X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ma mate edukacyjna i bardzo sie sprawdza. Klade ja tam i moze lezec sama 45 minut a z kims nawet dluzej.
    Najlepsze sa te szeleszczace zabawki w kontrastowe kolory.
    A karuzele ma w kolysce i lubi swiatelka i melodie. Same zabawki malo ciekawe chyba.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy karuzele Tiny love leśna kraina i mała bardzo ją lubi. Mamy też maty edukacyjne, po świętach dwie, ale dopóki sama nie lapie zabawek to trzeba siedzieć obok i się nimi bawić.

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 13:59

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 13:59

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, zdrówka dla Małej!

Co do karuzeli to ja nardzo polecam Infantino 3w1. Nela "używa" jej od dwóch tygodni i uwielbia tak samo jak brat. Często przy niej zasypia.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • katberry Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy karuzele Tiny Love Swiat Malej Ksiezniczki i jest super. ma muzyczke i lampke. Oprocz tego pod choinke dostala mate edukacyjna Yoo Kid Oo i tez czuje ze super sie sprawdzi. dzis ja polozylam na brzuszku na tej macie i nic nie plakala a zawsze byl ryk.
    Nasza zaraz konczy 3 miesiace. Jak jej podamy to chwyta zabawke i trzyma dlugo, pieluszkami tetrowymi tez rzuca. Do tego jak ma dobry hunor to czesto sie usmiecha i gluzy. Niestety poki co nie obraca ciałka wcale, ale wodzi wzrokiem za mna czy za zabawkami.

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy karuzelę z mumu for kids i sprawdzała się bardzo szybko, bo ma kontrastowe kolory. Same zabawki filcowe, bez światełek itd. Mały bardzo szybko zaczął się nią interesować, teraz szybciej mu się nudzi, potrzebuje już więcej wrażeń ;-)

Dziewczyny życzę Wam szczęśliwego Nowego Roku! Nie wiem czy jest możliwe żeby był lepszy od tego, kiedy mamy ze sobą nasze małe szkraby, ale kto wie, może będzie jeszcze piękniejszy i tego Wam życzę! :-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasze dzieci łapią zabawki obiema rączkami, czy na razie tylko jedna z nich jest bardziej aktywna?

skórka33 lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje smoczek tylko w momencie jak chce mała szybko uciszyć czyli np w windzie sklepie czy przychodni w domu ani razu mi się nie zdażyło wole trochę się pomęczyć i uspokoić ja w inny sposób, choć muszę powiedzieć ze zdaje sobie sprawę ze mała często robi sobie z piersi skoczek.

U nas po raz pierwszy zauważam objawy skoku rozwojowego mala nie śpi mi od wczoraj praktycznie wogole robi sobie drzemki po 15 min uspokoić się jej nei da w żaden sposób tylko przy piersi. Wczoraj miała 9 tyg. Póki co śmieje się gada po swojemu macha rękami i nogami przewraca się na boki, narazie jeszcze nic do raczek nei bierze ani nie uderza o nic. Może trochę bardziej świadomie wkłada je sobie do buzi.

Karuzela jest bardzo zainteresowań tez mamy tiny love ale leśne zwierzeta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:11

• katberry Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka moja lapie jedna i to tez nie zawsze udolnie. cieszymy sie z kazdego malego postępu

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się żaliłam na Kingę, że rozwojowo jest w tyle, a dziś w ogóle nie chciała leżeć na brzuszku, tylko non stop ćwiczyła obroty z brzuszka na plecy. Mamy tez jakiś problem z uśpieniem jej, zjadła z butli 2 godziny temu, zasnęła na 15 minut- obudziła się z płaczem, aleudało mi się ją od razu ululać. Pospała 20 minut i znowu wstawała, tym razem super wyspana. Wczoraj było to samo, zasnęła ostatecznie przed północą. Obudziła się po 2 na śmiechy i chyba z godzinę jej wkładałam co chwila skoczka przez szczebelki łóżeczka. W końcu zasnęła i spała do 8 rano. Chcę odzyskać swoje wolne wieczory :( :( :( :(

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny!! :)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjrzałem sie Agatce i ona uderza zabawki glownie lewa rączka. Nie lapie ich, ale nam wrażenie, że wczoraj załapała takie celowe uderzanie w nie, tylko jeszcze nie wie co zrobic żeby uchwycić je w dłoń, ale bardzo się na tym skupia. Coraz bardziej lubię obserwowanie hej rozwoju, bo od tygodnia zauważam codziennie cos nowego.
    U mnie usypianie trwało ponad godzinę. Jak Już mi się wydaje, że ładnie zasnela, to ona uchyla oczy i zaczyna płakać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 22:30

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jak zwykle kolo 21 zasnela i zadne fajerwerki jej nie obudzily, lekko sie powiercila bo naprawde duzo u nas strzelali. I dosyc dlugo.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, polecicie jakiś konkretny sterylizator do butelek? I czy jest faktycznie potrzebny? Tak mnie naszło z nowym rokiem, że może warto kupić. Póki co używamy sporadycznie butelek, ale niedługo to się pewnie zmieni.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem.. Ale ja wyparzam jak mam wode w czajniku i tyle.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko ja mam AVENT, dostałam w spadku, w ciąży nie wpadłam na to żeby kupić bo noe sądziłam ze będzie potrzebny. Ogólnie polecam, sterylizacja trwa 8 minut, jest pojemny jak na ta chwile. Dla mnie był dużo bardziej potrzebny na początku gdy karmiłam tylko odciagnietym mlekiem. Wówczas przez wyparzanie woda zagotowana w czajniku elektrycznym puściło by mnie z torbami pod względem zużycia prądu. Teraz wstawiam sterylizator raz na dwa dni, zużywa mniej prądu niż czajnik, a mieści więcej niż np garnek w moim przypadku.

Sąsiedzi dali wczoraj popalić - urządzili sylwestra na 40 metrach z Dj i konsola który prowadził imprezę przez mikrofon do 5:30 rano :D oczywiście sylwester rządzi się swoimi prawami, ale mały dzisiaj chyba trochę odsypia te ich tance piętro wyżej.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko ja mam sterylizator z aventu. Jestem bardzo zadowolona. Karmię pierś plus butla więc dla mnie jest zbawienny :)

Karo masz śliczna córeczkę :)

Szczęśliwego Nowego Roku dla Was wszystkich :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam właśnie na ten z aventi, tylko nie wiem, który model. Ja teraz butelki praktycznie nie używam, ale podejrzewam, że przy rozszerzanie diety może się przydać sterylizator.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, współczuję Ci takiej imprezy... Niby sylwester, ale jednak jak ktoś mieszka w bloku, to powinien brać pod uwagę innych mieszkańców. Ja na szczęście byłam u rodziców, a i tak kilku gości w domu sprawiło, że usypianie było trudniejsze. Na szczęście jak już Agatka zasnela, to żadne fajerwerki jej nie obudzily

‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ