Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa ma mate edukacyjna i bardzo sie sprawdza. Klade ja tam i moze lezec sama 45 minut a z kims nawet dluzej.
Najlepsze sa te szeleszczace zabawki w kontrastowe kolory.
A karuzele ma w kolysce i lubi swiatelka i melodie. Same zabawki malo ciekawe chyba.
-
nick nieaktualny
-
My mamy karuzele Tiny Love Swiat Malej Ksiezniczki i jest super. ma muzyczke i lampke. Oprocz tego pod choinke dostala mate edukacyjna Yoo Kid Oo i tez czuje ze super sie sprawdzi. dzis ja polozylam na brzuszku na tej macie i nic nie plakala a zawsze byl ryk.
Nasza zaraz konczy 3 miesiace. Jak jej podamy to chwyta zabawke i trzyma dlugo, pieluszkami tetrowymi tez rzuca. Do tego jak ma dobry hunor to czesto sie usmiecha i gluzy. Niestety poki co nie obraca ciałka wcale, ale wodzi wzrokiem za mna czy za zabawkami. -
My mamy karuzelę z mumu for kids i sprawdzała się bardzo szybko, bo ma kontrastowe kolory. Same zabawki filcowe, bez światełek itd. Mały bardzo szybko zaczął się nią interesować, teraz szybciej mu się nudzi, potrzebuje już więcej wrażeń
Dziewczyny życzę Wam szczęśliwego Nowego Roku! Nie wiem czy jest możliwe żeby był lepszy od tego, kiedy mamy ze sobą nasze małe szkraby, ale kto wie, może będzie jeszcze piękniejszy i tego Wam życzę!
www.zcukremalbowcale.com -
A czy wasze dzieci łapią zabawki obiema rączkami, czy na razie tylko jedna z nich jest bardziej aktywna?
skórka33 lubi tę wiadomość
-
Ja daje smoczek tylko w momencie jak chce mała szybko uciszyć czyli np w windzie sklepie czy przychodni w domu ani razu mi się nie zdażyło wole trochę się pomęczyć i uspokoić ja w inny sposób, choć muszę powiedzieć ze zdaje sobie sprawę ze mała często robi sobie z piersi skoczek.
U nas po raz pierwszy zauważam objawy skoku rozwojowego mala nie śpi mi od wczoraj praktycznie wogole robi sobie drzemki po 15 min uspokoić się jej nei da w żaden sposób tylko przy piersi. Wczoraj miała 9 tyg. Póki co śmieje się gada po swojemu macha rękami i nogami przewraca się na boki, narazie jeszcze nic do raczek nei bierze ani nie uderza o nic. Może trochę bardziej świadomie wkłada je sobie do buzi.
Karuzela jest bardzo zainteresowań tez mamy tiny love ale leśne zwierzetaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:11
-
Wczoraj się żaliłam na Kingę, że rozwojowo jest w tyle, a dziś w ogóle nie chciała leżeć na brzuszku, tylko non stop ćwiczyła obroty z brzuszka na plecy. Mamy tez jakiś problem z uśpieniem jej, zjadła z butli 2 godziny temu, zasnęła na 15 minut- obudziła się z płaczem, aleudało mi się ją od razu ululać. Pospała 20 minut i znowu wstawała, tym razem super wyspana. Wczoraj było to samo, zasnęła ostatecznie przed północą. Obudziła się po 2 na śmiechy i chyba z godzinę jej wkładałam co chwila skoczka przez szczebelki łóżeczka. W końcu zasnęła i spała do 8 rano. Chcę odzyskać swoje wolne wieczory
-
nick nieaktualnyPrzyjrzałem sie Agatce i ona uderza zabawki glownie lewa rączka. Nie lapie ich, ale nam wrażenie, że wczoraj załapała takie celowe uderzanie w nie, tylko jeszcze nie wie co zrobic żeby uchwycić je w dłoń, ale bardzo się na tym skupia. Coraz bardziej lubię obserwowanie hej rozwoju, bo od tygodnia zauważam codziennie cos nowego.
U mnie usypianie trwało ponad godzinę. Jak Już mi się wydaje, że ładnie zasnela, to ona uchyla oczy i zaczyna płakać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 22:30
-
nick nieaktualny
-
Buko ja mam AVENT, dostałam w spadku, w ciąży nie wpadłam na to żeby kupić bo noe sądziłam ze będzie potrzebny. Ogólnie polecam, sterylizacja trwa 8 minut, jest pojemny jak na ta chwile. Dla mnie był dużo bardziej potrzebny na początku gdy karmiłam tylko odciagnietym mlekiem. Wówczas przez wyparzanie woda zagotowana w czajniku elektrycznym puściło by mnie z torbami pod względem zużycia prądu. Teraz wstawiam sterylizator raz na dwa dni, zużywa mniej prądu niż czajnik, a mieści więcej niż np garnek w moim przypadku.
Sąsiedzi dali wczoraj popalić - urządzili sylwestra na 40 metrach z Dj i konsola który prowadził imprezę przez mikrofon do 5:30 ranooczywiście sylwester rządzi się swoimi prawami, ale mały dzisiaj chyba trochę odsypia te ich tance piętro wyżej.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZuzia, współczuję Ci takiej imprezy... Niby sylwester, ale jednak jak ktoś mieszka w bloku, to powinien brać pod uwagę innych mieszkańców. Ja na szczęście byłam u rodziców, a i tak kilku gości w domu sprawiło, że usypianie było trudniejsze. Na szczęście jak już Agatka zasnela, to żadne fajerwerki jej nie obudzily