X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Dziewczyny, a czy Wy też miewacie takie głupie sny w ciąży? Mi się dziś śniło, że poszłam do toalety, a tam na bieliźnie pełno krwi, takiej żywo czerwonej. Pobiegłam załamana do mojego M, a on na to (w tym śnie of kors), że na pewno udaję i że nic mi się nie dzieje.. Krzyczałam do niego, że stracimy nasze dziecko, a on się śmiał tylko i nie chciał jechać ze mną do szpitala.. Masakra po prostu.. :/ jak się obudziłam to byłam taka szczęśliwa że to był sen..

m_f a dziś też przeżyłąm horror w nocy ;/ śniło mi się, że dziecko martwe urodziłam tragedia zasnąć godzinę przez to nie mogłam :( bo co oczy zamknęłam to miałam ten widok przed oczami

w57v9n73toqtjvh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też obudziłam się cała mokra. Dzięki Bogu że to tylko sny..

• anilorak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 13:55

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj troszkę chłodno, przynajmniej u nas taki nieprzyjemny wiatr. Więc tylko troszkę dziś pospacerowałam:) Jutro wybieram się na konferencję "Mama pyta" to znowu pół dnia mi zleci:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak a zgłosiłaś ze swojego ubezpieczenia, czy z ubezpieczenia sasiadki?
    Ewentualnie możesz ze swojego ze wskazaniem sprawcy.
    Zajmuje sie tym, wiec moge cos podpowiedziec :)

anilorak lubi tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:02

• she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy właśnie z mężem z drugiego szczegółowego USG prenatalnego. I jest nam tak dobrze!
    Na połówkowym 7 tygodni temu wyszło, że całe lewe płuco jest hiperechogenne i podejrzewana była sekwestracja płuca. Podobno to dość rzadka wada i lekarz mówił nawet o ewentualnej konieczności usunięcia lewego płucka Mai po porodzie... Do tego lewe płuco było większe przez co serce przesunięte było lekko w prawą stronę...
    A dzisiaj, po 7 tygodniach zmiany serce na swoim miejscu, zmiana opisywana poprzednio 'w chwili obecnej rysuje się jako dotycząca tylko dolnego płata płuca lewego. Serce zlokalizowane w miejscu właściwym. Brak cech niewydolności krążenia'
    Normalnie z takim uśmiechami na twarzy wyszliśmy z gabinetu!!! Jest lepiej!!! Co za ulga... Kolejna wizyta ma się odbyć na ok. 2 tygodnie przed porodem, czyli ok. 10 czerwca.
    No i Majka jest duża.... Ma już 1913 g - Matko, jak ja ją urodzę!!!! a powinnam urodzić naturalnie, a nie przez cesarkę - bo to lepsze dla dziecka z wadą płuca.
    Mała będzie obserwowana po porodzie i już chirurg będzie decydował jakie dalsze kroki/leczenie będą potrzebne.
    Zapytałam też lekarza o szpital, w którym powinnam urodzić. A on na to, że on mnie zaprasza na Kliniczną (Gdańsk), gdzie on jest ordynatorem. Zapytałam czy przypadkiem mnie nie odeślą (tak podobno się dzieje), ale powiedział, że tymi dokumentami z badań od niego, na pewno nie!! A właśnie w tym szpitalu chcę rodzić. Więc wszystko zaczyna się układać
    A - i muszę ograniczyć węglowodany i cukry.... Żeby Majka sobie rosła, ale żeby nie zaszalała i nie zrobiła mamie niespodzianki objawiając się cała gotowa do porodu jako ponad 4 kg dziewczę co prawda ja mam szerokie biodra i pewnie dam radę, ale.... po co się męczyć heheh

m_f, anilorak, aila, Anka-Skakanka, Izabela, BellaRosa, Rika, pasia27, agga84aa, Paulina1986, martek lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:03

she lubi tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She to same dobre wiadomości :) Oby tak dalej.

she lubi tę wiadomość

• Izabela Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, bardzo sie ciesze. jak to dobrze z czasem wszytsko sie uklada

she lubi tę wiadomość

lprkcwa1k6b8086c.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she fantastyczne wiadomisci!!!!Widac ze wiosna niesie ze soba same pozytywne nowinki :D
    HURAAAAAA!!!!!

she lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She rzeczywiście ta Majeczka Twoja jest duża :D Widać Twój brzuszek to hotel All inclusive ;P Bardzo się cieszę, ze tak się u was poprawiło :)))

she lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:24

she lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość She :) A szpital na Klinicznej faktycznie dobry :)

she lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she super wiesci,na pewno wszystko bedzie dobrze :-)

she lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, tak się cieszę:) Oby każda z nas miała dla reszty takie cudowne wieści:) Trzymam mocno kciuki dalej !!!

she lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She to Cudowne wiadomości:) By każda wizyta kończyła się wyjściem z uśmiechem na twarzy :)

she lubi tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she:) ależ mnie uceszył Twój wpis:) jak widać dziewczynki walczą o siebie mocno:) widze też ,że rejestr głupich snów ciążowych forumowiczek się rozwija.
    u mnie waga wskazuje 67 kg ( zaczynałam z 59kg), więc chyba nie jest źle, pępek mi się spłaszczył a czasami gdy Natka wsadzi w niego rękę albo nogę, to robi się wypukły i sterczy....:)
    Wczoraj zaczęłam myślec o pamiątkowej sesji z brzuszkiem.... co wy na to? macie coś takiego w planach???

she lubi tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Martek - nasze dziewczynki to prawdziwe 'fajterki' :)

Ja do głupich snów dodam dwa:
    - śniło mi się, że torturowała mnie Anja Rubik :D :D - nie mam pojęcia skąd ona w moich snach.... zawiązała mi całą twarz jakąś szmatą i lała na mnie wodę ;P
    - jeździłam z mężem na rowerze i zastanawiałam się co mi do głowy strzeliło, żeby z takim brzuchem pchać się na rower (a zawsze dużo jeździmy w sezonie). Aż nie wiadomo skąd z krzaków wyskoczyła biała żmija i użarła mnie w tyłek :P

A co do sesji - ja generalnie nie lubię jak mnie fotografują, więc raczej się nie zdecyduję. Ale bardzo mi się takie sesje podobają :)

BellaRosa lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek wrote:
    she:) ależ mnie uceszył Twój wpis:) jak widać dziewczynki walczą o siebie mocno:) widze też ,że rejestr głupich snów ciążowych forumowiczek się rozwija.
    u mnie waga wskazuje 67 kg ( zaczynałam z 59kg), więc chyba nie jest źle, pępek mi się spłaszczył a czasami gdy Natka wsadzi w niego rękę albo nogę, to robi się wypukły i sterczy....:)
    Wczoraj zaczęłam myślec o pamiątkowej sesji z brzuszkiem.... co wy na to? macie coś takiego w planach???

Najlepiej takie momenty nagrywac na kamere ;) ale nie zawsze jest pod reka albo jak juz jest to dzidzi sie odechciewa i wtedylezy :P

Martek ja jestem za sesja w ciazy,bardzo mi sie podobaja!!
    Sama nawet tak owa planuje ale nie wiem czy wypali....
    u mnie by przypadal 7 .miesiac na lipiec a ja sie boje ze napuchne i bede wygladac jak beka... :( plany sa ale co z tego wyjdzie...

Masz juz jakiegos fotografa na oku w Szczecinie??? Ja znam tylko jednego ale w Stargardzie Szczec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2013, 10:34

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ