X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Milano Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze mam za to na odwrót. Jak się czułem wykończona i fatalnie to ostatnio mam jakiś przypływ energii, chciałbym sprzątać przekładać prac wyprasować jak nie ja, oby to nie był przypływ energii ten który jest bliski rozwiązaniu. Dzisiaj nawet przespałem cała noc - szok.

Rodzice pojechali, mam nadzieje ze do października jeszcze nas odwiedza :( Łóżeczko kupiliśmy, fotel do pokoiku kupiony, mini regał plastikowy na przyrządy do kąpieli pieluchy itp kupiony i nawet już go dzisiaj uzupełniłam i normalnie jestem zachwycona :) w tygodniu złożymy łóżeczko i tak ba prawdę jesteśmy gotowi prócz przy rzeczy do mojej torby bardziej kosmetycznych.

Za Dziewczyny w szpitalu trzymam kciuki!
    A ja w czwartek wizyta - już nie mogę się doczekać :) Jestem ciekawa jak to tam jest z moja szyjka :) no i czy się odwróciła czy nie.

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię co u was w wolnej chwili. Muszę ochłonąć. My jesteśmy już w domku.
    Więc tak, od wtorku wstrzymywali poród, magnez i nospa stopowały akcję na max godzinę. W czwartek w nocy dostałam silnych skurczy, trwały z godzinę a że mnie pielęgniarka wkurzyła i nie miałam ochoty z nią gadać to nic nie zgłosiłam. Rano podłączyli mi ktg i już było widać, że Elizie spada tętno na skurczach. Sprawdzili rozwarcie 1,5cm i znów ktg i tu już na skurczach brak tętna przez 15-30 sekund. Miałam do wyboru: próbować sn przez 40 minut (dla mnie nierealne żeby w tak krótkim czasie się udało dojść z rozwarcia 1,5 do 10) lub cc. Wybrałam cc bo byłam pewna, że i tak się tym skończy. Eliza urodziła się w zamartwicy, poddali ją resuscytacji i wtedy zapłakała. Przez 24h była w inkubatorze, później kolejne 24h w łóżeczku na oddziale wcześniaków i dopiero wczoraj po 13 dostałam ją na próbę na salę. Z uwagi na wagę każą ją dokarmiać mm ale ona mm pluje a jak już coś wypije to jej się zaraz ulewa. Za to do kp jest bardzo chętna. Mogłaby cały dzień trzymać pierś w buzi.

Milano, kamkam, Katiuszaaaa, monika30, ChicChic, edka85, Kathrine, Bajka111, eVelina83, neska7, Asiaf, akilegna♥, Szczęśliwa Mamusia, mala_misia lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kilka słów o spojenie lonowym: otóż tak jak pisałam wcześniej, rozchodzi się ono naturalnie podczas ciąży u każdej kobiety. Jednak chodzi o to, jak bardzo się rozchodzi. Moja dr powiedziala że powyżej 10 mm, jest to wskazanie do CC, ale musi ocenić to ortopeda. Dlatego przy podejrzenia zbyt dużego rozejscia, czyli też przy bardzo nasilonych objawach w pierwszej kolejności skierowanie do ortopedy. On robi USG i zleca co dalej. Także te bole mogą być zupełnie normalne i być może nie macie się czym martwić. Warto jednak zapytać swojego lekarza czy coś z tym trzeba zrobić.
    Ja mam bardzo wąskie biodra (figura jabłko) , przez co możliwość rozejscia się spojenia jest większa niż np u gruszek. Ale oczywiście reguly nie ma i tak jak piszecie, każda z nas jest inna :)

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdrowia i wytrwałości. Dacie radę :)

Ja mam energię i nie mam. Tzn. w zeszła sobotę przeszłam na raz 9km plaża i lasem i było Ok. Od wtorku 3km i jestem zmęczona, człapię a nie idę. Tak samo z brzuchem, w przeciągu poniedziałku sie zwiększył xD
    Za to ten tydzien ogarnelam wszytsko. Poorane i podrasowane 56, 62 i cześć 68. Wózek przygotowany, fotelik gotowy, łóżeczko złożone, torba spakowana. Czekamy tylko na materac do łóżeczka i rzeczy z apteki - maść na sutki i do pupy, termometr itp.

43kth371haww2z0j.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drugie małe szczęście

[CIACH]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 11:50

Milano, kamkam, Katiuszaaaa, Megsss, Odeta, Cukierniczka, Miru, monika30, 1Malinka1, NatkaZ, Buko, Karo_Wi, Blu, MalowankiAnki, ChicChic, NiecierpliwaKarolina, edka85, Kathrine, katberry, Anet85, Bajka111, eVelina83, Flavia, Jastin76, neska7, Asiaf, tym_janek, akilegna♥, Justynuszek, Lunitari, OlinkowA, Szczęśliwa Mamusia, mala_misia lubią tę wiadomość

d69cj48ax1acv9cd.png

bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia Elizka taka piękna, nie mogę się napatrzeć! Jak dobrze ze wszystko się dobrze skończyło i jesteście już w domku. Jak Wiki zareagowała na siostrzyczkę?

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikusi nie ma w domu na razie, pojechała do dziadków bo jutro ma wizytę u neurologopedy w Katowicach. Wróci we wtorek i będzie zapoznanie. Na razie jest obrażona na mnie. Wczoraj na mnie krzyczała i mnie biła piąstkami z 30 minut.

d69cj48ax1acv9cd.png

bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest obrażona ze Cię nie było? Hihi ma charakterek a co :D

oar83e3kt53wl0vf.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, piękna córeczka !!!

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia ! Mała jest cudna ! Jakie ma włoski gęste !!
    A jak Ty się czujesz po CC ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 19:32

• _magda87_ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna dziewczynka:)właśnie,jak znioslas cc?

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznosci :) słodka kruszynka. Gratulacje. Cieszę się że wszystko dobrze :)

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia wielkie gratulacje :) Mała pięknota :) Teraz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać kiedy Tosia będzie po tek stronie brzucha. Zresztą starsze córa już też się ciągle dopytuje kiedy mała będzie z nami :)

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia gratulacje! Elizka to sama słodycz <3 trzymam kciuki, żeby Wiktoria się odobraziła :)

Niecierpliwa Karolina, Pikapik trzymam za Was mocno kciuki, wytrwajcie dziewczyny jeszcze trochę.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie geny przekazane bardzo ladna dziewczyneczka !

Mnie właśnie dopada stres ze sobie nie poradzę ze nie będę umiał zająć się dzieckiem, ze bede miał depresje, ze nie będę umiała karmić, ze będę wiecznie zmęczona niewyspana i zaniedbana. Zaczynam się bać ;(

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna mala Eliza!

Mnie dopada stres jak zerkam na pokoik, mebelki, misie, wszystko juz na miejscu, lampki swieca. Jest slicznie. I wtedy wiem, ze sie zbliza porod, ze to dziecko ktos musi urodzic i raczej musze to być ja :)

Dzisiaj tesciowie przyjechali oglądać przygotowania, tez juz czekaja na pierwsza wnuczke.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, śliczna jest!!! Taka mała słodziutka kruszynka <3 jeszcze raz gratuluję o trochę zazdroszczę :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dużo lepiej niż po pierwszym cc. Wstałam bez pomocy po 6h i bez problemów chodziłam od razu wyprostowana. W sumie nawet bez leków przeciwbólowych bym wytrzymała, ból porównywalny do okresowego. Bardziej mnie boli kręgosłup w miejscu znieczulenia. Za kilka dni pewnie będę w stanie podnieść Wiki i ją ponosić. Zapomiałam już jaki to był kurczaczek ;) Teraz mam drugiego dla przypomnienia. Ubranka 44 się przydają a prałam je bez przekonania.

Megsss, NiecierpliwaKarolina, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

d69cj48ax1acv9cd.png

bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, patrząc na Twoją kruszynę sama już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę swojego brzdąca :)

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, gratuluję córeczki. Najważniejsze, że wszystko z Wami w porządku i obie dobrze się czujecie.

Właśnie, któraś z Was mi przypomniała, że trzeba rozpakować wózek. Szczerze, to go jeszcze nie oglądałam.

Miru, ja też będę miała cc. Zamierzam rodzić z mężem i z synkiem, więc na pewno nie będzie czuł się opuszczony. Córka na pewno będzie zazdrosna o malutką. Pytałam ostatnio, czy mi będzie pomagać przy dzidzi to stwierdziła, że cyt. "nie, raczej, nie" ;)

‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ