X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • milagro Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza wielkie gratulacje dla dzielnej mamusi i całusy dla Piotrusia :) Odpoczywajcie teraz i cieszczie się sobą :) Ja też zazdroszczę ze już możesz tulic swoje szczęście ;)

urocza lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza wielkie gratulacje. Synuś najadł się u mamy w brzuchu wiec teraz grzecznie śpi. Ale Extra. To teraz albo ja albo Sylwia :)

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza - duże buziaki dla Was :) Szybkiego wyjścia ze szpitala i powrotu do formy :)
    Przyznam, że się popłakałam ze wzruszenia po Twoim poście..
    Jeszcze raz gratuluję i ściskam gorąco :)

urocza lubi tę wiadomość

2nn343r856geaxci.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza super wiadomość! Wielkie gratulacje i brawo dla dzielnej mamusi! Dużo zdrówka dla maluszka i dla Was, rodziców. <3 zaglądaj do nas w miarę możliwości :)

Klaudia gratuluję dwóch kreseczek i życzę Ci nudnej ciąży aż do szczęśliwego rozwiązania! <3

urocza lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, jak wrażenia z cc? Wstajesz już? Miałaś zewnątrzoponowe, czy narkozę?
    Mąż mógł być przy cc?
    Jak pierwsza noc z Maluszkiem? - budził się na jedzonko, czy spał?

2nn343r856geaxci.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w dwupaku, nadal heheh. Lokatorka się namyslila zostać jeszcze trochę :) dzisiaj wypisałam się na własne żądanie. Musiałam iść i upomnieć się o badanie, bo lekarz wcześniej stwierdził że będzie mnie badać dopiero jutro, bo całego oddziału nie przebada jednego dnia. No zapomniałam że to tak długo trwa, zajrzeć i zbadać szyjke... Porażka jednym słowem. Zapytałam potem położnej czy to aż tak duże obciążenie żeby doktor zbadał jedną pacjentke więcej? Kazała iść i poprosić żeby jednak zbadał. Poszłam a on się pyta "no a dzieje się coś dzisiaj?" to mówię, że nie i nie dzieje się nic od prawie tygodnia i chcę iść do domu, bo tu mam daleko a po skończonym 36 tygodniu mogę już rodzić u siebie. Stwierdził że nie widzi problemu bo zawsze mogę podpisać że chce wyjść na własną prośbę "... No ale jak już pani jest to panią zbadam". Rozwarcie 3cm, nawet by powiedział że 4. Podpisałam że chcę wyjść. Nagle się dowiedziałam że jest zagrożenie przedwczesnym porodem, a tydzień temu stwierdzili że nie będą hamować porodu, więc jak to jest? Żal po prostu i nikomu nie życzę trafić na taki personel. Od kilku osób już usłyszałam że w tym szpitalu lekarze oglądają się żeby im w łapę dać. O na pewno nie.

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, no niestety, lekarze są teraz jacy są - sama czytałaś na jakich ja trafiałam. Wszyscy chcieli mi usunąć ciążę, bo się nie rozwinie z pęcherzyka dziecko, bo szkoda duphastonu, a teraz 21 tc i Ludzik w brzuszku wariuje 90% doby ;) Gdyby lekarze nie mieli się za bogów, efektywność ich pracy by wzrosła. Dlatego ja już wiem, że co nie powiedzą, czy nie będą chcieli przepisać - trzeba sprawdzać, niedowierzać itp. Dobrze, że jestes w domku - odpoczywaj i ciesz się, bo niedługo zobaczysz Basię :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

2nn343r856geaxci.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włos na głowie dęba staje że tacy ludzie mają nam pomagać... Ehh. Cieszę się że mogę już w razie czego rodzić u siebie. Opieka bez porównania.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na początku myślałam że fajna opieka mi się trafiła. Okazało się że osoby które poznałam przy przyjęciu nie miały nic do gadania. Porażka.

• urocza Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję,ale najważniejsze,że mała jeszcze w brzuszku czeka.
    Ze trzy razy zaczynałam pisać i ciągle coś mnie odrywało. Teraz mąż w domu,mały najedzony śpi,a ja mam chwilkę.
    Cesarka była z ogólnym znieczuleniu, małego już umytego i ubranego zobaczyłam po wybudzeniu. Po urodzeniu mąż go kangurował przez ten czas.
    Wieczorem było karmienie,nawet nieźle załapał, na noc mały został zabrany,tutaj po cesarce pierwszą noc mamusie odpoczywają,maluchy są dawane jak jest mąż do pomocy. Na drugi dzień przynoszą rano i już zostaje.
    Samopoczucie u mnie ok, podniosłam się z łóżka,wykąpałam,jem i pije. Wiadomo rana ciągnie ale nie jest źle. Gorzej u mnie z kością ogonową,bo podczas parcia coś strzeliło a miałam kiedyś pękniętą i trudno się wstaje,za kilka dni przejdzie. Jak na razie jest dobrze,a synek jest uroczy i wpatrzony w tatusia :)

Aguś77, milagro, Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wszystko ok - oby tak dalej. Wiesz już za ile dni Was wypuszczą?
    Też bym już chciała tulić Maluszka.. momentami wydaje mi się, że ta ciąża trwa i trwa i konca nie widać. Jutro USG połówkowe - mam nadzieję, że wszystko wyjdzie w porządku, Ludzik zdrowy itp. no i zobaczymy, czy to nadal chłopczyk ;)

urocza, kalika lubią tę wiadomość

2nn343r856geaxci.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś powodzenia na usg!
    Jeśli nic się nie przyplącze to w środę wychodzimy. Personel,szpital ok,ale w domu najlepiej :)

Aguś77 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza <3 zazdroszczę!! :) ja mam wizytę za tydzień, jak dotrzymam to pewnie dostanę skierowanie do szpitala bo wątpię żeby mi pozwoliła chodzić bez szyjki z tak dużym rozwarciem :D

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nigdy nic nie wiadomo,ja chodziłam jakiś czas i dopiero wody były pierwszym sygnałem, że to już.
    Trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli. Życzę każdej z Was takiego personelu jaki ja miałam przy porodzie.
    Nie odkładajcie żadnych przyjemności na później,licząc,że jeszcze czas do porodu,ja miałam na jutro fryzjera umówionego żeby podciąć włosy jeszcze przed ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie zarezerwowalismy bilety na Wołyń na sobotę. Ciekawe czy nam się uda obejrzeć ;) uzgodniliśmy że walizka spakowana leci do bagażnika w razie czego heheh :D

adrenalina, urocza lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    My właśnie zarezerwowalismy bilety na Wołyń na sobotę. Ciekawe czy nam się uda obejrzeć ;) uzgodniliśmy że walizka spakowana leci do bagażnika w razie czego heheh :D
    Też czekałam na ten film,patrząc na zapowiedzi uważaj żebyś z emocji nie urodziła w kinie ;)
    My zostajemy do jutra,bo waga spada,co jest normalne,ale przy jego niskiej wadze urodzeniowej wolą dmuchać na zimne żebyśmy nie musieli wracać z powrotem.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w sumie dobrze, że tak się wami opiekują! <3 jeden dzień dłużej nikogo nie zbawi, a na maluszka warto uważać trzy razy bardziej <3

Oby się nie zaczęło w kinie, bo w tym mieście na pewno w żadnym szpitalu rodzić nie będę, o nie... a do mojego szpitala 45 km od kina, mam nadzieję, że mój wrzuci jakiś turbo bieg i w razie co dojedziemy haha :D

• urocza Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia na pewno zdążycie. Jak odeszły mi wody to spokojnie się wykąpałam,spakowałam i na izbie byliśmy 2godz. później. Są szybkie wyjątki ale w godzinę to chyba mało kto rodzi.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina super foto!
    Aguś jak po usg?

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było bo u mnie już rozwarcia trochę jest no i brak szyjki praktycznie...

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ