X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie jak bym x landera nie znalazła takiego jak chciałam używanego to nowy kupiłabym albo adamex albo bebetto :) i tez bym poczekała ale była okazja trudno nie skorzystać. Narazie stoi w pokoju i od czasu do czasu go jeszcze pomacam :) muszę sie nacieszyć.
    I planujemy w poniedziałek jechać na zakupy po materacyk, i jakies duperelki jeszcze :)
    A co do poduchy to bedzie twoja ulubiona noc, różnica kolosalna :) ja nawet jak idę poleżeć przed tv to ciągnę na ze sobą :)
    Jaka wzięłaś ? Chodzi mi o kształt. Ja mam w formie litery C

• urocza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie w kształcie C, z Supermami. Mam nadzieję, że się sprawdzi bo odczuwam już nocne dyskomforty, często się budzę i przekładam z jednego na drugi bok.
    Ostatnio znajomi coś wspominali, że muszą zapytać swoją rodzinkę czy korzystają z ich wózka,jeśli nie to nam przekażą, także czekamy bo może nie będzie trzeba kupować. Dostałam od nich torbę ciuchów ciążowych i niemowlęcych, co prawda po dziewczynce,ale większość jest ok. Ech już nie mogę się doczekać układania tego wszystkiego w półkach :)

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ta poduszka to 8 cud świata. Myśle ze jedyne czego bedziesz żałowała ze tak pozno ja kupiłaś :)
    Ja juz mam poukładane wielkością kolorami rodzajami cos wspaniałego. Ale jeszcze pranie przede mna, prasowanie i na nowo układanie :)
    Im wiecej rzeczy juz za mna do kupienia tym lepiej sie czuje :D czekałam na te chwile kilkanaście miesięcy, do tej pory czasami nie mogę uwierzyć ze dzieje sie to naprawde :)

urocza lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, jesli macie w swoim mieście Tesco to teraz na ciuchy f&f jest rabat wszystko 20%taniej, nawet na obniżone juz rzeczy.
    Pomimo ze mam multum ciuszków to kupiłam kilka Body ( bodów ? ) i spodenek rożnych wielkości.
    I Body np były przecenione na 50% z 20 zł na 10zl i od tego jeszcze 20 % taniej. Normalnie szał.
    A jak jeszcze macie znajomych co tam pracują to sa jakies dodatkowe rabaty.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, umawiałas sie juz na 3 prenatalne czy za wczesnie jeszcze? Ja chyba (jak nie zapomnę) to w następnym tygodniu pod koniec chyba juz sie umowie.

Mam dylemat bo chciałam rodzic w prywatnej klinice a teraz przy cukrzycy to obawiam sie Żr mnie nie wezmą. Bo biorą tylko ciaze bezproblemowe :/
    A szkoda mi kasy troche zeby umówić sie do nich na wizytę zapłacić 200 zł i okaze sie ze powiedzą przykro mi ale pani nie weźmiemy. Zapraszamy do szpitala.
    Nie dość ze wizyta droga to mam tez z 80 km do nich. I sama nie wiem co robic.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina u mnie właśnie taki sam problem z zylami że na prawej ręce tylko mam widoczną :(

Urocza ja też chcę ten wózek, są śliczne i mężowi się bardzo podobają. Ewentualnie riko nano czy jakoś tak też podobny jest.

Ubranek wczoraj dostałam malutkich sporo, 8 bodów (?) jakieś spodenki cienkie, sweterek itd. Muszę dokupić pajacyki jakieś ciepłe a potem na bieżąco będę widziała czego nam trzeba :)
    Dzisiaj kupimy tą kołyske może. Ja w laboratorium a mąż maluje niuni pokoik :) wyślę wam fotki jak skończy :) a pochwalicie się swoim kącikiem dla malucha?

adrenalina, urocza, kalika lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Riko nano też bierzemy pod uwagę, podobny i tańszy,ale nie widziałam go na żywo. Fotelik maxi cosi cabriofix, adaptery do fotelika w Adamexie mamy gratis.
    Adrenalina a telefonicznie albo mailowo zadaj pytanie czy cukrzyca wyklucza. Generalnie Twój dzidziuś jest duży i możliwe, że skończy się cesarką.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno narazie nie jest duży w sam raz póki co. Ale przy cukrzycy bardzo możliwe Że bedzie koło 4 kg :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A usg mam już od dawna umówione na 31 tydzień. Najpierw na nfz, 2dni potem prywatnie,ale po tym pierwszym jak będzie ok to zrezygnujemy z prywatnego.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez sie umowie za tydzień gdzieś do nich zadzwonię :) jak będziecie pamietać możecie mi przypomnieć w następnym tygodniu ;)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do kliniki. Cukrzyca nie jest problemem także spoko :)
    Jak bede u diabetologa to sie zapytam tylko czy wystawi mi około 32tc ze mam wskazanie do CC i byłoby dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 14:42

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama cukrzyca nie jest wskazaniem więc chyba diabetolog za wiele tu nie pomoże, dopiero waga dziecka na usg.

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to nie wiem.
    Aby synek był zdrowy czy 3kg czy 4 kg bez różnicy :)

A z CC bede musiała cos kombinować :) chyba ze natura zadecyduje sama :D

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki krzywej... Chyba pomylili mi probowki bo po dwóch godzinach mam wyższy cukier niż po godzinie :/ wkurzyłam się bo nie uśmiecha mi się powtarzać badania :/ nie należy do przyjemnych... Na czczo 75,po 1h 100, po 2h 118...

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wyniki i tak w normie nawet jak sie pomylili. A powtarzać nie mozna za duze obciążenie na Twoja trzustkę i wątrobę - tak mi pisały dziewczyny na drugim wątku.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh no to Chociaż tyle... Ale wkurzyłam się bo to już by był drugi raz kiedy zostały mi pomylone probowki...

• urocza Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dobrze, że w normie. Podobne wyniki widziałam na innym wątku więc może się tak zdarza. Kalika jest naszym ekspertem,ale coś zaginęła ostatnio.
    Pierwsza noc z poduchą, mąż się śmieje, że się odgrodziłam jak w okopach ;) jest ok, ale od jakiegoś czasu boli mnie po prawej str,maluch się tam ewidentnie rozpycha, uciska na coś,nawet poducha nie pomoże. Generalnie jestem zadowolona z zakupu,a na bóle też nie ma co bardzo narzekać,tym bardziej, że to jedyne od początku ciąży dolegliwości.
    Miłej soboty!

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja juz zaczynam 27tc <3

Urocza mi przez pierwsze dni było dziwnie z poducha bo w nocy jak wstawałam na siku to byłam tak zaplątana ze bałam sie ze nie wykopie z tej poduchy. A teraz sie przyzwyczaiłam. I niewyobrażam sobie bez niej życia :D
    A maż na początku narzekał ze juz wcale miejsca nie ma na łożku. Ale tez sie przyzwyczaił.

• kalika Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! W końcu mam chwilę, żeby tutaj zajrzec. W zeszły weekend i wczoraj byliśmy na weselach,a cały tydzień trwał u nas remont domu, także padam na twarz. Na szczęście najgorsze już za nami, mamy pomalowany pokoik dla Mikusia, mebelki już stoją. Niestety smród nowych mebli jest nieunikniony, także bardzo się cieszę, że wszystko się już może wietrzyć, bo nie wyobrażam sobie wsadzić noworodka do takiego śmierdzacego pokoju. Myślę, że do porodu będzie już tylko świeżo i pachnaco. W tym tygodniu będę ogarniala resztę bałaganu i jak całość nabierze kształtu to podeślę Wam fotkę naszego małego królestwa :) Co do wózka, to też mamy już zamówiony, u nas będzie jednak dopiero w sierpniu - niestety czas oczekiwania u producenta jest dość długi.

Adrenalina, cieszę się, że już masz się lepiej. Cukrzyca ciążowa to nie koniec świata, wszystko da się ogarnąć i na pewno podolasz. Pomysl o tych dziewczynach, które już przed ciąża leczą się z powodu cukrzycy. One mają zdecydowanie trudniej, a jednak rodzą zdrowe dzieci, także bądź spokojna i mysl pozytywnie :) Ładny ten Wasz x-lander. Jaki kolorek macie? Wczoraj w biegu wpadłam na stoisko w Tesco i skorzystałam z promocji, o której pisałaś - kupiłam body i spiworek do spania za drobne pieniądze, bo obie rzeczy i tak były już przecenienia.

Sylwia, wyniki testu obciążenia glukoza masz w normie, także nie ma się czym denerwować. Brzuszek uroczo malutki, ale od razu widać, że ciążowy :) Czekam na fotki Waszego pokoiku :)

Urocza, i jak poducha się sprawuje? Ja też od ok. 2 tyg odczuwam ból po prawej stronie brzucha, jednak jestem pewna, że to kopniaki mojego synka wymierzone pod zebra. Ostatnio wyjątkowo często lubi to robić, mi podoba się to jednak mniej niż jemu ;)

Co tam u reszty dziewczyn? Proszę się tutaj szybciutko meldowac :)

adrenalina, Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kalika :)
    Fajnie, że macie już pokoik gotowy - nas jeszcze czeka przeprowadzka i przyznam, że mnie to przeraża, bo nie mam siły na pakowanie, rozpakowywanie, ogarnięcie wszystkiego co i jak. Ogólnie mam nadzieję, że wszystko jest ok, bo od początku ciązy czuję się tragicznie, w stanach lekkiej poprawy - okropnie. Na początku brzuszek mnie bolał bardzo i mogłam spać non stop, potem te plamienia, krwawienie, teraz złapałam anginę w pracy i w piątek po 12 juz odesłali mnie do domu, bo myślałam ze se rozryczę z bezsilności. Wróciłam do domu i 4 godz. spałam. I tak w sumie cały czas odkąd jestem w ciąży czuję się słaba - nawet sprzątać na raty muszę, bo po kazdej czynności muszę na chwilę usiąść lub sie polozyc jak juz mi sie w głowie kreci lub brzuszek zaczyna boleć. Miewam już przemyślenia w rodzaju, że słaba ze mnie żona - taka niewydolna jakoś...
    Mam nadzieję, że to minie, bo strasznie mi z tym głupio, że nie ogarniam wszystkiego jak dawniej, a to przeciez poczatek a nie któryś tam miesiąc, wiec oby dalej bylo juz tylko lepiej.
    Na dodatek dobić się można jesli chodzi o ubrania ciążowe - najwiekszy rozmiar 42. NO CIĄŻOWE !!! to przeciez logiczne ze obwodu przybywa, a nie maleje. Nie mam szans sie wepchnac w 42 , chyba ze biust sobie kaze wyciąć i tez mnie to zdołowało bo liczyłam na śliczną, zwiewną, letnią, ciążową sukienkę..

2nn343r856geaxci.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ