X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • monia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she Tylko najlepiej dzwonić tam we wtorek od rana :/ w inne dni nie odbierają tel.... 22 32 77 030 potrzebujesz skierownia od swojego gina

she lubi tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She - czekamy na wieści z dzisiejszej wizyty:)

Anette - to juz mniej niż miesiąc:) Masz już wszystko przygotowane??:))

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    hej, hej - wróciłam :) tak mnie coś tknęło, żeby zadzwonić do centrum medycznego, które jest u mnie w bloku i zapytać czy przypadkiem dzisiaj nie przyjmuje moja lekarka, do której chodzę do luxmedu. I miała za 20 minut kończyć - więc szybciutko poleciałam do niej. Wzięłam wyniki z USG prenatalnego i wczorajszy echokardiogram - obejrzała, przyjęła mnie na tę 'konsultacje' z uśmiechem. Zaproponowała, żeby skonsultować wyniki i umówić się na wizytę do prof. Preissa - to znany specjalista w Gdańsku. Podeszła ze mną do recepcji, żeby umówić mnie na usg do niego. I idę już jutro o 12.45 :)
    Powiedziała, że zdarzają się różne nieprawidłowości, które np. w kolejnych tygodniach znikają. Ale wiadomo - trzeba to sprawdzić. Kochana kobieta :) powiedziała, że w przypadku zlecenia nowych badań itp. przez profesora mam przyjść do niej do luxmedu w piątek przed 8 rano, zanim zacznie przyjmować.
    Mam więc nadzieję, że jutro czegoś się dowiem.

Ja byłam u dr Preissa i jest świetnym fachowcem. Trafiłaś w dobre ręce :) Jest trochę ,,dziwny'' i dosyć drogi ale na Pomorzu nie ma chyba lepszego fachowca :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:29

• monia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak gratuluje i witaj w gronie Mamuś Synkowych :)
    A z przychodnią patologia.....

anilorak lubi tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• Anette Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak....ja tez gratuluje :-)
    Tak sobie mysle- robi ktos statystyke ile mamy chlopaczkow a ile dziewczynek na naszym forum ? ;-)

Agga- odkreslam na scianie w kalendarzu dni- 29 zostalo :-)
    Mamy juz wszystko, tak mi sie wydaje :-) Musze tylko reszte moich kosmetykow do torby wrzucic, no i zaplanowalam sobie jeszcze fryzjera- chce o polowe skrocic wlosy i krotko przed zrobic pazurki. To tak cos dla mnie PRZED bo pozniej raczej- bynajmniej na poczatku- czasu ani sily na to nie znajde.

anilorak, monia lubią tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette ja juz wlasnie wczesniej zaproponowalam aby pisac kolo suwaczkow co sie spodziewamy ;) wtedy bysmy wiedzialy mniej wiecej ile jest dziewczynek a ile chlopczykow ;)

Ja bym z checia zaczela ale jeszcze nie wiem co nosze pod serduchem ;)

Anette, anilorak lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • she Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem - wróciłam z konsultacji u profesora. I najważniejsze, że jestem teraz spokojniejsza :) powiedział, że płuco jest powiększone, ale nie są to zmiany nowotworowe, jest tak jakby zwłókniałe i nie jest wykluczone, że dziecko będzie wymagało operacji aby usunąć to płuco. Ale to nie wyklucza jego normalnego funkcjonowania :) Zabieg nie musiałby się raczej odbywać od razu po porodzie, dopiero jak się wszystko ustabilizuje. Powiedział, że spokojnie z jednym płucem można żyć - no może nie zostanie się kosmonautą albo alpinistą :)
    Mam pojawić się ponownie za ok. 6 tygodni na kontrolę. Zobaczymy co będzie wtedy się działo. Oczywiście nie jest wykluczone, że w przypadku gdyby się okazało, że jest gorzej to może się to ostatecznie skończyć wcześniejszym wywołaniem porodu.
    No i potwierdził płeć - powiedział, tu cytat: "to jest KOBIETA" :) a, no i jest duża, ale mieści się w normach :)
    uff - to teraz mogę spokojnie usiąść do słuzbowego laptopa i trochę popracować. Tylko taka praca w domu kończy się tym, że ciągle jem hehe

Anette, monia lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She....ciesze sie na pozytywne wiesci, ze jestes spokojnieniejsza i juz wiadomo naczum sie "stoi". Zawsze kamien z serca spada :-)
    Ja i tak mysle, ze do konca wszystko sie unormuje i Wasza coreczka urodzi sie zdrowa jak rybka :-)
    Najwazniejsze ze jestescie pod dobra opieka !!!
    Trzymaj sie cieplo :*

she lubi tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, ja też trzymam kciuki, żeby jednak żadna operacja nie była potrzebna,z całego serca ci tego życzę !!

she lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak gratuluję syna:))) Możesz napisać jak bardzo skacze Ci ciśnienie? ja w domu też mam idealne, a w jakimkolwiek gabinecie lekarskim zazwyczaj kosmiczne. Zresztą dla mnie przekroczenie progu szpitala, przychodni, itp. równa się z tętnem grubo ponad 100. jak tu się uspokoić dla dobra dziecka.... Tez biegałam do kardiologa z tym szybko bijącym sercem, kiedys miałam wypadanie płatka zastawki mitralnej, ale wszystko już jest ok. A ja nadal nerwusek jestem;)

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak gratuluje Synka :)

She gratuluje dziewczynki i witam w gronie Mam Córeczek :) trzymam kciuki, żeby żadna operacja nie była potrzebna i wszystko zakończyło się szczęśliwie :)

Anette chyba nikt takiej statystki nie przeprowadził, dlatego ja zmieniłam suwaczek tak jak kiedyś Vivien wspomniała, żeby pisać przy nim płeć swojego dziecka :) Ja swojej wizyty u fryzjera nie będę dobrze wspominać, dla fryzjerów końcówki i ich długość to jest całkowita abstrakcja, dobrze, że przynajmniej jako tako dają się związać, bo inaczej chyba bym je ścięła na całkowicie krótkie...
    Żeby jakoś osłodzić sobie moją fryzurę rodem z "Dynastii", w poniedziałek zrobiłam sobie rzęsy metodą 1:1, a dzisiaj pofarbowałam włosy, teraz pozostaje mi tylko czekanie na wielki finał :D

anilorak, vivien, monia, she, Anette lubią tę wiadomość

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • Adka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :) nie miałam ostatnio czasu i nastroju, żeby pisać na forum, ale starałam się chociaż czytać co tam u Was. Ciągle chodziłam zmęczona i po pracy zaraz kładłam się spać.
    Właśnie wróciłam ze szpitala bo od wczoraj miałam bóle z lewej strony tak na wysokości jajnika. Zwolniłam się z pracy i mój M mnie zawiózł na izbę przyjęć. Lekarz mnie przebadał, dał leki i zalecił odpoczynek. Na początek 2 tygodnie i mam iść do swojego lekarza. Powiedział mi, że jestem za szybka(A to akurat prawda) i kazał zwolnić. Nawet jak wychodziłam z gabinetu to krzyczał za mną "Obiecała Pani zwolnić" Z dzidzią wszystko jest w porządku. Najzabawniejsze jest to, że na ich usg wyszło, że termin mam na 5 sierpnia :)
    Wiecie co mi się podobało, że u tego lekarza nie ma problemu ze zwolnieniem dla kobiety ciężarnej(ja pierwszy raz na niego trafiłam). Powiedział, że pogoni każdego kto będzie miał problem, że kobieta od początku ciąży już na zwolnieniu jest.

Moje przeczucie się nie sprawdziło, lekarz (nie pytając czy chcę znać płeć) powiedział no "piękna dziewica" :)

vivien, monia lubią tę wiadomość

• asiank Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anirolak gratuluję synka.
    Adka moje w pierwszej ciąży też mi się wydawało, że to syn a urodziła się córcia :) Zobaczymy jak będzie teraz.

anilorak, Adka lubią tę wiadomość

eiktrjjgehcrgla0.png Mój Aniołek 17.07.2012 (8tc)
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    r

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, gratulacje córeczki:))) Zwolnij tempo i myśl o małej:)

Anilorak ja się ciągle zastanawiam, co ze mną zrobią jak dotrę na porodówkę, bo wtedy to puls będe miała ze 150 - tak miałam jak byłam raz na izbie przyjęć z powodu ospy:)

• anilorak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t

• vivien Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak gratuluje chlopczyka pod serduszkiem!!!

She zobaczysz wszystko bedzie dobrze z twoja ksiezniczka ;)

Adka super ze juz wiesz plec dzidziusia.Super!!!Dziewczynki sa slodkie.
    Odrazu przypominaja mi sie moje siostrzenice w cukierkowych sukieneczkach i kiteczkach :D Ach.....

she, anilorak lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim dobrych wieści :)

Ja dziś byłam u lekarki, dostałam L4 na miesiąc na razie, poza tym luteinę, bo często ostatnio zdarzają mi się skurcze i twardnienie brzucha. Ale powiedziała, że z małym wszystko ok, jest ułożony głową w dół - ale jeszcze ma trochę miejsca, żeby się obrócić, więc nie jest to ostateczna pozycja. No i kazała mi leżeć, odpoczywać, nie pracować, nie nosić zakupów i w ogóle ;)

• monia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Adka gratuluje córeczek :)
    She dobrze że to tylko to.....
    Mój Antoś waży już 2460 i wszystko jak narazie ok. Rączki nie chciał pokazać za to swoją męskość dumnie pokazywał :P

she, Anette, Agnieszka lubią tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ