Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie myślałam o jakimś błękitym czy miętowym kocyku i będzie fajnie wyglądać
Zobaczymy co to przyjdzie, zrobie zdjęcia i Wam prześle jak dotrze.
Ja oliwkę Bambino używalam przy pierwszym dziecku i nic jej nie było hmmm też muszę poczytać o składzie, czyli lepsza od Bambino będzie oliwka Babydream z Rossmana? -
nick nieaktualnyNatkaZ wrote:Dziewczyny a mam pytanie o zapisywanie się kobiet w ciąży do specjalistów. Czy okulisty też ta ustawa się tyczy?? Wolę dopytać nim pojadę do przychodni zrobić aferę
Na blogu matka prawnik jest artykuł na ten temat plus wzór skargi, który możesz złożyć w razie problemów (ba wszelki wypadek można mieć ze sobą) . Szkoda nerwów na kłótnie, a jak coś jest na piśmie, to działa zupełnie inaczej (i mówię to jako pracownik służby zdrowia...).
http://matkaprawnik.pl/uprawnienia-kobiet-w-ciazy-do-korzystania-poza-kolejnoscia-ze-swiadczen-opieki-zdrowotnej/ -
Tak, dotyczy to także okulisty. Ja z tego skorzystałam, w ciągu miesiąca miałam wizytę (a normalnie czeka się ponad rok).
-
Właśnie dlatego wolałam dopytać bo jak dzwoniłam i powiedziałam o co chodzi i w którym tygodniu ciąży jestem to Pani z rejesttacji z tekstem do mnie, że może mi zaproponować termin na styczeń
Normalnie witki mi opadły
Buko dzięki za link. Zaraz poczytamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 17:05
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Dzięki dziewczyny za kondolencje i rady. Babcia to był chodzący anioł i dlatego tak wszyscy rozpaczamy. Dzwonilam do lekarza i faktycznie kazał wziąć relanium albo cos innego na recepte,ale ze mam relanium w domu to juz to wezme i mam nadzieje że w dniu pogrzebu troszkę mnie poratuje.
-
Oliwkowa, ja chciałbym dodać, że będę miała czarną gondolę, zupełnie mi się zapomniało. Szczerze tego nie przeżywam i nie przyszło mi do głowy, żeby pytać się o porady mamy i teściowej. Oby tylko nie wypłowiała, bo o tym nie pomyślałam. Jednak będziemy spacerowały z nią głównie w zimie.
-
nick nieaktualnyNatkaZ wrote:Właśnie dlatego wolałam dopytać bo jak dzwoniłam i powiedziałam o co chodzi i w którym tygodniu ciąży jestem to Pani z rejesttacji z tekstem do mnie, że może mi zaproponować termin na styczeń
Normalnie witki mi opadły
Buko dzięki za link. Zaraz poczytam -
Smoczyca wyrazy współczucia
Myślę, relanium to dobry pomysł, lepiej nie stresować dziecka. Trzymaj się tam jakoś
Olinkowa mi się strasznie podobają czarne wózki i szczerze mówiąc to gów.... mnie obchodzi opinia innych na ten tematJeżeli Tobie jako mamie odpowiada, to innym nic do tego
Kolorowy kocyk czy zabawka będą się super prezentować. Czekam na fotę
Ja odkupiłam używany w kolorze biało - granatowym z dodatkiem czerwonego. Kolorystyka nie bardzo w moim guście ale nie mogłam przejść obok takiej okazji i nie kupić. Jak przyjdzie czas na kupno spacerówki to wybiorę na bank czarną -
NatkaZ wrote:Dziewczyny a mam pytanie o zapisywanie się kobiet w ciąży do specjalistów. Czy okulisty też ta ustawa się tyczy?? Wolę dopytać nim pojadę do przychodni zrobić aferę
Teoretycznie powinno być 7 dni ale że to nic pilnego to się nie kłóciłam
Natomiast szłam z przygotowana ustawą i wydrukiem strony NFZ - w razie czego xD
Obecnie zastanawiam się nad zakupem śpiwora do fotelika zamiast kombinezonumuszę tylko sprawdzić czy do fotelika kiddy pasuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 17:59
-
OlinkowA wrote:No właśnie myślałam o jakimś błękitym czy miętowym kocyku i będzie fajnie wyglądać
Ja oliwkę Bambino używalam przy pierwszym dziecku i nic jej nie było hmmm też muszę poczytać o składzie, czyli lepsza od Bambino będzie oliwka Babydream z Rossmana?
Olinkowa produkty babydream mają dobre opinie. Sama się w nie zaopatrze.Domcia88 -
Smoczyca wyrazy współczucia. Babcia pewnie chciałaby żebyś mimo wszystko uśmiechała się do swojego maluszka w głębi serca.
Jesli chodzi o kosmetyki, ja kupilam oilatum, ale tylko awaryjnie. Po porodzie będę musiała sobie w większości radzić sama, więc zrobilam sobie ewentualny zapas rzeczy ewentualnychma dosyć długi termin ważności, więc może polezec.
Jesli chodzi o babydream - rzeczywiście opinie są dobre,mam nadzieję że rzeczywiście dzieciaka będą je tolerować. Ja osobiście niestety nie mogę używać np oliwki babydream. Smarowalam się nią profilaktycznie na rozstepy na początku ciazy. Miałam okropne swędzenie i cała czerwona skórę. Dlatego spróbujemy ale zobaczymyzamierzam kąpać w wodzie na początek.
-
katberry wrote:Niecierpliwa Karolina jaka dawke tego euthyroxu bierzesz? to niemożliwe.. ja biore 175 i w koncu mi sie tsh ustabilizowalo. a jakie masz ft3 i ft4?Czekamy na Hanie
-
nick nieaktualnyCzarny wózek wg mnie jest ok, coraz więcej widzę takich na ulicy. Ja mam w spadku zielony, zupełnie nie moja kolorystyka, ale nie będę narzekać skoro nie zapłaciłam za niego ani złotówki.
Ostatnio odkryłam że podobają mi się rzeczy dla dzieci w żółtym kolorze. dziś kupiłam żółty (chociaż wg mnie bardziej kremowy) przewijak i w podobnym kolorze rożek. I tak sobie przypomniałam jak teściowa kiedyś mowila, że nie znosi zoltych rzeczyoj zdziwi się jak zobaczy nasza wyprawke
NiecierpliwaKarolina, monika30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle to absolutnie nie jest na złość, bo dopiero po zakupach sobie to uświadomilam
a wyprawka chce żeby była bardziej uniwersalna jakby drugi był syn (lub malej nagle na USG pojawiłby się siusiak).
O czerwonym mowila że jest burdelowy, a salon mamy szary z czerwonymi dodatkami, więc jakbym tak posłuchala, to żaden kolor by mi nie został. -
katberry wrote:Niecierpliwa Karolina jaka dawke tego euthyroxu bierzesz? to niemożliwe.. ja biore 175 i w koncu mi sie tsh ustabilizowalo. a jakie masz ft3 i ft4?
5 x w tygodniu 250mg
2 x w tygodniu 300mg
I wyniki z dzisiaj:
Tsh 4,53
Ft3 1,70 (1,71 - 3,71)
Ft4 0,72 (0,7 - 1,48)
Z endo widzę się raz w miesiącu, czasem co trzy tygodnie, bo jestem po operacji usunięcia tarczycy.
Wkurzające to, bo poprzednio przez całą ciążę miałam dawkę 175mg, a teraz co chwilę jakieś wariacje i mimo zwiększania dawki hormony raz rosną, a raz spadają -
OlinkowA wrote:No właśnie myślałam o jakimś błękitym czy miętowym kocyku i będzie fajnie wyglądać
Ja oliwkę Bambino używalam przy pierwszym dziecku i nic jej nie było hmmm też muszę poczytać o składzie, czyli lepsza od Bambino będzie oliwka Babydream z Rossmana?
No właśnie w tym rankingu oliwka z babydream nie powala
http://www.srokao.pl/2013/02/analiza-oliwki-dla-dzieci.html?m=0
Johnson fioletowy ma dobre recenzje,ja chyba kupię migdałowy i masło shea,a reszte kosmetyków tez z babydream[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
Badanie III trymestru zaliczone
Eliza waży jakieś 1400g. Z pomiarów wynika, że jest drobnej budowy ale mieści się wymiarami w normach. Lekarka próbowała lepsze zdjęcie zrobić ale się odwróciła plecami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf9726ad171f.jpgLunitari, Blu, katberry, _magda87_, Flavia, monika30, Pikapik, kamkam, tym_janek, edka85, Megsss, Asiaf, Odeta, Zuuziaaaa, akilegna♥, Karo_Wi, Kathrine, Bajka111, Katiuszaaaa, mala_misia lubią tę wiadomość