przebieg ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
wczoraj miałam USG moje maleństwo ma już 7 cm ma 2 rączki nóżki nosek serduszko które pięknie biję ale za bardzo posłuchać nie dało bo się wierciło;)
termin mamy ma 11 sierpnia 2013
kolejna wizyta 11 marzec już sie doczekać nie mogę
a dziś mam od rana dobry dzień napisałam na fb sobie sama życzenia walentynkowe jako mój M i wygrałam bukiet kwiatówm_f, monia, Adka, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
Kancialupko, moze na wlasna reke zwieksz dawke magnezu ?
Ja wczoraj mialam tak " stawiajacy" sie brzuch, ze z nerwow zadzwonilam do lekarki. Kazala mi znowu zwiekszyc magnez+ b6. Biore juz 3x 375mg + gdy mam mocne twardnienie brzucha, to pije rozpuszczalny -400mg. Ten musujacy nawe pomaga bo widzialam wczoraj roznice.
Niby mam z szyjka wszystko ok, tylko te skurcze. No ale nie sa bolesne.
Z drugiej strony czuje ze sie cos dzieje....
Zobaczymy co jutro uslysze w szpitalu. Juz mam stres...Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
Kaja super wieści, maluch rośnie jak na drożdzach oby tak dalej
yoku jesteś niezastąpiona dziękuję za cenne wskazówki zapisałam sobie wszystkie pytania plus kilka dodatkowych jak np co będzie jak mojej położnej wypadnie dyżur w czasie mojego porodu bo ona pracuje tam gdzie będę rodzić.
Anette niestety nie mogę zwiększyć dawki swojego magnezu bo łykam aspargin, który jest z potasem i lekarz kazał pilnować dawek bo nie jest wskazana większa dawka potasu, ale kupię sobie taki o jakim piszesz musujący może coś troszkę złagodzi i wesprę się nospą z tym, że lekarz kazał ją brać ale sporadycznie. Trzymam kciuki za pomyślną wizytę w szpitalu, mam nadzieję, że wszystko będzie ok a te skurcze troszkę odpuszczą. -
nick nieaktualny
-
Dzieki Kancialupko :***
Jak bedziesz kupowala ten musujacy, to zwroc uwage na zawartosc magnezu. Czesto spotykalam w Polsce niby magnez a ilosci byly tak sladowe, ze szkoda bylo na to pieniadze wydawac.
Mam nadzieje ze choc troche Ci to pomoze.Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa biorę Chela-mag B6 Mama albo ten zwykły, w obydwu jest 555 mg magnezu a ponieważ to chelat, łatwiej się wchlania. Jak mi sie kiedyś skończył a miałam w domu jeszcze Magnefar B6 to juz po jednym dniu czułam częstsze skurcze, nawet chwilami 3 na godzinę i to podczas leżenia. Wystarczy 1 kapsuła dziennie zwłaszcza jak bierzesz Aspargin. Magnez bardzo trudno przedawkować więc się nie martw. Przedawkowanie najczęściej objawia sie biegunką więc nawet jeśli coś, to zaraz odstawiasz i dziecku nie zaszkodzi
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę AsmagB. Lekarz mówił, żebym sobie kupiła jakis inny bo ten niby cieżko łykać (on zaleca ten sam skład, ale powlekane tabletki) na co ja mówię: panie doktorze... od 8tc lece na tej paskudnej luteinie- mi tam już wszystko jedno co ja dodatkowo łykam
-
oj widzę ,że dużo się dzieje u naszych mamusiek:) Anette, ja biorę Matruelle i tam jest magnez, a od kiedy zapisano mi lutkę to dodatkowo aspargin. trzymam kciuki, żeby bylo wszystko ok. Ja natomiast chyba poczułam dziś ruchy maleństwa- chyba bo nie wiem co właściwie powinnam czuć. Kiedy po południu położyłam się z książką , to co kilka minut czułam takie łaskotanie od środka, bąbelkowanie, nie wiem jak to nazwać ale przyjemnie to było
Anette lubi tę wiadomość
-
Martek - to właśnie TO u mnie pierwszy ruch Maluszka to było jakby takie pęknięcie bąbelka U mnie ten pierwszy ruch był 3 tygodnie temu, a teraz to już czuję konkretniej mojemu mężowi to się wydaje, że to chyba jakiś nerw na brzuchu jak przykłada rękę do brzucha
martek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martek, ja mam to samo uczucie. Jakby mnie cos czasami połaskotalo leciutko. Czasem raz dziennie, a czasem czesciej. Dzisiaj jak bylam na praktykach w szkole to co chwile mnie cos tam od wewnatrz smyrnelo Fajne uczucie
martek, gocha04 lubią tę wiadomość
-
martek fajnie, że poczułaś już pierwsze ruchy maleństwa, zobaczysz jakie to fajne uczucie jak już będzie się tak wyraźnie grzebał, mój to czasem tak się już wypchnie, że widać stópkę cudowny widok ale samo uczucie nieraz nie należy do najprzyjemniejszych zwłaszcza jak pcha się pod żebra to brakuje trochę powietrza i ciężko się oddycha.
Co do magnezu mnie lekarz od początku ciąży zalecił łykanie magne B6 najpierw 2x2 a potem 3x2, odkąd pojawiły się problemy z sercem zmienił mi na aspargin ale z tego co przeczytałam na ulotce to magnezu jest tam chyba mniej także może faktycznie wesprze się dodatkowo jeszcze czystym magnezem żeby wyciszyć trochę te skurcze.
Spotkaliśmy się z tą położną, zapytaliśmy o wszystkie interesujące nas informacje, ogólnie wydaje się być sympatyczna, rzeczowa i odpowiada mi jako towarzyszka porodu, zaskoczyło mnie tylko to, że w przypadku kiedy mój poród wypadnie na jej dyżurze i tak jej się płaci te 1000 zł bo powiedziała, że wtedy bierze sobie mnie jaką swoją pacjentkę i jest dla mnie, wydawało mi się, że jeśli byłaby wtedy w pracy to powinna troszkę mnie wziąć, no i w przypadku gdy na jakimś etapie porodu okaże się, że konieczne jest cc to też jej się płaci te 1000 zł, nie wiem do końca co mam o tym myśleć. Położna uprzedziła mnie, że gdybym jakimś cudem przenosiła ciążę do świąt to będzie dla mnie wtedy niedostępna, ale to mi chyba nie grozi, choć wiadomo przeróżnie bywa.