i kokony/ otulacze i rożek? zaczęłam ogarniać temat łóżeczkowo pościelowy .. i oczywiście chciałam mieć rożek na początek ... ale co z tym kokonem :) brać nie brać .. Help

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:17

• Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś o 6:30 rano przeżyłam swoje pierwsze doświadczenie z krzywą cukrową (zwykła glukoza bo cytrynowej nigdzie nie mogłam kupić a cytryny wcisnąć nie pozwolili). W wypiciu słodkiego roztworu nie było problemu (jestem czekoladożercą i lodarianką), nie było mi słabo ani niedobrze, ale godzine po wypiciu zjazd. Powieki ciężkie jak kamienie, walczyłam z oczami żeby nie zasnąć w poczekalni. A po powrocie do domu kierunek łóżko i przespałam dwie godziny.

Z nianiek elektronicznych kupiłam numer jeden w rankingu Motorole mbp36s. Ma bardzo dobre opinie i jakość obrazu z niej jest super a zasięg 300 metrów. Można zdalnie sterować kamerką i rozszerzyć zestaw aż do 4 kamer. Polecam!

Domcia88
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już tu wspominały ale ja też polecę stronę z analizą składu kosmetyków www.srokao.pl . Dzięki tej stronie zaoszczędziłam jakieś 300zł, gdyż miałam zamiar kupić pierworodnemu dermokosmetyki w aptece, uważając, że to produkty z górnej półki. Jak się okazało emolium i oilatum mają w składzie straszny szit. Podobnie niektóre preparaty oillana, cetaphilu czy la rohe posay (wszystko to zalecał mi dermarolog przy azs).

Okazało się, że najtańsze kosmetyki takie jak: babydream z rossmanna, hipp czy cien z lidla o najuboższym składzie są najlepsze. Poniżej wklejam ich analizę i odsyłam do poczytania o składnikach chusteczek nawilżanych czy emolientach właśnie firmy emolium i oilatum za nim zakupicie i wydacie majątek.

http://www.srokao.pl/2017/11/analiza-babydream-nowa-wersja.html?m=0

http://www.srokao.pl/2016/08/analiza-lidl-cien-baby.html?m=0

http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-hipp-babysanft.html?m=0

Megsss, _magda87_, 1Malinka1 lubią tę wiadomość

Domcia88
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, bardzo Ci współczuję :( Trzymaj się!

Olinkowa, mnie się czarny wózek bardzo podobał- był taki na mega wypasie, chyba firmy Bexa ze złotymi wstawkami. Wyglądał trochę jak ten Cybex ze skrzydłami, tylko wyglądał na bardziej wypasiony ;) Ostatecznie wzięliśmy wózek z zupełnie innej firmy, a wtedy w ofercie nie mieli czarnego.

Megss, to zależy tylko od Ciebie. Jeśli mówisz o takim otulaczu, w którym dziecko jest ściasno zawinięte, to jedni polecają (uspokaja dziecko i podobno pomaga przy problemach z brzuszkiem) a inni odradzają(fizjoterapeuci- jeśli dziecko nie ma silnego odruchu moro, to nie powinno spać w takim kokonie). Poza tym wszystko zależy od preferencji dziecka- czy będzie lubiło spać tak ciasno spętane.

Dziewczyny- mam pytanie- jak Wy odczuwacie ruchy dziecka? Czy to jest takie powolne przesuwanie się (coś jak wijący się wąż w brzuchu), rozciąganie? Czy to takie szybkie puknięcia- strzały? Jak wygląda czkawka u Waszych dzieci?

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Mama już oczywiście skrytykowała co do wózka, że czarny dla dziecka jak to? bije się z myslami, sama nie wiem

Karo_Wi ja czuje różnie, czasem takie przesuwanie, czasem strzały, zależy od dnia, ale coraz częsciej właśnie takie przesuwania, przepychania się, a czkawkę czuje bardzo delikatnie na samym dole co kilka sekund takie pukanie (to chyba to) :)

Ja stawiam tylko na rożek, miałam przy pierwszym dziecku i się sprawdzał super, planuje kupić ze dwa, no i kołderkę z poduszeczką tylko zastanawiam się nad wymiarami, czy 70x100 wystarczy czy kupować większą od razu?

qdkkk6nllsldr26a.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ