Przyszłe mamy z Olsztyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie,
Nie mam czasu dla siebie, mam tak absorbujące dzieciątko.
Ciągle się nudzi moja córcia.
Muszę wymyślać wszelkie rozrywki.
Najgorzej, bo nosidełka nie lubi, wózka też nie.
W ciągu dnia malutko śpi, ale dobrze, ze w nocy więcej.
Większość z nas już urodziła, to i mniej wpisów;)
A co u Was millka, Asiu, Dalile, Penelope, Izulala? -
Witam po dłuższej przerwie. 11.08.16 o godz 4 rano przyszedł na świat sn Kornelek 3340g 54cm. Poród był dla mnie masakryczny i dopiero dochodze do siebie. Bolało strasznie mimo zzo, było przebicie pęchęrza, oxytocyna a na koniec próżnociąg bo mały był okręcony pępowiną wokół szyjki i nóżki. Rodził się twarzą do sufitu. Poddusił się i trafił do inkubatorka na 4 godz na grzanie i tlen. Mnie nacieli i zszyli. Szycie też bolało mimo że dopuścili mi zzo i ostrzykali miejscowo. Teraz boli nadal że nie dam rady siedzieć. Paracetamol nie pomaga. Jeszcze była walka z laktacją i bolesne odciąganie pokarmu laktatorem. Ale najważniejsze że już jesteśmy cali w domku.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kochana, też miałam podobne odczucia.
Zwłaszcza w ciągu pierwszych 2 tygodni.
Dziecko, zwłaszcza pierwsze, zmienia kolosalnie życie.
Czas pokaże, zobaczysz..
Póki co, jest to bardzo świeże i przebrniesz przez to.
Ważne, abyś miała bliskich przy sobie.
Nie gotuj, nie sprzątaj, itd...
Dzieciątko i Ty jesteście na pierwszym miejscu.
Penelope30 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny wróciliśmy z wakacji Pogoda nam dopisała, w morzu się kąpałam mały się cieszył jak widział tyle wody Także jestem wypoczęta i opalona.
Penelope gratuluję Jak będziesz miała czas to pokaż zdjęcie
Dalile a jak u Ciebie ?
Anoolka teraz chyba kolej na Ciebie
Dziewczyny a u nas 13 synek skończył 8 miesięcy. Boże jak ten czas szybko leci 0.0 -
Wózka i łóżeczka nie kupowałam, ale część wyprawki kupiłam w Bobasie. Maluszka nie polecam, bo czułam się strasznie osaczona przez Panie tam, wciskały mi milion rzeczy niepotrzebnych i zachwalały jakieś drogie cuda. Za to w Bobasie Panie bardzo kompetentne i czułam się tam jak na kawie u koleżanki. Doradziły co potrzebne, nie wciskały mi żadnego drogiego dziadostwa tylko wręcz radziły jak obniżyć cenę wyprawki malucha.
baranosia, Anoolka lubią tę wiadomość