X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • katberry Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety wstaje w nocy na siku co godzine. mala mi uciska na pecherz jak leze. oddaje zazwyczaj troszke moczu i probuje spac dalej. strasznie to meczace a nie chce sie odwodnic. do tego dochodza mi bole bioder takie ciagle wiercenie nie do wytrzymania. ogolnie ostatnio noce to dla mnie dramat. do tego goraco. czasem uda mi sie odespac w dzien. ostatnio bylam taka zmeczona rano na badaniach krwi ze uderzylam autem w schody przychodni
    do tego wyszla mi hemoglobina 8.9 i lekarka dzis powiedziala ze jak w.ciagu 10 dni nie poprawie wynikow to pojde do szpitala na wlewy dozylne zelaza. oczywoscie kazdy preparat z zelazem powoduje u mnie skutki uboczne ale zaciskam zeby. od poczatku 7 miesiaca ta ciaza jest dla mnie trudna..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 15:37

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sutki natomiast są jak wentyle od dętki wielki odstające i strasznie mnie to wkurza bo ja nie nosze staników z pusch up wogole tylko takie miękkie i one mi wiecznie odstają przez bluzki to widać no masakra zastanawiam się czy nie przyklejac na nich plastrów i czy nie zacznę zaraz chodzić w wkładkach laktacyjnych tylko po to żeby te cholerne anteny nie odstawaly. Także cieszcie się póki macie płaskie

tym_janek lubi tę wiadomość

• eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    Moje sutki natomiast są jak wentyle od dętki wielki odstające i strasznie mnie to wkurza bo ja nie nosze staników z pusch up wogole tylko takie miękkie i one mi wiecznie odstają przez bluzki to widać no masakra zastanawiam się czy nie przyklejac na nich plastrów i czy nie zacznę zaraz chodzić w wkładkach laktacyjnych tylko po to żeby te cholerne anteny nie odstawaly. Także cieszcie się póki macie płaskie
    Hahaha... mam to samo! Sutki przebijają przez stanik! Zasięg łapią czy jak? ;)

edka85, tym_janek lubią tę wiadomość

Czekamy na Hanie <3
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chcialabym karmić piersią ale też nie lubię uczucia dotykania sutkow. Nigdy nie znosilam takich pieszczot więc mam nadzieję że mi się to odmieni i będę mogła karmić ;) ja robię siku co chwilę bo mały mi leży na pecherzu. Teraz w te upały to pije wodę w ilościach takich jak nigdy. A najgorsze że upały mają jeszcze trwać 3 tygodnie. Oszaleje :/

• Megsss Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , zwłaszcza już obecne mamy - ponowię prośbę bo gdzieś umknęła bez odzewu tyle piszemy ostatnio :)
    Czy polecacie jakieś podgrzewacze do butelek ? Zależy mi żeby miał termostat.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Dziewczyny , zwłaszcza już obecne mamy - ponowię prośbę bo gdzieś umknęła bez odzewu tyle piszemy ostatnio :)
    Czy polecacie jakieś podgrzewacze do butelek ? Zależy mi żeby miał termostat.
    Niestety nie używałam, więc nie pomogę :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, ja też nie lubię dotykania moich sutków, po prostu od razu w szał wpadam :P Mam nadzieję, że wtedy przetrwam i damy rade z kp :)

A mnie ostatnio ciotki klotki straszyły, że będzie chłopak, bo mam wystający pępek :O Nie lubię tych zabobonów, zresztą teraz już za późno. Wyprawka jest różowo-miętowo-szara oraz w kwiaty :D A ja po prostu już przed ciążą miałam taki dziwny kształt pępka i to dlatego :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss, ja dostałam podgrzewacz od siostry firmy Babyono, ale ma już przynajmniej 3 lata i raczej nie wyglada tak, jak ten na stronie producenta. Szczerze mówiąc to nawet nie wyjęłam go jeszcze z kartonu ;) Sama podgrzewacza bym nie kupiła, uważam, ze jest zbędny jeśli mam dostępną kuchenkę mikrofalową lub gazową.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam mikrofali :) wiem ze dużo kobiet podgrzewa na czuja .. na rękę ...ale ja tam w nocy nie chce się w to bawić wole kupić podgrzewać , który ładnie utrzyma temp mleka przez kilka godzin tak ze jak w nocy wstanę to będzie gotowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 19:13

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, że pokarmu kobiecego nie można podgrzewać w mikrofali ;-)

Moja kuzynka ma podgrzewacz Avent i chwali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 19:19

Megsss lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi o podgrzanie wody w mikrofali/na kuchence gazowej/ w czajniku elektrycznym i wsadzenie do tego butelki z mlekiem. Megss- rozumiem :)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam podgrzewacz Avent. Wkłada się butelkę i po chwili jest równomiernie nagrzany pokarm (do temp. ciała). Chyba bym zwariowała, gdybym musiała gotować wodę, czekać i na czuja sprawdzać temp.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam używany Nuk, przetestowałam i jestem zachwycona. W kilka sekund woda w butelce miała odpowiednią temperaturę. Przetestowane nawet w babcinym stylu, czyli na rękę. Podejrzewam, że dla mojego męża może to być lekko skomplikowane, bo trzeba nalać odpowiednią ilość wody do podgrzewacza w zależności czy mleko jest z lodówki, czy mrożone i od ilości. Wszystko fajnie i prosto opisane, więc mam nadzieję, że i on zalapie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 20:21

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avent ma dwa modele , jednen trochę ponad 100 zł drugi trochę ponad 200 zł .. na który się zdecydowałaś ?

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oglądaliście ekspresy do mleka modyfikowanego ? Niektóre modele sa razem z sterlizatorem. Jak będę karmić mm to napewno kupie coś takiego. Działa na zasadzie ekspresu do kawy ma pojemnik w woda miejsce na mleko, mm podobno gotowe w 30 sek do odpowiedni wybranej przez nas temperatury.

• katberry Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoć dobrym patentem są czajniki elektryczne z regulacją temperatury

• Blu Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh pytam się męża jak to było z podgrzewaczem do mleka, bo już nie pamiętam, a on mowi, że lepiej sobie tego nie przypominać ;) dosyc upierdliwe urzadzenie... my mamy jakiś zwykły no name bez termostatu. Szczerze to szybciej było mieć ciepłą wodę w czajniku i zimna przegotowaną obok w butelce i szybko zrobić MM. Jak pogrzewalam swoje mleko to wtedy faktycznie lepszy był podgrzewacz.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po pierwszym dziecku ten podgrzewacz:
    https://www.smyk.com/tommee-tippee-podgrzewacz-do-butelek.html?gclid=EAIaIQobChMI1tu4qIjK3AIVFKWaCh3C9AEBEAQYASABEgLi5_D_BwE

U nas się sprawdził i cena tez jest nieprzesadzona.

Czekamy na Hanie <3
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam ten model SCF355 za 159 zł. Jednocześnie zamówiłam też sterylizator parowy 3 w 1, laktator elektryczny, zestaw butelek ze szczotką i pojemników na pokarm.

Ale uwaga - w sklepie philips avent na pierwsze zamówienie jest 15% zniżki (od wartości całego koszyka). Trzeba się tylko zarejestrować na www.philips.pl/AVENT/MojeDziecko

Megsss lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na endo.pl są zniżki, kupiłam małemu kombinezon zimowy za niecałe 36 zł :)

qdkkk6nllsldr26a.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ