X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj i to bardzo szybko czas leci, myślałam ze na zwolnieniu bedzie wolniej czas leciał a jednak nie.

Super ze odwiedzisz rodzinny dom. Po tak długim czasie Poleja sie łzy szczęścia i wzruszenia :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina też myślałam że na zwolnieniu będzie się dłużyć, a tu nic z tego! :)

My dzisiaj zaczynamy 24tc, kiedy te tygodnie minęły?? :)

adrenalina, urocza lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam 5tc i każdy kolejny po drodze sama nie wiem jak to możliwe ze tak szyki czas leci.
    Dzis deszcz i ochłodzenie cieszę sie jest czym oddychać :)
    Jutro idę na ta słynna glukozę.

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina dasz radę, jak lubisz słodycze to glukoza pikuś ;) pogoda dla mnie boska po raz pierwszy spałam do 10tej :) czas pędzi, aż zaczęłam się zastanawiać czy wyrobie się ze wszystkim do porodu. Na razie mam tylko ciuszki dla małego
    W tesco są teraz przecenione ciuszki dla bobasów i nie tylko, ja na razie bastuje ;)

adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam słodycze :) wiec mam nadzieje ze gładko pójdzie :)
    Najadłam sie teraz i idę zaraz spać. Mam nadzieje ze to wyniku nie zafałszuje, krew pobiorą dopiero o 8 pierwszy taz. Jutro dam znac :)

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam w ciąży też się podniosła płaczliwość? Nigdy tak nie miałam, a dzisiaj ryczę cały dzień, bo się czuję zbędna. Mąż wyjechał na 2,5 tyg za granicę. Najpierw tęskniłam tylko, tym bardziej, że w pierwszym z miejsc pobytu nie miał internetu - jakieś zadupie czy co??? A dzisiaj ryczę i nie mam ochoty z nim nawet rozmawiać... Nie wiem co się ze mną dzieję,że jakaś taka niepotrzebna się czuję... ;(

2nn343r856geaxci.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś spokojnie,to hormony dają znać o sobie. Też mi się zdarzało szczególnie na początku. Z czasem przechodzi ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku mało płakałam teraz czasem sie zdarza. I tak naprawde zależy od meza jak sie zachowa. Jak zaczynam płakać z byle porodu to umie mnie rozśmieszyć i zaraz zamienia sie płacz w diabelski śmiech. Ale czasami jak podniesie ciśnienie to mam ochotę wygnać go z domu, albo rozerwać na kawałki. Denerwuje sie byle czym płacze z byle powodu i śmieje sie niewiadomo z czego. Dom wariatów. Także nieprzejmuj sie, daj ujść emocjom.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie siedzę i popijam sobie glukozę. W smaku okej pierwsze pol kubka pozniej coraz gorzej ale wypije. Lubię słodkie. Bardziej odstrasza mnie zapach. Jak woda z sola. A smak woda z cukrem zaprawiona wata cukrowa :) :D

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie siedzę i popijam sobie glukozę. W smaku okej pierwsze pol kubka pozniej coraz gorzej ale wypije. Lubię słodkie. Bardziej odstrasza mnie zapach. Jak woda z sola. A smak woda z cukrem zaprawiona wata cukrowa :) :D

Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś77 wrote:
    Czy Wam w ciąży też się podniosła płaczliwość? Nigdy tak nie miałam, a dzisiaj ryczę cały dzień, bo się czuję zbędna. Mąż wyjechał na 2,5 tyg za granicę. Najpierw tęskniłam tylko, tym bardziej, że w pierwszym z miejsc pobytu nie miał internetu - jakieś zadupie czy co??? A dzisiaj ryczę i nie mam ochoty z nim nawet rozmawiać... Nie wiem co się ze mną dzieję,że jakaś taka niepotrzebna się czuję... ;(
    Kochana ja czasem mam takie dni że tylko chodzę i płacze :D cokolwiek do mnie powiedzą to najpierw nerw a potem płacz heheh.. Już się w domu przyzwyczaili chyba ;)

Aguś77 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina smacznego :P ja właśnie się obudziłam i zaraz zacznę się ubierać bo jadę na połówkowe do szpitala :) obym się w końcu dowiedziała czy to Basia we mnie mieszka na 100% to kupimy jej jakieś ubranka dzisiaj :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to dzis wazne wydarzenie Sylwia :) trzymam kciuki za Basię :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :) już myślałam, że coś ze mną nie do końca ok, że tak ryczę. Do tego wzruszają mnie rzeczy, które by na mnie w życiu wpływu nie miały wcześniej, więc płakać mogę i ze smutku i ze wzruszenia i z radości, de facto powód się znajdzie zawsze chyba ;) Dzięki, że jesteście - miło wiedzieć, że można się komuś wygadać i w dodatku jeszcze ten ktoś rozumie ;) :*

2nn343r856geaxci.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a jeśli to nie Basia, to jakie imię wybraliście? :)

2nn343r856geaxci.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś77 wrote:
    Sylwia, a jeśli to nie Basia, to jakie imię wybraliście? :)
    Jeśli chłopiec to Adaś, ale właśnie jestem po usg,trochę się chowala ale pani doktor stwierdziła że raczej to będzie dziewczynka, znowu, a ja sama też widziałam to i owo :D

adrenalina, Aguś77, urocza, Caro lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cukrzyca ciążowa ;(

• urocza Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratuluję córeczki, na naszym forum dziewczynki są w mniejszości.
    Adrenalina wprowadzisz dietę i będzie dobrze.
    Ja mam wyniki dopiero w czwartek na wizycie. Nie wiem czy nie będzie do powtórki bo piłam sporo wody, pielęgniarka pozwoliła popijać wodę, ale nie powiedziała ile.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, to jakaś niedouczona ta pielęgniarka. Nie wolno nic jeść, pić ani robić podczas testu obciążenia glukoza.

Sylwia, gratuluję Basi. Oby już nic jej nie uroslo ;)

Adrenalina, nie łam się. Rzetelna dieta powinna wystarczyć.

Aguś, mi hormony też dają się we znaki, ale jakoś trzeba żyć ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam dopiero za tydzień. Ale spróbuje dzis podjechać i miedzy pacjentkami dopytać sie co i jak.

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ