przebieg ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki. wielkie dzięki za miłe słowa i wpsarcie jakiego mi udzielałyście do tej pory:) wczoraj byłam tak zaaferowanta tymi wynikami,że zupełnie zapomniałam żeby Wam wszystkim podziękować!!!!
A co do jakości snu- to dziś spałam świetnie, jak zabita, od dawna tak nie wypoczęłam:)
Adka- czy robiłaś już krzywą cukrową? Bo z tym wzmożonym pragnieniem to może być różnie, czasem to pierwszy objaw rozijającej się cukrzycy....Adka, yoku lubią tę wiadomość
-
Martek , gratuluję super wiadomości, cieszę się ze u Ciebie dobrze. Tymi miedniczkami sie nie stresuj bo zazwyczaj one sie normuja do porodu. Ostatnio dużo czytałam o przezierności karkowej na forum ginekologicznym i tam dziewczyny tez wspominały o miedniczkach powiększonych i wszystko do porodu było już ok.
U mnie tez dobrze:) po wyeliminowaniu wad genetycznych biopsja, musiałam dokładnie sprawdzić serce dziecka.
Byłam na wizycie wczoraj o dr Dangel na echokardiografii. Pani doktor wręcz zachwycona była sercem naszego synka bo idealnie ułożył się do tego badania i mogła dokładnie wszystko obejrzeć. Serce jak dzwon, całe dziecko zdrowe, wszystko pomierzyła, poogladała i stwierdziła ze chciałaby więcej na wizytach mieć tak zdrowych dzieci.
Przezierność się zmniejszyła z 6 mm do 3,5-4 mm przy CRL 82 mm.
Mam przyjść na kontrolę w 20 tyg ciązy:)
Wiadomo, ze odetchnę dopiero po porodzie, ale już nabrałam nadziei i wiary ze będzie dobrze. Do tej pory nie wiem co było przyczyną tej wysokiej przezierności.
Bardzo dziękuje wam za wsparcie!
she, aila, martek, Izabela, anilorak, yoku, DzejKej, michaela, Rika, mauysia lubią tę wiadomość
-
martek wrote:Dziewczynki. wielkie dzięki za miłe słowa i wpsarcie jakiego mi udzielałyście do tej pory:) wczoraj byłam tak zaaferowanta tymi wynikami,że zupełnie zapomniałam żeby Wam wszystkim podziękować!!!!
A co do jakości snu- to dziś spałam świetnie, jak zabita, od dawna tak nie wypoczęłam:)
Adka- czy robiłaś już krzywą cukrową? Bo z tym wzmożonym pragnieniem to może być różnie, czasem to pierwszy objaw rozijającej się cukrzycy....
tak robiłam w zeszłym tygodniu i wyszła dobrze. A czy ją się robi tylko raz w czasie ciąży?! nie ma możliwości, żeby np ujawniła się ok 30 tc?! wiecie jak to jest? -
nick nieaktualnyDziewczyny, a czy Wy też miewacie takie głupie sny w ciąży? Mi się dziś śniło, że poszłam do toalety, a tam na bieliźnie pełno krwi, takiej żywo czerwonej. Pobiegłam załamana do mojego M, a on na to (w tym śnie of kors), że na pewno udaję i że nic mi się nie dzieje.. Krzyczałam do niego, że stracimy nasze dziecko, a on się śmiał tylko i nie chciał jechać ze mną do szpitala.. Masakra po prostu.. jak się obudziłam to byłam taka szczęśliwa że to był sen..
-
Oj ja tez mam glupie sny - ostatnio mi sie snilo, ze w moim domu bylo pelno obcych ludzi, ktorzy chcieli mnie skopac po brzuchu, a jak chcialam wbiec do domu, to blokowali mi drzwi... I naszczescie szybko sie obudzilam...
Ale niestety dziwne sny w ciazy to normalne