Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojej ile tu się dzieje!
Tymjanek gratulacje! Jak dobrze, że już dochodzisz do siebie, mam nadzieje, że ze mną bedzie tak samo
Edka powodzenia! Trzymam kciuki i jak bedziesz miała chwilkę daj znać co u WasOdeta tak samo.
Kurczę ale się rozpędzacieJa mam termin na 10 ale coś czuje, że będę jedna z ostatnich na tym wątku ha ha. Nie powiem, trochę zazdroszczę Dziewczynom że już się u nich ruszyło. No nic zostaje nam dalej czekać w dwupaku
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Karo, jeszcze raz gratulacje! Pięknie nie spisałaś
Tym_janek to nam zrobiłaś niespodziankęgratulacje!!! Odpoczywaj i oby szybko dali Ci malucha!
Edka, Odeta, trzymam kciuki za szybkie i sprawne porody!!!
Davanda, ja asolutnie synka nigdzie nie oddaje. Będziemy we czwórkę uczyć się siebie i niwej rzeczywistości i nawet zapowiadzialam, ze przez dwa tygodnie odwiedzimy nie są mile widziane. Będę robić wszystko, żeby nie poczuł się odrzucony i wymieniony z nową dzidzią.
My dziś świętujemy 2 urodziny synkajak to zleciało... aż sama nie wierzę, że to już dwa lata
pamiętam jakby to było wczoraj...
Blu, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Tym_janek- no widzisz! Mnie mama mówiła, że te przy porodzie SN będą miały chwilę bólu w trakcie porodu, a te po CC dużo bólu po porodzie. Ja się z tym nie zgadzam, mnie bolał brzuch przy skurczach, później w trakcie porodu, a teraz boli mnie krocze i chodzę trochę jak kowboj, siedzi mi się tez strasznie.
Orchidea- niee, ja od początku miałam rodzic SN. Teraz jak leżałam na tej przedporodówce to mąż widząc jak się męczę chciał mi załatwić CC, ale nie chciałam aż tak poważnej operacji. -
Po, właśnie, Edka- zaraz bedziesz mieć dzidziusia przy sobie
Do mnie dziś na obchodzie lekarze powiedzieli, że dawno nie mieli tak ekspresowego porodu. „Nic tylko dzieci rodzić”. Po kroczu nie widać, że rodziłam- może już jutro puszczą nas do domu jak z maluchem wszystko będzie ok.NiecierpliwaKarolina, Buko, monika30, akilegna♥, tym_janek lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Milano, z Twoim suwaczkiem wszystko ok? Bo ja mam termin na 8, a wg suwaczka jestem za Tobą
Suwaczek mam zgodzie z OM, dziecko na początku wolno rosło i była malutka więc wpisano mi termin porodu na 10 października, chociaż później wszystko pięknie nagle nadrobiła zostawiła mi w karcie ciąży ten 10 ale mówiła, że powinno być zgodnie z OM ale jednak zostawiła późniejszy termin, nie wiem czy to dobrze w sumie.. A mi się już nie chciało zmieniać suwaczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 11:18
-
Karo ja żeby móc w miarę normalnie siedzieć to zwijam sobie swoją poduchę do spania w takie gniazdko
Dzięki temu tyłek nie dotyka mi twardego
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Wydaje mi się ze krocze i tak szybciej zagoi się niż rana po cc, to wkoncu śluzówka a śluzówki bardzo szybko się goją. Także dyskomfort pewnie jest ale i tak nie porównywała bym tego do rany pooperacyjnej, chyba ze faktycznie dużo trzeba było szyć.
-
Gratulacje dla dziewczyn które urodziły:)
Powodzenia dla tych u których akcja jest w toku;)
Ja już 3 dzień po terminie i zaczynam się denerwować ze nigdy się nie rozkręci hehe
Najpierw nastawiałam się na cc bo miało być duże dziecko a jestem już po jednym cc, potem powiedzieli nie SN a kto wie czy w niedziele nie skończy się i tak cc;) tylko ze taka wyczekaną -
Karo super że tak szybko poszło
Tym Janek gratulacje
Edka,Odeta trzymam kciuki żeby poszło szybciutko
Kurde szczerze to Wam mega zazdroszczę że już jesteście po lub w trakcie. Oj jak ja bym chciała żeby się już zaczęłodziś jadę do lekarza,zobaczymy co powie
Karo_Wi, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Wow gratuluję. Expresem wam to poszło. Tak na prawdę i to i to boli. To i to ma swoje plusy i minusy. Przy cc nie czujesz bólu przed. Ból po też jest ok, najgorzej wstać pierwszy raz. Ja jestem, 14 dni po i nie czuje już nic. Już od dawna chodzę a rana zagoiła się.
Co prawda tylko na zewnątrz. Ale SN też boli, stres przed, ból przed, w trakcie, a potem po.
Nie ma idealnego rozwiązania. Najważniejsze że dzieci są już z nami, a reszcie życzę odwagi, sily i szybkich bezproblemowych porodów.Milano, akilegna♥, mala_misia, tym_janek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Buko wrote:Karo, A może spróbuj takiego dmuchanego koła ratunkowego?
mi przyjaciółka pożyczyła taka poduszkę dmuchana z dziura w srodku, która wygląda właśnie jak koło ratunkowe i mówiła, że po porodzie uratowało jej życie, bo inaczej to by nie usiadła.
Moja szwagierka też bardzo polecała to koło, że bez tego ciężko jej było bo mocno była tam porozcinana. Koło trzyma dla mnie ale chyba się obejdzie -
O 10.45 urodziłam SN synka 3950 g 60 cm
Milano, Lunitari, Cukierniczka, Katiuszaaaa, Bajka111, Megsss, NiecierpliwaKarolina, monika30, kamkam, Karo_Wi, akilegna♥, Buko, Flavia, ChicChic, Asiaf, mala_misia, Miru, Blu, *SmoczycA*, neska7, tym_janek lubią tę wiadomość