X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Dziewczyny, a czy Wy też miewacie takie głupie sny w ciąży? Mi się dziś śniło, że poszłam do toalety, a tam na bieliźnie pełno krwi, takiej żywo czerwonej. Pobiegłam załamana do mojego M, a on na to (w tym śnie of kors), że na pewno udaję i że nic mi się nie dzieje.. Krzyczałam do niego, że stracimy nasze dziecko, a on się śmiał tylko i nie chciał jechać ze mną do szpitala.. Masakra po prostu.. :/ jak się obudziłam to byłam taka szczęśliwa że to był sen..

m_f a dziś też przeżyłąm horror w nocy ;/ śniło mi się, że dziecko martwe urodziłam tragedia zasnąć godzinę przez to nie mogłam :( bo co oczy zamknęłam to miałam ten widok przed oczami

w57v9n73toqtjvh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też obudziłam się cała mokra. Dzięki Bogu że to tylko sny..

• anilorak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 13:55

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj troszkę chłodno, przynajmniej u nas taki nieprzyjemny wiatr. Więc tylko troszkę dziś pospacerowałam:) Jutro wybieram się na konferencję "Mama pyta" to znowu pół dnia mi zleci:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak a zgłosiłaś ze swojego ubezpieczenia, czy z ubezpieczenia sasiadki?
    Ewentualnie możesz ze swojego ze wskazaniem sprawcy.
    Zajmuje sie tym, wiec moge cos podpowiedziec :)

anilorak lubi tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:02

• she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy właśnie z mężem z drugiego szczegółowego USG prenatalnego. I jest nam tak dobrze!
    Na połówkowym 7 tygodni temu wyszło, że całe lewe płuco jest hiperechogenne i podejrzewana była sekwestracja płuca. Podobno to dość rzadka wada i lekarz mówił nawet o ewentualnej konieczności usunięcia lewego płucka Mai po porodzie... Do tego lewe płuco było większe przez co serce przesunięte było lekko w prawą stronę...
    A dzisiaj, po 7 tygodniach zmiany serce na swoim miejscu, zmiana opisywana poprzednio 'w chwili obecnej rysuje się jako dotycząca tylko dolnego płata płuca lewego. Serce zlokalizowane w miejscu właściwym. Brak cech niewydolności krążenia'
    Normalnie z takim uśmiechami na twarzy wyszliśmy z gabinetu!!! Jest lepiej!!! Co za ulga... Kolejna wizyta ma się odbyć na ok. 2 tygodnie przed porodem, czyli ok. 10 czerwca.
    No i Majka jest duża.... Ma już 1913 g - Matko, jak ja ją urodzę!!!! a powinnam urodzić naturalnie, a nie przez cesarkę - bo to lepsze dla dziecka z wadą płuca.
    Mała będzie obserwowana po porodzie i już chirurg będzie decydował jakie dalsze kroki/leczenie będą potrzebne.
    Zapytałam też lekarza o szpital, w którym powinnam urodzić. A on na to, że on mnie zaprasza na Kliniczną (Gdańsk), gdzie on jest ordynatorem. Zapytałam czy przypadkiem mnie nie odeślą (tak podobno się dzieje), ale powiedział, że tymi dokumentami z badań od niego, na pewno nie!! A właśnie w tym szpitalu chcę rodzić. Więc wszystko zaczyna się układać
    A - i muszę ograniczyć węglowodany i cukry.... Żeby Majka sobie rosła, ale żeby nie zaszalała i nie zrobiła mamie niespodzianki objawiając się cała gotowa do porodu jako ponad 4 kg dziewczę co prawda ja mam szerokie biodra i pewnie dam radę, ale.... po co się męczyć heheh

m_f, anilorak, aila, Anka-Skakanka, Izabela, BellaRosa, Rika, pasia27, agga84aa, Paulina1986, martek lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:03

she lubi tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She to same dobre wiadomości :) Oby tak dalej.

she lubi tę wiadomość

• Izabela Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, bardzo sie ciesze. jak to dobrze z czasem wszytsko sie uklada

she lubi tę wiadomość

lprkcwa1k6b8086c.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she fantastyczne wiadomisci!!!!Widac ze wiosna niesie ze soba same pozytywne nowinki :D
    HURAAAAAA!!!!!

she lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She rzeczywiście ta Majeczka Twoja jest duża :D Widać Twój brzuszek to hotel All inclusive ;P Bardzo się cieszę, ze tak się u was poprawiło :)))

she lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:24

she lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość She :) A szpital na Klinicznej faktycznie dobry :)

she lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she super wiesci,na pewno wszystko bedzie dobrze :-)

she lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, tak się cieszę:) Oby każda z nas miała dla reszty takie cudowne wieści:) Trzymam mocno kciuki dalej !!!

she lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She to Cudowne wiadomości:) By każda wizyta kończyła się wyjściem z uśmiechem na twarzy :)

she lubi tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she:) ależ mnie uceszył Twój wpis:) jak widać dziewczynki walczą o siebie mocno:) widze też ,że rejestr głupich snów ciążowych forumowiczek się rozwija.
    u mnie waga wskazuje 67 kg ( zaczynałam z 59kg), więc chyba nie jest źle, pępek mi się spłaszczył a czasami gdy Natka wsadzi w niego rękę albo nogę, to robi się wypukły i sterczy....:)
    Wczoraj zaczęłam myślec o pamiątkowej sesji z brzuszkiem.... co wy na to? macie coś takiego w planach???

she lubi tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Martek - nasze dziewczynki to prawdziwe 'fajterki' :)

Ja do głupich snów dodam dwa:
    - śniło mi się, że torturowała mnie Anja Rubik :D :D - nie mam pojęcia skąd ona w moich snach.... zawiązała mi całą twarz jakąś szmatą i lała na mnie wodę ;P
    - jeździłam z mężem na rowerze i zastanawiałam się co mi do głowy strzeliło, żeby z takim brzuchem pchać się na rower (a zawsze dużo jeździmy w sezonie). Aż nie wiadomo skąd z krzaków wyskoczyła biała żmija i użarła mnie w tyłek :P

A co do sesji - ja generalnie nie lubię jak mnie fotografują, więc raczej się nie zdecyduję. Ale bardzo mi się takie sesje podobają :)

BellaRosa lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek wrote:
    she:) ależ mnie uceszył Twój wpis:) jak widać dziewczynki walczą o siebie mocno:) widze też ,że rejestr głupich snów ciążowych forumowiczek się rozwija.
    u mnie waga wskazuje 67 kg ( zaczynałam z 59kg), więc chyba nie jest źle, pępek mi się spłaszczył a czasami gdy Natka wsadzi w niego rękę albo nogę, to robi się wypukły i sterczy....:)
    Wczoraj zaczęłam myślec o pamiątkowej sesji z brzuszkiem.... co wy na to? macie coś takiego w planach???

Najlepiej takie momenty nagrywac na kamere ;) ale nie zawsze jest pod reka albo jak juz jest to dzidzi sie odechciewa i wtedylezy :P

Martek ja jestem za sesja w ciazy,bardzo mi sie podobaja!!
    Sama nawet tak owa planuje ale nie wiem czy wypali....
    u mnie by przypadal 7 .miesiac na lipiec a ja sie boje ze napuchne i bede wygladac jak beka... :( plany sa ale co z tego wyjdzie...

Masz juz jakiegos fotografa na oku w Szczecinie??? Ja znam tylko jednego ale w Stargardzie Szczec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2013, 10:34

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ