X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyszłe mamy z Olsztyna
Odpowiedz

Przyszłe mamy z Olsztyna

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endżusia wrote:
    Dziewczyny, kogo polecacie na usg 3d w Olsztynie albo okolicach? Jakoś nie możemy się zdecydować :)
    Pierwsza osoba która przyszła mi na myśl to Hoppe

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Oczywiście,ze Hoppe..:) Byłam raz. I bardzo mi się podobalo:)

U mnie w porządku. Córcia absorbujaca.Jeszcze niedawno lubiła nosidelko,a teraz nagle się odwiedziło.
    A jak u Was?
    Dziewczyny,mam pytanie.
    Ile razy się chodzi w ciągu 1 roku życia do Poradni Preluksacyjnej w Wojewódzkim?

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Millka Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołek ja chodziłam z małym 3 razu. Z tego co wiem i mówił lekarz to będziesz chodziła tak długo aż wszystko będzie na USG dobrze i lekarz stwierdzi, że więcej już nie trzeba.

74dii09ktueh0zjb.png

• Wesołek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w tym roku już 3 wizyta. Ciekawe.
    A za każdym razem jest dobrze.
    Istna tam masowka:) Czekania godzinę,a badanie 5 min..:)

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Millka Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem. Ja też się zawsze tam denerwowałam kolejka taka, że nikt nie wiedział kto po kim jest i kto jest ostatnio, 20 osób na jedną godzinę .

74dii09ktueh0zjb.png

• Wesołek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niektórzy po chamsku się wpychaja. Ostatnio się wycwanilam,bo przyjeżdżam o 30-45 min wcześniej. A i tak jestem mimo wszystko 3 czy 4 w kolejce.

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle bez sensu dają w karteczce wypisana godzinę od do,jak i tak,wszyscy są na tą sama godzinę. Tak jak piszesz.

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synkiem chodziłam na Dworcową. Siedzą tam dwie wstrętne baby, mają wiecznie miny jakby cytryny się nażarły a lekarz jest miły aż do zrzygania. Ten to co miesiąc by badał zdrowego dzieciaka tylko po to żeby ściągnąć kasę z nfzu. A jak się ktoś spóźni chociaż 2 minuty to nie ma zmiłuj, bo nie wolno marnować czasu Pana doktora ;)

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten w szpitalu też za miły nie jest. Jedynie na ostatniej wizycie był miły i wszystko na spokojnie wytłumaczył. W szpitalu jest za duża masówka i każdy jest podenerwowany. Na szczęście mam to już za sobą teraz jeszcze czekają nas testy alergiczny ale to jak mały będzie miał roczek.
    Anoolka a gdzie planujesz rodzić ?

74dii09ktueh0zjb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W miejskim, tylko jeszcze nie wiem czy będzie cc czy sn, za dwa tygodnie lekarz może mi już powie czy mogę próbować rodzić sn. Ja ze swoim maluchem byłam u dermatologa w dziecięcym i babka była miła i też wysłała malucha na testy z krwi,na szczęście nic nie wyszło i synek normalnie dostaje już nabiał oprócz mleka krowiego.

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamiętasz jak się nazywała ta dermatolog ?
    Bo my też chodzimy do dziecięcego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 16:27

74dii09ktueh0zjb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy u Barbary Chwały, dostaliśmy też próbki i poleciła nam kilka kremów z których najbardziej przypadł mi do gustu linomag a+e

• rybka33 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny,jestem tu nowa,tzw. przyszła mama.Dopiero 1 miesiąc ciąży za mną.Mam pytanie:jakiego ginekologa polecacie na czas ciąży,bo nie mam doświadczenia w tym temacie.Wstępnie zapisałam się do dr.Kochanowicza ale myślę by chodzić do Saczonka bo robi usg.Poradźcie dziewczyny.Pozdrawiam.

:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rybka :) Jeśli dobrze pamiętam to kochanowicz jest starym gburem i w życiu bym do niego więcej nie poszła. Ja chodzę do Kawki na warszawskiej, genialny lekarz :) Nie żałuję badań, jak coś sie dzieje to reaguje od razu i nie zbywa, wizyta ciążowa trwa 20 do 30 minut a jak trzeba to i dłużej. On przyjmuje tam na NFZ.

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Rybka Kochanowicza odradzam. Raz byłam u niego i nigdy więcej nie wrócę . Jeżeli chodzi o lekarzy na NFZ to również polecam Kawkę bardzo dobry, kompetentny lekarz z dużym doświadczeniem, a jeżeli szukasz lekarza prywatnie to mogę Ci polecić Annę Chorzewską prowadziła całą moją ciążę i jestem bardzo zadowolona na każdej wizycie dokładnie USG badania itd.

74dii09ktueh0zjb.png

• Endżusia Koleżanka

Wysłany: 15 września 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanowicza też odradzam, przepisuje leki o niebotycznych cenach bez żadnych badań. Poza tym jest dosyć obcesowy.

2nn3k0s3ymojkd1v.png
  • Endżusia Koleżanka

Wysłany: 15 września 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już rodziłyście. Powiedzcie, jak z podejściem naszych szpitali do karmienia po porodzie? Naciskają na KP, czy od razu wpychają butlę. Boję się trafić do szpitala, gdzie małemu od razu MM dadzą

2nn3k0s3ymojkd1v.png
  • Millka Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endżusia ja rodziłam w Wojewódzkim podczas porodu musiałam uzupełnić kartę i tam było pytanie czy chcę karmić małego czy mają podać sztuczne zaznaczyłam, że chcę karmić i po porodzie przyszły do mnie i pomogły mi przystawić małego.

74dii09ktueh0zjb.png

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Kochanowicza to z lekami faktycznie bez badań bez niczego przepisuje najdroższe i wszystkim to samo. Pamiętam przepisał mi tabletki anty najdroższe na rynku, a potem koleżanka poszła do niego i również bez badania nez niczego przepisał te same.

74dii09ktueh0zjb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endżusia wrote:
    Dziewczyny, które już rodziłyście. Powiedzcie, jak z podejściem naszych szpitali do karmienia po porodzie? Naciskają na KP, czy od razu wpychają butlę. Boję się trafić do szpitala, gdzie małemu od razu MM dadzą
    Endzusia w miejskim choćbyś chciała to nie podadzą mm :D jak trzeba to przychodzą co chwilę i pomagają dostawić. W razie potrzeby jeśli muszą uspokoić maluszka to podają mu glukozę ze strzykawki

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ