X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka będzie dobrze☺trzymam kciuki,dzieciaczki na pewno pięknie już ważą ☺a jak Ty funkcjonujesz z tym pessarem?

3i498u69fq9q84na.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Czarnulka będzie dobrze☺trzymam kciuki,dzieciaczki na pewno pięknie już ważą ☺a jak Ty funkcjonujesz z tym pessarem?

Do pessara sie już przyzwyczaiłam. Lekarz mówił że niby nie muszę leżeć cały czas. Że mogę poruszać się po domu tzw WC,prysznic, zrobić sobie śniadanko itd , ale jak nie mam nic do roboty to staram się leżeć bo dopiero 23+1 także jeszcze kilka dobrych tyg przedemna żeby wytrwać jakoś.
    Nie zlecił żadnych tabletek przeciw bakteria mówił że jeżeli coś wyjdzie w posiewie to tak

gabi 7 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ide na usg (w koncu) juz sie nie umiem doczekac ;)

A mi chyba wrocily twardnienia, ale takie bardziej bolesne niz bylo, chociaz czasami sie zastanawiam czy to nie dzieci naciskaja na rozne rzeczy. Tylko jak by one mialy naciskac to by to bylo caly czas, a ja mam tak, ze z 30 s trzyma i puszcza i za chwile wraca i tak jakis czas. Nawet nie potrafie tego opisac...

Czarnulka jak zwykle super, a czemu chcesz usuwac zdjecie?

Cos mialam pisac i zapomnialam co haha ;)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka jaki zgrabny brzuszek <3
    Ja juz mam prawie taki jak Ty , a gdzie później ;) ale najwazniejsze , zeby dzieci zdrowo rosły a waga sie wogole niw przejmuje <3

Dziewczyny u mnie jesien na calego 16stopni pochmurno i mrzy ... Masakra :(

Milego dnia <3

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AllishiiA wrote:
    Ja dzisiaj ide na usg (w koncu) juz sie nie umiem doczekac ;)

A mi chyba wrocily twardnienia, ale takie bardziej bolesne niz bylo, chociaz czasami sie zastanawiam czy to nie dzieci naciskaja na rozne rzeczy. Tylko jak by one mialy naciskac to by to bylo caly czas, a ja mam tak, ze z 30 s trzyma i puszcza i za chwile wraca i tak jakis czas. Nawet nie potrafie tego opisac...

Czarnulka jak zwykle super, a czemu chcesz usuwac zdjecie?

Cos mialam pisac i zapomnialam co haha ;)
    Hehe bo na jednym jestem tylko w bieliźnie i chodzi o to żeby później ktoś nie chciał wykorzystać tych zdjęć. Nie mówię że wy ale chociażby z innego forum ktoś przeglądający posty :)

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Czarnulka jaki zgrabny brzuszek <3
    Ja juz mam prawie taki jak Ty , a gdzie później ;) ale najwazniejsze , zeby dzieci zdrowo rosły a waga sie wogole niw przejmuje <3

Dziewczyny u mnie jesien na calego 16stopni pochmurno i mrzy ... Masakra :(

Milego dnia <3

No tak zdrowie maluchów najważniejsze. U mnie 10 kg na plusie ale naprawdę jem wszystko i niezdrowo tylko chyba maluszki ciągną. Jem dużo słodyczy, batony,cukierki,czekolady,żelki, pije soczki owocowe ,mnustwo owoców, lody ,jogurty typu danonki ,Monte i zwykle, chipsy,paluszki ..
    No i dużo normalnej żywności typu kanapki z serem białym czy wędlina albo pomidorami ,obiady itd

07.06.2019 synek

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka wyglądasz rewelacyjnie ☺

mnie dzisiaj już nerwy puszczają od tego leżenia:-(o wszystko muszę prosić,cała sterta prasowania az się prosi no i wiele innych rzeczy. Nie mam serca prosic mojej mamy,bo ona i tak ma teraz tyle na głowie a i tak obiady nam szykuje a maz tylko przywozi. ja z tych,które nawet jak nie ma co robić to sobie coś wynajde,bo nie potrafię bezczynnie siedzieć a tu tylko do toalety wstać można :-(

Płakać mi się chce:-(a taki przyjemny dzień się zapowiadał.

3i498u69fq9q84na.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny który waszym zdaniem płyn do mycia jest lepszy Oillan Baby ,Oilatum baby,emolium,

07.06.2019 synek

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    No tak zdrowie maluchów najważniejsze. U mnie 10 kg na plusie ale naprawdę jem wszystko i niezdrowo tylko chyba maluszki ciągną. Jem dużo słodyczy, batony,cukierki,czekolady,żelki, pije soczki owocowe ,mnustwo owoców, lody ,jogurty typu danonki ,Monte i zwykle, chipsy,paluszki ..
    No i dużo normalnej żywności typu kanapki z serem białym czy wędlina albo pomidorami ,obiady itd

Ja mam juz 5kg na plusie ;) i tez zajadam wszystko , niekiedy tylko odpuszczam slodkie jak mam wzdęcia ;) ja pomidory tez uwielbiam i kanapki z szynka mmm :)

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny 11 kg na plusie i od dłuższego czasu bez zamian.wszystko chyba z powodu tej diety i pobytu w szpitalu,tak też na diecie cukrzycowej.ciekawe jak będzie teraz,kiedy zero ruchu :-(

Czarnulka ja sobie poczytałam ostatnio na temat kosmetyków dla niemowląt np. na stronie www.srokao.pl (glownie sklad mnie intetesowal,a tam jest analiza roznych kosmetykow) i wczoraj wysłałam moja siostra na zakupy. Sporo mam z hippa.jeśli chodzi o te,o które pytasz to przy córce 8 lat temu miałam i emolium i oilatum baby.myślę,ze sa podobne.

3i498u69fq9q84na.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. O ironio, bardzo marzyłam o bliźniakach i podczytywałam Was nim w ogóle zaszłam w ciąże :P

Chciałam zobaczyć serduszka i dopiero się ujawnić :) A więc na wtorkowej wizycie zobaczyłam 2 piękne serduszka moich Kropek. Jest to ciąża dwujajowa. Byłam stymulowana Aromkiem i udało się w cyklu z HSG. Ze względu na moją historię i mutację przyjmuję Neoparin 0,6.

W domu mam już 3 latka. Jestem przeszczęśliwa!

Chciałąbym świeżo upieczonym mamusią pogratulować!

czarnulka24, triss, Angela*, AllishiiA, Alias, joaska1985 lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. O ironio, bardzo marzyłam o bliźniakach i podczytywałam Was nim w ogóle zaszłam w ciąże :P

Chciałam zobaczyć serduszka i dopiero się ujawnić :) A więc na wtorkowej wizycie zobaczyłam 2 piękne serduszka moich Kropek. Jest to ciąża dwujajowa. Byłam stymulowana Aromkiem i udało się w cyklu z HSG. Ze względu na moją historię i mutację przyjmuję Neoparin 0,6.

Witaj Asia w 4 paku :) fajnie że zdecydowałas się napisać. Kilka z nas się wypakowało ostatnio a kilka juz tuż tuż będzie. ..także nowe osoby się przydadzą

Asia87 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Asia 87☺ super,ze do nas dolaczylas☺ im.nas więcej tym fajniej☺

Czarnulka właśnie weszłam na srokao.pl i czytałam na temat emolium itp. Poczytaj sobie.kiepskie opinie.

Asia87 lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny który waszym zdaniem płyn do mycia jest lepszy Oillan Baby ,Oilatum baby,emolium,

Ja 8 lat temu używałam Oilatum mojej córce ;) teraz czasem tez jej kupuje jak ma suchą skórke ;) dla mnie ok ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:

Witaj Asia , gratulacje ;) <3

Asia87 lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Czarnulka pięknie wyglądasz w ciąży. Brzuszek malutki i zgrabny :)

Gabi współczuję tego leżenia. Ale czego się dla maluchów nie robi. Może jak będziesz miała pessar to będziesz mogła się ruszyć trochę? Super ze posiew czysty

Bizona jak tam u Ciebie, ?

Asia gratulacje :-) marzenia się spełniają :D
    Ja też mam neoparin 0.6 do końca ciąży już. Ostatnio zaczęłam już robić w udo bo w brzuch nie daje rady się już wbić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 11:45

czarnulka24, Asia87 lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja 8 lat temu używałam Oilatum mojej córce ;) teraz czasem tez jej kupuje jak ma suchą skórke ;) dla mnie ok ;)
    Aha rozumiem. Poczytam sobie trochę

07.06.2019 synek

• didi31 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka wyglądasz świetnie,ładny brzusio.

Angela gratuluję parki! U nas też będzie parka :) Moje dzieciaczki są grzeczne i nie czuję jeszcze ruchów a Ty?

Asia witam i gratuluję, oby ciąża przebiegała spokojnie!

Powiem Wam dziewczyny , że takie lato mi odpowiada :) słońce się schowało i temperatura idealna! Pewnie gdyby nie moi lokatorzy w brzuchu to bym narzekała ,ale w takim przypadku jestem mega zadowolona bo da się funkcjonować.

Asia87 lubi tę wiadomość

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Czarnulka wyglądasz świetnie,ładny brzusio.

Angela gratuluję parki! U nas też będzie parka :) Moje dzieciaczki są grzeczne i nie czuję jeszcze ruchów a Ty?

Asia witam i gratuluję, oby ciąża przebiegała spokojnie!

Powiem Wam dziewczyny , że takie lato mi odpowiada :) słońce się schowało i temperatura idealna! Pewnie gdyby nie moi lokatorzy w brzuchu to bym narzekała ,ale w takim przypadku jestem mega zadowolona bo da się funkcjonować.

Kochana tak , ruchy poczułam 12lipca ;) i codziennie czuje regularne i coraz mocniejsze ;)

Co do takiego lata mi tez odpowiada takie lato w tym roku ;)
    Kochana Ty ktory masz tydz ? ;)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO dokładnie tak jak Ty 16+6. Ale widziałam, że pisałaś o USG i wg niego dzieciaczki są starsze :)
    Mi się raczej z USG wiek ciąży potwierdza. Już nie mogę się doczekać kopniaków, chociaż pewnie będę się jeszcze krzywiła jak już mało miejsca będą mieli i wszystko będzie mnie boleć hehe.
    Zawsze rano muszę się rozkręcić, mam wrażenie że chodzę jakaś przykurczona i brzuch mnie pobolewa-ale dr mówił wszystko OK...to jak ok to ok :)

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ