X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ja ucisku w klatce piersiowej nie mam ... ja czuje ból ewidentnie z tylu , na plecach w okolicy odcinka piersiowego kręgosłupa ... i właśnie odczuwam go w nocy przy spaniu ... w ciągu dnia nie
    Podziwiam Cię , ze jeszcze chodzisz do pracy ! Naprawdę :) ja bym nie wysiedział całego dnia już teraz :)
    Muszę się z wami podzielić ..moim rodzinnym szczęściem ...bo jestem w lekkim szoku i ogromnej radości jednocześnie ! Mój brat do mnie dzisiaj zadzwonił ... i oznajmił , ze będę ciocia :D po raz trzeci .. dopeiro co w lipcu zeszłego roku rodziłam z bratowa druga córkę ... a teraz się okazuje , ze trzecia ciąża :D i tym razem prawdopodobnie syn :) wiec między naszymi chłopakami będą 4 miesiace różnicy ! :) jestem bardzo szczęśliwa :D a szok dlatego , ze bratowa zarzekała się ... mówiąc ze produkcje zamknięta heheh :)
    Także dziewczyny :D karmienie piersią to żadna antykoncepcja ;) przestroga dla tych , której nie planują kolejnego malucha w najbliższym czasie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 15:17

tym_janek lubi tę wiadomość

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Zaintrygowałyście mnie tymi wózkami i powiem Wam, że ten Anex już mi się nie podoba. Jakaś ta gondola staromodna. A byłam totalnie zdecydowana!

Teraz rozważam:
    Cybex Balios lub Iris
    Oyster Zero
    X-lander X-pulse
    Maxi Cosi Adorra

Dla mnie jednak ważne, aby koła były porządne, najlepiej pompowane, a w tych powyższych chyba kiepsko z tym. Mieszkam niby w stolicy Śląska, ale blisko lasów, jezior i muszę gdzieś chodzić na spacery..
    Zaś lekka spacerówka oznacza kiepską amortyzację. I jestem w kropce :)
    No to się zgadzamy. Mi od wczoraj też po głowie chodzi Oyster Zero.
    Myślę, że gondoli bedziemy mało uzywać... w zimę powietrze takie, ze strach z domu wyjść a na wiosnę pewnie powoli dziecię będzie wolało świat podziwiać.

A gdzie chcesz rodzić?

43kth371haww2z0j.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni tydzień ze spaniem to koszmar. Nie dość, że przy każdej zmianie boku się budzę, nie jestem w stanie wykonać normalnego obrotu bo mnie bolą biodra (w ciągu dnia mała mi je bombarduje chyba głową i rękami), na plecach za długo nie poleżę bo mi się źle oddycha, to jeszcze nie mogę zasnąć i budzi mnie każdy szmer (nawet jakieś owady za oknem).

Przyszedł wózek. Wikunia już testowała i w trakcie testu zasnęła w wózku więc chyba jej się podoba :D
    Łóżeczko już skręcone, a w związku z tym w pokoju dziewczynek nastąpiło przemeblowanie. Teraz czekamy na resztę mebli. Zdjęcia wstawię jak będę na laptopie, z komórki nie umiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 15:43

tym_janek, Pikapik lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza, ja mam zamiar w Szpitalu Kolejowym w Katowicach. Mały oddział, po niedawnym otwarciu i leżałam ze dwa razy i byłam zadowolona. Fajna opieka. A szkole rodzenia też mam tam - zaczynam w sierpniu.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do szkoły w Jaworznie ale też chyba 2 dziewczyny się tam wybierają.
    Też o nim myślę wiec może się spotkamy bo termin mamy ten sam xD

43kth371haww2z0j.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :)
    Słyszałam wiele dobrych opinii a poza tym mieszkam 5 minut piechota!
    I blisko jest do Centrum Zdrowia Dziecka.
    Ale znajoma z Tychów chce rodzic w KLINICE bo tam podobno świetna kadra. Mnie znowu przeraża obecność studentow i wielkość tego oddziału.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• MalowankiAnki Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek uśmiałam się do łez. Byłam dziś w smyku i trafiłam na fajna promocje lennylamb. Chusty i nosidła na przecenie za "moją pierwsza chuste tkaną" zapłaciłam 119 zamiast 169. Czy któraś się zamierza chustować. Ja stwierdziłam że to najlepsza opcja przy 4 pietrze bez windy i potrzebie wyskoczenia na chwile czy to z dzieckiem do szkoły czy na chwile do sklepu

tym_janek lubi tę wiadomość

Czekamy na Antosia <3
    p19uskjonwwbye1z.png
    l22ncwa1sap7u3a9.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja rozmarzałam na początku Łubinowa ale odradzono mi, teraz wącham się Bonifratami a szpitalem w Mysłowicach z Mysłowic mam polecone 2 położne oddział oddany w tym roku wszystko mega extra na wypasie kilka znajomych od stycznie tam już rodziło i są naprawdę baaaaardzo zadowolone z persolenu jak i z całego oddziału. W sierpniu wybiorę się tam na zwiedzanie ;) jeśli któraś z was chce to możemy się umówić i jechać wspólnie pooglądać.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak wolę blisko domu.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do tego kolejowego szpitala to ja mam właśnie najdalej a do Mysłowic dojade myśle ze w jakieś 20 25 min wić spoko pozatym z tym porodem to nie tak szybko idzie w szkole rodzenia babeczka powiedział ze boi się ze z sosnowca do Katowic nie zdąży dojechać to położna na nia popatrzyła wymownie i powiedziałam ze zdąży nawet do Krakowa ;)

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że tak. Poród tak szybko się nie zaczyna. Bardziej myślę o tym że mąż będzie miał bliżej i mama. A nigdy nie wiadomo ile poleze..

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Ewelka Elka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) widzę że nowa lista powstaje. Jestem od początku, choć nie udzielam się za często, ale czytam, czytam i czytam ;) jeśli możecie to dodajcie mnie do listy:) 20 października, dziewczynka- Gabrysia, USG będę miała 1 sierpnia to napiszę coś o wymiarach :)

2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    A to ja rozmarzałam na początku Łubinowa ale odradzono mi, teraz wącham się Bonifratami a szpitalem w Mysłowicach z Mysłowic mam polecone 2 położne oddział oddany w tym roku wszystko mega extra na wypasie kilka znajomych od stycznie tam już rodziło i są naprawdę baaaaardzo zadowolone z persolenu jak i z całego oddziału. W sierpniu wybiorę się tam na zwiedzanie ;) jeśli któraś z was chce to możemy się umówić i jechać wspólnie pooglądać.
    chętnie!
    Ja obecnie rozważam Koeljowy, bonifratrów, Mysłowice.
    Do Mysłowic mam 3,5 km xD

43kth371haww2z0j.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, mój mały nie jest wcale taki mały waży już 1700 gram! Spodziewałam się około 1500 a tu taki szok, miesiąc temu ważył 900 gram, sporo podrósł :)

Zuzia dopisz proszę wagę mojego "okruszka" 1700 gram :)

Wizytę mam za miesiąc czyli nie tak jak się spodziewałam, że będą teraz częstsze.
    Bóle pleców lekarz określił jako normalne, i że przejdzie po porodzie :)

Dostałam żelazo bo Hemoglobina 10,2 :(

No i mam więcej polegiwać, szyjka niby się nie skraca ale lekarz określił moją szyjkę jako bardzo delikatną więc więcej muszę odpoczywać.

Pisałyście o brzuchu, ja mam bardzo duży, sterczący, jakbym połknęła piłkę.
    Z córką brzuch miałam bardziej "rozlany" i był mniejszy bo bardziej rozłożony, a teraz mam ogromny brzuch i nadal mam talię, co mało mnie cieszy bo zauważyłam już rozstęp na brzuchu :(

Moja waga od początku ciąży to +7 kg

Poza tym z maluszkiem wszystko dobrze więc cieszę się ogromnie, jestem szczęśliwa :)

Lunitari, Megsss, Asiaf, Blu, edka85, neska7, Cukierniczka, monika30, mala_misia lubią tę wiadomość

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicchic i Justynuszek, ja kupiłam Oyster Zero jak macie pytania to piszcie. Brałam też pod uwagę valco baby snap i baby jogger, bo one mają również koła pompowane. Jednak niższa cena i jakość wykończenia przeważyły i wzięłam Oyster pomimo, że ma koła piankowe.

• eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po wizycie 29 tydzień + 0 dni, waga 1236g, szyjka 47 mm więc do porodu daleko. Bardzo proszę o wpisanie wagi do tabelki. :)

Blu, Lunitari, edka85, mala_misia lubią tę wiadomość

Czekamy na Hanie <3
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69449a3d0c40.jpg

Pokoik
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c8e17ae4adb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a71a856fb57.jpg

Pikapik, Asiaf, Kathrine, Buko, Blu, edka85, tym_janek, 1Malinka1, Cukierniczka, Katiuszaaaa, akilegna♥, monika30, mala_misia lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doleciał kombinezon z alli :) wrzucam zdjęcie ..
    Jestem zachwycona :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fa5da7569fa.jpg

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Dziewczyny doleciał kombinezon z alli :) wrzucam zdjęcie ..
    Jestem zachwycona :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fa5da7569fa.jpg

Kombinezon super! Podeślesz linka do aukcji? :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://s.aliexpress.com/VvuIFJFf

‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ