Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Buko podwyższony cukier po posiłkach jest łatwy do ogarnięcia. Wystarczy sprawdzić co podnosi i tego unikać. Gorzej z cukrem na czczo. Tu już trzeba kombinować a i tak ten cukier może skakać. A jakie miałaś wyniki?
-
kamkam wrote:Kurczę zaniepokoiłyście mnie tymi ochraniaczami na szczebelki... cały czas myślałam o kupnie ochraniacza że względu na gniazdka za łóżeczkiem a teraz już sama nie wiem
Kupić możesz ale założysz później. Taki też mam plan -
Ja kupuję pościel tutaj:
https://allegro.pl/posciel-dziecieca-4-el-dwustronna-bawelna-135x100-i6622931995.html
Mają też ochraniacze, rożki - wszystko wybrałam w ten sam deseń + komplet do wózka w inny wzór. Cena jest fajna i to, że pościel kupię już z wypełnieniem.OlinkowA lubi tę wiadomość
-
OlinkowA wrote:eVelina 83 też leżę, ale czuje się jakby wczoraj mnie tir przejechałCzekamy na Hanie
-
Ja zamówiłam dokładnie ten https://smalldesign.pl/otulacze/4924-otulacz-z-pomponikami-ecru-piorka-granatowe-otulacze-sd-006995.html
też w piórka
zobaczymy jak dojdzie, ale wygląda super no i cena rewelacyjna bo te wszystkie otulacze, kocyki są mega drogie
Planuje kupić jeszcze bambusowy kocyk, szary lub błękitny, też czatuje na jakąś promocję
Ja prasować nienawidzę, dlatego zbieram kilka prań a potem sterczę przed deską 2 godziny i prasuje wszystkoeVelina83 lubi tę wiadomość
-
ChicChic wrote:Ja kupuję pościel tutaj:
https://allegro.pl/posciel-dziecieca-4-el-dwustronna-bawelna-135x100-i6622931995.html
Mają też ochraniacze, rożki - wszystko wybrałam w ten sam deseń + komplet do wózka w inny wzór. Cena jest fajna i to, że pościel kupię już z wypełnieniem.
Chic piękne są te wzory pościeli, dzięki za info, pewnie coś tam wybiorę
-
ChicChic wrote:Wybralam do lozeczka piora amarant i roz a do wozka albo ornament albo lapacze snow. Ogolnie chce miec pokoik w granacie i ew. rozowe dodatki.
Przejrzałam wszystkie ich aukcje i ceny są atrakcyjne no i plus za to że wszystko mozna kupić u jednego sprzedającego, mają praktycznie wszystko -
A ja właśnie dostałam propozycje wyglądu pokoju dla młodego już w naszym nowym domu i jestem zauroczona
wiec muszę się pochwalić ..
Teraz będzie mi łatwiej wybrać materiały na pościel żeby sie zgrywalo. Z jednej strony przeprowadzka chwile po narodzinach juniora mnie przeraża ... z drugiej strony nie mogę się doczekać.. bo obecne mieszkanie jest ciasne i zagracone i już prosi się o remont .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2bb5557f4a71.jpgOlinkowA, Flavia, Cukierniczka, ChicChic, Kathrine, akilegna♥, monika30 lubią tę wiadomość
-
Witajcie,
udało mi się Was nadrobić.
Co do ochraniaczy na łóżeczko to miałam w zestawie, ale też nie zamierzam tego umieścić w łóżeczku. Raczej odradzają na początku. Położna mojej koleżanki nawet lekko ją okrzyczała i zapytała, czy ona chciałaby cały czas patrzeć tylko w sufit i, że przez to dziecko ma ograniczony dostęp tlenu. Ja później założę jak już podrośnie kruszynka.
Ruchy są różne, jednego dnia kopie mocno, intensywnie, w nocy, a innego są takie przytłumione, delikatne. Czasem nawet nie wiem czy nie mylę skurczy BH z jej przeciąganiem się w brzuchu. Generalnie mam taki spokój w sobie, że cierpliwie czekam do wizyty. I bardzo często właśnie rano zapominam o ciąży bo mam wrażenie, że brzucha nie mam.
Też mam sporo do kupienia, ale nie mam weny jakoś do tego. A otulacze piękne są z tej stronki. Któraś z Was pisała o praniu, też chciałam zacząć, ale na chęciach się kończy, bo pralka odmówiła posłuszeństwa i wyskoczył błąd, więc czeka Nas serwis. Porażka jak na nową pralkę.
Pisałyście też o spaniu maleństwa w jednym łóżku. My nie będziemy tego robić, bo zwyczajnie się boję i siebie i mojego M. Ale nie neguje nikogo, bo każda z Nas wie co będzie dla niej najlepsze. W ogóle strasznie mnie denerwują wszelkie rady, ja osobiście nie wyobrażam sobie negować, czy polemizować z kimś, albo wręcz przekonywać do swoich rad. Poród SN, czy CC, karmienie piersią, czy nie, używać otulacza, śpiworka, czy czegoś innego, stosować smoczki i innego tego typu "problemy". Mi się naprawdę miło czyta to co u Was się sprawdziło, albo co już kupiłyście, zamierzacie kupić i tyle, nawet jak ja będę inaczej coś robiłaCieszę się, że jesteście takie tolerancyjne.
Ja też chyba trochę przesadziłam, wczoraj robiłam siostrze paznokcie w pozycji siedzącej, i zaczęła mnie boleć lewa strona, jakby nerw jakiś. Nie mogłam podnieść lewej nogi i w dodatku trudno mi się schyla. Mam nadzieję, że to nic co by prowadziło do rwy kulszowej.
Wczoraj byliśmy na ostatnich zajęciach szkoły rodzenia, były w szpitalu, pokazali nam wszystko od kuchni, powiem Wam, że lekko mnie to przeraziło, mimo, że miałam styczność ze szpitalami na zajęciach, to nigdy nie byłam pacjentką szpitala, a wiem, że czeka mnie bolesna i ciężka przeprawa, a w głowie czarne myśli o powikłaniach. Wiem, wiem to głupota, lepiej tak nie myśleć. Niemniej jednak z zajęć jestem średnio zadowolona.
Meggs śliczny pokoik! Uwielbiam takie kolory.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:53
-
nick nieaktualnyakilegna♥ wrote:Buko podwyższony cukier po posiłkach jest łatwy do ogarnięcia. Wystarczy sprawdzić co podnosi i tego unikać. Gorzej z cukrem na czczo. Tu już trzeba kombinować a i tak ten cukier może skakać. A jakie miałaś wyniki?
-
Ja robiłam krzywą wczoraj i wyszło mi 70-130-100. Do tego hemoglobina 12,2 żelazo 98,5 wapń, potas, sód też w normie. Za to za mało magnezu bo tylko 0,75 a norma 0,77-1,03 i pogorszył mi się wynik tsh bo mzm już 1,820 czyli pewnie skończy się podniesieniem dawki latroxu.Domcia88
-
Dziewczyny, ale mnie sytuacja przed chwilą spotkala... Muszę pilnie coś załatwić i jechałam autobusem. Był straszny tłok i po drugim przystanku zauważyłam, że są z tyłu 2 wolne miejsca (może wiecie jak to wygląda w niektórych autobusach, że są trzy miejsca za taką szybą), chciałam usiąść, ale wpakował się przede mnie i usiadł jakiś wielki facet na siedzeniu z brzegu, więc go poprosiłam czy się może przesunąć, a on mi każe przejść. Ale był taki duży, pomiędzy jeszcze ta szyba i rurka, że bym się nie zmieściła więc poprosiłam jeszcze raz i jakaś dziewczyna obok mnie powiedziała żeby się przesunął, bo widzi, że jestem w ciąży i się nie zmieszczę. Ona też była w ciąży i mógłby po prostu nam ustąpić to miejsce, a on się rozdarł na cały autobus, że jak możemy być takie chamskie i że "on nas nie zapylał". Rozumiecie coś takiego....? Musiałam to wyrzucić z siebie, bo normalnie nie mogłam aż tchu z nerwów złapać jak wyszłam z autobusu. Już pomijam, że reszta ludzi siedzi i ma to w dupie, same babki ok. 40-50 i młodzi ludzie...
www.zcukremalbowcale.com -
Cukierniczka ja do takiego traktowania jestem przyzwyczajona i nawet nie oczekuje od nikogo że ktoś przepuści mnie w kolejce czy ustąpi miejsca, na podkarpaciu panuje straszna znieczulica
Przyszedł mi wózek ale rozpakujemy go jak Mąż wróci z pracy, widziałam tylko kolor, nie jest czarny jak węgiel, jest bardzo ciemno grafitowy, to nie czerń, mam nadzieję że po rozłożeniu nam się spodoba no i zdjęcie też Wam wstawie
Ja na badania IgM, PTA szykuje się jutro bo trzeba na wyniki czekać 5 dni, a krew i mocz zrobię w przyszły piątek żeby mieć aktualne, bo wizytę mam 23.07