X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo i Tymianek, serdeczne gratulacje!

Dziewczyny, które się rozpakowują - życzę lekkich porodów.

Davanda, ja bym synka nie oddawała jeżeli będzie z tobą w domu mąż to nie widzę problemu.

tym_janek lubi tę wiadomość

• Milano Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ile tu się dzieje!

Tymjanek gratulacje! Jak dobrze, że już dochodzisz do siebie, mam nadzieje, że ze mną bedzie tak samo :D

Edka powodzenia! Trzymam kciuki i jak bedziesz miała chwilkę daj znać co u Was :) Odeta tak samo.

Kurczę ale się rozpędzacie :P Ja mam termin na 10 ale coś czuje, że będę jedna z ostatnich na tym wątku ha ha. Nie powiem, trochę zazdroszczę Dziewczynom że już się u nich ruszyło. No nic zostaje nam dalej czekać w dwupaku :P

tym_janek lubi tę wiadomość

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, jeszcze raz gratulacje! Pięknie nie spisałaś :-)

Tym_janek to nam zrobiłaś niespodziankę :-) gratulacje!!! Odpoczywaj i oby szybko dali Ci malucha!

Edka, Odeta, trzymam kciuki za szybkie i sprawne porody!!!

Davanda, ja asolutnie synka nigdzie nie oddaje. Będziemy we czwórkę uczyć się siebie i niwej rzeczywistości i nawet zapowiadzialam, ze przez dwa tygodnie odwiedzimy nie są mile widziane. Będę robić wszystko, żeby nie poczuł się odrzucony i wymieniony z nową dzidzią.

My dziś świętujemy 2 urodziny synka <3 jak to zleciało... aż sama nie wierzę, że to już dwa lata :-) pamiętam jakby to było wczoraj...

Blu, tym_janek lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek- no widzisz! Mnie mama mówiła, że te przy porodzie SN będą miały chwilę bólu w trakcie porodu, a te po CC dużo bólu po porodzie. Ja się z tym nie zgadzam, mnie bolał brzuch przy skurczach, później w trakcie porodu, a teraz boli mnie krocze i chodzę trochę jak kowboj, siedzi mi się tez strasznie.

Orchidea- niee, ja od początku miałam rodzic SN. Teraz jak leżałam na tej przedporodówce to mąż widząc jak się męczę chciał mi załatwić CC, ale nie chciałam aż tak poważnej operacji.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano, z Twoim suwaczkiem wszystko ok? Bo ja mam termin na 8, a wg suwaczka jestem za Tobą :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje !;) zazdroszcze że macie to juz za sobą ;) ja mam termin na 2.10 a zero skurczy i nic nie zapowiada porodu ;) oby wzięło mnie z zaskoczenia ;)

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po, właśnie, Edka- zaraz bedziesz mieć dzidziusia przy sobie :)

Do mnie dziś na obchodzie lekarze powiedzieli, że dawno nie mieli tak ekspresowego porodu. „Nic tylko dzieci rodzić”. Po kroczu nie widać, że rodziłam- może już jutro puszczą nas do domu jak z maluchem wszystko będzie ok.

NiecierpliwaKarolina, Buko, monika30, akilegna♥, tym_janek lubią tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Milano Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Milano, z Twoim suwaczkiem wszystko ok? Bo ja mam termin na 8, a wg suwaczka jestem za Tobą :-P

Suwaczek mam zgodzie z OM, dziecko na początku wolno rosło i była malutka więc wpisano mi termin porodu na 10 października, chociaż później wszystko pięknie nagle nadrobiła zostawiła mi w karcie ciąży ten 10 ale mówiła, że powinno być zgodnie z OM ale jednak zostawiła późniejszy termin, nie wiem czy to dobrze w sumie.. A mi się już nie chciało zmieniać suwaczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 11:18

oar83e3kt53wl0vf.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja żeby móc w miarę normalnie siedzieć to zwijam sobie swoją poduchę do spania w takie gniazdko :P Dzięki temu tyłek nie dotyka mi twardego :P

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze krocze i tak szybciej zagoi się niż rana po cc, to wkoncu śluzówka a śluzówki bardzo szybko się goją. Także dyskomfort pewnie jest ale i tak nie porównywała bym tego do rany pooperacyjnej, chyba ze faktycznie dużo trzeba było szyć.

• MarBru Ekspertka

Wysłany: 27 września 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dziewczyn które urodziły:)
    Powodzenia dla tych u których akcja jest w toku;)
    Ja już 3 dzień po terminie i zaczynam się denerwować ze nigdy się nie rozkręci hehe
    Najpierw nastawiałam się na cc bo miało być duże dziecko a jestem już po jednym cc, potem powiedzieli nie SN a kto wie czy w niedziele nie skończy się i tak cc;) tylko ze taka wyczekaną

nsp8t6l.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo super że tak szybko poszło :)

Tym Janek gratulacje :)

Edka,Odeta trzymam kciuki żeby poszło szybciutko :)

Kurde szczerze to Wam mega zazdroszczę że już jesteście po lub w trakcie. Oj jak ja bym chciała żeby się już zaczęło :) dziś jadę do lekarza,zobaczymy co powie :)

Karo_Wi, tym_janek lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow gratuluję. Expresem wam to poszło. Tak na prawdę i to i to boli. To i to ma swoje plusy i minusy. Przy cc nie czujesz bólu przed. Ból po też jest ok, najgorzej wstać pierwszy raz. Ja jestem, 14 dni po i nie czuje już nic. Już od dawna chodzę a rana zagoiła się.
    Co prawda tylko na zewnątrz. Ale SN też boli, stres przed, ból przed, w trakcie, a potem po.
    Nie ma idealnego rozwiązania. Najważniejsze że dzieci są już z nami, a reszcie życzę odwagi, sily i szybkich bezproblemowych porodów.

Milano, akilegna♥, mala_misia, tym_janek lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, A może spróbuj takiego dmuchanego koła ratunkowego? :) mi przyjaciółka pożyczyła taka poduszkę dmuchana z dziura w srodku, która wygląda właśnie jak koło ratunkowe i mówiła, że po porodzie uratowało jej życie, bo inaczej to by nie usiadła.

• Milano Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Karo, A może spróbuj takiego dmuchanego koła ratunkowego? :) mi przyjaciółka pożyczyła taka poduszkę dmuchana z dziura w srodku, która wygląda właśnie jak koło ratunkowe i mówiła, że po porodzie uratowało jej życie, bo inaczej to by nie usiadła.

Moja szwagierka też bardzo polecała to koło, że bez tego ciężko jej było bo mocno była tam porozcinana. Koło trzyma dla mnie ale chyba się obejdzie :D

oar83e3kt53wl0vf.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 10.45 urodziłam SN synka 3950 g 60 cm

Milano, Lunitari, Cukierniczka, Katiuszaaaa, Bajka111, Megsss, NiecierpliwaKarolina, monika30, kamkam, Karo_Wi, akilegna♥, Buko, Flavia, ChicChic, Asiaf, mala_misia, Miru, Blu, *SmoczycA*, neska7, tym_janek lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Milano Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka gratulacje! Nawet nie wiesz jak się cieszę i zazdroszczę, że masz już synka przy sobie! <3 Cieszcie się sobą i napisz coś więcej jak będziesz miała czas :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim szczęśliwym mamom!!ja chyba urodzę na końcu..termin na 10.10.Nic mnie nie bierze...czasem lekkie skurcze

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka gratulacje, szybko poszło! Ale super, że już masz synka przy sobie! Kawał chłopa :D

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka85 ale byczek ten twój synek 60 cm kawał chłopa ;) gratulacje ! Czekamy na więcej informacji w wolnej chwil jak już ochłoniesz !

Serio dziewczęta pospieszajcie ;) czuje presję ;)

‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ