WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie co tam u Kancialupki? Dawno się nie odzywała...

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Anette Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie tez ostatnio o niej myslalam. Wiem ze ma sesje i mam nadzieje, ze dlatego sie nie odzywa. Moze sciagniemy ja myslami ;-)

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • monia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do poniedziałku chciałam znieczulenie :) Między innymi wybrałam szpital w ktorym rodzę bo to jest 1 w moim mieście gdzie dają za darmo i jest anestezjolog na porodówce :)
    Pani która prowadzi szkolę ma 36 letni staż pracy.
    I powiedziała że znieczulenie wydłuża poród a przynajmniej 2 fazę a pozatym najpierw można próbować gazem się "ratować" po którym tak jej się wydaj szybciej się rodzi i zwykłymi tabletkami a jak nie damy rady to znieczulenie.
    Wogóle jestem bardzo zadowolona z jej wypowiedzi opowiadań bo nie czaruje mówi jak jest tak że nawet facet zrozumie :P
    I co to jest szpital gdzie bez potrzeby nie nacinają mają 3% nacięć krocza w 2012 :) I można rodzić w pozycjach werdykalnych. Nie golą nie robią lewatyw na siłę...

Suzy Lee lubi tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • monia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlatego że wydłuża chcę bez niego chociaż nie mówię że nie skorzystam na 1000 % :) Będę gazem próbować.
    A i czy u Was też jest tak że dziecko ubierają zaraz po porodzie w sterylne rzeczy szpitalne???
    Tj pampers pieluszki jednorazowe sterylne czapeczka i kocyk?? Potem najwcześniej po 3-4 godz dzidzie ubiera się w swoje rzeczy???
    A jutro mam chustowanie :)

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:14

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, ja Ci powiem, że na początku dużo bardziej się stresowałam, niż teraz - co nie oznacza, że teraz chodzę sobie w ciąży na luzie, nie ma dnia, żebym się nie martwiła o maluszka.
    Ja na początku ciąży, jak jeden dzień nie wymiotowałam, też bardzo się martwiłam, ale dziewczyny mnie uspokajały, ze to wcale nie musi oznaczać nic złego. Przecież każda ciąża jest inna i wcale nie trzeba źle się czuć przez cały pierwszy trymestr.
    Teraz już mdłości ustały, ale myślę, że to z racji ukończenia 1 trymestru. Piersi też przestały boleć. natomiast wyczekuję jakichkolwiek bąbelków w brzuchu co chwilę;)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu rodzisz we własnej koszuli a dziecko ubierają od razu w rzeczy, które przynosisz z domu. Warunek jest tylko taki, że trzeba wszystko wcześniej uprać i uprasowac zeby były skolonizowane wyłącznie bakteriami domowymi. Pewnie gdyby ktoś przyniósł nowe rzeczy jeszcze z metkami to by ubrali w szpitalne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, ja świrowalam strasznie do ok. 20 tygodnia. Potem postanowiłam sie nie przejmować bo na wiele rzeczy nie mam wpływu. Teraz psychicznie jestem w dobrej kondycji ale fizycznie szkoda gadać. Myśle, ze to moja ostatnia ciąża, bo kolejna taka huśtawka chyba by mnie wykonczyla.

• martek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, wiem przez co przechodzisz- chyba każda z nas miała taki etap, ja nawet w pamiętniku pisałam, że zastanawiam się czy aby jestem w tej ciąży, jak uspokoiły się pierwsze objawy:) teraz kończymy już 18 tydzień i niecierpliwie czekamy na wizytę 1 marca- żeby zobaczyć dzieciątko i potwierdzić płeć:) Nie martw się na zapas- pamiętaj że Twój nastrój udziela się maleństwu. Ja od wczoraj mam od nowa wrażliwe piersi i dołączył do tego reflux- co bym nie zjadała to czuję jakby mi w gardle stawało i chciało się wydostać no i małe smyra od środka już kilka dni więc wynagradza wszystkie inne niedogodności:)Chyba wszystko jest do przejścia, w końcu kobiety są silne:)

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika ja wiem co czujesz. Z reguły mówię: nie panikuj, ciesz się ciążą tyle kobiet się stara a TY JESTEŚ W CIAŻY- i fakt to wszystko prawda, ale jak przychodzi co do czego to każdy martwi się o to nienarodzone dzieciątko. Ja ostatnio wpadłam w jakąś depresje i... boję się przyzwyczajać do tego dziecka. Głupie sny, beznadziejne i chore przeczucia a nie tak to miało wyglądać... z założenia moja ciąża miała być jednym wielkim szczęściem, radością a ja miałam się cieszyć każdym dniem i co? i dupa za przeproszeniem... ciągły stres, ciągle coś i zero spokoju... Chyba pora wybrac się na porządne zakupy dla malucha żeby WIDZIEĆ, ze ono będzie i się urodzi zdrowe...

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:14

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika ja w pierwszej ciązy miałam zupełnie inne myślenie. W kazdym razie mam nadzieję, ze po porodzie raczej lęk zniknie ;P Jak już się widzi żywe i zdrowe dziecko to człowiek już tak komplikacji się raczej bać nie powinien no i... łatwiej jednak w razie W ratować dziecko bedace poza łonem matki a w ciązy wiadomo, ze nigdy nic nie wiadomo ;) Aczkolwiek trzeba się wziąć w garść i jednak trochę się tą ciążą pocieszyć, bo potem człowiek sobie w brodę będzie pluł ;) w końcu... ile razy w życiu się jest w ciąży? 1? 2? 3? a tęsknotki za brzuchem sa... ;)

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • AniaBania Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika: miestety mam to co ty, permanentny strach o dziecko..niestety. jestem juz w 20 tygodniu i obecnie martwie jestem na etapie oczekiwania pierwszych ruchow malego. Niby cos mi sie w brzuchu przewala, ale nie jestem pewna czy to maly... Pozy tym dwa tygodnie temu pobierali mi wycinek lozyska i od tej pory nie bylam na zadnej kontroli (ide teraz w czwartek. jak juz sie dowiem, ze wszystko jest OK, to pewnie znajde sobie inny powod do nerwow. Nie jest to zdrowa sytuacja..i w dodatku ostatnio mam stany lekowe w nocy...
    Szukam wlasnie jakis homeopatycznych srodkow na uspokojenie

0ylvqca.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaBania wrote:
    Rika: miestety mam to co ty, permanentny strach o dziecko..niestety. jestem juz w 20 tygodniu i obecnie martwie jestem na etapie oczekiwania pierwszych ruchow malego. Niby cos mi sie w brzuchu przewala, ale nie jestem pewna czy to maly... Pozy tym dwa tygodnie temu pobierali mi wycinek lozyska i od tej pory nie bylam na zadnej kontroli (ide teraz w czwartek. jak juz sie dowiem, ze wszystko jest OK, to pewnie znajde sobie inny powod do nerwow. Nie jest to zdrowa sytuacja..i w dodatku ostatnio mam stany lekowe w nocy...
    Szukam wlasnie jakis homeopatycznych srodkow na uspokojenie

Moja polozna polecila mi takie globulki homeopatyczne nazywaja sie Bryophyllum comp. ale nie wiem czy sa w polsce dostepne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2013, 15:51

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • AniaBania Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien: bardzo dziekuje, ale niestety mieszkam poza Polska i bede musiala poszukac czegos tutaj. Dostalam od siostry srodowiskowej (do ktorej tutaj trzeba chodzic juz w ciazy) nazwe jednego leku i bede musiala sprawdzic co to jest...

0ylvqca.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala/ma ktoras z Was bole bioder? Jak ide spac to sie rano z takim bolem w biodrach budze jakbym na podlodze cala noc lezala. Nigdy tak nie mialam. Dzisiaj chcialam sie wyspac troszczke, ale sie nie dalo. O 7.50 obudzil mnie bol bioder i jakkolwiek nie lezalam niedalo sie, bo czulam kazda kosc jaka w okolicy miednicy/bioder posiadam. :(

• Anette Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzejkej...pisalysmy kiedys o tym. Prawie kazda to miala/ma. Kosci miednicy sie hmm...przesuwaja, zebys mogla "lzej" rodzic ;-)

• Anette Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ......a bedzie jeszcze gorzej :-/

monia lubi tę wiadomość

• monia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalka jest :P

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• asiank Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam tak na początku pierwszej ciąży. Moja lekarka zalecała aby brać wówczas No-spę.

eiktrjjgehcrgla0.png Mój Aniołek 17.07.2012 (8tc)
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ