Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja niestety wstaje w nocy na siku co godzine. mala mi uciska na pecherz jak leze. oddaje zazwyczaj troszke moczu i probuje spac dalej. strasznie to meczace a nie chce sie odwodnic. do tego dochodza mi bole bioder takie ciagle wiercenie nie do wytrzymania. ogolnie ostatnio noce to dla mnie dramat. do tego goraco. czasem uda mi sie odespac w dzien. ostatnio bylam taka zmeczona rano na badaniach krwi ze uderzylam autem w schody przychodni
do tego wyszla mi hemoglobina 8.9 i lekarka dzis powiedziala ze jak w.ciagu 10 dni nie poprawie wynikow to pojde do szpitala na wlewy dozylne zelaza. oczywoscie kazdy preparat z zelazem powoduje u mnie skutki uboczne ale zaciskam zeby. od poczatku 7 miesiaca ta ciaza jest dla mnie trudna..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 15:37
-
Moje sutki natomiast są jak wentyle od dętki wielki odstające i strasznie mnie to wkurza bo ja nie nosze staników z pusch up wogole tylko takie miękkie i one mi wiecznie odstają przez bluzki to widać no masakra zastanawiam się czy nie przyklejac na nich plastrów i czy nie zacznę zaraz chodzić w wkładkach laktacyjnych tylko po to żeby te cholerne anteny nie odstawaly. Także cieszcie się póki macie płaskie
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Katiuszaaaa wrote:Moje sutki natomiast są jak wentyle od dętki wielki odstające i strasznie mnie to wkurza bo ja nie nosze staników z pusch up wogole tylko takie miękkie i one mi wiecznie odstają przez bluzki to widać no masakra zastanawiam się czy nie przyklejac na nich plastrów i czy nie zacznę zaraz chodzić w wkładkach laktacyjnych tylko po to żeby te cholerne anteny nie odstawaly. Także cieszcie się póki macie płaskie
edka85, tym_janek lubią tę wiadomość
Czekamy na Hanie -
Ja bardzo chcialabym karmić piersią ale też nie lubię uczucia dotykania sutkow. Nigdy nie znosilam takich pieszczot więc mam nadzieję że mi się to odmieni i będę mogła karmić
ja robię siku co chwilę bo mały mi leży na pecherzu. Teraz w te upały to pije wodę w ilościach takich jak nigdy. A najgorsze że upały mają jeszcze trwać 3 tygodnie. Oszaleje
-
Boże, ja też nie lubię dotykania moich sutków, po prostu od razu w szał wpadam
Mam nadzieję, że wtedy przetrwam i damy rade z kp
A mnie ostatnio ciotki klotki straszyły, że będzie chłopak, bo mam wystający pępekNie lubię tych zabobonów, zresztą teraz już za późno. Wyprawka jest różowo-miętowo-szara oraz w kwiaty
A ja po prostu już przed ciążą miałam taki dziwny kształt pępka i to dlatego
-
Megsss, ja dostałam podgrzewacz od siostry firmy Babyono, ale ma już przynajmniej 3 lata i raczej nie wyglada tak, jak ten na stronie producenta. Szczerze mówiąc to nawet nie wyjęłam go jeszcze z kartonu
Sama podgrzewacza bym nie kupiła, uważam, ze jest zbędny jeśli mam dostępną kuchenkę mikrofalową lub gazową.
-
Ja nie mam mikrofali
wiem ze dużo kobiet podgrzewa na czuja .. na rękę ...ale ja tam w nocy nie chce się w to bawić wole kupić podgrzewać , który ładnie utrzyma temp mleka przez kilka godzin tak ze jak w nocy wstanę to będzie gotowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 19:13
-
Ja kupiłam podgrzewacz Avent. Wkłada się butelkę i po chwili jest równomiernie nagrzany pokarm (do temp. ciała). Chyba bym zwariowała, gdybym musiała gotować wodę, czekać i na czuja sprawdzać temp.
-
Ja kupiłam używany Nuk, przetestowałam i jestem zachwycona. W kilka sekund woda w butelce miała odpowiednią temperaturę. Przetestowane nawet w babcinym stylu, czyli na rękę. Podejrzewam, że dla mojego męża może to być lekko skomplikowane, bo trzeba nalać odpowiednią ilość wody do podgrzewacza w zależności czy mleko jest z lodówki, czy mrożone i od ilości. Wszystko fajnie i prosto opisane, więc mam nadzieję, że i on zalapie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 20:21
-
A oglądaliście ekspresy do mleka modyfikowanego ? Niektóre modele sa razem z sterlizatorem. Jak będę karmić mm to napewno kupie coś takiego. Działa na zasadzie ekspresu do kawy ma pojemnik w woda miejsce na mleko, mm podobno gotowe w 30 sek do odpowiedni wybranej przez nas temperatury.
-
Heh pytam się męża jak to było z podgrzewaczem do mleka, bo już nie pamiętam, a on mowi, że lepiej sobie tego nie przypominać
dosyc upierdliwe urzadzenie... my mamy jakiś zwykły no name bez termostatu. Szczerze to szybciej było mieć ciepłą wodę w czajniku i zimna przegotowaną obok w butelce i szybko zrobić MM. Jak pogrzewalam swoje mleko to wtedy faktycznie lepszy był podgrzewacz.
-
Ja wzięłam ten model SCF355 za 159 zł. Jednocześnie zamówiłam też sterylizator parowy 3 w 1, laktator elektryczny, zestaw butelek ze szczotką i pojemników na pokarm.
Ale uwaga - w sklepie philips avent na pierwsze zamówienie jest 15% zniżki (od wartości całego koszyka). Trzeba się tylko zarejestrować na www.philips.pl/AVENT/MojeDzieckoMegsss lubi tę wiadomość