Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobiłami się opryszczka na ustach jakis tydzień temu, zadzwoniłam do lekarza i kazał brać Heviran 400, 3 razy dziennie, całe opakowanie (30tabletek). Wyczytałam, ze opryszczka w ciąży jest niebezpieczna kiedy dostaniemy ją pierwszy raz lub kiedy przeniesiemy ją na narządy rodne. Ja odpuściłam Heviran bo skoro wirusa już przechodziłam to wystarczy lecznie miejscowe i po 5 dniach stosowania plasterków Compeed opryszczkę zniknęła.Czekamy na Hanie
-
nick nieaktualnyMoja mama ma thermomix, kupiła go chyba z 15 lat temu, jak jeszcze nie był taki popularny i jest niezmiennie zadowolona z niego, przez te lata dokupilam zaledwie nowa kopystke i motylek. Też się zastanawiałam nad zakupem, ale póki co odlozylam to na przyszłość.
-
Dziewczyny piękne te Wasze pokoiki.
Mam "termomixa" z Biedronki i polecam, jest super. Zwykle robię w nim ciasta i zupy kremy i przetwory.
Dzisiaj jestem po wizycie trochę zmartwiona, bo okazało się, że mam za mało wód płodowych. Kolejna wizyta w piątek. Mam umówiony termin cc na 21 września, ale wraz z takim rozwojem wydarzeń to nie wiem czy dotrwam. Oby tylko z dzidzią wszystko było ok.
-
Ja też słyszałam same dobre opinie o termomixie. Ale patrzyłam na testy polskiego eldom'a i jest porownywalny dł termomixa. Jedyna różnica jest taka że nie ma wbudowanej wagi a kosztuje 4x mmiej
sama się zastanawiam co kupić za 13 pensje męża
czy odkurzacz samojezdny czy coś ala termomix
-
Kamkam mama odkurzacz samojedny
super sprawa jeździ mi codziennie przez godzinę i zbiera takie ilości ze to jest szok nie wiem jak ja mogłam żyć bez niego odkurzając tylko raz w tygodniu, codziennie zbiorniczek co prawda mały ale jest pełny sierści kota i jakiś brudów.
-
eVelina83 wrote:Zrobiłami się opryszczka na ustach jakis tydzień temu, zadzwoniłam do lekarza i kazał brać Heviran 400, 3 razy dziennie, całe opakowanie (30tabletek). Wyczytałam, ze opryszczka w ciąży jest niebezpieczna kiedy dostaniemy ją pierwszy raz lub kiedy przeniesiemy ją na narządy rodne. Ja odpuściłam Heviran bo skoro wirusa już przechodziłam to wystarczy lecznie miejscowe i po 5 dniach stosowania plasterków Compeed opryszczkę zniknęła.
Wydaje mi się że nie masz się czego obawiać jeśli chodzi o przeniesienie takiej opryszczki na narządy rodne , bo to chyba nie możliwe. To są dwa różne wirusy. -
Flavia musi być dobrze, do pt mało czasu i już będzie wiadomo.
Ja po wizycie. Termin mamy na 12'09.
Musimy wytrwac do tego 38 tc.
Dziś mała wazyla nie całe 2.400 czyli jakies 200g od ostatniej wizyty jakies 3 tyg temu.
W duchu już sie cieszę, że za tydzień będzie z nami. -
Kamkam, to ten termomix z biedry ma wagę. Moim zdaniem to mega potrzebne, bo we wszystkich przepisach jest podawana waga.
Miru, ja staram się nie martwić szczególnie, że mój gin powiedział, że wszystko poza tym ok. Dzidzia waży już 2930g, czyli jakby przytyła pół kilo od zeszłej wizyty 2 tygodnie temu. A u Ciebie wcześniejsza cc ze względu na złe przepływy w łożysku? -
Flavia wrote:Kamkam, to ten termomix z biedry ma wagę. Moim zdaniem to mega potrzebne, bo we wszystkich przepisach jest podawana waga.
Miru, ja staram się nie martwić szczególnie, że mój gin powiedział, że wszystko poza tym ok. Dzidzia waży już 2930g, czyli jakby przytyła pół kilo od zeszłej wizyty 2 tygodnie temu. A u Ciebie wcześniejsza cc ze względu na złe przepływy w łożysku?
Ja będę miała cc e 38 tc.
Ze wzgledu na 5 poronien. Poprzednią ciążę rozwiązana w 36 tc.
Rozrjscie spojenia.
Rozejscue blizny po cc (niby niewielki)
No i to że mała nie przybiera, przrplywy raz sa ok raz srednie. No i mój gin idzie akurat na urlop za tydzien.
Mamy ten sam tydzień ciąży i dzień. A moja mala ma niecale 2400 i 44 cm. A Twój maluszek super wagowo. To zawsze na plus dla bobasa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 21:51
-
_magda87_ wrote:NiecierpliwaKarolina-prosze powiedz jaki masz:)tez pragnę się zakochać hehe,po przeprowadzce mam duzy metraż do mycia i szukam ratunku,bo na zwykłym mopie nie wyrobie:(
-
nick nieaktualny_magda87_ wrote:Sorry ze tak nie na temat,ale czy któraś ma w domu mop parowy?badz miała z owym sprzętem do czynienia ?
) ja mam taki zielony no name z allegro z mnóstwem różnych końcówek, ale się sprawdza.
-
Buko wrote:Też mam, miłością bezgranicznie kochałam go wcześniej, teraz mi trochę przeszło, ale uwielbiam jego końcówkę do mycia okien (a w czasie ciąży mąż docenił ten element
) ja mam taki zielony no name z allegro z mnóstwem różnych końcówek, ale się sprawdza.
Dzięki za opinie,w takim razie zamawiam i czekam na kuriera
Ja mam wizytę za tydzień,ciekawa jestem czy się obrócił.Nie mogę wyczuć,raz mi się wydaje ze wypycha główkę a raz ze nóżkę/rączkę.Nie mam pojęcia,kupiłam dziś w rossmanie te chusteczki nasączone woda,były w promo za 10zl z groszami,czuć ze są ciężkie w porównaniu do np pampers,a w składzie tylko woda i ekstrat z grejpfruta
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
Karolina, u mnie termin na 27 września, więc 21 września to będzie 40-sty tydzień już. Prosiłam gina, bo to będzie piątek i wtedy nie będzie mnie w weekend,a to przy dwójce dzieci wygoda. Mąż będzie się mógł zająć mną, a dzieci podrzuci dziadkom w ciągu dnia.
Miru, sporo tego u Ciebie, jednak twój gin wie co robi. Ja też swojemu ufam i jestem spokojna. Chociaż mogłam się tego spodziewać, bo jednak dzidzia mnie bardzo uwiera i brzuszek mam mały.