Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Megsss wrote:Karo Wi ja ostatnio na wizycie tez dostałam globulki na infekcje .. co prawda nie do końca byłam świadoma , ze ja mam bo nie odczuwałam dyskomfortu żadnego , może tylko zapach „ inny ” niż zawsze ale nie wiązałam tego z infekcja tylko z ciąża . Przepisała mi trzydniowe globulki pimafucin . Minął tydzień i faktycznie jest różnica . Natomiast ona mówiła , ze w ciąży infekcje intymne to normalna sprawa .. tylko niestety bywa uciążliwe .
W poprzedzonej ciąży jak dostałam grzybice chyba w 7 miesiącu to ciągnęła się do końca mimo leczenia globulkami i maściami. Takie chyba uroki ciąży.Czekamy na Hanie -
Domcia88 a nystatyna to nie jest przypadkiem na infekcje grzybicze? Mój lekarz sprawdza za każdym razem odczyn na papierkach lakmusowych (albo czymś takim) i wychodzi infekcja bakteryjna a nie grzybicza. Sama nie chcę kombinować, podejrzewam, że i tak wszystko co może mi pomóc jest na receptę.
Megsss ja w ogóle nie odczuwam przykrych skutków tych infekcji. Po prostu odrobinę zwiększają mi się upławy. Mnie nic nie swędzi, nie boli, nawet zapach się nie zmienia, o infekcjach zazwyczaj dowiaduję się albo podczas badania ginekologicznego, a ostatnio z wyników cytologii. Pimafucin już brałam, chyba przez tydzień- i nic. Z infekcjami męczyłam się jeszcze przed ciążą (tylko wtedy były bardziej dotkliwe), chyba taki mój urok
-
Dziewczyny mam pytanie chyba od czapy trochę. Do czego się używa pieluch bambusowych, a do czego tetrowych? W sensie jeśli planuję mieć jednorazowe. Bo czytam, że kupują niektóre i sobie myślę po co?
do okrywania dziecka? Do wycierania jak się uleje? Dobrze kombinuję?
eVelina83 lubi tę wiadomość
www.zcukremalbowcale.com -
OlinkowA wrote:Cześć dziewczyny, rano byłam na badaniach Toxo igM, PTA no i musiałam jeszcze zrobić grupę krwi bo nie miałam oryginalnego wyniku - zapłaciłam 130 zł, masakra!
Ja też mam straszne upławy, biore luteine na noc, a rano leje się ze mnie, więc to chyba normalne.
Dzisiaj znowu nie przespałam pół nocy, ciężko mi się było przekręcać na łóżku, zasnęłam nad ranem
Wczoraj złożyliśmy wozek z Mężem, co myślicie, tylko szczerze, wymienić na kolor szary czy zostawić ten grafit? Doradzcie proszę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9131cf04508.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ca06087f729.jpg
Mi bardziej podoba się ten grafitowy, ale decyzja należy do CiebieOlinkowA lubi tę wiadomość
-
Cukierniczka wrote:Dziewczyny mam pytanie chyba od czapy trochę. Do czego się używa pieluch bambusowych, a do czego tetrowych? W sensie jeśli planuję mieć jednorazowe. Bo czytam, że kupują niektóre i sobie myślę po co?
U nas tetrowych używaliśmy i teraz też mamy taki zamiar żeby podkładać maluszkowi przy odbijaniu i do wycierania jak się ulejeNo i do kąpieli bo nie mam zaufania do tych wszystkich wkładów do wanienek.
Cukierniczka lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Cukierniczka wrote:Dziewczyny mam pytanie chyba od czapy trochę. Do czego się używa pieluch bambusowych, a do czego tetrowych? W sensie jeśli planuję mieć jednorazowe. Bo czytam, że kupują niektóre i sobie myślę po co?
Czekamy na Hanie -
Flanelowe podkladalam pod główkę, bo młody bardzo ulewał. Zrobiłam z nich też prześcieradło do wózka
Bambusowa fajna jest do okrywania w upały, ale to taką większą pieluszką. Ogólnie nie kupuje teraz bambusowej, flanelowych mam chyba 3, a tetrowych ok 10.Cukierniczka lubi tę wiadomość
-
A ja dodam ze warto sprawdzić czy tetra jest tetra czy wynalazkiem tetropodbnym bo dużo podróbek teraz ... podobno można to sprawdzić kupując jedna na próbę mocząc ja w wanience / misce ... tylko nie pamietam ,która będzie się utrzymywać na wodzie a która nie
dopytam położna bo ona o tym mówiła ostatnio
-
Byłam dzisiaj na krzywej. Wyniki raczej są dobre bo mam 77-112-105. Samo badanie było dla mnie neutralne ale odkąd wyszłam z przychodni to cały czas jem coś słodkiego. Z tego wszystkiego aż poszłam do Sowy po ciasto.
W Gdańsku teraz zrobiło się naprawdę przyjemnie. -
Tetrowych używamy do podłożenia pod główkę w łóżeczku/wózku, do odbijania, do wytarcia buźki (my wolimy małe), do przykrycia, do podłożenia pod pupę jak ją wietrzymy, na spód wanienki. W razie potrzeby używa się ich do tzw. szerokiego pieluchowania przy problemach z bioderkami.
Flanelowe używam u lekarzy, podkładam na leżankę i na pieluchę kładę dziecko oraz do przykrywania.
Bambusowych nie miałam, one są mięciutkie. Mam za to algowo-bambusową, jest super do podłożenia pod plecy (w wózku/foteliku) i do przykrycia w upały.
Lubię muślinowe na lato, służą nam jako zwiewny kocyk. Wikusia też je lubi, nawet jak się odkryje to ciąga pieluchę za sobą po łóżeczku. Używałam ich do zasłaniania budki gondoli latem przed słońcem (wtedy odsłaniałam tył budki żeby był dopływ powietrza)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:53
-
Miałam dziś wizytę kontrolną u prowadzącego i już tak nie nalega na kolejne cc. Mówi, że blizna ładnie się rozciąga wraz z macicą i jak chcę i nie będzie komplikacji, to mogę próbować sn
Blu, Asiaf, mala_misia lubią tę wiadomość
-
Karo Wi ja tez jestem za tym żeby otrzymywali więcej pieniążków. Kto jak kto, ale służba zdrowia ma ratować ludzki życie.
Megss nam też mówiła polozna na szkole rodzenia że polozna podczas porodu nie ma prawa Ci powiedzieć jak masz przec, jak masz oddychać. Takie weszły przepisy. Ubezpieczaja się w ten sposób gdyby było coś nie tak. Tak nam to tłumaczyła. Chodzisz do szkoły supermama? Mają oddziały w całym trojmiescie
Z pieluch mam 10 tetrowych i 2 bambusowe.
Dzisiaj pierwsze pranie i prasowanie za mna. Były tego dwie pralki ale poukladalam już wstępnie w komodzie. Chyba z nudów
Marsylia to bardzo dobre wieści, a jak Ty się nastawiasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 19:18