X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina zazdro pokoiku, chyba bym z niego nie wychodziła na twoim miejscu ;)

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wypłat w zusie: zwolnienie albo jest płacone całe albo dzielone na miesiące. Jeżeli masz do 13 to po 13 powinnaś dostać pieniądze. Ja dostaję od razu następnego dnia po zakończonym zwolnieniu. Zwolnienie mam dzielone i jak mam np. Od 8 do 5 to pieniądze dostaje najpierw od 8 do ostatniego dnia miesiąca, przelew jest czasem 1ego a czasem zaraz po 1. Potem dostaje przelew 6ego za okres od 1 do 5. Nigdy nie miałam opóźnienia więc bym się na Twoim miejscu nie martwiła. W dodatku nie mogą Ci wysłać jednego przelewu za dwa zwolnienia.

Adrenalina gratuluję pokoiku, ja z pokoju małej też nie chce wychodzić :D

Urocza, jak nowe to najpierw prałam w 90st w zwykłym proszku a potem jeszcze raz w 40 w proszku dla dzieci. Prasuje po zewnętrznej stronie chyba że coś jest mi wygodniej od środka np. Rozpinane body kopertowe (chyba tak się one nazywają?) wtedy się tak nie marszczą

urocza lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z początkiem 33 tc <3 jakoś leci :D

adrenalina, milagro, urocza, sandrita86 lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mi tez wypłaca pracodawca, także nie wiem jak z ZUSem.
    Ja ubranka prałam w 40 stopniach choć na niektórych metkach było 60stopni. Prasowałam rożnie w zależności od fasonu, ale wysoka temp wiec ubranka z obu stron napewno odkażone.

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak macie ze spaniem, śpię po 8-9 godzin, czasem jeszcze drzemka po południu przez godzinkę. W nocy oczywiście wędrówki do toalety ale na półprzymkniętych oczach ;)
    Już myślałam, że do końca ciąży się nie wyśpię, a tu taka niespodzianka od tygodnia :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez duzo śpię. I wysypi sie ale po dwóch godzinach leżenia znow mi sie chce spać. Dopiero popołudniowa drzemka starcza mi do wieczora. Niestety w weekendy nie umiem spać jak maż jest w domu. Śpię jak tylko jest w pracy.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę :( ja w ogóle spać nie mogę. Łapie mnie wieczorem zespół niespokojnych nóg i pospane. Całą noc się kręce, wstaje, nie mogę leżeć. Jak zasnę to na chwilę. Na żadnym boku mi niewygodnie czasami noe mogę znaleźć sobie miejsca. W dodatku od 6 rano psy u sąsiada dają do wiwatu i tak się kończy moja noc :( mam nadzieję że jak się mała urodzi to trochę się wyśpię jak dyżur przy niej oddam mężowi albo mamie...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki termometr dla dzidzi kupujecie? Miękki czy bezdotykowy?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam bezdotykowy. Do czoła, ucha, pomiar w pomieszczeniu i pomiar wody.
    Ale czy dobry to się okaże.
    Wodę napewno mierzy dobrze bo mamy akwarium wiec to napewno dobrze :)
    W uchu mam 36,9 a na czole 36,5 to raczej tez dobrze.

• urocza Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia na Twoim etapie też miałam problem ze spaniem,teraz to nadrabiam.
    Termometr kupiłam bezdotykowy Microlife, cena dostępna i niezłe opinie. W jego ulotce jest uwaga, że u maluszków do 3miesiąca najbardziej wiarygodny pomiar to ten zwykłym termometrem doodbytniczo.
    Dziś zaczęłam 9 miesiąc :) aż wierzyć się nie chce, że to tak szybko zleciało.

adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w ulotce napisane żeby do 6msc mierzyć na czole.

• urocza Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe co ulotka to nowiny. Ja swój włożyłam do szuflady ze słowami: oby długo nie był potrzebny. Jeśli będzie problem to pewnie będziemy weryfikować dwoma sposobami.

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czytałam że pediatrzy polecają termometr z miękką końcówką i mierzenie w pupie.

Do wody wczoraj kupiliśmy termometr z canpola. :) kosztował grosze więc czemu nie, przyda się. Wydaliśmy 300 zł a jeszcze kilku rzeczy nie mamy...

urocza lubi tę wiadomość

• milagro Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w 14 tyg i II trymestrze :) Czekam na ten słynny przypływ energii :D

Pisze dopiero teraz bo cały dzien prądu nie miałam przez jakąś awarie ;/
    Co do spania to ja narazie jak usne to spie jak zabita ;)

Sylwia91, kalika, urocza lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, dzisiaj leżę cały dzień i wstaje tylko do łazienki jak w szpitalu i czuję że brzuch się napina jak tylko się podniose... Jak trochę chodziłam to nie było tego...

Milagro gratulacje! Teraz to Ci zleci szybciej niż myślisz :)

milagro lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam na wątek się przywitać i troszkę podczytywać wasze posty, zwłaszcza z początku ciąży :) ja jestem dopiero w 11 tc, miło się czyta posty i pełne obaw i nadziei widząc teraz wasze suwaczki :) my staraliśmy się 2,5 roku, zaliczyliśmy 4 nieudane inseminacje, udało się bez tego! myśłałam, że się nie doczekam. mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, jestem dobrej myśli :)

Sylwia91, Aguś77, milagro, kalika, urocza lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga wielkie gratulacje! :) nadzieja umiera ostatnia! Super że Wam się udało naturalnie! Wierzę że będzie u Was wszystko dobrze! Rozgosc się u nas, będzie nam miło :)

Ja też ostatnio czytałam nasze posty z początku wątku i nie dowierzam że ten czas tak szybko minął :)

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)
    mam nadzieję, że mi też szybko minie. w 5tc chciałam już 12 :) a to już za tydzień, szybko minęło :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz :) to tak jak z wyprawką, najpierw nie można się doczekać kiedy będzie trochę później żeby zacząć kupować a potem się okazuje że czasu nie starcza :D

• urocza Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia święte słowa :) czas biegnie masakrycznie szybko,tak samo szybko wydaje się pieniążki na wyprawkę. Ja już nawet nie liczę ile poszło,ale pewnie ze 4tys sumując wszystko,ale to bardzo przyjemne wydawanie.
    Milagro życzę Ci tej energii, ja nie mogę narzekać przez całą ciąże,ale w drugim trymestrze brzuch nie przeszkadzał.
    Iga serdeczne gratulacje! Mamy takie same historie starań!

Sylwia91, milagro, IGA.G lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ