Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Rodzynka co u Was?
Ale mnie już denerwuje to siedzenie bezczynnie w domu. Skoczyłabym na jakieś zakupy najchętniej ale już nie mam siły na szoping. Jedyne co pozostają mi internetowe zakupy. Szukam sukienki, która będę mogła ubrać na Święta żeby wyglądać jak człowiek...ale cholera wie jaki rozmiar będzie mamuska później miała
Co wy robocie calymi dniami?rodzynka66 lubi tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Ja leżę już 2 miesiące i poleżę do końca. Głównie czytam, czasem oglądam jakieś seriale (ostatnio "Porody" ), robię zakupy internetowe. Fajne to nie jest, ale pamiętam, że gdy córka była mała wprost marzyłam o chwili spokoju z książką, więc w chwilach zwątpienia sobie to przypominam
didi31 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi, dziękuje za radę. Mój koszyk w gemmini wzbogacił sie o ten olej z rokitnika. Zobaczymy czy u mnie tez się sprawdzi
didi31 nie wiem czy Cię to w jakiś sposób pocieszy ale ja leżałam przez 7 m-cy ciąży. Ale wiedziałam po co to robię i jakoś dałam radę. Choc przeznaję zdarzały się kryzysy- szczególnie jak z łóżka sypialni przenosiłam się rano do salonu...
A co robiłam- czytałam sporo na necie (polecam dziecisawzne.pl), oglądałam zaległe seriale i filmy, dużo gadałam przez telefon i jakoś tak czas przeleciał. A jeszcze sobie zdjęcia w kompie posegregowałam i powywlałm te które sie powtarzały. to wbrew pozorom sporo czasu mi zajęło.
TY już jesteś coraz bliżej więc zobaczysz że szybko czas zleci
Dziewczyny pochwalę się Wam, że zamierzam zająć się fotografią niemowlęcą. Kupiłam ostatnio aparat a od soboty zaczynam kurs. Na razie taki od podstaw a później bedę szlifować zdobytą wiedzę na kolejnych...I jak juz będę gotowa to zajmę się fotografowaniem niemowląt tak całkiem na seriodidi31 lubi tę wiadomość
-
Aż mi głupio, że narzekam ale po prostu czasem już łapię małego doła z tego leniuchowania-dobrze wiecie o czym mówię,skoro same musiałyście/musicie leżeć plackiem. Tfu tfu ja nie mam takiego przykazania, i na prawdę tfu tfu dobrze znosimy ciąże Także dam radę! Jak się dzieci pojawią to jeszcze zatęsknię za tym spokojem i nudą.
Też oglądam seriale i "nauczyłam" się czytać. Wstyd się przyznać ale nigdy nie chciało mi się czytać a teraz nadrabiam za wszystkie stracone lata.
Może sięgnę po lektury z liceum, które wtedy olałam hehe
Monako super sprawa fotografia! Powodzenia w takim razie. Zdjęcia niemowląt,dzieci albo po prostu rodzinne mnie rozczulają...są piękne!
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Miałam dziś usg. Dzieciory ważą po 1300gr, różnica między nimi to 20gr Są całe i zdrowe, łożyska i przepływy super, szyjka wg doktora całkiem niezła jak na ten etap bliźniaczej, lejek znowu się zamknął, jedynie na ten moment są dupkami w dół. Powiedział, że za 2 tyg powinny dobić do 1,5kg i wtedy możemy już byc o nich spokojni, bo to jest waga przy ktorej bliźnięta radzą już sobie naprawdę dobrze. Tyle, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, wiec mój plan na dziś to dotrwać do stycznia. A co
PixiDixi, Angela*, Agniechaaaa, rodzynka66 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Witajcie! Jestem jeszcze w trakcie szoku, bo dowiedziałam sie o bliźniakach. zaczynam sie troszke gorzej czuć, dziś pierwszy raz wymiotowałam. W dodatku chyba się przeziebilam, boli mnie węzeł chłonny, także leżę i się wygrzewam.
Zastanawiam się jednak kiedy powiedzieć w pracy o ciąży... planowałam raczej po pierwszym trymestrze, ale skoro rozwijają się bliźniaki to może jednak uprzedzić wcześniej? Jak myślicie? Jak w ogóle przebiega taka ciąża bliźniacza? Dużo gorzej niż pojedyncza? Cóż... to moja pierwsza ciąża... pełno pytań... -
Witaj Della i wielkie gratulacje! To zależy też jaka to ciąża? 2 komórkowa 2 owodniowa? Widziałaś już serduszka? mi dr kazał od razu iść na zwolnienie, więc w pracy powiedziałam po pierwszej wizycie,że musze się oszczędzać, mam takie zalecenie i za 2 tyg ide na zwolnienie. Uważaj na przeziębienie, może być groźne, ratuj się i jak się rozwinie to odpuść sobie pracęSynuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Jomi81 - super wieści! Najważniejsze, że dzieci rosną i wszystko dobrze
Trzymam za Ciebie kciuki abys dotrwala do stycznia ewentualnie do Sylwestra
Witaj
Della - ja na zwolnieniu jestem od początku ciąży przebiega u każdej inaczej zapewne na Twoim miejscu wzielabym l4 i odpoczywala i orzede wszystkim się kurowała polecam duzo miodku , soku z malin , aronii cytryny
Mi pomoglo przy przeziebieniu
-
Jomi masz rację, poprzeczkę trzeba co jakiś czas sobie podnosić...dotrwasz do stycznia a może dalej
Dziecię idą równo- super.
Della gratulacje, oby wszystko przebiegało pomyślnie. 2k2o to najlepsza wersja bliźniąt ale tak czy siak uważam, że jak najprędzej l4 i się oszczędzać. Wszystko dla dobra dzieci.
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Witaj Della, gratulacje
W kwestii przechodzenia ciąży bliźniaczej i pojedynczej mam porównanie i w moim przypadku bliźniacza zdecydowanie trudniejsza, ale tym razem jestem też 5 lat starsza niż ostatnio co pewnie ma jakieś znaczenie. Ciąża z córką była bezproblemowa, pracowałam do 7 miesiąca, chodziłam na fitness, czułam się super. Teraz od dnia bety na L4, bo cały pierwszy trymestr miałam krwawienia co kilka dni, od 18tc problemy z szyjką, a teraz po pół roku leżenia moja kondycja jest fatalna. No ale tak jak napisałam ja już stara jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 11:32
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jak Wam idzie karmienie piersią? Czy dalyscie sobie spokój? Czy jest któraś mama, która tylko piersią karmi ?
Czytam dużo na ten temat, bardzo bym chciała żeby udało nam się karmić cycm.szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Della fakt 2k2o jest najbezpieczniejszą "formą" ciązy bliźniaczej ale tak jak dziewczyny piszą nie zwlekaj z L4, dzieci są najważniejsze. Ja teraz też czuje się cięzej niż w pierwszej ciąży, brzuch szybciej urósł, pojawiły się żylaki, plecy bolą, no ciężej jest. Może też dlatego,że nie moge aż tyle odpoczywać bo jest starszak...Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
didi- ja musiałam dzieci dokarmic mlekiem modyfikowanym jak miały 6 tygodni bo był za mały przyrost wagi. Dzieci na mm lepiej się najadały i na poczatku miały wiecej siły na jedzenie z piersi...ale szybko im przeszło i zrobiły się wygodne. Cyca juz nie chciały a laktator był dla mnie koszmarem. Na poczatku się męczyłam, próbowałam odciągac ale stwierdziłam że za wszelką cenę nie będę się katować. i tak naprawde dopiero na mm poczułam radość z macierzyństwa bo wcześniej byłam jak zombie choc targały mną tez wyrzuty sumienia że nie kp dalej.
Miałam jednak więcej czasu aby byc z dziećmi i je przytuac a nie byłam juz tak wykończona jak po kp. Bo u mnie kp wyglądało tak że 20-30 minut wybudzałam jedno dziecko do karmienia, tyle czasu dziecko było na piersi...a później znów wybudzanie do karmienia drugie dziecko...czyli znów 20-30 min...
Więc jak drugie kończyło to zaraz trzeba było mysleć o nakarmieiu pierwszego...
Lekko nie bedzie