X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez położne poradziły wziąć kanapki ze sobą dla siebie i dla towarzysza, poradziła tez żeby zjeść porządny obiad na drugi dzień tylko tak żeby położne w szpitalu nie widziały ;)

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia88 wrote:
    Uwielbiam naszych lekarzy.. poszłam do ortpedy na skierowanie ginekologa z powodu podejrzenia rozchodzenia się spojenia łonowego. Dwa tygodnie temu prawdopodobnie było to 7mm, ale lekarka uznała, że ma słabe usg, na którym źle widać. A ja chodze jak pingwin czy też kaczka, nie umiem wstawać z łóżja, obracać się z boku na bok, stanąć na jednej nodze, kucnąć, a wczoraj z podłogi mąż musiał mnie podnosić. Na co pan ortopeda stwierdził, że to jest normalne. Musi się rozejść, musi boleć, będzie bolało długo po porodzie, usg nie potrzebne, życzy szczęśliwego rozwiązania i na tym koniec wizyty. O lol!

Ja tez ledwo chodzę, wstawanie jest najgorsze. Lekarz wie i nic nawet o rozejściu spojenia nie mówił, tylko że tak do porodu już będzie. Ale rozumiem Cię, bo czasem aż na płacz się zbiera z bólu. Jedyne co powiedział, to że to oznacza że poród się zbliża i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 14:52

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam od 30 tc, ale wyklocilam sie o to skierowanie na usg :/

Domcia88
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi urosły ale bardziej to było widać jak miałam mniejszy brzuch. Kupiłam staniki w h&m i jestem zadowolona. Muszę jeszcze dokupić usztywniany.

Jej muszę się w takim razie najeść, bo bez jedzenia nie dam rady urodzić. Żartuje ale perspektywa pustego żołądka nie uśmiecha mi się.
    Muszę jeszcze dokupić do torby wode i właśnie jakies batoniki, sucharki.

Czekać do 26.09 i mogę rodzic, ciężko mi się już oddycha.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia88 wrote:
    Ja tak mam od 30 tc, ale wyklocilam sie o to skierowanie na usg :/

Ech i jak widać na nic się zdało. :/ Dziwni Ci lekarze są, skoro już jest wizyta to powinien dokładnie zbadać.

Mi tez ból miednicy i pachwin doskwiera już od paru tygodni. Jest naprawdę ciężko i bardzo dobrze Cię rozumiem. Momentami nie jest się w stanie chodzić, wstać. Sama z chęcią bym się dowiedziała co może na to pomóc. :/

Jeśli chodzi o jedzenia, to ja mam zapisane żeby spakować jakieś do porodu jedzenie i picie dla siebie i partnera. Ale nie wiem jak wygląda sprawa z jedzeniem podczas.

Karo_Wi no właśnie to dobrze, że sprawdzisz te AFI szybciej. :) Trzymam kciuki, żeby się poprawiło. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia88 wrote:
    Uwielbiam naszych lekarzy.. poszłam do ortpedy na skierowanie ginekologa z powodu podejrzenia rozchodzenia się spojenia łonowego. Dwa tygodnie temu prawdopodobnie było to 7mm, ale lekarka uznała, że ma słabe usg, na którym źle widać. A ja chodze jak pingwin czy też kaczka, nie umiem wstawać z łóżja, obracać się z boku na bok, stanąć na jednej nodze, kucnąć, a wczoraj z podłogi mąż musiał mnie podnosić. Na co pan ortopeda stwierdził, że to jest normalne. Musi się rozejść, musi boleć, będzie bolało długo po porodzie, usg nie potrzebne, życzy szczęśliwego rozwiązania i na tym koniec wizyty. O lol!
    Mam takie same objawy i nie stwierdzono u mnie patologicznego rozejścia. Podobno dużo kobiet to ma, no ale skoro już do niego poszłaś, to mógł Ci zrobić na szybko usg.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupiłaś firanki. Zdjęcie pokoiku w szarą tapetę z gwiazdkami. Podobają mi się. Dziękuję za odpowiedź.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są zasłonki. Różne rozmiary, kolory i wzory na tej stronie:
    http://bobetto.pl/zaslony-do-pokoju-dzieciecego-biale-gwiazdki-na-szarym-tle

Edka mi tylko na tym usg zależało tak na prawde bo ortopeda w tej chwili nic nie może zrobić, dać żadnych leków. Chciałam się upewnić czy faktycznie jest tak jak mówiła moja lekarka, bo ona sama nie miała pewności co do tych 7mm. Poza tym 7mm w 30tc to ile będzie w 40tc? Przecież to może się pogłębiać i należy to chyba kontrolować. Naczytałam się strasznych historii o dziewczynach, które się za mocno rozeszły i spędziły długi czas po porodzie w szpitalu bo nie mogły stanąć na nogach.

Domcia88
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZIA, wpisz proszę, 33+1 2490g.

Inny lekarz, inny sprzęt ale waga pasuje do tej według prenatalnych z zeszłego tygodnia

Dr stwierdził, że waga dosyć słuszna. Młody leży jak należy, waży dobrzez szyjbika powoli zaczyna się skracac. Termin z USG pokazuje 10.10 i powiedział że to całkiem realne.

Flavia lubi tę wiadomość

43kth371haww2z0j.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u swojego gina po l4 i delikarbie zapytałam czy ze względu na to, że cc jest ustalone w dniu kiedy jest na urlopie będzie to jakoś dodatkowo płatne.
    Pan dr powiedział, że może i są lekarze chociaż wierzy że jest ich bardzo mało, którzy oczekuja czegos, ale gdyby mu to pezeszkadzalo że na urlopie idzie do pracy to by zrobi cc wczesniej lub później. Że on nie porzuca swoich pacjentek w tak waznym dniu i że nie po to przez 9 mcy patrzy na brzdaca przez usg żeby ktoś inny odebral mu przyjemność przybić piątkę jako pierwszy na tym świecie :)

Bajka111, 1Malinka1, Katiuszaaaa, Buko, NiecierpliwaKarolina, Odeta, neska7, _magda87_, MalowankiAnki, tym_janek, mala_misia lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis polozna w szpitalu spytala czy chce oddac lozysko do ogolnego banku DKMS kiedysktos pisal o tym ktos sie zecydowal?

Ktoras dzieczyna pisala o mopie na pare i ja sie namowilam na niego hehe.kidys juz go mialam ale zepsul mi sie ale super myje. jutro ma byc juz mam nadieje ze zdarze jeszcze okna plytki i te szklane kabiny prysznicowe umyc ladnie :-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś cały dzień mam tak silne twardnienia brzucha , ze ledwo mogę chodzić... wzięłam nospe dwa razy .. to ulga na chwile była..nie wiem czy się martwić i zgłaszać to lekarzowi czy to normalne ..:/ pierwszy raz mam aż tak mocno ..

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    A ja dziś cały dzień mam tak silne twardnienia brzucha , ze ledwo mogę chodzić... wzięłam nospe dwa razy .. to ulga na chwile była..nie wiem czy się martwić i zgłaszać to lekarzowi czy to normalne ..:/ pierwszy raz mam aż tak mocno ..

Ja ostatnio miałam taki dzień, że na nospie aż leciałam. I akurat zapomniałam o tym powiedzieć, ale według mnie powinnaś o tym powiedzieć lekarzowi. Opinie są na ten temat podzielone, ale lepiej mi ze żeby wiedział? Tak mi się wydaje. A kiedy masz kontrolę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 21:43

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisałam o mopie i już dziś go testowałam :)jak narazie zdaje egzamin:):)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Byłam dzisiaj u swojego gina po l4 i delikarbie zapytałam czy ze względu na to, że cc jest ustalone w dniu kiedy jest na urlopie będzie to jakoś dodatkowo płatne.
    Pan dr powiedział, że może i są lekarze chociaż wierzy że jest ich bardzo mało, którzy oczekuja czegos, ale gdyby mu to pezeszkadzalo że na urlopie idzie do pracy to by zrobi cc wczesniej lub później. Że on nie porzuca swoich pacjentek w tak waznym dniu i że nie po to przez 9 mcy patrzy na brzdaca przez usg żeby ktoś inny odebral mu przyjemność przybić piątkę jako pierwszy na tym świecie :)
    Super lekarz!

tym_janek lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i oznajmiam, że wypiłam dziś 4 litry płynów (3,6 litra wody, 200 ml soku z pomarańczy i 200 ml coli) i w sumie to... dalej chce mi się pić. Chyba napocznę już jutrzejszą butelkę z wodą ;)

Miru lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn co już miały kiedyś cc. Jak jesteśmy w temacie jedzenia, to jak jest z jedzeniem po cc? Jest jakaś inna dieta lub restrykcje jakieś po zabiegu czy nie?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Miru Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Pytanie do dziewczyn co już miały kiedyś cc. Jak jesteśmy w temacie jedzenia, to jak jest z jedzeniem po cc? Jest jakaś inna dieta lub restrykcje jakieś po zabiegu czy nie?
    W moim szpitalu po cc wstaje się dopiero po 24h i jeść też można dopiero wtedy. Przed cc naczczo oczywiście.
    Dieta w szpitalu? Dają to co wszystkim ja mogę tylko dodać aby było lekko strawnie bo jest mega duże wzdęcia po cc i często problem z wyproznianiem. Ja miałam espumisan ale dawali też czopki i warto wziąść niż czekać bo niestety ból przy załatwianiu się pojawią w okolicach szwu.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na drugi dzień po cc, na śniadanie dają kisiel, a potem już normalnie się je. Szczerze to ja nie miałam nigdy wzdęć i problemów z wypróżnianiem po, może to indywidualna sprawa.

• blondinteligencja Znajoma

Wysłany: 7 września 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed cc w domu do godz 7 moglam zjesc lekkie sniadanie, na 9 bylam w szpitalu a o 12.05 syn byl juz na swiecie. Pozniej musialam lezec 24godz i przez dwa dni dostalam tylko suchary i herbate do picia.... w wtorek mialam cc a w czwartek mama przyniosla mi rosol i to bylo dla mnie jak zbawienie od razu lepiej sie czulam jak sie najadlam. W piatek rano dostalam normalne sniadanie i moglam isc do domu. Teraz napewno zabiore ze soba duuuuuzo wody w butelkach z dziubkiem zeby latwo pic na lezaco, suchary i biszkopty bez cukru a obiadek juz mam zamowiony u mamy hehe....

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ