X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • martek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejuś, ból bioder? to ja jak na razie tego nie mam/ nie miałam ,za to mam doświadczenie z rozciągającymi się więzadłami macicy- tak mnie przez dwa dni w boczkach ciągnęło, jakbym kolkę cały czas miała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś byłam u lekarki, z małym wszystko ok, a co też ważne, moje wyniki glukozy są super :)

Anka-Skakanka, she lubią tę wiadomość

• Anette Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek...moze bedziesz ta szczesciara, ktora nie bedzie miala bolu miednicy :-)
    Pod koniec ciazy latwiej jest wymienic co nie boli niz co bolu....niestety :-(

M_f....to ciesze sie bardzo ze wszystko ok :-)

Ja dzis tez bylam u mojej. Zelazo niestety mi bardzo spadlo, mam brac dodatkowo do reszty witamin.
    Szyjka nadal wysoko wiec jest ok. Dretwienie rak mam- najprawdopodobniej- od kregoslupa, ucisk na jakies nerwy. Wysypka zniknela, wiec nie ma tematu ( chyba dostalam ja - o dziwo- od oliwki dzieciecej, odstawilam i wysypki nie ma....dziwne).
    Co do tematu - szpital do porodu- moja lekarka jak zobaczyla od nich pismo i posluchala moich opowiesci...zaczerwienila sie ze zlosci :-) Dostalam skierowanie do szpitala ktory polecila mi polozna. Termin mamy na 04.03 zobaczymy co i jak....

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Anette, no cieszę się, że już tej glukozy nie muszę powtarzać..

Mam nadzieję Kochana, że z tym szpitalem powiedzie Ci się lepiej..

A słuchajcie dziewczyny, tak się teraz zastanawiam, czy w PL pod koniec ciąży wypisuje się normalnie skierowanie do szpitala, czy to jest tak, że jak się zacznie to jedziesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma skierowania na porod do szpitala. Jak przekroczysz termin to owszem dostaniesz skierowanie do przyszpitalnej poradni i będziesz musiała sie zgłaszać co 2-3 dni na ktg az do porodu albo terminu przenoszenia.
    Jak coś sie dzieje to po prostu jedziesz do wybranego szpitala i rodzisz albo Cię odsyłają...

m_f lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Yoku! :)

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Jakos nic nie znalazlam o biodrach na tym forum wczesniej. Moze i nawet kiedys tu o tym czytalam, ale przez 100 stron tematu mozna zapomniec ;)
    Nie ma co... Nic tylko sie cieszyc, ze bedzie jeszcze gorzej...

Anette, ciesze sie, ze u Ciebie troche lepiej. Oby w nowym szpitalu mieli wiecej serca.

Anette lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_f jeśli to sn to tak jak pisze Yoku. A jeśli cc to różnie- albo masz skierowanie na konkretny dzień albo też trzeba czekać do akcji porodowej (jak tak miałam przy pierwszej cc)
    DzejKej bóle biodek mi towarzyszą prawie od początku ciąży... masakra... z wyra to się normalnie zwlekam nie wiem ile czasu. Do tego ta nieszczęsna rwa kulszowa i w ostatnich dniach doszedł mi "przesympatyczny" wrecz ból spojenia łonowego... Boże, ani nogo podnieśc jak buty zakładam -.- No szlag by to trafił. W pierwszej ciąży rzeczywiście to miałam ale w 9 miesiącu! A nie w 5! Grunt, ze wczoraj byłam u lekarza i wszystko jest ok :) Niunia wazy 360g i ma ok 18cm :) Obwód główki bodajże 17cm :) Rośnie moja kruszynka ślicznie :))

martek, she lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dokuczają wiązadła macicy. Ale przynajmniej wiem, że rośnie;))

Tak sobie myślę, że lada chwila nasze marcóweczki będą opisywały nam swoje doznania porodowe, to już tuż tuż:) Dziewczyny, to już naprawde finisz:)))

m_f lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Mi też dokuczają wiązadła macicy. Ale przynajmniej wiem, że rośnie;))

Tak sobie myślę, że lada chwila nasze marcóweczki będą opisywały nam swoje doznania porodowe, to już tuż tuż:) Dziewczyny, to już naprawde finisz:)))

Agga, dokładnie o tym samym ostatnio myślałam :)

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny a ja reklamę teraz zrobię :D Przyszła mi właśnie poducha motherhood
    http://allegro.pl/motherhood-kojec-poduszka-dla-kobiet-4-gratisy-i3029665396.html
    Jakie to wygodne!!! I do siedzenia i do leżenia i jak się położyłam to rzeczywiście jest super układ nóg w stosunku do kręgosłupa! Podejrzewam, ze na te bóle bioder to będzie super sprawa! Polecam!!! Właśnie siedzę z nią za plecami i końce mam pod rękami- nie no jakbym na tronie siedziała :D Myślę, ze to będzie mój najlepszy zakup ciążowy!

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę motherhood od 4 miesięcy, dość długo z nią spałam i szczerze mówiąc nie jestem zachwycona.
    W nocy przekręcić się na drugi bok jest ciężko, zawsze się budziłam jak chciałam zmienić pozycję i dopiero jak z nią nie śpię jestem w stanie przespać całą noc. Na ból kręgosłupa i bioder nie działa w ogóle, może pod koniec ciąży jest dobrym separatorem i można z nią spać pomiędzy nogami ale ogólnie żadna rewelacja jak za 160 zł. Poza tym po 4 miesiącach użytkowania już zmienia swoją strukturę, robi się ubita i dzieli się na części.
    Daj znać Bella po nocy z poduszką jak było, może u Ciebie sprawdzi się lepiej :)
    Za to flanelowe pieluchy motherhood są tak fajne i mięciutkie, że chyba dokupię jeszcze kilka.

• anilorak Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:28

• Anette Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku mialam tez problem z przekrecaniem sie w nocy ale wzielam sie na sposob. Jak leze na lewym boku to poduszke mam przodem do siebie- jeden rog miedzy nogami, a drugi pod karkiem/ glowa. Jak sie przekrecam na prawy bok odsuwam ja lekko i mam ja za soba- jeden rog miedzy nogami, drugi pod glowa/ karkiem. Jakos sie tak przyzwyczailam i dla mnie jest super.
    Na poczatku nawet lapalam Filipa na kradziezy ;-) szukam w nocy poduszki, a tu moj facet wtulony w nia....

BellaRosa, vivien, DzejKej lubią tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pewnie, ze napisze jak się sprawuje :D Ja licze na to, ze pomoze. Szczerze mówiąc w nocy się nie przekręcam, bo jak się przekręcam to mnie bolesne prądy do nogi od rwy kulszowej budzą :/ Zatem przywykłam spać na 1 boku ( z resztą ja mało kiedy się wierce...jak zasnę tak śpię chyba, ze nos mi się zatka czy coś takiego)- także licze, ze ta poduszka może się u mnie sprawdzić. teraz leże z lapkiem na poduszcze i póki co odczuwam ulgę jeśli chodzi o ból w spojeniu łonowym (jaśki mniej się sprawdzają między nogami- to tak na pierwszy rzut oka). Już nie mogę doczekać się nocy :)))) Na innym forum dziewczyny nakreciły mnie na tą poduchę, bo się z nią nie rozstają a wrecz usnąć bez niej nie mogą :) Także naprawde mam wielkie oczekiwania co do tej poduchy :)

Anette lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niebawem też zaopatrzę się w tą poduchę. Moja siostra korzystała z niej bardzo dużo w trakcie ciąży i jeszcze więcej po urodzeniu córek! - do karmienia, podpierania siedzących dzieciaków - też sobie bardzo ją chwaliła, ja na pewno wypróbuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuję kupić niedługo, ale myślę, że 160 zł to jednak trochę dużo..

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_f, ja też będę szukała czegoś tańszego.

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/rogal-duza-poduszka-dla-mamy-karmienia-20-kolorow-i2974088395.html

Myślę, że coś takiego również się sprawdzi...

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ