Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Pisałyście o wanienkach, ja mam 102 cm i z doświadczenia wiem, że te mniejsze są na krótki okres czasu, a te dłższe służą długo, do momentu przejscia do wanny - u Nas tak było
Ja zamierzam przemywać pępek spirytusem bo sprawdziło się to u córki, ale żeby nie podrażniać skórki brzuszka to robiłam to patyczkiem do ucha i tylko na kikut, nigdy na skórę dziecka, pępek odpadł Nam po 4 dniach
Monika30 mnie strasznie bolą biodra, plecy, kręgosłup, jak budzę się rano to jestem zła bo wstaje bardziej obolała niż kładłam się spać, wyspię się chyba po porodzie bo uwielbiam spać na brzuchu a dwie ciąże to jedyny czas kiedy nie mogę tego robić
Jak wstanę to pierwszę 20 kroków pokonuję jak pingwin chodząc z jednego boku na drugi, zanim się "rozruszam".
Ja pranie ciuszków planuję jak przyjdzie mi całość wyprawki, którą zamawiałam, wszystko przez internet bo nie lubię chodzić po sklepach.
Nawet proszek do prania zamawiałam przez internet i teraz czekam
Leniwa ja -
Pisałyście ostatnio o AFI , nie wiedziałam co to jest. Teraz sprawdziłam i mam afi=6.04 cm więc chyba mało... Ale lekarka powiedziała, że jest ok
PS. Zuzia dziękuję za aktualizację Adasia na liście, jednak wkradł się błąd:) waży 1880 gram nie 1800Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 11:47
-
Justynuszek wrote:Słuchajcie, czy na USG III trymestru 28-32 będzie ok jak pójdę 31+6? Taki termin jest fortuny w mojej przychodni a pani z rejestracji nie potrafiła mi powiedzieć.
Idealny termin to 30 tydz. ale do 32 tyg skończonego jest jak najbardziej ok. -
monika30, możesz sobie już teraz pozwolić na cheeseburgera z McDonalds- ta "restauracja" w ogóle się nie bawi w jedzenie niepasteryzowane, a i nie ma szans, żeby topiony Cheddar był niepasteryzowany
W ogóle mało co jest teraz niepasteryzowane... Chyba tylko oscypki prosto z Krupówek.
Dla mnie nie ma jedzenia, za którym tęsknię podczas ciąży. Jem w sumie wszystko to co przed ciążą. Wina też mi brakowało, ale to bezalkoholowe daje radę, w dodatku jest tanie jak barszcz no i ma o wiele mniej kalorii
Jedyne, za czym tęsknię, to nieprzerwany sen w nocy. Dziś powtórka z rozrywki, pobudka o 3:30 (a kładę się spać z mężem po północy) i do 5:30 brak snu. Obudził mnie ból szyi, później było mi duszno, chciało się pić, niewygodnie. Kręciłam się, wstawałam, pokłóciłam z mężem i próbowałam zasnąć na kanapie, ale nic z tego. Oboje dziś jesteśmy jak zombie.
Justynuszek, mnie się wydaje, że to badanie można robić do 32+6, więc nie widzę problemuAkurat przy tym badaniu już te widełki czasowe nie są takie ważne. Śmiało się umawiaj na 31+6.
-
Dzięki, tak mi się właśnie wydawało
Julita, wiem że idealnie to 30tc czyli w sumie dziś. Niestety musieliśmy przesunąć urlop do tego mój gin stwierdził, że nie ma potrzeby robienia tego badania i zanim się zorientowałam to na najbliższy wtorek zaraz po urlopie już brak miejsc -
Justynuszek wrote:Słuchajcie, czy na USG III trymestru 28-32 będzie ok jak pójdę 31+6? Taki termin jest fortuny w mojej przychodni a pani z rejestracji nie potrafiła mi powiedzieć.
Karo, ja mam ten sam problem ze spaniem ale między 5 a 7/8. Później zasypiam jeszcze i śpię do 10 a czasem do 11. Znowu męczyły mnie sny o porodzie. Chyba podświadomie ciągle o tym myślę, nie zdając sobie nawet z tego sprawy.
Kamkam poprawie później w tabeli ta wagę. Co do AFI, tak jak dziewczyny pisały, powyżej 5 jest w porządku.
-
nick nieaktualny
-
Skończony 32 tydzień to 32+0
ja za to mam straszne spanie! Wczoraj wstałam o 9 rano, o 15 musiałam się położyć na 2 godziny bo oczy mi się zamykały, później poszłam spać o 21 i spałam znów do 9 rano!co prawda w nocy budzę się co chwilę bo jest mi niewygodne, chce mi się siku, pić i tak w Koło macieja
Tak w ogóle to powoli rozpakowują się wrzesniówki, jeszcze chwila i my będziemy się rozpakowywać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 13:33
-
Ja po badaniu.
Ewunia waży 1500g (30+0). Rusza sie niemiłosiernie. Cala glowica skakala.
Co do moich dolegliwosci (moze ktoras ma podobnie) czyli uczucia parcia na dól brzucha, to szyjka na 3,3cm, skrocila sie tylko 5mm. Nie ma rozwarcia, jest zamknieta i twarda. A to uczucie to napor glowki. Jednak jak sie nasili to moge jechac do szpitala bo ogolnie takie parcie nie jest za dobrym objawem i lepiej sprawdzić. Moga mnie wypuscic po 1 dniu ale dadza steryd na pluca.
Kazala zamienić moj magnez na Magne b6 bo to jedyny magnez przebadany na ciężarnych, 3x2. I urosept brac profilaktycznie.
Podsumowala ze jeszcze 3 tygodnie musze wytrzymac a potem moge rodzic.
Uspokoilam sie i ide lezec zeby przezyc jakos te 3 tygodnie.Zuuziaaaa, monika30 lubią tę wiadomość
-
Drogie Panie dajcie znać po wizytach, trzymam kciuki
Mam gorącą prośbę.
Piszcie proszę w postach do mnie (że mam coś uzupełnić) na początku uzywając ZUZIA - łatwiej mi później przeszukiwać stronyJeśli polajkuje Wasz post to znaczy że odczytałam i wpisuje do tabeli
BTW, czy któraś z Was ma post na pierwszej stronie? Bo nie widziałam, ale to moze moje niedopatrzenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 14:06
-
ZUZIA usupelnij prosze 1500g w 30i0.
Jeszcze Wam napisze na temat ruchow. Mam sobie liczyc od jakiejs godziny np. Od 8. I jak bedzie 10 ruchow pojedynczych to koniec liczenia.
I zapisywac o ktorej godzinie mam te 10 ruchow. Jakby ktoregos dnia bylo duzo pozniej te 10 ruchow to wypic kawe i zjesc cos slodkiego. Jak dalej nic to jechac na szpital.Zuuziaaaa lubi tę wiadomość