X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka na NFZ nie dała mi skierowania tylko powiedziała, ze te badania są płatne, a on mi dał skierowanie i powiedział, ze albo w szpitalu gdzie przyjmuje albo w innej klinice która mi wskazał. Jutro tam podejdę i dopytam co i jak :)

Milagro ja chyba też przytyłam 1,5 kg :|

Co do porodu mnie też zawsze przerażał, a teraz chcę tylko żeby dziecko było zdrowe i też sobie myślę, że tyle przede mną przeżyło poród to czemu ja bym miała nie dać rady :) chociaż nie wiem czy mimo dłuższej rekonwalescencji nie chciałabym cc.

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizycie. Malutka waży 2100 około :) jej nóżka jest tygodniowo dłuższa o 2.5 tygodnia! Mam nadzieję że nie będzie jakaś wielka, bo ostatnio była wagowo o tydzień do tyłu. Ja przytyłam dokładnie tyle co Basia przez 5 tygodni. Z szyjką źle, mam leżeć ale nie kategorycznie i bezwzględnie. Jak najwięcej po prostu. Od 3 października mam być spokojna w razie W. Wizyta 29 września, a 11 października zdjęcie pessara.

Ja się bronie przed cc rękami i nogami. Wiele korzyści dla dziecka wypływa z naturalnego porodu. Sama nazwa NATURALNY już wskazuje na to że tak jesteśmy zaprojektowane przez naturę :)

urocza, milagro lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ciesze się, że wszystko ok :)
    Sandrita jestem w szoku,że lekarka nie dała skierowania.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie, witamy się z początkiem 36 tc :)

urocza lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina jeszcze tydzień i możesz odetchnąć z ulgą :) ale super! Zaczynają się donoszone na naszym wątku! :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnoszona jest z początkiem 37tc czy z końcem 37 tc ?
    Już kiedyś się pytałam na jakimś wątku ale zapomniałam.
    Wolałabym jednak żeby posiedział do terminu cc a jeszcze nie wiem kiedy to będzie. Być może we wtorek już się dowiem :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donoszona to koniec 37 tygodnia, tak słyszałam od lekarki i tak pokazuje kalendarz belly.
    Od dwóch dni mam lekko obrzęknięte stopy, niby nie widać opuchlizny ale czuję jakbym chodziła na poduszeczkach, jak po jakiś całonocnych tańcach.;)
    Upały dają się we znaki, prasowanie robię na raty, dobrze, że jeszcze miesiąc bo chyba bym się nie wyrobiła.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie mam nadzieje ze cesarkę ustala za dwa tygodnie góra trzy.
    Ja nie mam nic spuchniętego być może dlatego ze na dwór nie wychodzę i nie odczuwam tych upałów.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka powiedziała że koniec 36 tygodnia to jest bezpieczna granica więc się tego trzymam hehe bo wiecie jaką mam sytuację ;) chociaż chyba faktycznie będzie to dziecko urodzone przedwcześnie, ale też nie będzie to wcześniak. Także po skończonym 36 tygodniu i tak stracha nie ma :P

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde dziecko rozwija się napewno inaczej. Jedne gotowe przyjść na świat w 36 drugie pewnie w 38 :)
    Ja się boje tylko tego łożyska mojego ze zacznie się odklejać. Poza tym już nie mogę się doczekać tego dnia gdy na świat zawita mój synek :) to już tak bliziutko.
    Jeszcze niedawno walczyłam o niego z całych sił, prawie już się podawałam ze nigdy się nie uda, a tu proszę zleciało nie wiadomo kiedy :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę i nie będę już was zanudzać "witaniem się w kolejnym tygodniu" - ale spokojnie będę zanudzać czymś innym. Jak będzie czas na telefon :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia poród w 37tygodniu to już jest dobrze,jeszcze się może okazać,że Twoja malutka posiedzi spokojnie do terminu. Znam takie przypadki :) mnie też straszono pod koniec sierpnia,że lada moment mogę urodzić,a tu minęło ponad 2 tyg. i nic się nie dzieje.
    Też nie wychodzę na dwór tyle co na balkon z praniem. Jeszcze tylko muszę uprać pościel i dodatki które przyszły z łóżeczkiem i finito.
    Adrenalina mi też trudno uwierzyć, że to już tak blisko :) mam nadzieję, że znajdziemy potem chwilkę na wymianę doświadczeń z życia we trójkę. :)

adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja tez tak myśle ze zajdziemy chwile w końcu nasze dzieci zapewne bedą różniły się tylko o kilka dni :) :D
    No i dziewczyny z młodsza ciąża które tu są lub jeszcze dojdą bedą w strachu i będziemy pocieszać. Ja jaki to poród cc jest, a Ty z porodem fizjologicznym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 13:07

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już sobie wyobrażam te nasze posty potem "czy wasz maluszek też robi to czy tamto" hehe będziemy matki wariatki! :)

Urocza ja jej nie chce trzymać aż do 40 tygodnia bo już się nie mogę doczekać kiedy ją przytulę :) 11 października zdjęcie pessara i chciałabym wtedy urodzić po kilku dniach :)

urocza lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto wie, może to będą moje urodziny bo mam 17.10 :D a może nasza rocznica ślubu 25 hehe Basieńka ma przynajmniej dwie ważne w moim życiu daty, ciekawe czy podzieli jedną z nich czy doda kolejną do październikowych okazji :)

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia najważniejsze dociągnąć do bezpiecznego tygodnia,a to kiedy nasze maluszki zdecydują się przywitać nie zależy już od nas :)
    Jak już spakuję torby to pewnie będę odliczać dni do porodu,na razie niech maluch czeka i przybiera na wadze.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie, dzisiaj zaczęłyśmy 34 tc <3 też za około tydzień planuję się spakować w razie W. Lepiej mieć wszystko gotowe niż potem z bólem biegać i szukać

urocza lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiś idę na KTG i do lekarza prowadzącego. Trzymajcie kciuki

• urocza Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia Adrenalina!
    Ja jeszcze nie miałam ktg, może w tym tygodniu lekarka zaproponuje na wizycie.
    Ale nam się wrzesień upalny trafił, dopiero wieczorem da się wyjść z domu.
    Na szczęście nogi już w porządku, pomogły zimne prysznice i skrócenie czasu przy desce do prasowania.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił ze KTG robi się od 32tc. Ale niektórzy pierwsze KTG maja w 39 tc chyba ze wcześniej zachodzi taka potrzeba bo coś jest nie tak.
    A czemu mój lekarz robi tak wcześnie ??? Nie mam pojęcia.

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ