Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka ja ucisku w klatce piersiowej nie mam ... ja czuje ból ewidentnie z tylu , na plecach w okolicy odcinka piersiowego kręgosłupa ... i właśnie odczuwam go w nocy przy spaniu ... w ciągu dnia nie
Podziwiam Cię , ze jeszcze chodzisz do pracy ! Naprawdęja bym nie wysiedział całego dnia już teraz
Muszę się z wami podzielić ..moim rodzinnym szczęściem ...bo jestem w lekkim szoku i ogromnej radości jednocześnie ! Mój brat do mnie dzisiaj zadzwonił ... i oznajmił , ze będę ciociapo raz trzeci .. dopeiro co w lipcu zeszłego roku rodziłam z bratowa druga córkę ... a teraz się okazuje , ze trzecia ciąża
i tym razem prawdopodobnie syn
wiec między naszymi chłopakami będą 4 miesiace różnicy !
jestem bardzo szczęśliwa
a szok dlatego , ze bratowa zarzekała się ... mówiąc ze produkcje zamknięta heheh
Także dziewczynykarmienie piersią to żadna antykoncepcja
przestroga dla tych , której nie planują kolejnego malucha w najbliższym czasie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 15:17
tym_janek lubi tę wiadomość
-
ChicChic wrote:Zaintrygowałyście mnie tymi wózkami i powiem Wam, że ten Anex już mi się nie podoba. Jakaś ta gondola staromodna. A byłam totalnie zdecydowana!
Teraz rozważam:
Cybex Balios lub Iris
Oyster Zero
X-lander X-pulse
Maxi Cosi Adorra
Dla mnie jednak ważne, aby koła były porządne, najlepiej pompowane, a w tych powyższych chyba kiepsko z tym. Mieszkam niby w stolicy Śląska, ale blisko lasów, jezior i muszę gdzieś chodzić na spacery..
Zaś lekka spacerówka oznacza kiepską amortyzację. I jestem w kropce
Myślę, że gondoli bedziemy mało uzywać... w zimę powietrze takie, ze strach z domu wyjść a na wiosnę pewnie powoli dziecię będzie wolało świat podziwiać.
A gdzie chcesz rodzić?
-
Ostatni tydzień ze spaniem to koszmar. Nie dość, że przy każdej zmianie boku się budzę, nie jestem w stanie wykonać normalnego obrotu bo mnie bolą biodra (w ciągu dnia mała mi je bombarduje chyba głową i rękami), na plecach za długo nie poleżę bo mi się źle oddycha, to jeszcze nie mogę zasnąć i budzi mnie każdy szmer (nawet jakieś owady za oknem).
Przyszedł wózek. Wikunia już testowała i w trakcie testu zasnęła w wózku więc chyba jej się podoba
Łóżeczko już skręcone, a w związku z tym w pokoju dziewczynek nastąpiło przemeblowanie. Teraz czekamy na resztę mebli. Zdjęcia wstawię jak będę na laptopie, z komórki nie umiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 15:43
tym_janek, Pikapik lubią tę wiadomość
-
Super
Słyszałam wiele dobrych opinii a poza tym mieszkam 5 minut piechota!
I blisko jest do Centrum Zdrowia Dziecka.
Ale znajoma z Tychów chce rodzic w KLINICE bo tam podobno świetna kadra. Mnie znowu przeraża obecność studentow i wielkość tego oddziału.
-
Tym_janek uśmiałam się do łez. Byłam dziś w smyku i trafiłam na fajna promocje lennylamb. Chusty i nosidła na przecenie za "moją pierwsza chuste tkaną" zapłaciłam 119 zamiast 169. Czy któraś się zamierza chustować. Ja stwierdziłam że to najlepsza opcja przy 4 pietrze bez windy i potrzebie wyskoczenia na chwile czy to z dzieckiem do szkoły czy na chwile do sklepu
tym_janek lubi tę wiadomość
Czekamy na Antosia
-
A to ja rozmarzałam na początku Łubinowa ale odradzono mi, teraz wącham się Bonifratami a szpitalem w Mysłowicach z Mysłowic mam polecone 2 położne oddział oddany w tym roku wszystko mega extra na wypasie kilka znajomych od stycznie tam już rodziło i są naprawdę baaaaardzo zadowolone z persolenu jak i z całego oddziału. W sierpniu wybiorę się tam na zwiedzanie
jeśli któraś z was chce to możemy się umówić i jechać wspólnie pooglądać.
-
To do tego kolejowego szpitala to ja mam właśnie najdalej a do Mysłowic dojade myśle ze w jakieś 20 25 min wić spoko pozatym z tym porodem to nie tak szybko idzie w szkole rodzenia babeczka powiedział ze boi się ze z sosnowca do Katowic nie zdąży dojechać to położna na nia popatrzyła wymownie i powiedziałam ze zdąży nawet do Krakowa
-
Hej
widzę że nowa lista powstaje. Jestem od początku, choć nie udzielam się za często, ale czytam, czytam i czytam
jeśli możecie to dodajcie mnie do listy:) 20 października, dziewczynka- Gabrysia, USG będę miała 1 sierpnia to napiszę coś o wymiarach
-
Katiuszaaaa wrote:A to ja rozmarzałam na początku Łubinowa ale odradzono mi, teraz wącham się Bonifratami a szpitalem w Mysłowicach z Mysłowic mam polecone 2 położne oddział oddany w tym roku wszystko mega extra na wypasie kilka znajomych od stycznie tam już rodziło i są naprawdę baaaaardzo zadowolone z persolenu jak i z całego oddziału. W sierpniu wybiorę się tam na zwiedzanie
jeśli któraś z was chce to możemy się umówić i jechać wspólnie pooglądać.
Ja obecnie rozważam Koeljowy, bonifratrów, Mysłowice.
Do Mysłowic mam 3,5 km xD -
Ja już po wizycie, mój mały nie jest wcale taki mały waży już 1700 gram! Spodziewałam się około 1500 a tu taki szok, miesiąc temu ważył 900 gram, sporo podrósł
Zuzia dopisz proszę wagę mojego "okruszka" 1700 gram
Wizytę mam za miesiąc czyli nie tak jak się spodziewałam, że będą teraz częstsze.
Bóle pleców lekarz określił jako normalne, i że przejdzie po porodzie
Dostałam żelazo bo Hemoglobina 10,2
No i mam więcej polegiwać, szyjka niby się nie skraca ale lekarz określił moją szyjkę jako bardzo delikatną więc więcej muszę odpoczywać.
Pisałyście o brzuchu, ja mam bardzo duży, sterczący, jakbym połknęła piłkę.
Z córką brzuch miałam bardziej "rozlany" i był mniejszy bo bardziej rozłożony, a teraz mam ogromny brzuch i nadal mam talię, co mało mnie cieszy bo zauważyłam już rozstęp na brzuchu
Moja waga od początku ciąży to +7 kg
Poza tym z maluszkiem wszystko dobrze więc cieszę się ogromnie, jestem szczęśliwaLunitari, Megsss, Asiaf, Blu, edka85, neska7, Cukierniczka, monika30, mala_misia lubią tę wiadomość
-
Chicchic i Justynuszek, ja kupiłam Oyster Zero jak macie pytania to piszcie. Brałam też pod uwagę valco baby snap i baby jogger, bo one mają również koła pompowane. Jednak niższa cena i jakość wykończenia przeważyły i wzięłam Oyster pomimo, że ma koła piankowe.
-
Wózek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69449a3d0c40.jpg
Pokoik
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c8e17ae4adb.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a71a856fb57.jpgPikapik, Asiaf, Kathrine, Buko, Blu, edka85, tym_janek, 1Malinka1, Cukierniczka, Katiuszaaaa, akilegna♥, monika30, mala_misia lubią tę wiadomość