X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • aila Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette,nie martw sie,wszystko bedzie ok.Wiem,jak sie przezywa kazde ryzyko,jak ono potrafi potegowac strach.Sluchaj dziewczyn.Tym bardziej,ze sprawdzalas w necie,ze pomiary sie zgadzaja,wiec prosze badz dobrej mysli,a te zle odganiaj jak zle muchy,ktore wiem,ze sa natretne...Pozdrawiam cieplo!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2013, 18:28

Anette lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek wrote:
    Do dziewczyn, którym lekarze nie chcą dawać zwolnień- witam w klubie!!! ja w ostateczności mogę liczyć na moją lekarkę rodzinną- powiedziała, że w razie co, to mam przychodzić i będzie mi dawała L3 na tyg. TYlko że do jasnej anielki to my będa c w naszym stanie nie powinnyśmy się martwić takim zeczami jak- da, czy nie da zwolnienia!!!! Suzy Lee- to o czym piszesz to tak jakby problemy z nerwami- miałaś kiedyś coś z przesuniętym dyskiem, ewentaualnie doświadczasz słynnej rwy kulszowej.....nie czekaj tylko idź do lekarza, bo rzadko przechodzi samo...

L3? i czemu tylko na tydzien? Musisz tam co tydzien chodzic?...
    Napisałam dziś do mojego neurologa z zawrotami głowy i tym bólem bioder gdzies tam przemyconym w treści, zobaczymy co on powie, może on się nade mną zlituje. Po pracy jak wracam jest jeszcze mój mały synek który czeka na zabawe, a ja nie mam fizycznie siły i mi przykro i jemu przykro... przydaloby sie to L4...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2013, 18:55

• Anette Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yoku wrote:
    Anette! Moja siostra też się urodziła 5 kwietnia :)

Co Ty gadasz :-) jaki zbieg okolicznosci!
    A mielismy do wyboru: 8.04lub 4.04 ale poznym popoludniem- a nie moge jesc caly dzien), no i wybralismy 5.04 o godz 10:00

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • Anette Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wrote:
    Anette Kochana już masz termin :)
    Ja z usg mam na 3 może Antoś poczeka i z Majkusiem urodzą się w jednym dniu :D
    A pomiarami się zbytnio nie martw.

Jestem ciekawa kiedy Antos postanowi przyjsc na swiat? Ale by bylo super gdyby sie nasze dzieciaczki urodzily tego samego dnia :-)))))

monia lubi tę wiadomość

• Anette Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila wrote:
    Anette,nie martw sie,wszystko bedzie ok.Wiem,jak sie przezywa kazde ryzyko,jak ono potrafi potegowac strach.Sluchaj dziewczyn.Tym bardziej,ze sprawdzalas w necie,ze pomiary sie zgadzaja,wiec prosze badz dobrej mysli,a te zle odganiaj jak zle muchy,ktore wiem,ze sa natretne...Pozdrawiam cieplo!!!

Dziekuje kochana!

A jak u Ciebie, masz jeszcze te plamienia ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Jasiek urodzi się na początku czerwca. 24 czerwca jest Jana, więc będzie miał imieniny, imieniny będzie miał także mój teść, jak również będą to urodziny mojego Męża. No i jeszcze kuzynka z którą jesteśmy bardzo blisko też ma wtedy urodziny.

Tyle okazji do świętowania w jednym dniu :)

Z innej beczki.. ciekawe co u Kancialupki, trochę się martwię o nią..

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny mam pytanie jakie byly wasze 1 objawy ciazy staram sie od roku o dzidzie i chce zapytac was bo macie juz w brzuszku swoje skarby kochane niestety ja nie moge go na razie miec.....

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maia1991 wrote:
    hey dziewczyny mam pytanie jakie byly wasze 1 objawy ciazy staram sie od roku o dzidzie i chce zapytac was bo macie juz w brzuszku swoje skarby kochane niestety ja nie moge go na razie miec.....

polecam poczytać:)

https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/potwierdzone-pierwsze-objawy-ciazy,273,2.html

Anette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maia1991 wrote:

mamy już taki wątek, poczytaj: https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/potwierdzone-pierwsze-objawy-ciazy,273.html

Anette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Nasz Jasiek urodzi się na początku czerwca. 24 czerwca jest Jana, więc będzie miał imieniny, imieniny będzie miał także mój teść, jak również będą to urodziny mojego Męża. No i jeszcze kuzynka z którą jesteśmy bardzo blisko też ma wtedy urodziny.

Tyle okazji do świętowania w jednym dniu :)

Z innej beczki.. ciekawe co u Kancialupki, trochę się martwię o nią..

nie dość że u nas też jest Jasio, to jeszcze urodził się na koniec roku, kiedy wszyscy mamy urodziny a moi rodzice imieniny, sa mikołajki i Boże Narodzenie i Sylwester... - dla nas listopad i grudzień to gooorące miesiące i chude dla portfela za razem :) A teraz jeszcze Druga dzidzia sie urodzi w październiku to już w ogóle będzie zarabianie przez cały rok, żeby obkupic się w prezenty na koniec.

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette ja to troche Ci zazdroszcze, ze znasz dokladna date urodzin dziecka, bo takie czekanie z dnia na dzien i zastanawianie sie czy to stanie sie jutro, czy za tydzien jest dosyc meczace przynajmniej dla mnie...

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • she Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej - wróciłam :) tak mnie coś tknęło, żeby zadzwonić do centrum medycznego, które jest u mnie w bloku i zapytać czy przypadkiem dzisiaj nie przyjmuje moja lekarka, do której chodzę do luxmedu. I miała za 20 minut kończyć - więc szybciutko poleciałam do niej. Wzięłam wyniki z USG prenatalnego i wczorajszy echokardiogram - obejrzała, przyjęła mnie na tę 'konsultacje' z uśmiechem. Zaproponowała, żeby skonsultować wyniki i umówić się na wizytę do prof. Preissa - to znany specjalista w Gdańsku. Podeszła ze mną do recepcji, żeby umówić mnie na usg do niego. I idę już jutro o 12.45 :)
    Powiedziała, że zdarzają się różne nieprawidłowości, które np. w kolejnych tygodniach znikają. Ale wiadomo - trzeba to sprawdzić. Kochana kobieta :) powiedziała, że w przypadku zlecenia nowych badań itp. przez profesora mam przyjść do niej do luxmedu w piątek przed 8 rano, zanim zacznie przyjmować.
    Mam więc nadzieję, że jutro czegoś się dowiem.

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka wrote:
    Anette ja to troche Ci zazdroszcze, ze znasz dokladna date urodzin dziecka, bo takie czekanie z dnia na dzien i zastanawianie sie czy to stanie sie jutro, czy za tydzien jest dosyc meczace przynajmniej dla mnie...

Agnieszka, wpadaj do mnie. Pójdziemy razem do warzywniaka i może czegoś się dowiemy ;)

Agnieszka lubi tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette - 5 kwietnia to świetna data, moja Mama ma wtedy urodziny :)
    A co do pomiarów - tak jak dziewczyny napisały, skoro w szpitalu nie zwrócono na to uwagi to pewnie wszystko jest w porządku :) Jestem pewna! :)

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, nie mam wątpliwości, że u Ciebie też wszystko będzie w porządku :)
    To są tylko uroki współczesnej medycyny i częstych USG. Nasze matki nie miały tego luksusu, dzieci rodziły się zdrowe a one przechodziły ciąże wyluzowane.

• she Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wrote:
    Ja dr.Jaczyńską bedę chwaliła wzdłuż i szerz półkuli i do końca moich dni :) Ona przywróciła mi radość życia :)

zapisałam - dr Jaczyńska z Instytutu Wad Płodu w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie. Dzięki Monia

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 6 marca 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yoku wrote:
    She, nie mam wątpliwości, że u Ciebie też wszystko będzie w porządku :)
    To są tylko uroki współczesnej medycyny i częstych USG. Nasze matki nie miały tego luksusu, dzieci rodziły się zdrowe a one przechodziły ciąże wyluzowane.

Dokładnie... kiedyś żyło się w 'nieświadomości' co czasami może i było lepsze. Ale skoro już coś wiem że jest nie tak jak powinno, to będę sprawdzać. Ale wierzę, że jeszcze płuca tej mojej Kruszyny się wyrównają :)

201306215365.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette wrote:
    aila wrote:

Dziekuje kochana!

A jak u Ciebie, masz jeszcze te plamienia ?

Niby lepiej,choc w ciagu calego dnia pojawia sie jakies 2 ''skrzepiki''.Wiec idealnie jeszcze nie jest,ale...to juz cos...Staram sie cieszyc nawet z tego i upatrywac w tym nadzieje.Niepodwazalnym jednak jest fakt,iz non stop tego nie ma,a tak niestety cale 2 tygodnie bylo tzn.brazowy sluz plus skrzepy,a teraz generalnie sluz ok,tylko gdzies te zagubione brazowe nitki...Jutro mam znowu wizyte u ginekologa,wiec zobaczymy jak to ze mna jest.Takze glowa do gory Laseczko,damy rade!!!!:):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2013, 22:02

Anette lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, na krwotoki z nosa lekarz polecił mi Rutinoscorbin przez parę dni, 1 tabletka dziennie. Mi pomogło.

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ