Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edka85 wrote:Już starasz się o kolejne?
Ja mogę zapomnieć o owu bo mam regularne kp.
Nie nie Nie!!!!! Beni usilnie pracuje nad tym żeby zostać jedynakiem
Czekam na okres żeby zacząć brać antyki. Tak czy inaczej mam bana na ciążę przez rok, bo cc było. Wtedy może się zastanowię czy chcę jeszcze raz to wszystko przechodzić
Orchidea33 dla małego bo prawdopodobnie ma wzmożone napięcie. Osteopata to obejrzy i zdecyduje co dalejedka85, Katiuszaaaa lubią tę wiadomość
-
Zuuziaaaa wrote:
Dziewczyny po CC, został mi fałd skórny nad blizna a miejsce jest trochę odrętwiałe, jestem dzisiaj 3 tygodnie po. Kiedy powinnam zacząć coś z tym robić?
Już możesz kładąc się często na brzuchu że zrolowanym ręcznikiem na tym odrętwialym miejscu. Mi położna nakleja też te taśmy (Nie wiem jak one się profesjonalnie nazywają)
Odretwienie już praktycznie zeszło i nie mam żadnych zgrubien -
orchidea33 wrote:Akilegna my na 2 przeszliśmy ale mój tam niecałe 2 tyg ma twój to już starszak
Owulacja Okres hehe czyżbyś myślała juz o czymś
Ja mam jeszcze wieczny okres po porodzie;-)
Mój wcześniak to wiesz, musiał nadrobić najpierw. Jakbym urodziła w terminie to miałby dopiero około 4 tygodni -
Zuzia 5 dni połogu no nieźle. Jutro mija 4 tydzień od cc a ja ciagle mam krwawienia. Nie są jakieś duże i bardzo uciążliwe ale podpaskę musze mieć dzień i noc.
Jedziemy zaraz na badanie krwi sprawdzać Madzi bilirubinę. Próbowaliśmy też pobrać mocz do badania ale to nie lada sztuka.
-
Zuuziaaaa wrote:No właśnie jak to jest z miesiączka jak karmi się piersią regularnie? Mój połóg po CC trwał 5 dni i nie wiem czy mam się spodziewać miesiączki juz niedługo czy nie ma na to reguły? Dni płodne akurat najmniej mnie interesują :p
W przypadku kp to nigdy nie wiadomo. Może przyjść wcześniej A może pojawić się dopiero jak skończysz kp.
Ja karmiłam moim mlekiem około 3 tygodni i jeżeli się nie mylę to w połowie listopada powinna przyjść miesiączka. Czyli jakieś 2,5 miesiąca od cc -
Mi krwawienia ustały wczoraj w sumie bie były mocne ale to uciążliwe mieć ciagle okres przez 3 tyg
Blizna płaska ale okolica brzucha w tym miejscu tez lekko drętwe .
Okres chyba później przychodzi jak się karmi piersią ? Ale to pewnie nie reguła tak jak z tym oczyszczaniem po ciąży . -
Megs co to za masaż jaki robisz Maluszkowi na brzuszek? Jak często po mm robi kupkę? Mi tez trochę szkoda ale sprawdzaliśmy podawanie mojego mleka o różnych portach czy to na pewno od niego i kurczę na każdym razem akurat wtedy była fontanna, zwracała wszystko co zjadła
po mm tak nie ma. Niestety mała ma teraz dużo bąków, co chwile się pręży. Kupka była wczoraj rano i do tej pory nic tylko te bąki i zastanawiam się czy to się coś już nie zaczyna dziać i jak to zrobić aby się wyproznila.
Mamy karmiące mm - czy podajecie wodę maluchowi? -
Zuzia, możesz już powolutku lekko masować te zgrubienia. Odrętwienie jeszcze będzie jakiś czas. Mnie takie normalne czucie wróciło po kilku miesiącach.
Co do okresu to nie wiem, bo ja pierwszy dostałam po roku i 3 mcach od porodu, jak odstawiłam tabletki, żeby zacząć starania o drugie.
Akilegna, ale czemu musisz czekać do okresu? Z tego co wiem to tablwtki można zacząć w każdym momencie. -
Milano wrote:Megs co to za masaż jaki robisz Maluszkowi na brzuszek? Jak często po mm robi kupkę? Mi tez trochę szkoda ale sprawdzaliśmy podawanie mojego mleka o różnych portach czy to na pewno od niego i kurczę na każdym razem akurat wtedy była fontanna, zwracała wszystko co zjadła
po mm tak nie ma. Niestety mała ma teraz dużo bąków, co chwile się pręży. Kupka była wczoraj rano i do tej pory nic tylko te bąki i zastanawiam się czy to się coś już nie zaczyna dziać i jak to zrobić aby się wyproznila.
Mamy karmiące mm - czy podajecie wodę maluchowi?
My podajemy wodę, a malutka ją wprost uwielbia. My wykonujemy ten masaż: https://youtu.be/9QASBHDmn84
Robię go Tosi trzy razy dziennieNo i zmieniliśmy mleko bo miała problem z brzuszkiem
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Katiusza w końcu się doczekałaś. Szkoda że musiałaś się tylko tyle nacierpieć ale ważne że masz to już za sobą. Teraz wszystko jakoś się ułoży
Jeśli chodzi o karmienie to się nie przejmuj. Uda się kp to będzie kp nie to mm. Przecież nie musisz niczego robić wbrew sobie i winić się za to że nie udało się z kp.
Teraz mała spi ale chwile wcześniej męczyła się z 2h żeby kupę zrobićCzasami mi jej szkoda i też nie wiem jak mam jej pomóc.
Dobrze że nie ma tego tak często i w miarę regularnie robi kupy..
Co do wagi to w pon była położna i mała waży 5040g. Mówiła że dobrze przybiera więc ja nawet tego przyrostu wagi nie analizuje.
Czy wy też macie problem z usypianiem dzieci wieczorem? Moja jak ładnie spi przez praktycznie cały dzień to tak czasami od 20-23 wcale nie chce zasnąć ,tylko marudzi , popłakuje i sama nie wiem o co jej chodzi
Dziś też nasz piesio ma kolejna operacje kregoslupa. Oczywiście dostaliśmy info że mamy też być przygotowani na najgorsze ,bo szansa powodzenia to 50%.. No cóż ja ciągle mam nadzieje że wszystko się powiedzie i pies wróci do nas zdrowy. Niech się dzieje wola nieba jak to mówią , przynajmniej wiem że zrobiłam wszystko żeby mu pomóc i go uratować.Katiuszaaaa lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Zuzia, możesz już powolutku lekko masować te zgrubienia. Odrętwienie jeszcze będzie jakiś czas. Mnie takie normalne czucie wróciło po kilku miesiącach.
Co do okresu to nie wiem, bo ja pierwszy dostałam po roku i 3 mcach od porodu, jak odstawiłam tabletki, żeby zacząć starania o drugie.
Akilegna, ale czemu musisz czekać do okresu? Z tego co wiem to tablwtki można zacząć w każdym momencie.
Wiem. Chciałam tylko zobaczyć jaka będzie ta pierwsza miesiączka po ciąży
-
Milano wrote:Megs co to za masaż jaki robisz Maluszkowi na brzuszek? Jak często po mm robi kupkę? Mi tez trochę szkoda ale sprawdzaliśmy podawanie mojego mleka o różnych portach czy to na pewno od niego i kurczę na każdym razem akurat wtedy była fontanna, zwracała wszystko co zjadła
Mamy karmiące mm - czy podajecie wodę maluchowi?
Ja masażu nie robię ale za to raz na jakiś czas naświetlam brzuszek lampa solux.
Po mm maluch robi mniej kupek niż po kp . Mój robi średnio 1-2 na dobę ale są dni , ze nie robi wcale i wtedy mu pomagam rurka windy.
Ogólnie jak nie zrobi to przez to ze go nie dopajalam w ciągu dnia , także staram się dopajac . Robię to woda albo herbatka hipp na dobre samopoczucie albo koperkowa taka od pierwszych dni życia . Można ja kupić w rossmanie w takich małych kartonikach . W jednym kartoniku jest chyba 15 mini saszetek .
Położna mi mówiła , ze może dostawać około 50-70 ml płynu poza mlekiem. -
Orchidea- robię masaż z YouTube, Natka wrzuciła link. Jak coś to jest tez na pierwszej stronie wrześniówek 2018. Minus jest taki, że przed masażem dziecko musi być najedzone, a w trakcie zrelaksowane i rozluźnione. Przy maluchu, którego boli brzuszek, jest to niemal do niewykoania. Działa natomiast super
Dziewczyny, które karmicie w nocy na śpiocha- co z pieluchą? Nie zmieniacie przez całą noc? Nie boicie się odparzeń? I przy jakiej wadze dziecka zmieniłyście pieluchy na dwójki?
Co do okresu, to w grupie wrześniowych mam na FB wiele dziewczyn pisało, że pomimo KP dostało okres tydzien- dwa po połogu. Dla mnie to jest zaskoczenie, bo o ile wiedziałam, że kobieta KP jest płodna, to myślałam, że okres pojawia się dopiero przy mniejszej częstotliwości KP. -
Dzięki dziewczyny za ten masaż.
Wczoraj robiłam ale teraz wiem że źle;-)
Akilegna mi położna proponowała dla dziecka kurs masażu taki relaksyjny i dla mnie ćwiczenia podwozia ale to i lekarz w szpitalu zalecił. To krankenkasse placi proponowali ci tez to?
Mam wrażenie że ciągle jestem przy myciu butelek jak nie od mleka mm to od laktator ehh A wy jak często sterylizujecie butelki? -
Karo u nas różnie z pieluchą w nocy. Chociaż co najmniej raz zmieniam, ale ja mam chłopca, który bardzo lubi się osikać poza pampers.
Jeśli nie ma kupki ani dużo siuśków to nie przewijam, jeśli zaśnie przy piersi. Natomiast jeśli się naje i nie śpi to przewijam. Także zależy od sytuacji. Póki co odpukać żadnych odparzeń.
My dzisiaj po wizycie i powiem Wam, że przybiła mnie ona trochę psychicznie. Niby nic takiego lekarz nie powiedziała, ale czułam się w tym gabinecie jak zła matka. A bo nie układałam Małego na brzuszku - bardzo tego nie lubi, a przynajmniej jak My go kładziemy. Jak lekarz kładzie jest ok. Okazało się, że w półtora tygodnia Mały przybrał 96 g. Jednak bierzemy pod uwagę że ostatnio był wazony kompletnie inną wagą. Taka z materiału, a'la chusta. A dzisiaj normalna w przychodni. Pojutrze mamy to sprawdzić. Co też oczywiście z naszym nfzem jest okropne. Doktor każe się umówić w razie wu na wizytę za dwa dni razem z ważeniem - w rejestracji mówią że oni miejsce mają najszybciej za miesiąc... I bądź tu mądry. Ale przez to czuje się, że źle go karmię. Nie wiem już jak go karmić, żeby dobrze łapał pierś, nie miał kolek, nie ulewał i rósł zdrowo.
Wybaczcie musiałam się wygadać, bo w szoku jestem jak taka jedna wizyta potrafiła mnie wyprowadzić z równowagi.
Kathrine trzymam mocno kciuki za Twojego piesełka. -
Zuzia, też mieliśmy problem z kąpielą. Adaś darł się niemiłosiernie. Woda 37 stopni, ciepło w pokoju gdzie go kąpiemy.3 pierwsze kąpiele to był dramat. W końcu podczas kolejnej kąpieli nalaliśmy wodę 39 stopni. I nastał spokoj. Teraz bardzo lubi kąpiele, problem jest z wyciąganiem go z wody, bo wtedy jest placz
-
Mój maluch też nie lubi leżeć na brzuchu, jak mam go do tego "namówić"?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 13:40
-
Zuzia jeśli chodzi o kąpiele to tak jak mówi kamkam- u nas też woli cieplejszą wodę, niż "zalecenia". Do tego sprawdza się pochlapanie dziecka wodą przed włożeniem go do niej. Nie doznaje takiego szoku tak nagle, że jest w wodzie. No i oczywiście pomógł bardzo zagojony pępek, bo można zanurzyć dziecko i duuużo cierpliwości.
-
U Nas teą Adaś krzyczał w kąpieli, pomogła właśnie cieplejsza woda
teraz uwielbia się kąpać, krzyczy tylko jak go ubieram po kąpieli no i nie lubi też nacierania po kąpieli kosmetykiem
Co do pieluch też już jesteśmy na 2 od jakiś dw.och tygodni - dziewczyny które mają chłopców czy wasze chłopaki też się czasem zasikują po bokach? Mój czasem tak się zasika że całe body i rożek zalane, ja nie wiem jak on to robi, jak w ogóle układacie siusiaka w pieluszce? Do góry czy dołu?