Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
monika30 wrote:Te butelki są szklane ? Czy plastikowe ? Można je używać w sterylizatorze ? Też się skuszę. Mleko nan hmo już zamówiłam:D
Z tego co się orientuję to są takie i takie. Ja mam akurat plastikowe z szeroką szyjką i normalnie używam sterylizatoraNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ehh ja odciagnelam troche mleka zeby gdzies wyjsc ale musialam wracac bo mala kompletnie nie chce pic z butelki. Masakra u nas jest z tym , moze cos poradzicie? Mala ani smoczka nie chce ani pic z butli mimo ze glodna.. tylko cyc . Nwm jak juz sobie z tym poradzic
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Kathrine wrote:Ehh ja odciagnelam troche mleka zeby gdzies wyjsc ale musialam wracac bo mala kompletnie nie chce pic z butelki. Masakra u nas jest z tym , moze cos poradzicie? Mala ani smoczka nie chce ani pic z butli mimo ze glodna.. tylko cyc . Nwm jak juz sobie z tym poradzic
Kathrine lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny po jakim czasie waszym maluszka odpadły pępki ? Moja jeszcze ma ;( i nadodatek widzę ze tak od spodu jest jakeszcze takie miękkie, nieciekawe, nie boli jej napewno nei śmierdzi tez ale spać tam się troszeczkę sączy nie wiem ze to normalne czy nie. Chyba odpuszczę sobie dziś i jutro kompiel w wanience umyjemy ja tylko na przewijaku.
-
nick nieaktualnyU nas pępek odpadł 15 dnia, ale to dlatego, że przez pierwszy tydzień nie dotykalam go praktycznie, bo w szpitalu zalecono nam pielęgnację na sucho, a dopiero położna na wizycie w domu kazała dokładnie czyścić patyczkiem z solą fizjologiczna i psiukac octaniseptem, po tym odpadł szybko.
Katiuszaaaa lubi tę wiadomość
-
Edka dzięki za pocieszenie. Od kilku dni już próbuje przystawiać butelkę i smoczek i ciągle jest to samo. Co innego jakby to było mm a ona nawet mojego chwile po odciągnięciu nie chce a jak daje to jest ryk jakby ze skóry obdzierali.. Żałuję że od początku nie dawałam smoczka/butelki. Taka królowa mi się trafiła heh. No nic będę próbować do skutku.
edka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie też Agatka nie do końca potrafi pić z butelki, bo albo nie ubywa mleka, albo ja zalewa, a mam butelkę avent i chicco, póki co z nich praktycznie nie korzystalam. Natomiast ja od początku karmie w nakładach silikonowych, bo miałam problem z przystawieniem i teraz chciałam z nich zrezygnować, ale małej jest wygodniej z nakladkami i przy samej piersi się denerwuje. Nie mam pomysłu jak ja przestawić, bo trochę uciążliwe jest pamiętacie żeby zawsze mieć je ze sobą.
-
Kathrine wrote:Edka dzięki za pocieszenie. Od kilku dni już próbuje przystawiać butelkę i smoczek i ciągle jest to samo. Co innego jakby to było mm a ona nawet mojego chwile po odciągnięciu nie chce a jak daje to jest ryk jakby ze skóry obdzierali.. Żałuję że od początku nie dawałam smoczka/butelki. Taka królowa mi się trafiła heh. No nic będę próbować do skutku.
Kathrine lubi tę wiadomość
-
Uff nadrobilam o czym tu pisalyscie
Widzę że nie tylko ja jestem humorzasta w stosunku do męża. Od poniedziałku tak mnie wqrwia, że z chęcią rzucałabym w niego wszystkim co wpadnie mi w ręce (oprócz dziecka oczywiście. )
Teście w końcu dziś wyjechali i od razu lepiej się czuję Teraz planują przyjechać dopiero luty/marzec więc spoko.
Dostała któraś z Was już Okres? Mi się coś rozkręca od środy ale okresem tego nazwać nie mogę. Na wkładkę za dużo A na podpaske za mało. Dziewczyny po cc jak to było u Was z pierwszą miesiączka?
Beni wczoraj w nocy zrobił sobie 1.5 godzinną przerwę w spaniu. Nie płakał, nie marudził tylko gadał do motyli na ścianie i pierwszy raz zasmial się w głos. To właśnie takie chwile trzymają mnie jeszcze przed złamaniem psychicznym i chęcią mordu na mężu -
Witam. U nas ostatnio ciężkie dni. Wiki jak nie miała ząbków tak teraz wszystkie naraz idą. Elisia drze się po kikladziesiąt minut i *** wie o co jej chodzi, nie pomaga przystawianie do piersi, noszenie, zabawianie. Wykrzyczy się i zasypia albo leży zadowolona i się rozgląda. Mam ochotę strzelić sobie w łeb czasami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 13:07
-
Czesc dziewczyny co prawda ja jestem listopadowka (za dni kilka), ale juz od dluuuzszego czasu podczytuje was i jestem na bierzaco z wami choc jeszcze nie urodzilam to wiele waszych rad juz wzielam sobie do serca i mam nadzieje, ze mi to troszke ulatwi pierwsze dni z moim szczesciem mam zamiar karmic piersia, ale jak naczytalam sie waszych historii to w razie „w” kupilam juz mleko modyfikowane, a nawet butelke dr browns ;P tak sie nia zachwycacie, ze dzisiaj musialam poleciec do sklepu i maaam ja bardzo sie ciesze, ze udalo mi sie ja dostac bo mieszkam w Holandii i wiele rzeczy tutaj nie ma, ale akurat ta slynna butelka jeest poza tym kupilam tez liscie malin - wlasnie sie parza moze cos przyspieszy eksmisje mojego syneczka :p 3xS nie wchodzi w gre, bo maz zapiera sie rekami i nogami nie chce syna uszkodzic - nie pomaga nawet tlumaczenie, ze nic mu nie groziNajpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
* mutacja MTHFR i PAI1 -
Klaudia liście malin mają pomóc w uelastycznieniu szyjki, raczej nie pomogą na przyspieszenie rozpoczęcia porodu ale mi zasmakowały i piłam i tak najlepszym sposobem jest przestać myśleć chyba, ja kiedy już się poddałam i zaczęłam sobie planować cały wtorek to we wtorek właśnie o 5:30 odeszły wody trzymam kciuki!
Ostatnio panikowałam o to ulewanie z żółcią, ale dzwoniłam do położnej i mówiła, że to normalne i nie ma powodu do niepokoju, szczególnie, że to było tylko raz. I w razie W info - przy grypie żołądkowej można normalnie kp
www.zcukremalbowcale.com -
Nasza mala drze sie nie wiadomo z jakiego powodu. Najedzona, ma sucho, ma cieplo ale poryczec musi. Dostaje espumisan, biogaje, kupy robi, o co jej chodzi?? Myslenze to te kolki. Poplacze max 1h i sama odpada, nagle po prostu zamyka oczka i spi ze 4h.
Na szczescie ma tak z rana i wieczorem. Poza tym spi. Czasami juz placze razem z nia.
W srode bede miala krople sab simplex, moze to cos da. I jeszcze pomysle o zmianie mleka.
Jakie polecacie? Nan? Dla dzieci z problemami..?