X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne pozytywny test maj 2023 - termin styczeń 2024
Odpowiedz

pozytywny test maj 2023 - termin styczeń 2024

Oceń ten wątek:
  • AgaX Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie masz rację, że te kremy to jest więcej marketingu niż faktycznego "cud działania".
    Ten Onlybio mi by naprawdę pasował, bo i skład i cenę ma przyzwoitą. Ale zapach... Pościel mi nim nawet pachnie🙈

preg.png
  • Maltra Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc nigdy nie zagłębiałam się w temat szczepien, na covid się nie szczepiliśmy na grypę też nie bo ja rzadko choruje, ale dobrze ze piszecie spytam lekarza 😊

Ja mam oliwkę z bio Oil, wprawdzie cena jest trochę wyższa ale ona jest tak wydajna, że mam ja już 1.5 miesiąca a nadal pół opakowania 😊

age.png
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 6 września 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha maltra ja po wizycie i niby bobas wazy 420g 🤣 także w 2 dni przybrał ok 100g. Właśnie to chciałam napisać wcześniej, jak Ci lekarze to wszystko mierzą? Mam wrażenie, że wiele kobiet ma takie doświadczenia, że jeden lekarz mówi jedno a drugi drugie zwłaszcza jeśli chodzi o wage. Słyszałam historie, że na wizytach lekarze mówili o wadze jedno a przy porodzie okazało się coś zupełnie innego, także tym bardziej gdzie te bobaski są takie małe to już w ogóle te chyba łatwiej o błędy pomiarowe . No chyba że mój mały naprawdę przybrał 100g w 2 dni 😅

Kurcze zapomniałam się pytać o te szczepienia. Chyba zadzwonię tam jutro albo poczekam do następnej wizyty za 4 tygodnie.

Pytałam lekarza o ten żel concive ale nie wiedział, mówiłam mu że ten mucovagin mi nie odpowiada i co mogę stosować w alternatywie to powiedział, że oliwkę dla dzieci.... co Wy o tym myślicie? Zawsze wydawało mi się, że używanie tego typu produktów jako lubrykanty mogą powodać infekcje. Wolałabym coś takiego jak pisała krewetka chyba, coś co imituje kobiecy sluz i nie wysycha w trakcie tak np durex. Stosowała któraś z Was oliwkę w tych sprawach kiedyś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 18:22

preg.png
  • AgaX Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, z tą oliwką to chyba go trochę poniosło🙈😆
    Przecież śluz nie mam nic wspólnego z parafiną czy innymi olejami. Jak to później wymyć? Ja bym absolutnie nie stosowała.

Natomiast ten Conceive ma prosty i krótki skład, nie ma żadnych hormonów, więc nie miałabym oporów ze stosowaniem.

Dziewczyny, które używają oliwek, teraz sobie przypomniałam, że co prawda po porodzie (już sprawdziłam, że w trakcie ciąży też można) używałam olejku grejpfrutowego. Dodawałam go właśnie do oliwki, którą nakładałam przed masażem bańkami chińskimi. Ma działanie ujedrniające i mega pięknie pachnie. Przynajmniej mi odpowiada ten zapach.
    Jedna/dwie krople wystarczają na jedną aplikację 🙂

Odiodi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Krewetka04 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie piszą, że lubrykanty w ciąży można używać, byle bez wspomagaczy, czyli jakichś środków mających zwiększyć doznania, żadnych smakowych czy zapachowych i podają za przykład DUREX NATURAL, więc jak dziś skorzystam z tego swojego, bo ma zdecydowanie naturalny skład i wiem, że nie podrażnia ani nie uczula. Co do oliwki to jakoś sobie nie wyobrażam tej tłustości, ale moja koleżanka używa i mówi, ze ok, tylko nie wiem, czy ona miała problemy z suchością, czy tak profilaktycznie, by zapobiec otarciom. Nie wiem też, jak technicznie aplikują (mogę podpytać). Ja ten swój żel aplikuję strzykawką 5ml, tylko mąż mi uciął i opiłował ten ostry cypek, by się nie podrapać. Bardzo szybko i bez jakichś otarć. Wydaje mi się, tak jak patrzę jak oliwka zachowuje się na skórze, że może dawać mały poślizg, bo się wchłania.

event.png
  • Maltra Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi wrote:
    Haha maltra ja po wizycie i niby bobas wazy 420g 🤣 także w 2 dni przybrał ok 100g. Właśnie to chciałam napisać wcześniej, jak Ci lekarze to wszystko mierzą? Mam wrażenie, że wiele kobiet ma takie doświadczenia, że jeden lekarz mówi jedno a drugi drugie zwłaszcza jeśli chodzi o wage. Słyszałam historie, że na wizytach lekarze mówili o wadze jedno a przy porodzie okazało się coś zupełnie innego, także tym bardziej gdzie te bobaski są takie małe to już w ogóle te chyba łatwiej o błędy pomiarowe . No chyba że mój mały naprawdę przybrał 100g w 2 dni 😅

Kurcze zapomniałam się pytać o te szczepienia. Chyba zadzwonię tam jutro albo poczekam do następnej wizyty za 4 tygodnie.

Pytałam lekarza o ten żel concive ale nie wiedział, mówiłam mu że ten mucovagin mi nie odpowiada i co mogę stosować w alternatywie to powiedział, że oliwkę dla dzieci.... co Wy o tym myślicie? Zawsze wydawało mi się, że używanie tego typu produktów jako lubrykanty mogą powodać infekcje. Wolałabym coś takiego jak pisała krewetka chyba, coś co imituje kobiecy sluz i nie wysycha w trakcie tak np durex. Stosowała któraś z Was oliwkę w tych sprawach kiedyś?

Jak będzie tak przybierał do porodu to małe słoniątko będzie 😂
    A na poważnie, to może faktycznie to nie jest taki dokładny pomiar, ile się też mówi że lekarz na usg widział 4 kg dziecko a rodziło się 3.5 kg jednak przy takim maluchu to nawet 100 g to już duża różnica

Odiodi lubi tę wiadomość

age.png
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 6 września 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no ja też sobie nie wyobrażam stososac oliwki. Lekarz jest dobrze po 60tce więc może za jego czasów sobie tak radzili 🤣 i nie ogarnia, że teraz ten rynek jest naprawdę szeroki, tylko trzeba się interesować i słuchać pacjentek, no bo w sumie on jako facet i tak tego nie czuje tak jak my kobiety. A co do wymycia Aga, hmm może to po prostu się probuje wchłonąć jak na skórze.

A i jeszcze mnie opieprzył że za dużo przytyłam i mówił że jak tak dalej pójdzie to płyty chodnikowe będą się pode mną łamać 🤣🤦‍♀️🤦‍♀️

preg.png
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 6 września 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltra no zgadza się, nie raz słyszałam, że lekarz mowil rodzicom wyższą wagę niż jak dzieciątko się urodziło. Bardziej ufam temu co byłam na prenatalnych bo ma lepszy sprzęt. Ale wolę żeby mały ważył więcej niż mniej póki co, bo zaesze w razie szybszego porodu ma większe szanse. Oczywiście nie teraz, ale wiecie tak po 25 tygodniu. Wiadomo że w ciazy donoszonej lepiej żeby był mniejszy żeby łatwiej wyszedl 🤣 ale jak wiadomo to nie koncert życzeń i najważniejsze żeby był zdrowy.

preg.png
  • AgaX Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OdiOdi 🙈🙊🙉
    Mam wrażenie, że większość ginekologów-mężczyzn po 50, to tacy typowi, rubaszni wujkowie z wesela.
    Co to w ogóle za tekst...

preg.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi mi się lepiej rodziło synka 3810g niż córcię 2400 🙈 ale do noszenia na rękach lepiej było z nią 🤣

Krewetka też nigdy nie chorowałam na grypę, aż na ostatnie Boże Narodzenie mnie dopadła jako pierwszą, potem dzieciaki. Dzieciaki nawet nieźle to zniosły, starsza dostała zawczasu lek, niestety młodszemu nie zdążyłam załatwić a ja za późno zrobiłam test żeby brać lek, no i umierałam.
    A wiecie dziewczyny jakie to są koszta tych szczepień?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytalam na internecie to dla kobiet w ciazy krztusiec jest bezpłatny, grypa bodajże też.

Myszk@ lubi tę wiadomość

preg.png
  • niezapominajka_30 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przed porodem synka lekarz prowadząca oceniła wagę na prawie 4 kg, na bardzo dobrym sprzęcie, byłam przerażona jak ja urodzę takiego dużego bobasa.. oczywiście synek urodził się niecałe 3,5 kg a waga wyszła jej tak duża bo miał duża główkę 😜

31 lat
    08.2018 - starania o pierwszy cud
    10.2021 - synek (ivf) <3
    05.2022 - poronienie
    09.2022 - starania o drugi cud

20.05.2023 - II ♥️ (bhcg 72)
    09.06.2023 - CRL 7,7mm bijące ♥️
    01.09.2023 - 250g zdrowej dziewczynki 💗
    29.09.2023 - 465g gwiazdeczki ⭐
    27.10.2023 - 940g słodkości 💜
    24.11.2023 - 1490g cukiereczka🍬
    22.12.2023 - 2100g wiercipietki
    12.01.2024 - 3070g cudu 😍
    i dalej czekamy...

age.png

preg.png
  • AgaX Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa jest bezpłatna na pewno, tylko przypilnujcie, żeby na recepcie lekarz wpisał kod C (ciąża)
    Natomiast nie jestem pewna krztuśca...🤔 Ja ostatnio nie płaciłam, ale tak jak Wam pisałam, pielęgniarki były w takim szoku czego ja od nich chcę, że same nie wiedziały jak to rozliczyć. Później obiło mi się o uszy, że ktoś za nią płacił. No ale sama nie wiem

preg.png
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale kwietniowe mamy lecą w tym wątku, mają już ponad 40 postów, dziewczyny opowiadacie co u Was :D

preg.png
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że po tej sytuacji z bratem podzwoniłam sobie do szpitali, zorientowalam sie jacy lekarze przyjmuja itd żeby sie zorientować i wybrać już gdzie będę rodzic i jednak w swoim powiatowym nie chce. Padła decyzja na jeden szpital gdzie zadzwoniłam i się dowiedziałam, że od jutra zaczyna się szkoła rodzenia i że już mam przyjechać, bo prowadzą już od 20 tygodnia. Także jutro na 1530 jadę na pierwsze zajęcia organizacyjne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 20:46

preg.png
  • moni12 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ☺️
    Mniej więcej poczytałam co pisałyście bo jestem w tyle.
    Ja mam od niedzieli trochę spadek formy choć dziś już było lepiej 😊

Jeżeli chodzi o krem na rozstępy to mogę polecić bardzo krem mustella jestem mega zadowolona i kilka koleżanek tez mi go polecało i bardzo dobrze nawilża, nie pachnie i szybko się wchłania, wydajność spoko, a No i ja używam rano i wieczorem :)

Pisałyście o szczepieniach - ja nie będę szczepić się na nic w ciąży.

preg.png
  • moni12 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daleko będziesz mieć Odi do szpitala , który wybrałaś ? ;)

preg.png
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 km

preg.png
  • Krewetka04 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 40km.
    ODIODI, a powiedz jak ta endermologia? Już byłaś? Ciekawa jestem jakie wrażenia no i efekty ;)

event.png
  • moni12 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szpital u sobie w mieście i jest on z 5 km no i mój lekarz prowadzący tam pracuje, ale słyszałam zbyt wiele złych opinii o tym szpitalu więc nie chce tu rodzic.
    Jakoś 25 km ode mnie jest szpital z dobrymi opiniami i z bardzo dobrym oddziałem neonatologicznym i można mieć swoją położna, a chciałbym się na takie coś zdecydować. Wiec jest on moją pierwszą opcją.

Korzystałyście dziewczyny, te po porodzie z położnej, której płaciliście za opiekę przy porodzie ?

Ja jeszcze się zastanawiam nad porodem w szpitalu w Oleśnicy, ale to już mam ponad godzinę drogi. Kilka koleżanek z mojego miasta czy z Wrocka tam rodziły i mam bardzo pozytywne opinie o tym miejscu i będę je również brała pod uwagę.
    Można któraś z was jest z Wrocławia lub okolic i słyszała tez coś o tym szpitalu w Oleśnicy ? 😀

preg.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ