X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • bizona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss gratulacje !:) domyslam sie tylko jaka droge przeszliscie..najwazniejsze ze sie udalo !
    Mocno trzymam kciuki za spokojna ciaze;)

A jeszcze co do wizyt i usg...moze jak by byly w tym samym gabinecie co lekarz przyjmuje to bym sie prosila za kazdym razem, w szpitalu na usg trzeba się odzielnie zapisywac. Zreszta w prywatnych klinikach w Wawie tez. Chyba tylko w klinice gdzie robilam in vitro aparat do usg stal w gabinecie. .niestety widze ze to sie teraz standard robi. O hajs oczywiscie chodzi:/

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Triss gratulacje !:) domyslam sie tylko jaka droge przeszliscie..najwazniejsze ze sie udalo !
    Mocno trzymam kciuki za spokojna ciaze;)

A jeszcze co do wizyt i usg...moze jak by byly w tym samym gabinecie co lekarz przyjmuje to bym sie prosila za kazdym razem, w szpitalu na usg trzeba się odzielnie zapisywac. Zreszta w prywatnych klinikach w Wawie tez. Chyba tylko w klinice gdzie robilam in vitro aparat do usg stal w gabinecie. .niestety widze ze to sie teraz standard robi. O hajs oczywiscie chodzi:/

Jak dobrze, że u nas (w Białymstoku) gdzie nie byłam to aparat do usg pod ręką. Lepszy lub gorszy, ale zwykle coś się da zobaczyć. I mój lekarz wizytę z szybkim usg liczy jak zwykłą na szczęście. Czasem lepiej nie mieszkać w stolicy ;)

a5707df13e.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to juz nie chodzi o to czy to Warszawa czy nie...ale coraz czesciej sie spotykam z tym ze na usg trzeba sie oddzielnie umawiac. Albo..maja tak te niby "wypasione"kliniki..
    Co zrobic...no nic..kombinowac;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss wiele przeszłaś żeby cieszyć się tym szczęściem więc życzę nudnej i spokojnej ciąży :-)

triss lubi tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako pewnie z wątku ivf :)
    Gdyby nie mój wrodzony upór pewnie dawno bym się poddała. Tym bardziej że w tamtym roku straciliśmy synka w 17 tc. Trauma straszna, ale podstnowilismy iść dalej , nie oglądać się za siebie.

Bizona w którym szpitalu chodzisz na wizyty ?
    Ja nawet się zastanawiałam czy nie zapisać się do przychodni przyszpitalnej ale póki co chodzę prywatnie do kliniki i do mojego gina z którym znamy się od lat.
    W każdym gabinecie jest usg więc przy okazji wizyt podglądamy maluchy

• agula1983 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Hehe to juz nie chodzi o to czy to Warszawa czy nie...ale coraz czesciej sie spotykam z tym ze na usg trzeba sie oddzielnie umawiac. Albo..maja tak te niby "wypasione"kliniki..
    Co zrobic...no nic..kombinowac;)
    Dokładnie, sama chodziłam na nfz to usg było oddzielnie, zresztą koleżanka chodzi prywatnie i też się umawiała osobno na usg...więc nie ma reguły
    Ja chodzę prywatnie do gina i tam najpierw fotel i badanie później kozetka i usg, chociaż wolałabym odwrotnie ;-)

syy28iik833b36lq.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i jestem z Opola nie z Warszawy

syy28iik833b36lq.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy z ta Warszawa;) to nie ma roznicy jakie miasto..chodzi mi o to ze widze ze teraz to sie zdarza coraz czesciej...niestyety ;)

Triss..mi 3 roznych ginow mowilo zebym ciaze prowadzila wlasnie w klinice przyszpitalnej w szpitalu gdzue planuje rodzic i ze koniecznie musi to byc szpiral o III stopniu referencyjnosci. Ja chodze na Karowa bo mam blisko, robilam tam HSG wiec tak jak by znajomy mi byl;)
    Ty chodzisz do kliniki gdzie robilas ivf? Mi w klinice po wizycie serduszkowej lekarz wlasnie doradzil klinike przyszpitalna.
    A gdzie chodzisz gdzie masz to usg w kazdym gabinecie? Moze tam siega moje ubezpieczenie ; )

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula, ja też jestem spod opola! :)

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz zapytam bo też kilka osób doszło. Czy jest jakaś mamusia z Krk? ;)

Ogólnie o wyprawce, wózkach itp będziemy myśleć po prenatalnych (jak wszystko będzie dobrze)
    Ale weszłam z ciekawosci zobaczyć jak te wózki trojaczkow wyglądają i nie dość że wybór jest taki mizerny to ceny powalają na kolana
    http://dino.sklep.pl/nowy/wozki-trojacze-c-1_873_872.html

Może uda nam się coś używanego wychaczyc do tego czasu. Chociaż używanych jeszcze mniej jest wystawionych na stronach.

Ogólnie masakra

f5b59272af.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy powiem Ci ze jak zobaczylam wozek blizniaczy to wydawal mi sie mega wielki..co dopiero dla trojki;) ale trzeba sie przyzwyczaic;) co do cen wozkow to jakas masakra..nawet uzywane sa drogie..za mala konkurencja, wiec ludzie nie schodzą z cen;/

Jestes z Krk? Kurcze macie piekna starowke!:)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Kimmy powiem Ci ze jak zobaczylam wozek blizniaczy to wydawal mi sie mega wielki..co dopiero dla trojki;) ale trzeba sie przyzwyczaic;) co do cen wozkow to jakas masakra..nawet uzywane sa drogie..za mala konkurencja, wiec ludzie nie schodzą z cen;/

Jestes z Krk? Kurcze macie piekna starowke!:)
    Tak. Ale nie wiem czy nadal będziemy mieszkać w Krk. Mamy już niecałe 3 miesiące na przeprowadzkę a jeszcze nie mamy nic konkretnego na oku.
    Chciałabym dalej w Krk ale to zależy czy znajdziemy coś w rozsądnej cenie i wielkości. Na kupno nie możemy sobie pozwolić, nie chcemy się pakować w kredyt. Jedynie możemy szukać czegoś na wynajem.
    Ale kumpletnie nie mam do tego teraz głowy chociaż całe dnie leżę w łóżku :(

f5b59272af.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tika a gdzie zamierzasz rodzić?

syy28iik833b36lq.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy rzeczywiście te ceny wózków to z kosmosu, może jeszcze trafisz na fajną ofertę jakiegoś używanego
    Kraków jest pięknym miastem, ale zimą nie ma tam czym oddychać i to niestety jedyny minus

syy28iik833b36lq.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Co Wy z ta Warszawa;) to nie ma roznicy jakie miasto..chodzi mi o to ze widze ze teraz to sie zdarza coraz czesciej...niestyety ;)

Triss..mi 3 roznych ginow mowilo zebym ciaze prowadzila wlasnie w klinice przyszpitalnej w szpitalu gdzue planuje rodzic i ze koniecznie musi to byc szpiral o III stopniu referencyjnosci. Ja chodze na Karowa bo mam blisko, robilam tam HSG wiec tak jak by znajomy mi byl;)
    Ty chodzisz do kliniki gdzie robilas ivf? Mi w klinice po wizycie serduszkowej lekarz wlasnie doradzil klinike przyszpitalna.
    A gdzie chodzisz gdzie masz to usg w kazdym gabinecie? Moze tam siega moje ubezpieczenie ; )
    Chodzę do znajomego lekarza z invicty, ale procedurę miałam w Białymstoku. Oprócz tego chodzę prywatnie do mojego lekarza który prowadzi prywatna praktykę i pracuje na Solcu i w Praskim. Ale u niego wizyty tylko płatne, też bym chętnie skorzystała z abonamentu ;-)

Dzień dobry ! :-)

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:

Warszawa czy nie, do nas na prowincję widać nowe trendy docierają później ;) a ten akurat wcale mi się nie podoba;)

a5707df13e.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss a widzisz..prywatny gabinet to co innego. No szkoda ;)

Pst85 Ty juz znasz plec? Bo mi sie juz miesza.. i kiedy na polowkowe sie wybierasz?
    P.s. dobrze ze sa suwaczki...inaczej przyvtakiej ilosci osob na forum i moja pamiecia, w zyciu bym nie wiedziala na jakim etapie jestescie :/

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona ja też już chciałąbym wiedzieć kto u mnie mieszka ale z drugiej strony cieszę się że dr nie próbował zgadywać. Wolę mieć większą pewność że jak już coś dojrzy to sie nie pomyli. U mnie dwójka będzie tej samej płci więc jak juz stwierdzi to pewnie tak zostanie :)

Dziewczyny a czy będziecie chodziły do szkoły rodzenia?
    Czy wogóle jest tu któraś z was która będzie rodzić naturalnie? U mnie dr jak tylko zobaczył że bliźniaki to powiedział że tylko cc.

Mam do Was jeszcze pytanie- czy mówicie już oficjalnie i czy Wasi rodzice tez informuja swoich znajomych i resztę rodziny o ciąży? Ja cały czas mam jeszcze blokadę a rodzice bardzo czekają na zielone światło. Nie wiem kiedy powinien byc odpowiedni moment na powiedzenie wszystkim :(

aaa i jeszcze jedno- dr ostatni na wizycie kazał mi pić 2 litry wody dziennie. Mówi że woda w ciąży jest bardzo ważna więc pamietajcie aby się dobrze nawadniać. Ja sie tak tym przejęłam że wczoraj miałam pierwsze poranne "wodne" wymioty!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mni dr jak zapytalam o plec nawet nie probowal sprawdzac tylko od razu ze plez od 18 tc. Bardzo chcialam znac plec ale zajaralam sie ze dzieci zdrowe i to juz nie bylo takie wazne;)

Co do mowienia o ciazy...wszyscy znajomi wiedza od poczatku bo wiedzieli o wszystkich iui i o in vitro. W pracy tez wiedza, przez l4. Najblizsza rodzina wie. Z dalsza eaodzina nie mam za duzego kontaktu, wiec nawet nie mialabym jak powiadomic.
    Wydaje mi sie ze juz mozna mowic..z 2 str zawsze bedziemy sie martwic czy wszystko bedzie ok..Pomysl ze za chwile tak Ci brzuszek wywali ze nie bedzie opcji ukrycia..

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wiem, że u mnie będą chłopaki :) na 90%. Lekarz sam powiedział, że powinno być już widać w 16 tygodniu i faktycznie coś tam między nogami wyraźnie było. Chyba mocno musiałyby się postarać żeby oba nas oszukać, ale zawsze im później tym pewniej. Połówkowe pewnie ustalę w piątek, bo mam zwykłą wizytę.

U mnie wszyscy wiedzą o ciązy. Osobom, z którymi widuję się na co dzień mówiłam już po pierwszym usg. A jak się okazało, że bliźniaki to juz mój mąż z radości ogłosił prawie całemu światu ;) Chyba, że z kimś nie mam kontaktu to specjalnie się nie chwaliłam. Ale u mnie to już widać, więc nic się nie ukryje.

A nad szkołą rodzenia się zastanawiam, ale chyba odpuszczę. Mam akurat w rodzinie świeżutkie maluchy to wolę do dziewczym na przeszkolenie pójść niż uczyć się w teorii. U mnie tez cc w planie, więc duża częśc pewnie się nie przyda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 13:01

bizona lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ