Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Smoczyca wyrazy współczucia po śmierci babci
Niecierpliwa mam nadzieję że jakoś przeżyłaś glukozę. Mnie czeka już jutro...
Megsss ja miałam na myśli taki otulacz
https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-kokon-otulacz-velvet-dla-niemowlat-piorka-pastelowe-jasny-szary.html
Do tego kupiłam kołderkę nie bardzo gruba. Wydaje mi się to dosyć uniwersalne rozwiązanie, bo jeśli dziecko będzie lubiło być ciasno zawinięte to można je dodatkowo owinąć, a tak to kocyk/ kołderką i ma luksusw rożku żadne z moich dzieci nie chciało spać.
Karo wi u mnie zależy jak się ułoży. Ostatnie dwa dni czułam jak mega nisko, raczej nieprzyjemnie laskotanie. A dzisiaj znowu dosyć mocno na gorze brzucha. Czkawke ma często to takie pukanie rytmiczne i to też widać na brzuchu. Moje dzieci bardzo lubią oglądać, jak mi podskakuje brzuch :p -
Blu wrote:
Megsss ja miałam na myśli taki otulacz
https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-kokon-otulacz-velvet-dla-niemowlat-piorka-pastelowe-jasny-szary.html
Do tego kupiłam kołderkę nie bardzo gruba. Wydaje mi się to dosyć uniwersalne rozwiązanie, bo jeśli dziecko będzie lubiło być ciasno zawinięte to można je dodatkowo owinąć, a tak to kocyk/ kołderką i ma luksusw rożku żadne z moich dzieci nie chciało spać.
O właśnie o ten kokon pytam.. rozumiem ze stawiasz na niego i kołderkę / kocyk a rożka w ogóle nie kupujesz ? A co wtedy ze sobą do szpitala ? Tez ten kokon ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:12
-
Karo Wi .. te takie rajstopowo ciasne otulacze mnie nie przekonują kompetnie .
Co do ruchów ja czuje takie pływanie w brzuchu .. czasami jakby pukanie / wypychanie .. a czkawka wydaje mi się , ze jest wtedy kiedy cały brzuch mi lekko i dość równomiernie podskakuje -
Olinkowa, nie przejmuj się bo zawsze znajdzie się ktoś kto skrytykuje, szkoda ze to akurat najbliższe osoby często. Jak ci się podoba czarny to kupuj czarny, swoją droga- białe wydają mi się cięższe w utrzymaniu.
Ja miałam podobna sytuacje z meblami w kuchni jakiś czas temu jak powiedziałam ze będzie czarna.... ile ja się nasłuchałam...- teraz ? Jest super. Nie da się ukryć ze meble czasem trzeba umyć, ale przecież każde... bez względu na kolor
Ile ludzi tyle opinii także nie daj sięw razie czego zawsze masz nas
Cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Dzięki Pikapik
Zamówiłam czarny, co bedzie.. najwyżej wymienię jeśli rzeczywiście będzie zbyt mroczny
Ja mam kuchnie biało-czarną, też krytykowali rodzice, ale mam ją już 4 lata i nie wymieniłabym jej na inną, mimo że trendy w kolorach się zmieniają z sezonu na sezon kuchnia biała z czernią zawsze jest modna
A myć trzeba i tak czy biała czy zielona. -
Megsss wrote:O właśnie o ten kokon pytam
.. rozumiem ze stawiasz na niego i kołderkę / kocyk a rożka w ogóle nie kupujesz ? A co wtedy ze sobą do szpitala ? Tez ten kokon ?
Rożek teoretycznie mam nieużywany od trzech lat, więc jeśli go znajdę to będzie awaryjny. Ale do szpitala biorę tylko kocyk do przykrycia w tym "kubełku" szpitalnym. Znając życie to przez większość czasu i tak będę miała małą obok siebie więc nie będę niczym innym przykrywać tylko moja kołdrą.
Kokon w domu + kolderka/kocykMegsss lubi tę wiadomość
-
Olinkowa super
ja wychodzę z założenia ze mamy prawo do własnych błędów, jak inaczej mamy się czegoś nauczyć ?
Oczywiście korzystam tez z rad innych osób, ale podkreślam ze muszę to być rady a nie krytyka...
Ja w piątek/sobotę mam się spodziewać wizyty teściów.... niby tylko na kawę ale wiecie... ciekawe jak zareaguje teściowa na moja wyprawkę -
Smoczyco-kondolencje,tez slyszalam jedynie relanium
Megsss-ja kupilam kokon do lozeczka
https://allegro.pl/sensillo-kokon-niemowlecy-gniazdko-motylek-minky-i7125131779.html?snapshot=MjAxOC0wNS0zMVQwODowOTozMy41NDZaO2J1eWVyOzdjNzAxNTdhNjM5NmNlNzgxOTAyNWE2YzI0ZTJlMWU1NjVjNGI2MzdkZjBkOWIzMDBjNTk2NzZkNDdjNzExZjM%3D
planuje ten otulacz
https://allegro.pl/otulacz-becik-niemowlecy-minky-dla-noworodka-duzy-i7157757788.html
Do tego jakis rozek-becik tez kupie,kolderki i poscieli narazie nie kupuje,wiadomo jakies kocyki minky oraz bambusowy
Co do ruchow,do jestem od srodka bombardowana...
A czarny wozek jest dla mnie ok,przeciez akurat gondole wykorzystamy na zime a poza tym,te materialy z ktorych sa wykonane wozki to chyba w tych czasach sa dobre.Ja wybieram cimny grafitowy lub szary,ale juz slysze jakie komentarze padlyby ze strony tesciow.chociaz mialabym to gdziesMegsss lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
Domcia88 wrote:Dziewczyny już tu wspominały ale ja też polecę stronę z analizą składu kosmetyków www.srokao.pl . Dzięki tej stronie zaoszczędziłam jakieś 300zł, gdyż miałam zamiar kupić pierworodnemu dermokosmetyki w aptece, uważając, że to produkty z górnej półki. Jak się okazało emolium i oilatum mają w składzie straszny szit. Podobnie niektóre preparaty oillana, cetaphilu czy la rohe posay (wszystko to zalecał mi dermarolog przy azs).
Okazało się, że najtańsze kosmetyki takie jak: babydream z rossmanna, hipp czy cien z lidla o najuboższym składzie są najlepsze. Poniżej wklejam ich analizę i odsyłam do poczytania o składnikach chusteczek nawilżanych czy emolientach właśnie firmy emolium i oilatum za nim zakupicie i wydacie majątek.
http://www.srokao.pl/2017/11/analiza-babydream-nowa-wersja.html?m=0
http://www.srokao.pl/2016/08/analiza-lidl-cien-baby.html?m=0
http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-hipp-babysanft.html?m=0
Mi polozna powiedziala: zadnych emolientow bez potrzeby! Zwykle mydelko, krem i oliwka Bambino, ze najmniej uczulaja dzieci. Emolium biore sie w wypadku kiedy dziecko ma jakis problem skorny,a jak zacznie odrazu stosowac to potem nie pomaga kiedy jest problem. Z pierszym synkiem tak robilismy i teraz tez sie tego trzymam2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Smoczyca bardzo współczuję, wiem co czujesz
trzymaj się!
Pisałyście o porodach i powiem Wam, że ja się najbardziej boję właśnie tego, że lekarze będą za długo zwlekać z cc w razie komplikacji i coś się stanie dziecku. To jest mój jedyny strach, ale bardzo silny, dużo się słyszy takich historii niestety.
Ostatnio jak mama mi opowiedziała o swoich dwóch porodach to padłam, mam nadzieję, że będę miała tak jak ona, serio. Jechała do szpitala z rozwarciem na 3 palce i pojechała tylko dlatego, że "jakoś tak jej się niewygodnie siedziało", a tu się okazało, że rodzi. Odkąd się zorientowała, że jej się niewygodnie siedzi dokąd urodziła moją siostrę minęły jakieś 3hlekarz mieszkał przy szpitalu i nie zdążył się ubrać i dojść zanim urodziła
www.zcukremalbowcale.com -
Megsss wrote:Smoczyca , tmbardzo mi przykro . Podobno relanium w II trymestrze jest bezpieczne .
My tez kupiliśmy czarny wózek bo nam się podobał
Dziewczyny potrzebuje rady ... widzę , ze czesc z was kupuje tzw kokony/ otulacze niemowlęce .. czy macie zamiar wykorzystywać je zamiast rożka?
Z pierwszym synkiem mialam 2 rozki zwykle, ciezko go bylo trzymac, skladalam przescieradlo dla usztywnienia,ale i same rozki sie przydaly 2 jaknajbardziej. Teraz juz madrzejsza, kupilam na allegro z wkladka kokosowa, dorobie kiesxonki na nia w tych 2 starych i sie przydadza. W kokonie dziecko tylko lezy,a w rozku wygodno nosic, karmic. Wiec polecam kupic jednak min. 1 rozek usztywniany oprocz kokona.2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
OlinkowA wrote:Dzięki Pikapik
Zamówiłam czarny, co bedzie.. najwyżej wymienię jeśli rzeczywiście będzie zbyt mroczny
Ja mam kuchnie biało-czarną, też krytykowali rodzice, ale mam ją już 4 lata i nie wymieniłabym jej na inną, mimo że trendy w kolorach się zmieniają z sezonu na sezon kuchnia biała z czernią zawsze jest modna
A myć trzeba i tak czy biała czy zielona.Mi sie bardzo podoba czarny wozek, a jak ladnie wygliada jak wisi przy nim kolorowa zabawka, kocyk kontrastuje, mega! Ja mam szary w biale kropki Bebetto, ale spacerowke na wiosne bardzo bym chciala w czarnym kolorze. Nie zwracaj uwage na krytyke, co tu powiedziec, najbliszsi odwrotnie powinni powiedziec: kup jaki ci sie podoba, ty nim bedziesz jezdzic. Ale coz, kazdy najmadrzejszy. Moja tesciowa tez mowila ze czarny to nie nie nie!!! A znow mama powiedziala: a ja wiem, jak sie podoba, czemu nie, a co to nie kolor?
2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
_magda87_ wrote:Davanda-owszem ale nie oliwka bambino,najbardziej popularna a o najgorszym skladzie,zawiera konserwanty,zatyka pory,zdecydowanie feeee
Hm, o widzisz, a mi radzili...uzywalam przy synku pare miesiecy. Musze zaglebic temat2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
nick nieaktualny
-
davanda wrote:Ja rodzilam w panstwowym. Tak, zrobili lewatywe przed cc, moze i dobrze, bo 2 dni nie stawalam z lozka, a po itak balam sie isc do toalety. No wlasnie mogliby zalozyc po znieczuleniu, wiadomo ze to pare sekund, ale kurcze bardzo nieprzyjemnie bylo((((
A może dałoby radę jakbyś poprosiła o założenie cewnika już po znieczuleniu? -
Smoczyca przykro mi
niestety nie mam żadnego doświadczenia z uspokojaczami, a szczególnie w ciąży, więc nie pomogę
może faktycznie melisa?
Olinkowo, dla mnie czarny super! Mozna przecież dokupić kolorowe dodatki typu śpiworek, wkładka, mufka... czarny bardzo uniwersalny i elegancki.
Megs, my też mamy kokon taki jak Blu. Kupowany w Tiny Star. Synek nadal w nim śpi. Oczywiście dół musiałam rozplątać. Teraz dla małej kupuję tak samo. I będzie spała w tym kokonie (baseniku jak to mówi mój mąż) i pod kocykiem. Do szpitala kocyk. W szpitalach jest bardzo ciepło.
Blu, powodzenia jutro! Ale Ty to już jak weteranka
Ja odebrałam właśnie wyniki tarczycy i już mi cycki opadają.... biorę 5x250 i 2x300 Euthyroxu, a tsh znowu 4,53Blu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a mam pytanie o zapisywanie się kobiet w ciąży do specjalistów. Czy okulisty też ta ustawa się tyczy?? Wolę dopytać nim pojadę do przychodni zrobić aferęNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
OlinkowA wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie, co myślicie o czarnym wózku?
Bardzo mi się podobają w całości czarne łącznie ze stelażem itd. Kolory do mnie nie przemawiają, a ten ktory wybraliśmy jest cały czarny oprócz skorzanej brązowej wstawki na rączce..Ale nie powiem-bardzo ładnie wyglądał jak przywieźli go ze sklepu. Może kwestia trefnego materiału, trefnej farby...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 15:32
OlinkowA lubi tę wiadomość