X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizytach. Diabetolog najlepszy pod słońcem. Extra człowiek i lekarz. Zamiast sie smucić wyszłam dumna z podniesiona głowa a nie ze łzami w oczach :)
    A u synka wszystko dobrze wazy 1080g :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina gratuluję! :* zastanawiam się ile cm mają nasze pociechy, bo pani doktor mówi że nie mieści się na ekranie cała już żeby ją zmierzyć,a ja bym chciała wiedzieć ile niunia będzie miała cm bliżej porodu hmm...

Dzisiaj udało nam się pierwszy raz nagrać kopniaka i czkawke :) jestem taka szczęśliwa bo zawsze jak tylko włączam nagrywanie to mała przestaje kopać :P

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo :) mam trzy kopniaki nagrane. Ale czasami jest tak ze synek przesuwa mi caly brzuch i sie wierci i biorę telefon -cisza. I dosłownie za każdym razem tak jest.

Dzis na usg znow zasłaniał sie raczkami. Na chwile odchylił, lekarz "mówi cos do was bo rusza ustami" Heheh i znow sie zasłonił :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przybliżenie wzrostu dziecka to podobno kość udowa x7 ale nie wiem czy to prawda. Ja w każdym badz razie nie wzięłam tego do siebie i tak nie liczę.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z ciekawości policzyłam tym wzorem i wyszło że malutka ma 32.9cm co mieści się w normie dla tego tygodnia :) możliwe że jest to jakiś sposób :) nasza kość udowa o ponad tydzień wyprzedza inne wymiary hihi modelka nam rośnie <3

adrenalina lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez synek nóżki ma troszkę dłuższe :) bedzie model, albo piłkarz, moze koszykarz :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokój u nas!

Kochane czy Wy też macie problemy z oddychaniem? Ja jak leżę na plecach to mam wrażenie że mi macica uciska na tętnice albo coś bo wali mi tak mocno serducho :( na lewym boku mija

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 28tc <3 !
    Sylwia czasem tak mam niezależnie jak leżę, jak sie obrocę to przechodzi.

• urocza Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina fajnie, że trafiłaś na super lekarza!
    Sylwia jeśli chodzi o oddychanie to czasami jak siedzę w pozycji półleżącej to mam wrażenie, że ciężej się oddycha, macica uciska przeponę.
    Maluch coraz mocniej się rozpycha i niestety w nocy co najmniej 3 razy robię wędrówki do łazienki, za to waga wreszcie nie pędzi w górę :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile macie na plusie od początku ciąży? U nas 5.5 kg i myślę że dobije do 8 na pewno jak nie więcej...

urocza lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +10 kg, powoli dobijam do 60 kg ;) Myślę, że z 5 jeszcze mi przybędzie, bo mały waży dopiero 1,5 kg. Jednak wszyscy mówia, że tylko brzuch mi urósł. Ja widzę, że jeszcze biust ;)

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam + 15 i waga idzie w dół.
    Ale mało po mnie widać te kilogramy. Jak mowię ile przytulam to nikt nie wierzy. Ale taka jest prawda. Teraz jest chwilowy spadek i tak naprawde +14 ale to pewnie dzieki temu ze jem co dwie godziny.

Mogę jeść wszystko z tego co widze po glukometrze :) tamte badania to chyba jakaś pomyłka. Bo bywa ze po dużym obiedzie mam cukier 86.

Wczoraj zjadłam nawet kawałek ciasta odważyłam sie pierwszy raz od dwóch tygodni i cukier w normie.
    Także spadek wagi powoduje chyba to ze nie jem smażonego i jem co dwie/ góra co trzy godziny.

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 9kg, był nagle 3kg skok, a teraz od dwóch tygodni waga stanęła w miejscu,ale słodycze zdecydowanie ograniczyłam, pożeram za to owoce i warzywa. Też poszło w brzuch i piersi. Wszyscy znajomi mówią, że piękny brzuszek i dopiero jak stanę bokiem to widać ciąże. ;) grunt, że na razie nie puchnę, oby tak dalej.
    Czy Was też męb

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy męczą Was skurcze łydek? U mnie sam magnez nie daje rady, muszę aspargin kupić. Kalika jak myślisz, mogę sobie zapodać sama? Wizytę mam dopiero w sierpniu. Internety piszą, że lekarze zalecają ciężarówkom na skurcze nóg.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz w nocy miałam na dwie sek dosłownie taki skorcz (pierwszy raz w zyciu).
    A tak poza tym nic. Wszyscy mówią ze zgagę maja, jeszcze ja nie miałam. Raz w nocy cos jakby mnie piekło w gardle przez chwile, ale szybko minęło i zasnęłam. Nawet nie wiem czy to była zgaga bo nigdy nie miałam.
    Moim chyba jedynym utrapieniem narazie była ta cukrzyca. Albo jest cukrzyca - sama nie wiem czy ja w końcu mam czy nie.
    Diabetolog za 3 tygodnie.
    A i umówiłam sie dzisiaj na prenatalne.

• kalika Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, jeśli nie chorujesz na nerki i serce to Aspargin możesz spokojnie zażywać. Ja dla własnego spokoju oznaczałabym sobie jedynie przed włączeniem leku poziom potasu we krwi, bo jego nadmiar może być niebezpieczny.
    Osobiście póki co skurcze mi nie dokuczaja.

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Kochane czy Wy też macie problemy z oddychaniem? Ja jak leżę na plecach to mam wrażenie że mi macica uciska na tętnice albo coś bo wali mi tak mocno serducho :( na lewym boku mija
    Mam tak samo. W szkole rodzenia położna nam powiedziała, aby unikać leżenia na plecach, może się robić słabo.
    Sylwia91 wrote:
    A ile macie na plusie od początku ciąży? U nas 5.5 kg i myślę że dobije do 8 na pewno jak nie więcej...
    U mnie na plusie 3 kg. Widocznie taki mój urok, że za dużo nie tyję :) Też poszło w brzuch i biust.
    urocza wrote:
    Czy męczą Was skurcze łydek? U mnie sam magnez nie daje rady, muszę aspargin kupić. Kalika jak myślisz, mogę sobie zapodać sama? Wizytę mam dopiero w sierpniu. Internety piszą, że lekarze zalecają ciężarówkom na skurcze nóg.
    Aspargin ma chyba mało magnezu. Mi w aptece go odradzali. Ja brałam magnez z powodu skurczy łydek jeszcze przed ciążą. Teraz biorę też dlatego, że twardnieje mi brzuch. Mi mój prof. kazał brac w ciąży taki bez witaminy b6, bo wit. mam w witaminach ciążowych, w aptece potwierdzili, że nie można przedobrzyć (ja biorę slow-mag bez b6).

urocza lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez wit b6 magnez się nie wchłania, do tej pory brałam MagneB6 ale skurcze się pojawiają. W moim Foliku nie mam tej witaminy tak jak w Asparginie dlatego biorę dodatkowo.
    Przed ciążą też miewałam skurcze nóg i drętwienie rąk w nocy i MagneB6 pomógł,teraz od kilku dni mam te skurcze, więc muszę coś innego włączyć.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jola za podpowiedź na pewno będę kontrolować dawki wit żeby nie przedobrzyć.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od lat skurczy nie miałam a teraz już dwie noce z bolesnym skurczem za mną... Budzę się nagle z takim krzykiem że mąż już myślał dwa razy że rodzę haha :) ale jest to uciążliwe. Po pierwszym skurczu przez 4 dni bolała mnie noga, taki był silny. Teraz nawet jak leżę to czuję że 'wisi' nade mną kolejny ale staram się rozmasowac jakoś łydkę :( bardzo nie lubię tego uczucia...

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ