X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy że sobą 5 lat,a w kwietniu będą 2 lata po ślubie. W ogóle nasze poznanie było mega ciekawe. Kiedyś wspominałam że pracuje w aptece i mój mąż tam przychodził po leki. Podobał mi się ale byłam wtedy z kimś innym. Któregoś dnia znów przyszedł więc akurat przypadło mi to obsłużyć,podaje receptę A tam recepta wypisana przez niego. Coś w stylu że lekarz zalecił mu spacery na jego schorzenie i szybciej wróciłyby do zdrowia gdybym mu w nich towarzyszyła hehe. Mega mnie to ujelo,później minął rok i kolejny liscik,aż w końcu oboje byliśmy wolni i dane nam było się spotkać :) ahhh wzięło mnie na wspomnienia heheh :) ja jutro mam wizytę i też nie mogę się doczekać. Milano trzymam kciuki by maleństwo się odwrocilo :)

edka85, ChicChic, Bajka111, akilegna♥, Blu, kamkam, tym_janek lubią tę wiadomość

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    Cukierniczka, mnie taka panika nie ogarnęła, bo brakuje mi dosłownie kilku pierdół. Ale szczerze mówiąc to mogłabym rodzic już dziś z poczuciem, że wszystko mam załatwione :) mam jednak nadzieję, że ani dziś ani przez cały wrzesień jeszcze nie urodzę :)

Ja miałam na myśli takie nie-dzieciowe sprawy raczej :P bo tak to w sumie też jedynie zamówienie apteczne mnie czeka i tyle. Nie wiem co z laktatorem, ale czekam na zajęcia w SR to może mi się rozjaśni czy i jeśli tak to co kupić. Chodziło mi o takie życiowe sprawy właśnie jak czytanie, spotkania itd, bo jak się naczytałam o kolkach i innych cudach to się nastawiam, że przez dłuższy czas mnie to wszystko będzie omijało.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w smyku od dzis -20% na kolekcje jesienno-zimowa. Zamowilam wiec welniana czape z dwoma pomponami, szalik I rekawiczki na sznureczku.

A w rossmanie dla posiadaczy karty rossne chusteczki Water Wipes kosztuja 10zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:11

Domcia88
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika30 ekstra historia :D masz jeszcze ta recepte? Zachowalas na pamiatke? Powinna wisiec oprawiona w ramce na scianie :D

Domcia88
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,mam. Mega pamiątka hihi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Cześć! Ja dzisiaj wizytuje i już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę malutka no i dowiem się wszystkiego :) co do cc to bym chciała żeby chociaż na chwilkę mi ja położyli a potem oddali do kangurowania przez tatusia :)

Ja mam 8 października rocznice ślubu, 2 już :) Termin na 6 października, zobaczymy jak się wstrzeli bo my i 8 się poznaliśmy i wzięliśmy ślub także jakby jeszcze dzidzia nam się urodziła to będzie dzień świętowania :)
    Milan, to może dowiedz się jak jest w szpitalu którym planujesz rodzić, bo w moim jest tak, że po cc tatuś dostaje dziecko na czas szycia po cc i rzewiezienia na salę pooperacyjna, więc jakieś 30 minut, a później dziecko wraca na salę pooperacyjna do mamusi i jest przystawiane do piersi i ma te 2 godziny kontaktu skóra do skóry. I już później zostaje z mama na sali pooperacyjnej przez 6-8 godzin. Przez ten czas dziecko jest z mamą, ale niestety osoba towarzyszącą na salę pooperacyjna nie ma wstępu. I to jest główny powód, że mój mąż bardzo nie chce żebym miała cesarke, bo nie będzie mógł do nas wejść przez tyle godzin.

Odnośnie planu porodu to przyjaciółka mówiła mi, że ona zrobiła, ale i tak nikt za bardzo na niego nie patrzył, a po tylu godzinach porodu to ona sama by go wyrzuciła do kosza, bo była skłonna się zgodzić na wszystko byle się skończyło.

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka- no w sumie jeśli chodzi o sprawy nie-dzieciowe, to też mogę rodzić. U fryzjera byłam ostatni raz w maju i wspólnie ustaliłyśmy, że zobaczymy się dopiero jak urodzę. Włosów nie farbuję, więc luz ;) Rzęs nie robię, o paznokcie dbam sama- poza tym stwierdziłam, że dopóki nie urodzę to nie robię hybryd. Jeśli o kosmetyczkę chodzi, to wręcz czekam na poród, żeby pozbyć się przebarwień i małych blizn, ale to również robię sama w domu.
    Książki te co chciałam, to przeczytałam. Wszystkie seriale i filmy będąc na L4 nadrobiłam ;) Z tym, z kim chciałam, to się widziałam.
    Jedyne co, to chciałabym pójść na depilację woskiem podwozia przed porodem, ale jeśli się nie wyrobię, to nic się nie stanie. Mam też w planach gruntowne sprzątanie mieszkania, ale jeśli się z nim nie wyrobię, to nic się nie stanie ;)
    Napisałam to, przeczytałam i w sumie jeszcze bardziej czuję się gotowa na poród :)

Cukierniczka lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja wczoraj wylądowałam na IP bo od dwóch dni męczyły mnie zawroty głowy.
    Wolałam to sprawdzić, tym bardziej że dzisiaj mój Mąż wyleciał za granicę na 10 dni i zostałam sama z córką.

Okazało się że wszystko w porządku, a te zawroty głowy są ze strony neurologicznej, zrobili mi ktg, usg i wypuścili do domu.

Z małym wszystko dobrze, waży już 2400 gram, dziś czuje się już troszkę lepiej.

Ja w małżeństwie jestem już 10 lat (właśnie 6 września mamy rocznicę, na której nie będzie mojego Męża),:( no ale cóż zrobić, siła wyższa, najbardziej przeżywam abym nie urodziła jak go nie będzie..

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi w takim razie mam tylko jedno słowo - szacun! :D

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Wi a czy podczas ciąży i przed korzystałas z depilacji woskiem bikini ? Jesteś przyzwyczajona do „ bólu ” który się z tym wiąże ? Bo jeśli to Twój pierwszy raz albo dawno nie korzystałas to zaawansowana ciąża jest przeciwskazaniem do zabiegu - ja kobietom w ciąży zaawansowanej nie wykonywałam . Chyba , ze tak jak mówię klientkę jest przyzwyczajona robi to regularnie a włoski i cebulki są już osłabione od systematycznego wyrywania .
    Pytam z troski :) żebyś sobie nie zrobiła niemiłej niespodzianki :)

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam przed ciążą, w trakcie ciąży nie. Chodzę na depilację do Time for Wax, to sieć salonów, w których mają autorski wosk "magic wax". On tak nie boli jak ten zwykły, poza tym do tego zwykłego też jestem przyzwyczajona- jeśli o ból chodzi. Nie robi to na mnie wrażenia, nawet po tak długiej przerwie :) Z tym, że ja nie mam zbyt bujnego/twardego zarostu. Mam nadzieję, że nie będzie problemu :)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktorejs z nas udalo sie uniknac szpitala przez cala ciążę?
    Ja niestety w 11 tygodniu byłam 2 dni z jelitowka.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 tydzien. Jezu, kiedy to bylo :)))

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    Spijam kawę, zjem obiad i ruszam do szpitala. Dziś zostaje i prawdopodobnie jutro Beni będzie na świecie już. Trzymajcie kciuki mocno

Wcale nie czuję się gotowa na poród :/ Spanikowana jestem strasznie

Lunitari, Megsss, Katiuszaaaa, Blu, tym_janek lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Hejo!
    Spijam kawę, zjem obiad i ruszam do szpitala. Dziś zostaje i prawdopodobnie jutro Beni będzie na świecie już. Trzymajcie kciuki mocno

Powodzenia! Trzymaj się dzielnie! ;)

Czekamy na Hanie <3
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna, trzymaj się! Wszystko będzie dobrze :)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna trzymam kciuki :)

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Hejo!

Kciuki zaciśnięte! Wszystko będzie dobrze, trzymajcie się!

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna trzymam kciuki! Matko, to już :o

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Hejo!

Wszystko będzie dobrze. Kciuki mocno zaciśnięte :)

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ