Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nadal w dwupaku, ale najważniejsze - przeprowadzona na nowym domu i jeszcze jutro ogarnę sobie najważniejsze i mogę powoli rodzić
Powiem Wam, że te ostatnie dni to była katorga.. Pakowanie, przewożenie, myślenie, co jeszcze trzeba zrobić.. I przez to wszystko obniżył mi się dość znacznie już brzuch. A ile Wam dziewczyny przed porodem się obniżył? Albo ile już chodzicie z obniżonym? Bo tak to wydaje mi się, że nie mam żadnych objawów, ale to tak mi się wydaje.. Jakieś bóle mam w plecach, ale czy to to.. Nie znam sięAle najważniejsze, że już od soboty na swoim.. Myślę, że w przyszłym tygodniu urodzę
Kolejnym dziewczynom rozpakowanym gratulacje!!
A dla Ciebie Ewelina ogromne kondolencje! -
nick nieaktualny
-
Karo Wi- przyrost masy ciała podobno 120-240 g tygodniowo przy KP. Tak mówiła położna na szkole rodzenia
Karo_Wi lubi tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
04.04.2025 połówkowe
-
Dziewczyny nadrobiłam Was na szybko, ale tabelkę uzupełnię pozniej. Miałam dosyć intensywny weekend dlatego tak milcząco, ale dalej w dwupaku. Wczoraj wizyta u lekarza, młody wazy 3800. Szyjka miękka i skrócona ale rozwarcie dalej na palec. Wiec szaleństwa nie ma. Brzuch się spina, bóle jak na okres. KTG coś tam pokazuje, ale wg położnej to wielkie nic. Jeśli nic się nie ruszy mam się stawić 19 października czyli 7 dni po terminie do szpitala.
Nowym mamom gratuluje! Wpisze Was do tabelki jak ogarnę komputer
-
Właśnie zgłupiałam nie mam pojecia czy mój czop już odpadł czy też nie, mialam jakies dziwne wydzieliny o wmiare stałej konsystencji ale pojawiały się już od dłuższego czasu i nie traktował tego jako czop bo musiał by byc bardzo duży jeśli zebrać to do kupy, ale może jednak. Wczoraj po prysznicu jak się schylalam poczuła takie coś co wcześniej dziewczyny już obserwowaly jakby mi w brzuchu strzeliła folią bombelkowa tak delikatnie, ale nic więcej się nie wydarzyło. Teraz poczułam jakby wyleciało kilka kropel wody, ewidentnie zupełnie przezroczyste w żaden sposób nie zabarwione, wlozylam wkladke i czekam az to sie powtorzy. przejde sie chyba do apteki po papierki lakmusowe. Myślicie że to już? Czy spokojnie mogę czekać aż pojawi się więcej tych hipotetycznych wód? Maluch rusza się standardowo tak jak do tej pory żadnych skurczy nie czuje, a wizytę mam jutro.
-
Katiusza jesli to wody,to poczekaj-zaczną się sączyć także poznasz.ja miałam identycznie,dobrze ze nie traciłam czasu na aptekę,obserwuj się,ja nie założyłam wkładki żeby lepuej widzieć na bieliźnie,potem pol godz od sączenia się wód,miałam takie krwinki krwi,a potem to już nie nadarzałam zmieniać podpaski i do szpitala pojechałam z przemokniętymi getrami[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
29.09.2018❤️ -
Katiusza u mnie podobnie się zaczęło. W nocy nagle się obudziłam i poczułam takie pękniecie w brzuchu/pochwie? , szybko pobiegłam do łazienki i popłynęło mi po piżamie jakies pół szklanki czystej wody z śluzem zabarwionym krwią. A potem już ciągle ze mnie sączyła się krew z woda? Sama nie wiem czy to były te wody czy co? Na ip powiedzieli mi że być może to wody sączą się gdzieś bokiem.. A rano na badaniu lekarz powiedział że to na pewno nie wody bo pęcherz płodowy jest cały o.o A ja co chwile miałam mokrą podpaskę tą dużą..I bądź tu mądry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:51
-
Dzisiaj pojechalam na ktg prywatnie sobie zrobic bo martwila mnie zmniejszona ilosc ruchow. Uspokoilam sie, wszystko w porzadku. Widocznie mała sie juz uspokoila, no.. Oprocz wieczorów
W czwartek wizyta i w poniedzialek planuje juz isc do szpitala i rodzic.
-
Ale tu dzisiaj cisza..
Katiusza, chcialam kupic ten test na wody plodowe i w 3 aptekach w poblizu nie ma. Zauwazam, ze po sikaniu jakby cos jeszcze poleci ale potem cisza. I tez nie wiem co to. Czy mocz czy sluz. Teraz zalozylam wkladke i zobacze podczas lezenia bo podobno wiecej wycieka podczas leżenia.
-
Dziewczyny dziś o 11.15 przszedl na świat Tobiasz
Wazy 3220 i ma 55 cmdostał 10 pkt
Jest cudownym śpiochemzasypia na cycu
Ja pomału odzyskuje czucie ...za jakieś 2 h pionizacjaEva31, edka85, Milano, Karo_Wi, Katiuszaaaa, Lunitari, KateHawke, Buko, Bajka111, Cukierniczka, akilegna♥, Flavia, NiecierpliwaKarolina, Marsylia, Kathrine, Blu, mala_misia, monika30, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Megsss wrote:Dziewczyny dziś o 11.15 przszedl na świat Tobiasz
Wazy 3220 i ma 55 cmdostał 10 pkt
Jest cudownym śpiochemzasypia na cycu
Ja pomału odzyskuje czucie ...za jakieś 2 h pionizacja
GratulacjeNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016