X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałbym chociaż do końca 3 miesiaca ja pokarmic wiec już niedługo. Dzisiaj widzę że moje walki jednak coś dały i jest trochę więcej mleka. Może nasz krotki urlop też trochę dał.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, mi urlop też zadziałał, po jednym dnu w Pl dostałam nawału jakiego jeszcze nie miałam. Trwał 3 dni, a ja byłam bez laktatora, nie sądziłam, że może się przydać. Pisałam o tym, ale ciągle mi ucina posty i już sama nie wiem, czy jest czy ucięło.
    Ja piszę ciągle z tel, laptopa włączam raz na tydzień ;)

Od jutra przesiadamy się do spacerówki, gondola robi się za ciasna.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, bo tak jest, że im częściej przystawiasz, tym więcej jest mleka. Wiem, ze niektore kobiety uważają to za zabobony ale mi naprawdę wspomogło laktacje picie dużej ilości wody i piwa karmi ;-) Chyba muszę się zaopatrzyć w to drugie, bo mam wrażenie, że od kiedy daję regularnie Olkowi mm, to mam mniej tego mleka.
    Ja planowałam przenieść Olka do spacerówki jak zacznie siedzieć. Liczę że koło stycznia to nastąpi. A jak mamie o tym powiedziałam to się zdziwiła, bo przecież ja i siostra jeździłyśmy caly czas w gondoli :-P
    Muszę się Wam pochwalić, że Olek wczoraj przewrócił się pierwszy raz z pleców na brzuch. Ale był zadowolony! Oczywiście nie udało mu się wrócić na plecy ale z moją pomocą wrócił do pozycji wyjściowej ;-)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, woda i słód jęczmienny to nie zabobony. Dużo czytałam i słód działa, minimalnie, ale pobudza laktacje. Woda to oczywiste, ja widzę po sobie - jak mam dzień, że mało wody piję to od razu problem z mlekiem.

My teraz od kilku dni dajemh młodemu na wieczór mm, bo zwykle jadł niewiele przed kąpielą, a potem po kąpieli zasypiał przy cycku bardzo szybko i pobudki co chwilę, bo sobie nie pojadł. Teraz przynajmniej mam pewność, że najedzony.

Moja gondola jest bardzo malutka, a Janek długi i duży już. Dodatkowo grubsze ubrania i już mu ciasnawo. Myślę, że w spacerówce będzie bardziej zadowolony bo widoki lepsze, a on bardzo ciekawski. Czekałam tylko na śpiworek, bo zamawiałam na Amazonie. Doszedł w sobotę, już wyprany i w tym tygodniu będziemy testować jak jest w spacerówce :)

Dziewczyny a jak jest ze spaniem w dzień Waszych dzieci?
    Mój w nocy śpi ładnie i długo, bo do 8.30-9.30, ale w dzień to jest masakra. Zwykle nie śpi wcale, a jak już to zasypia przy cycku podczas karmienia i nie daje się odłożyć. Na spacerach różnie, ale ostatnio mi zasnął po 40 minutach marudzenia. A zwykle jego drzemki trwają, o zgrozo, całe 5-15 minut i budzi się wyspany...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michał ma dwie drzemki za dnia. Jedna trwa 30 minut 1,5h. Zazwyczaj śpi na spacerze, wiec jak teraz jest to du... pogoda to jest problem. Bo jak potrafi zasnac wieczorem w łóżeczku, to za dnia o wiele dłużej trwa zasypianie i o wiele krócej śpi niz w wózku. Jedynie czasem pospi w naszym łożku, ale wiem ze nie jest to rozwiazańie na dłuższa mete. Ale za to mogę sie pochwalić ze jak Michas nie zasnie na cycu wieczorem to jak go odłożę do łóżeczka, puszczę melodyjki i gwiazdki na suficie, posiedzę obok a Michas sam zasypia.
    Ja do gondoli przeszłam dopiero jak Michał miał 7,5 miesiąca, juz sie prawie nie mieścił ale i tak wydawało mi sie ze było mu wygodniej w gondoli

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój z kolei gondoli nie znosi. Pomaga trochę otwieranie budki i chodzenie pod drzewami, ale nie da się tak cały czas. I już nie ma opcji na wyprostowanie się w niej. Dzisiaj już byliśmy w spacerówce i nawet nie marudził, a jak zaczął kręcąc to mu trochę podniosłam oparcie, żeby nie był całkiem płasko i już było ok :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście gondola została oswojona, ale czekam aż mała będzie senna, zmieniam pielucha, daje cycka a potem szybko ubieram i wychodzimy. Z reguły po 2 minutach już śpi, a potrafi nawet 3 godziny w wózku przespać.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka super masz mój to chyba raz w mcu ma taki dzień że przespi 3h ciągiem. Zwykle to drzemki po 15-40 minut...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza gondola jest spora, więc Oluś ma w niej jeszcze dużo miejsca. Ja już coraz rzadziej wychodzę z małym na spacery w wózku. Teraz chusta jest w używaniu. Zwłaszcza, że kupiliśmy sobie nową w wesołych kolorach :) Po zamotaniu zasypia momentalnie. I dopóki jestem w ruchu to on śpi :)
    Dzisiaj byliśmy na badaniu krwi. Oluś mocno płakał i krzyczał ale to głównie dlatego, że pielęgniarka wkładając gumową rękawiczkę niechcący strzeliła z niej i mały się przestraszył. Ja z trudem powstrzymywałam łzy...nie wiem czy przesadzam ale ciężko mi było patrzeć na Olusia takiego płaczącego. Ech, dobrze, że nie będzie miał jednak żadnej operacji, bo nie wiem jakbym zniosła pobyt w szpitalu, skoro tak przeżywałam głupie pobranie krwi.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola pisałaś wcześniej o przekręcaniu się. Ja u swojego zaobserwowałam najpierw jakieś wiercenie i wyginanie się, myślałam, że coś nie tak z jego napięciem. Okazało się, że on próbował się w ten sposób przekręcac. Od kilku dni udaje mu się bez problemu, najpierw było tylko na boczek, a teraz już z pleców na brzuch i spowrotem. Chyba dla niego to rodzaj zabawy, bo potrafi tak non stop w tą i spowrotem :)
    Ja oczywiście już jestem w panice, bo boję się, że w nocy mi się obróci na brzuch. Kupiłam nawet monitor oddechu, żeby spać spokojniej...

Wczoraj byliśmy się zważyć i Janek waży 6450 g. Spadł z 60 na 30 centyl. Trochę wolniej teraz przybiera i ja podjęłam decyzję, że będzie dostawał butlę z mm codziennie. Boję się, że moje mleko może mu nie wystarcza... Pabi w ośrodku tak zasugerowała. Tyle było walki o to kp, eh...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Olek od tygodnia przewraca się z pleców na brzuch, a dziś zauważyłam jak sprawnie i szybko mu to idzie. Na plecy z brzucha nie potrafi wrócić. Kombinuje, wykręca się, pręży ale póki co nie potrafi tego zrobić.
    Naditta niektóre dzieciaki cały czas śpią na brzuszkach i nic im się nie dzieje więc luzik. Choć fakt, czasem jak Olek jakoś niezgrabnie się przewróci to ląduje na twarzy :-P Ale wtedy jest taki krzyk że żadne dodatkowe urządzenie nie jest nam potrzebne.
    Dziewczyny macie fb? Jeśli nie macie nic przeciwko to może zaprosiłybyśmy się do znajomych. W końcu już tyle "się znamy". Fajnie byłoby się zobaczyć chociaż na zdjęciu ;-) Może uda Wam się mnie znaleźć choć czerwocowki się skarżyły że jest to bardzo trudne (mam pospolite nazwisko :-P). Karolina Kozłowska Strzelce Opolskie. Jak mnie zaprosicie to napiszcie wiadomość z nickiem z forum ;-)

Naditta lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, nie mogę Cię znaleźć! Wyślij mi linka z Twoim profilem tutaj na belly. Tylko zaakceptuj zaproszenie do przyjaciółek.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wysłałam :)

Naditta lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to już mnie masz, jak coś to ja :D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to Wy pisalyscie jak byłyście jeszcze w ciazy ze będziecie stosować te pieluchy eko wielorazowe? Używa je któraś? Jak tak to jak sie sprawdzaja?

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tez wysłałam zaproszenie do przyjaciółek bo na fb rzeczywiście cieżko znaleźć

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, nie wiem czy to nie Czarna miała używać tych pieluszek (ale mogę się mylić). Coś ostatnio ucichła na forum...madziarella i elmalia też. Czasem pigułka się pojawi ale tak w ogóle to tylko ja i Naditta tu zaglądamy regularnie. Nie wiem czy my jesteśmy tak dobrze zorganizowane czy coś zaniedbujemy żeby móc posiedzieć na forum  ale obstawiam to pierwsze 
    Dana wysłałam Ci linka do mojego profilu. Co tam u Was?

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ach ucichlam bo duzo sie dzialo.. problemy ze zdrowiem, pare dni w szpitalu. Pozniej tel mi sie zepsul eh masakra.. no a z nowosci to planujemy ślub ;) bedzie skromny cywilny ale mimo wszystko jestem szczesliwa ;) mala moja zdrowa i silna ;)) a jaka ciezkaaas :p karola ide Cie szukac na facebooku ;)

Karola wyalam.ci zaproszenie do przyjaciolek. Poprosze o link bo nigdy cie nie znajde ;)

Edit: znalazlam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 08:37

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja miałam używać pieluch wielorazowych, ale nie powiem jeszcze nic na ich temat bo dopiero zamówiłam jeden komplet i będę zaczynać.

Madziarella, właśnie się zastanawiałam co tam u Ciebie, bo bardzo dawno Cię tu nie było! :)
    Wszystko już ok z Twoim zdrowiem? Mam nadzieję, że to nic poważnego!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapalenie obu uszu.. dosc powazne. Miala byc operacja ale jak narazie obeszlo sie bez. Za to mala zdrowa jak ryba ;)

Naditta wyslalam ci zaproszenie do przyjaciolek :)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ