Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do wypłat w zusie: zwolnienie albo jest płacone całe albo dzielone na miesiące. Jeżeli masz do 13 to po 13 powinnaś dostać pieniądze. Ja dostaję od razu następnego dnia po zakończonym zwolnieniu. Zwolnienie mam dzielone i jak mam np. Od 8 do 5 to pieniądze dostaje najpierw od 8 do ostatniego dnia miesiąca, przelew jest czasem 1ego a czasem zaraz po 1. Potem dostaje przelew 6ego za okres od 1 do 5. Nigdy nie miałam opóźnienia więc bym się na Twoim miejscu nie martwiła. W dodatku nie mogą Ci wysłać jednego przelewu za dwa zwolnienia.
Adrenalina gratuluję pokoiku, ja z pokoju małej też nie chce wychodzić
Urocza, jak nowe to najpierw prałam w 90st w zwykłym proszku a potem jeszcze raz w 40 w proszku dla dzieci. Prasuje po zewnętrznej stronie chyba że coś jest mi wygodniej od środka np. Rozpinane body kopertowe (chyba tak się one nazywają?) wtedy się tak nie marszcząurocza lubi tę wiadomość
-
Witam. Mi tez wypłaca pracodawca, także nie wiem jak z ZUSem.
Ja ubranka prałam w 40 stopniach choć na niektórych metkach było 60stopni. Prasowałam rożnie w zależności od fasonu, ale wysoka temp wiec ubranka z obu stron napewno odkażone.urocza lubi tę wiadomość
-
Też tak macie ze spaniem, śpię po 8-9 godzin, czasem jeszcze drzemka po południu przez godzinkę. W nocy oczywiście wędrówki do toalety ale na półprzymkniętych oczach
Już myślałam, że do końca ciąży się nie wyśpię, a tu taka niespodzianka od tygodnia -
Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę ja w ogóle spać nie mogę. Łapie mnie wieczorem zespół niespokojnych nóg i pospane. Całą noc się kręce, wstaje, nie mogę leżeć. Jak zasnę to na chwilę. Na żadnym boku mi niewygodnie czasami noe mogę znaleźć sobie miejsca. W dodatku od 6 rano psy u sąsiada dają do wiwatu i tak się kończy moja noc mam nadzieję że jak się mała urodzi to trochę się wyśpię jak dyżur przy niej oddam mężowi albo mamie...
-
Sylwia na Twoim etapie też miałam problem ze spaniem,teraz to nadrabiam.
Termometr kupiłam bezdotykowy Microlife, cena dostępna i niezłe opinie. W jego ulotce jest uwaga, że u maluszków do 3miesiąca najbardziej wiarygodny pomiar to ten zwykłym termometrem doodbytniczo.
Dziś zaczęłam 9 miesiąc aż wierzyć się nie chce, że to tak szybko zleciało.adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie czytałam że pediatrzy polecają termometr z miękką końcówką i mierzenie w pupie.
Do wody wczoraj kupiliśmy termometr z canpola. kosztował grosze więc czemu nie, przyda się. Wydaliśmy 300 zł a jeszcze kilku rzeczy nie mamy...urocza lubi tę wiadomość
-
Hej witam się w 14 tyg i II trymestrze Czekam na ten słynny przypływ energii
Pisze dopiero teraz bo cały dzien prądu nie miałam przez jakąś awarie ;/
Co do spania to ja narazie jak usne to spie jak zabitaSylwia91, kalika, urocza lubią tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Wiecie co, dzisiaj leżę cały dzień i wstaje tylko do łazienki jak w szpitalu i czuję że brzuch się napina jak tylko się podniose... Jak trochę chodziłam to nie było tego...
Milagro gratulacje! Teraz to Ci zleci szybciej niż myśliszmilagro lubi tę wiadomość
-
weszłam na wątek się przywitać i troszkę podczytywać wasze posty, zwłaszcza z początku ciąży ja jestem dopiero w 11 tc, miło się czyta posty i pełne obaw i nadziei widząc teraz wasze suwaczki my staraliśmy się 2,5 roku, zaliczyliśmy 4 nieudane inseminacje, udało się bez tego! myśłałam, że się nie doczekam. mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, jestem dobrej myśli
Sylwia91, Aguś77, milagro, kalika, urocza lubią tę wiadomość
-
Iga wielkie gratulacje! nadzieja umiera ostatnia! Super że Wam się udało naturalnie! Wierzę że będzie u Was wszystko dobrze! Rozgosc się u nas, będzie nam miło
Ja też ostatnio czytałam nasze posty z początku wątku i nie dowierzam że ten czas tak szybko minął -
Sylwia święte słowa czas biegnie masakrycznie szybko,tak samo szybko wydaje się pieniążki na wyprawkę. Ja już nawet nie liczę ile poszło,ale pewnie ze 4tys sumując wszystko,ale to bardzo przyjemne wydawanie.
Milagro życzę Ci tej energii, ja nie mogę narzekać przez całą ciąże,ale w drugim trymestrze brzuch nie przeszkadzał.
Iga serdeczne gratulacje! Mamy takie same historie starań!Sylwia91, milagro, IGA.G lubią tę wiadomość