X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, nie łam się. Pierwszy trymestr to czas, kiedy wszystko w organizmie staje na głowie i Twoje samopoczucie jest jak najbardziej normalne. Za miesiąc będzie już lepiej, a drugi trymest wynagrodzi Ci wszystko. To czas, gdy wszystkie paskudne objawy znikają i ma się dużo energii do wszelkich działań. Wg mnie jeśli tylko masz taką możliwość, to idź na zwolnienie. Wyspana i niezestresowana czuć będziesz się o niebo lepiej, a do tego nie będziesz narażona na infekcje. Co do ubrań, to może poszukaj zwykłych, nie typowo ciążowych, ale takich oversizowych modeli. Moda teraz sprzyja takim rozwiązaniom :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika w końcu wróciłaś! :D u nas też remonty pełną parą. Pokoik umalowany, jutro zamawiamy meble a póki co mam kołyske do naszej sypialni. Też podeślę fotki jak skończymy :) od 25 lipca chyba lecimy na kilka dni nad morze :) nie mogę się doczekać bo jestem już wykończona tym wszystkim. Za dużo się dzieje.

Aguś głowa do góry.. Też na początku ciąży dopadła mnie choroba, ale ja od razu poszłam na l4 i siedzę do tej pory. Do 13 tygodnia wymiotowalam non stop, miałam omdlenia i niekiedy nawet z łóżka nie wstawalam bo nie miałam siły. Życzę Ci żeby te dolegliwości szybko minęły :*

kalika lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a teraz jak się czujesz? Te początkowe dolegliwości trzymały Cię tylko do 13 tygodnia?

Kalika, wiem że są większe normalne ubrania - jakoś tak mi zależało na tym, żeby to było coś dedykowanego kobietom w ciąży - w sumie nie potrafię nawet wytłumaczyć dlaczego, może to miało być coś w stylu materializacji radości, że w tej ciąży jestem.
    Nie umiem też podjąć jakiejś szybkiej decyzji. Wcześniej chodziłam po działach z rzeczami dla niemowląt i wszystko mi się podobało. Odkąd jestem w ciąży to już niekoniecznie wszystko.

Jutro jadę do szpitala zapisać się do jakiegoś lekarza w koncu i chyba błagać go bede o zwolnienie, bo jestem tak słaba, że nie dojadę do pracy zwyczajnie. Oby tylko trafił się jakiś miłosierny. Próbowałam tydzien temu sie do przychodni przyszpitalnej dodzwonić - 19 razy i nic... więc liczę, że osobiście może się uda. W sumie już lepsze L4 niż w pracy paść, żeby karetkę wzywali czy coś..

2nn343r856geaxci.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dokładnie. Po 13 tygodniu jak ręką odjął :)

Idź koniecznie bo żeby dostać becikowe powinnaś mieć pierwszą wizytę do 10 tc :*

Ja z ciążowych ubrań to mam tylko 1 sukienkę i 1 spodenki :) oprócz tego wykorzystuje jak mogę te właśnie ubrania oversize i sukienkę po rozmiar większej koleżance :)

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że do 10 tc - do mojego ginekologa zapisana jestem na 19-ego, więc idealnie w 10 tc. Wcześniej nie było terminów. Ale nie wytrzymam do 19-ego chodząc do pracy. Nigdy nie chodziłam tak łatwo na L4 i też miałam wizję tego, że będę pracować do dnia przed dniem porodu ;) ale zwyczajnie nie mam siły już. Zobaczymy czy mnie jutro przyjmą.

2nn343r856geaxci.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika wróciłaś!
    Remonty pełną parą, u nas od wtorku malowanie farbą o nazwie Spokojne chwile ;) mam nadzieję, że synek weźmie to pod uwagę jak już zawita na naszym świecie.
    Aguś prawie każda z nas przechodziła choróbsko w pierwszych tygodniach ciąży.
    Najlepiej iść na dyżur wieczorny albo weekendowy, poza tym muszą Cię przyjąć bo z tego co mi mówiła pani na recepcji ciężarnej należy się wizyta u lekarza pierwszego kontaktu bez czekania, czyli tego samego dnia.
    Z anginą nie ma żartów, leż w domu i nawet nie myśl o pracy.
    Drugi trymestr jest The best :)
    Od jutra zaczynam trzeci i od kilku dni już wiem co mnie czeka, bolą biodra, łapią bóle od rozciągania zrostów i więzadeł macicy, zmęczenie popołudniu i nieprzespane noce, mam nadzieję, że dociągnę do końca lipca z pracą.
    Byłam dziś w Tesco i też kupiłam kilka bodziaków o większych rozmiarach, grzech nie skorzystać z promocji ;)
    Ubrań ciążowych mam pełne trzy półki z czego większość to po prostu moje luźniejsze ciuszki lub kupione na ciuchach, troszkę dostałam od koleżanek, dziś zdałam sobie sprawę, że chyba nie dam rady wszystkiego założyć chociaż raz do końca ciąży ;) mąż tylko kiwa głową i mówi, że jakby sprzedał tylko po złotówce te moje wszystkie ciuchy to byłby bogaczem ;)

Sylwia91, kalika, Aguś77 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dopiero teraz zauważyłam, że początek mojego posta jest taki sam jak Sylwi :)

Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie ubranek nie kupuję bo trochę dostałam, a dopiero jak popiorę i poprasuję te co mam to będę widziała ile i czego mi brakuje... Chociaż na promocję jutro zerknę :D

Urocza widzę że i u Ciebie pokoik ruszył :) mnie od kilku dni bolą bardzo nogi.. A plecy jak leżę to nie do wytrzymania :( boję się pomyśleć co będzie później :/

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy dzis do diabetologa trzymajcie kciuki za nas by nie było tragedii <3
    A pozniej (jak humor dopisze ) na zakupy dla synka.
    Odezwę sie wieczorem.
    Miłego dnia :*

kalika, Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zamówiliśmy meble, łóżeczko i materac z poduszeczką klin :)

Adrenalina powodzenia :*

adrenalina, urocza lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana walczę z zasobami szafy w pokoju synka. Ukladam i segreguje nasze rzeczy, żeby zwolnić miejsce na te małe cuda :)

Sylwia, jakie mebelki zamówiliście? Ten klin jest do podkladania pod materac czy jak standardowa poduszkę kładzie się go na materacu?

Adrenalina, czekamy na dobre wiesci i relacje z zakupów :)

adrenalina lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec tak. Dobrych wieści nie mam w sumie od lekarza zadnych wiadomosci nie mam okazało sie ze diabetolog jest na szkoleniu dzis i cos pomylił umawiając mnie. Byłam zła jak osa bo nie odbierał telefonów :/ ale po godzinie oddzwonił i bardzo przeprosił był miły jutro przyjmie mnie przed wizytami. Przyjdzie godzinę wczesniej wiec jutro jadę jeszcze raz na 13:00 a o 15:30 ginekolog.

Ale za to zakupy :P jestem przeszczęśliwa <3 kupiliśmy foteliki/nosidełko taki jak chcieliśmy (tem co kupiliśmy z wózkiem idzie na olx :) ) materacyk, przewijak, butelki ze smoczkami, czapeczki, otulacze 2 :) jestem szczesliwa, bo wszystko jest takie piekne :D

Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, Normalnie na materac się kładzie :) a mebelki kupiliśmy w Bodzio Meble system Aga. Białe z połyskiem. Komoda 4 szuflady, regał z półkami i pół szafy czyli tzw. Słupek z półkami wymiennie na drążek :) za meble daliśmy 800 zl a za łóżeczko z materacem i poduszką 350 :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina przykro mi że tak wyszło z lekarzem ale dobrze ze się poczuł i przyjedzie jutro dla Ciebie! Też idziemy na wizytę jutro ale na 16:15 :) zakupów udanych gratuluję :D

adrenalina lubi tę wiadomość

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba jakoś przeklęta jestem, że trafiam ciągle na lekarzy imbecyli ;( Pytam faceta co ma mi do Duphastonu dać ta vit. E a on się drze "a to Pani przychodzi do gabinetu się medycyny uczyć?!!!". Potem mi tłumaczy o poronieniu zagrażającym. Mówię, że skoro jest mi słabo i w pracy prawie zemdlałam i skoro mi to poronienie zagraża, to moze powinnam być na zwolnieniu, a ten się znowu drze "bo wy to byście tylko zwolnienie na wszystko chciały, ręce zdrowe ma - do roboty jest zdolna". Tłumaczę dziadowi, że ja na L4 nie latam bez potrzeby - po żadnej z kilku operacji nie korzystałam ze zwolnienia, ale teraz nie jestem w stanie nic robić, bo mi się w głowie kręci, a ten "z głową to nie do mnie" . Potem pyta jaką pracę wykonuję, a jak się dowiedział, że biurową to padł komentarz "no to takie są najgorsze, nic nie robią a zwolnienie chcą. droga Pani, od pracy biurowej to ten brzuch nie moze boleć. Co najwyzej dupa". Poszłam do położnej i jak się rozryczałam, to nie mogła mnie uspokoić ;( Skąd się tacy lekarze biorą... :(:(:( Mam ich już na tyle dość, że nie wiem, czy kiedykolwiek jeszcze będę chciała mieć dziecko. Mąż będzie zawiedziony, ale trudno...

2nn343r856geaxci.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuje Agus, poszukaj innego lekarza, bo to nie był lekarz tylko psychopata ktory za to ze żona mu nie dała wyrzyl sie na Tobie. Olej go i poszukaj innego ktory wystawi Ci l4 i bedzie prowadził Twoja ciaze.

Aguś77 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś bardzo Ci współczuję... Na w życiu na takiego barana nie trafiłam na szczęście... Moja gin sama na początku ciąży zapytała czy chcę zwolnienie czy będę pracować, wybrałam zwolnienie i od tamtej pory sama wypisuje co wizyta. Nie zniechęcaj się do posiadania dzieciątka przez takiego kretyna, bo nie warto. Pełno ich na tym świecie, ale znajdziesz też na pewno lekarza z prawdziwego zdarzenia. Pójdź do kobiety... A po zwolnienie idź na dyżur do przychodni na nocną pomoc medyczną do internisty i powiedz jak się czujesz a na pewno dostaniesz zwolnienie. Ja zawsze korzystałam właśnie z takich wizyt i kiedy potrzebowałam to dostałam l4 :*

Aguś77 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już po wizycie, wszystko ok, Basia nadal jest Basią :) waży 750g :) szyjka bez zmian, pessar ladnie wszystko trzyma więc ulżylo mi trochę :)

Aguś77, urocza lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super wiadomości
    Aguś zmień lekarza bo doprowadzi Cię do nerwicy.
    U nas już pomalowane, wyszedł piękny kolor, taki sam zrobimy za rok w naszym mieszkanku :)
    Jutro porządki i po robocie.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do nas jutro rano przyjadą mebelki :D już się nie mogę doczekać kiedy wezmę się za skręcanie :D

urocza lubi tę wiadomość

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ