X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • martek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejuś, ból bioder? to ja jak na razie tego nie mam/ nie miałam ,za to mam doświadczenie z rozciągającymi się więzadłami macicy- tak mnie przez dwa dni w boczkach ciągnęło, jakbym kolkę cały czas miała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś byłam u lekarki, z małym wszystko ok, a co też ważne, moje wyniki glukozy są super :)

Anka-Skakanka, she lubią tę wiadomość

• Anette Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek...moze bedziesz ta szczesciara, ktora nie bedzie miala bolu miednicy :-)
    Pod koniec ciazy latwiej jest wymienic co nie boli niz co bolu....niestety :-(

M_f....to ciesze sie bardzo ze wszystko ok :-)

Ja dzis tez bylam u mojej. Zelazo niestety mi bardzo spadlo, mam brac dodatkowo do reszty witamin.
    Szyjka nadal wysoko wiec jest ok. Dretwienie rak mam- najprawdopodobniej- od kregoslupa, ucisk na jakies nerwy. Wysypka zniknela, wiec nie ma tematu ( chyba dostalam ja - o dziwo- od oliwki dzieciecej, odstawilam i wysypki nie ma....dziwne).
    Co do tematu - szpital do porodu- moja lekarka jak zobaczyla od nich pismo i posluchala moich opowiesci...zaczerwienila sie ze zlosci :-) Dostalam skierowanie do szpitala ktory polecila mi polozna. Termin mamy na 04.03 zobaczymy co i jak....

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Anette, no cieszę się, że już tej glukozy nie muszę powtarzać..

Mam nadzieję Kochana, że z tym szpitalem powiedzie Ci się lepiej..

A słuchajcie dziewczyny, tak się teraz zastanawiam, czy w PL pod koniec ciąży wypisuje się normalnie skierowanie do szpitala, czy to jest tak, że jak się zacznie to jedziesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma skierowania na porod do szpitala. Jak przekroczysz termin to owszem dostaniesz skierowanie do przyszpitalnej poradni i będziesz musiała sie zgłaszać co 2-3 dni na ktg az do porodu albo terminu przenoszenia.
    Jak coś sie dzieje to po prostu jedziesz do wybranego szpitala i rodzisz albo Cię odsyłają...

m_f lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Yoku! :)

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Jakos nic nie znalazlam o biodrach na tym forum wczesniej. Moze i nawet kiedys tu o tym czytalam, ale przez 100 stron tematu mozna zapomniec ;)
    Nie ma co... Nic tylko sie cieszyc, ze bedzie jeszcze gorzej...

Anette, ciesze sie, ze u Ciebie troche lepiej. Oby w nowym szpitalu mieli wiecej serca.

Anette lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_f jeśli to sn to tak jak pisze Yoku. A jeśli cc to różnie- albo masz skierowanie na konkretny dzień albo też trzeba czekać do akcji porodowej (jak tak miałam przy pierwszej cc)
    DzejKej bóle biodek mi towarzyszą prawie od początku ciąży... masakra... z wyra to się normalnie zwlekam nie wiem ile czasu. Do tego ta nieszczęsna rwa kulszowa i w ostatnich dniach doszedł mi "przesympatyczny" wrecz ból spojenia łonowego... Boże, ani nogo podnieśc jak buty zakładam -.- No szlag by to trafił. W pierwszej ciąży rzeczywiście to miałam ale w 9 miesiącu! A nie w 5! Grunt, ze wczoraj byłam u lekarza i wszystko jest ok :) Niunia wazy 360g i ma ok 18cm :) Obwód główki bodajże 17cm :) Rośnie moja kruszynka ślicznie :))

martek, she lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dokuczają wiązadła macicy. Ale przynajmniej wiem, że rośnie;))

Tak sobie myślę, że lada chwila nasze marcóweczki będą opisywały nam swoje doznania porodowe, to już tuż tuż:) Dziewczyny, to już naprawde finisz:)))

m_f lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Mi też dokuczają wiązadła macicy. Ale przynajmniej wiem, że rośnie;))

Tak sobie myślę, że lada chwila nasze marcóweczki będą opisywały nam swoje doznania porodowe, to już tuż tuż:) Dziewczyny, to już naprawde finisz:)))

Agga, dokładnie o tym samym ostatnio myślałam :)

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny a ja reklamę teraz zrobię :D Przyszła mi właśnie poducha motherhood
    http://allegro.pl/motherhood-kojec-poduszka-dla-kobiet-4-gratisy-i3029665396.html
    Jakie to wygodne!!! I do siedzenia i do leżenia i jak się położyłam to rzeczywiście jest super układ nóg w stosunku do kręgosłupa! Podejrzewam, ze na te bóle bioder to będzie super sprawa! Polecam!!! Właśnie siedzę z nią za plecami i końce mam pod rękami- nie no jakbym na tronie siedziała :D Myślę, ze to będzie mój najlepszy zakup ciążowy!

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę motherhood od 4 miesięcy, dość długo z nią spałam i szczerze mówiąc nie jestem zachwycona.
    W nocy przekręcić się na drugi bok jest ciężko, zawsze się budziłam jak chciałam zmienić pozycję i dopiero jak z nią nie śpię jestem w stanie przespać całą noc. Na ból kręgosłupa i bioder nie działa w ogóle, może pod koniec ciąży jest dobrym separatorem i można z nią spać pomiędzy nogami ale ogólnie żadna rewelacja jak za 160 zł. Poza tym po 4 miesiącach użytkowania już zmienia swoją strukturę, robi się ubita i dzieli się na części.
    Daj znać Bella po nocy z poduszką jak było, może u Ciebie sprawdzi się lepiej :)
    Za to flanelowe pieluchy motherhood są tak fajne i mięciutkie, że chyba dokupię jeszcze kilka.

• anilorak Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:28

• Anette Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku mialam tez problem z przekrecaniem sie w nocy ale wzielam sie na sposob. Jak leze na lewym boku to poduszke mam przodem do siebie- jeden rog miedzy nogami, a drugi pod karkiem/ glowa. Jak sie przekrecam na prawy bok odsuwam ja lekko i mam ja za soba- jeden rog miedzy nogami, drugi pod glowa/ karkiem. Jakos sie tak przyzwyczailam i dla mnie jest super.
    Na poczatku nawet lapalam Filipa na kradziezy ;-) szukam w nocy poduszki, a tu moj facet wtulony w nia....

BellaRosa, vivien, DzejKej lubią tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pewnie, ze napisze jak się sprawuje :D Ja licze na to, ze pomoze. Szczerze mówiąc w nocy się nie przekręcam, bo jak się przekręcam to mnie bolesne prądy do nogi od rwy kulszowej budzą :/ Zatem przywykłam spać na 1 boku ( z resztą ja mało kiedy się wierce...jak zasnę tak śpię chyba, ze nos mi się zatka czy coś takiego)- także licze, ze ta poduszka może się u mnie sprawdzić. teraz leże z lapkiem na poduszcze i póki co odczuwam ulgę jeśli chodzi o ból w spojeniu łonowym (jaśki mniej się sprawdzają między nogami- to tak na pierwszy rzut oka). Już nie mogę doczekać się nocy :)))) Na innym forum dziewczyny nakreciły mnie na tą poduchę, bo się z nią nie rozstają a wrecz usnąć bez niej nie mogą :) Także naprawde mam wielkie oczekiwania co do tej poduchy :)

Anette lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niebawem też zaopatrzę się w tą poduchę. Moja siostra korzystała z niej bardzo dużo w trakcie ciąży i jeszcze więcej po urodzeniu córek! - do karmienia, podpierania siedzących dzieciaków - też sobie bardzo ją chwaliła, ja na pewno wypróbuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuję kupić niedługo, ale myślę, że 160 zł to jednak trochę dużo..

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_f, ja też będę szukała czegoś tańszego.

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/rogal-duza-poduszka-dla-mamy-karmienia-20-kolorow-i2974088395.html

Myślę, że coś takiego również się sprawdzi...

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ